ING partner van ondernemend Nederland en MeerBusiness ZHZ

Nederland telt rond de 1,2 miljoen bedrijven. Die allemaal te maken hebben met grote, wereldwijde ontwikkelingen, van economische tegenvallers tot steeds vernieuwende communicatiemiddelen. Ondernemers passen zich aan de ontwikkelingen aan en verwachten hetzelfde van hun bank. De ING heeft alvast een aantal belangrijke stappen gezet om met de tijd én haar zakelijke klanten mee te gaan."De ING is en voelt zich in alles onderdeel van ondernemend Nederland," zegt Evert de Gijsel, Rayondirecteur MKB Zuid Holland Zuid en Capelle ad IJssel. "We begrijpen onze rol in de economie. Juist in het huidige economische klimaat zijn we ons bewust van de verantwoordelijkheid die deze rol met zich meebrengt."

De Gijsel vertelt dat de ING continu bezig is om haar dienstverlening voor zakelijke klanten te verbeteren. Door in te zetten op een betere toegankelijkheid van de online services, meer MKB'ers in contact te brengen met een relatiemanager en adviesinstrumenten te ontwikkelen voor het klein-, midden-, én grootbedrijf, probeert de ING bedrijven op een eigentijdse manier te ondersteunen.

Het MKB: de motor van de economie

Ongeveer 99% van alle ondernemingen in Nederland heeft minder dan 250 werknemers in dienst en valt daarmee onder het MKB. Dat is onze grootste bron van werkgelegenheid: er werken zo'n 4,2 miljoen mensen in het midden- en kleinbedrijf, samen 70% van het totale aantal werkenden in Nederland. Hieronder vallen werknemers, maar ook eigenaren, meewerkende familieleden en zzp'ers. De sectoren met de meeste werkgelegenheid zijn de financiële en zakelijke dienstverlening, de groothandel en detailhandel.

Daarnaast is het Nederlandse bedrijfsleven de belangrijkste voorwaarde voor een groeiende welvaart. De afzet van het midden- en kleinbedrijf bedraagt 502 miljard euro, tegenover de - ook aanzienlijke - 403 miljard van het grootbedrijf. De sector die bijna een kwart van de afzet van het MKB voor zijn rekening neemt, is de industrie.

Online beter bereikbaar

Nieuwe communicatiemiddelen en technologieën volgen elkaar in snel tempo op. Ondernemers verwachten van de ING dat ze met de ontwikkelingen meegaat. Daarom wordt de toegankelijkheid van internet, mobiel en social media vergroot. De Gijsel: "Onlangs is ons internetbankieren verbeterd, we hebben het overzichtelijker gemaakt. En met de app voor zakelijke klanten die we in september hebben gelanceerd, kunnen ondernemers op elk gewenst moment hun bankzaken regelen." Ook wijst de Gijsel op diverse artikelen en(sector-)rapporten die de ING via de LinkedIn-groep Ondernemerssupport aanbiedt. "We brengen ondernemers met elkaar in contact, zodat ze op een eenvoudige manier inzichten en adviezen kunnen uitwisselen ."

Meer relatiemanagers voor het MKB

De vooruitzichten voor 2013 zijn niet rooskleurig. Het ING Economisch Bureau gaat uit van een zeer lichte economische groei van 0,2%. Deze komt vooral uit de export. Bedrijfstakken als de industrie, groothandel en transport profiteren ervan, maar voor sectoren die sterk afhankelijk zijn van de binnenlandse vraag - zoals de horeca, detailhandel en persoonlijke dienstverlening - wordt het een moeilijk jaar.

Juist in deze tijden vinden ondernemers het prettig om bij hun bank een persoonlijk aanspreekpunt te hebben. Bijvoorbeeld om van gedachten te wisselen over hun betalingsverkeer, investeringsplannen of een financiering. Daarom geeft de ING 34.000 extra MKB-klanten een relatiemanager. Daarmee is ze de enige Nederlandse bank die klanten vanaf een omzet van 200.000 euro een persoonlijk aanspreekpunt biedt. "Het komt er in grote lijnen op neer dat elke MKB'er die van de ING zijn huisbank maakt, ook een eigen relatiemanager heeft."

Ondernemers kunnen hun relatiemanager onder andere inschakelen om te sparren over kansen in de bedrijfsvoering. "Dat kan bijvoorbeeld gaan over de debiteurentermijnen die een ondernemer aanhoudt. Die lijken niet van levensbelang, maar vaak valt er veel op te besparen. En zo'n besparing is misschien net wat nodig is om het bedrijf door deze woelige tijden te loodsen," zegt De Gijsel.

Omdat 34.000 extra MKB'ers een relatiemanager krijgen, heeft de ING de verdeling van relatiemanagers over het land moeten aanpassen. Dat kan betekenen dat ondernemers een nieuwe aanspreekpersoon krijgen. "Dat is even wennen, en ondernemers zitten niet altijd te wachten op een nieuw gezicht," weet De Gijsel. "Maar we zorgen ervoor dat al onze relatiemanagers goed geïnformeerd op pad gaan en de ins en outs van de onderneming kennen. Tenminste, voor zover we dat als bank kunnen weten natuurlijk," lacht hij.

Maak kennis met de ING MKB Relatiemanagers op 13 februari 2013 tijdens de ING Roadshow MKB Opvallend Ondernemend in Hotel Van der Valk te Ridderkerk.

Aanmelden : klik hier 

Word ook MeerBusiness member!Word ook Member! Aanmelden nieuwsbriefNieuwsbrief
Facebook Twitter LinkedIn YouTube
Kies uw regio
MeerBusiness Nieuws
MeerBusiness Nieuws RSS
Open dagen Multibox Kerkeplaat
DORDRECHT Op 26 en 27 augustus organiseert Multibox Open Dagen bij de vestiging.
Lees meer...
Nachtafsluiting Papendrechtse brug (N3) richting Dordrecht
DRECHTSTEDEN Brug in nacht zaterdag 12 augustus op zondag 13 augustus gesloten.
Lees meer...
Nieuw hoofdkantoor voor Fokker in Papendrecht
PAPENDRECHT De nieuwbouw biedt ruimte aan zo'n 500 mensen.
Lees meer...
Genomineerden Innovation Award ZHZ bekend
DRECHTSTEDEN Iv-Infra en Veth Propulsion zijn de genomineerden.
Lees meer...
Na KPN WK Shorttrack ook ISU World Cup Shorttrack 2017 en ISU EK Shorttrack 2019 naar Dordrecht
DORDRECHT Shorttrack niet meer weg te denken uit Nederland.
Lees meer...
   
Meer nieuws items
MeerBusiness Agenda
MeerBusiness Agenda RSS
Datum: 31-08-2017
Aftersummerborrel MeerBusiness ZHZ
Lees meer...
Datum: 05-09-2017
Bijeenkomst InnerCircle MeerBusiness ZHZ
Lees meer...
Datum: 11-09-2017
Bijeenkomst Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden
Lees meer...
Datum: 12-09-2017
Ondernemerscollege Balanslezen Hoek en Blok
Lees meer...
Datum: 14-09-2017
Netwerkbijeenkomst IKG met Spreker
Lees meer...
Datum: 16-09-2017
Viering 115-jarig bestaan DOV
Lees meer...
Datum: 19-09-2017
Ondernemerscollege Balanslezen Hoek en Blok
Lees meer...
Datum: 20-09-2017
Bijeenkomst Federatie ondernemersverenigingen Drechtsteden
Lees meer...
Datum: 20-09-2017
Het Miloenenontbijt Rotterdam VNO-NCW ism ING en PwC
Lees meer...
Datum: 20-09-2017
AV: Miljoenenontbijt VNO-NCW ism NCD
Lees meer...
   
Meer agenda items
MeerBusiness Twitter

Tweets by MeerBusinessZHZ
MeerBusiness Blog
Op zoek naar een mentale uitdaging!
Tips van Karin Fehling voor een andere mindset.
Lees meer...
Tips bij het kiezen van een incassopartner
Alex Wijnhold geeft u in deze blog tips die u kunt gebruiken bij het invullen va...
Lees meer...
Ambtenaren verlekkeren zich aan gevoelige privégegevens van bekende Nederlanders
Ambtenaren zien regelmatig voor de 'fun' informatie inzien.
Lees meer...
Frankeermachine: wat betekent hij voor mij?
Lees verder om te kijken welk gemak en financieel voordeel de frankeermachine u ...
Lees meer...
Obermann, een topman voor drie weken
Je droomt er wel eens van, een werkgever die zegt dat je voor hem mag komen werk...
Lees meer...
   
Meer blog items