Schut Precision Parts

ALBLASSERDAM In de sector metaalbewerking neemt Schut Precision Parts in Alblasserdam een eigen plek in. Het bedrijf heeft in zijn 60-jarig bestaan een uitstekende naam opgebouwd in het fijn mechanische werk. Dat betekent niet dat ze in de werkplaats in de Ampèrestraat vooral met kleine onderdelen bezig zijn. Anders zouden ze niet de aandrijfassen en wielen voor de tram en de metro leveren.


              De Maeslantkering waarvoor Schut speciale assen leverde sluit de Nieuwe
              Waterweg af bij zeer hoge waterstanden vanuit zee. FOTO'S SPP

Specialist zijn in fijn mechanica betekent voor Schut dat de gevraagde onderdelen tot in de kleinste details voldoen aan de eisen van de klant. En zo levert de onderneming aan eindgebruikers zoals chipfabrikant ASML, kopieergigant Océ en autofabrikant Daf Trucks.

Van oorsprong een familiebedrijf heeft Schut de laatste jaren ook op leidinggevend niveau mensen van buiten gezocht. Zoals Marco van der Velden (34), die sinds twee jaar algemeen directeur en mede-aandeelhouder is. Met Abram Schut (productie) en Maurice Schut (salesmanager) vormt hij een stevig driespan dat met accountmanager Erik van Gijn altijd bezig is om omzet binnen te halen. En dat lukt aardig want het werk is de afgelopen jaren dusdanig gegroeid dat het bedrijf nu 25 man in dienst heeft, tegen 16 twee jaar terug.

Dat komt mede doordat Schut de laatste jaren niet alleen onderdelen levert maar ook aan assemblage doet. Zo wordt apparatuur gemaakt voor de paramedische sector (in gebruik bij schoonheidsspecialisten) en de industrie.

Erik van Gijn: ,,We richten ons op verschillende markten.'' En naast opdrachten die een normale levertijd hebben, is Schut ook altijd in voor spoedklussen. ,,Dat gebeurt onder meer in de maritieme sector. Een onderdeel voor een scheepsmotor pasklaar en met spoed afleveren komt hier nog altijd voor. En wat dat betreft zitten we hier in de Drechtsteden heel goed. ''

Andere in het oog springende opdrachten die Schut uitvoerde zijn de heel bijzondere assen voor de stormvloedkering in de Nieuwe Waterweg.

Ook aan de pretparken heeft Schut klandizie. Zo heeft men onderdelen geleverd voor de karretjes in de achtbanen waaraan vergaande veiligheidseisen worden gesteld.

Wat in de productiehallen opvalt is dat het er allemaal zo 'spic en span' uitziet. Het past in de filosofie van Schut: precisiewerk vereist een opgeruimde hal.

De klanten zijn voor het grootste deel Nederlandse bedrijven. Duitsland en België zorgen ook nog voor enige omzet, maar daar blijft het bij. Voorlopig is die markt groot genoeg voor Schut. ,,We hebben hier nog heel veel braakliggend terrein.''

Op 7 november houdt Schut open dag vanwege het 60-jarig bestaan (www.schutprecisionparts.nl)Bron: AD NieuwsMedia 26-9-2008Open huis bij 60-jarig Schut Metaal en KvK onderscheiding


ALBLASSERDAM Schut Precision Parts in Alblasserdam viert zijn 60-jarig jubileum morgenmiddag met een open huis.

Het bedrijf met 25 werknemers is gespecialiseerd in fijnmechanisch werk. Zo leveren ze wielen voor de Rotterdamse metro, onderdelen voor de stormvloedkering in de Nieuwe Waterweg, componenten voor de voortstuwing van schepen en tal van metalen onderdelen waar zeer gedetailleerde eisen voor gelden.

De onderneming in de Ampèrestraat was enkele jaren geleden nog een familiebedrijf. En ook nu komt de naam Schut nog verschillende keren voor in het personeelsbestand.

Schut Precision Parts gebruikt de open dag (vanaf 14 uur) behalve om de band met relaties aan te halen ook om potentieel geïnteresseerde werknemers een kijkje in de keuken te gunnen. Schut is een erkend leerbedrijf.


KvK onderscheiding


Op vrijdag 7 november 2008 ontvangt Marco van der Velden, algemeen-directeur en mede-aandeelhouder van Schut PrecisionParts, een onderscheiding van de Kamer van Koophandel Rotterdam ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van zijn onderneming. Schut PrecisionParts werd in 1948 gestart als familiebedrijf en is uitgegroeid tot een bijzondere professionele organisatie die 25 mensen in dienst heeft. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervaardigen van fijnmechanische onderdelen voor onder andere (para)medische toepassingen, de lucht- en ruimtevaart en de automotive industrie.

De onderneming kenmerkt zich door haar permanente innovatieve productontwikkeling, hoge betrouwbaarheidsstandaard en bijzonder ondernemerschap.

Theo Schut, lid van het dagelijks bestuur en voorzitter van de Kring Drechtstreek van de Kamer van Koophandel Rotterdam, reikt de onderscheiding met bijbehorende penning uit tijdens een drukbezochte receptie voor alle relaties van Schut PrecisionParts in het bedrijf aan de Ampèrestraat in Alblasserdam.

De heer Schut prees de 60-jarige activiteiten van het bedrijf als betrouwbaar, innovatief en excellent. Op de penning is vermeld: "Schut Precision Parts, 60 jaar precisie op hoog niveau".


Criteria


De Kamer van Koophandel onderscheiding wordt uitgereikt aan ondernemers en ondernemingen die zich op bijzondere wijze hebben gemanifesteerd.


De onderscheiding


De onderscheiding bestaat uit een kleurrijke keramische schaal met zilveren bol. Het geheel weerspiegelt de werkende mens in al zijn facetten en symboliseert de kerntaak van de kamer: het in beeld brengen van het bedrijfsleven.
Bron: AD NieuwsMedia 6-11-2008

Word ook MeerBusiness member!Word ook Member! Aanmelden nieuwsbriefNieuwsbrief
Facebook Twitter LinkedIn YouTube
Kies uw regio
MeerBusiness Nieuws
MeerBusiness Nieuws RSS
Nieuw hoofdkantoor voor Fokker in Papendrecht
PAPENDRECHT De nieuwbouw biedt ruimte aan zo'n 500 mensen.
Lees meer...
Genomineerden Innovation Award ZHZ bekend
DRECHTSTEDEN Iv-Infra en Veth Propulsion zijn de genomineerden.
Lees meer...
Na KPN WK Shorttrack ook ISU World Cup Shorttrack 2017 en ISU EK Shorttrack 2019 naar Dordrecht
DORDRECHT Shorttrack niet meer weg te denken uit Nederland.
Lees meer...
AssemblyPartner b.v. beloond met certificaat sociaal ondernemerschap
DORDRECHT Hoogste niveau Prestatieladder Socialer Ondernemen mooie erkenning.
Lees meer...
Regio Drechtsteden sluit zich aan bij Ondernemersplein Rotterdam
DRECHTSTEDEN Eerste regio in Nederland die kiest voor one-stop-shop voor onderne...
Lees meer...
   
Meer nieuws items
MeerBusiness Agenda
MeerBusiness Agenda RSS
Datum: 08-08-2017
Zomerborrel VAO
Lees meer...
Datum: 05-09-2017
Bijeenkomst InnerCircle MeerBusiness ZHZ
Lees meer...
Datum: 11-09-2017
Bijeenkomst Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden
Lees meer...
Datum: 12-09-2017
Ondernemerscollege Balanslezen Hoek en Blok
Lees meer...
Datum: 14-09-2017
Netwerkbijeenkomst IKG met Spreker
Lees meer...
Datum: 16-09-2017
Viering 115-jarig bestaan DOV
Lees meer...
Datum: 19-09-2017
Ondernemerscollege Balanslezen Hoek en Blok
Lees meer...
Datum: 20-09-2017
Bijeenkomst Federatie ondernemersverenigingen Drechtsteden
Lees meer...
Datum: 20-09-2017
Het Miloenenontbijt Rotterdam VNO-NCW ism ING en PwC
Lees meer...
Datum: 20-09-2017
AV: Miljoenenontbijt VNO-NCW ism NCD
Lees meer...
   
Meer agenda items
MeerBusiness Twitter

Tweets by MeerBusinessZHZ
MeerBusiness Blog
Op zoek naar een mentale uitdaging!
Tips van Karin Fehling voor een andere mindset.
Lees meer...
Tips bij het kiezen van een incassopartner
Alex Wijnhold geeft u in deze blog tips die u kunt gebruiken bij het invullen va...
Lees meer...
Ambtenaren verlekkeren zich aan gevoelige privégegevens van bekende Nederlanders
Ambtenaren zien regelmatig voor de 'fun' informatie inzien.
Lees meer...
Frankeermachine: wat betekent hij voor mij?
Lees verder om te kijken welk gemak en financieel voordeel de frankeermachine u ...
Lees meer...
Obermann, een topman voor drie weken
Je droomt er wel eens van, een werkgever die zegt dat je voor hem mag komen werk...
Lees meer...
   
Meer blog items