Jan van Dijk (Commercieel Directeur) en Aad de Vries (Algemeen Directeur).

(Foto: Chantal de Visser).

SERIS Group: actief in beveiliging en veiligheid

‘Maak de drempel voor criminelen zo hoog mogelijk’


In vrijwel geen enkele branche volgen de trends en ontwikkelingen elkaar zo snel op als in de beveilingsbranche. Dit vraagt om visie, kennis van de markt én een gedegen aanpak.

Aan de beveiligingsbranche kleeft een negatief imago. Niet verrassend en ook niet geheel onterecht, vindt Aad de Vries, algemeen directeur van de SERIS Group Nederland. “De veiligheidsbranche in Nederland levert in veel gevallen erbarmelijke kwaliteit. Dat kan ook niet anders met een inkoop die puur gericht is op prijs, naar de inhoud of kwaliteit van de dienstverlening wordt vaak niet eens meer gekeken. Als een branche tot op het bot wordt uitgekleed, is het gewoon niet langer mogelijk om de service te leveren zoals je die voor ogen hebt.” In gesprek met potentiële of nieuwe klanten is de achterdocht vaak goed merkbaar. “Ook dat is een logisch gevolg. Als je eerder door verschillende partijen teleurgesteld bent, wordt beveiliging een heet hangijzer binnen je bedrijf. Het is noodzakelijk om dit goed geregeld te hebben, maar iedere ondernemer wil vooral bezig zijn met zijn eigen business en ontzorgd worden op andere gebieden. Het is onze taak om te laten zien wat SERIS doet, waar we goed in zijn en waarom wij die rol van professionele samenwerkingspartner wel kunnen invullen zoals het hoort.”

Investeren in relaties


Volgens Jan van Dijk, commercieel directeur van SERIS, is de basis van een succesvolle relatie wederzijdse communicatie. “In een gesprek met de klant neem je kennis van zijn vraag en de verwachtingen. Maar het gaat natuurlijk veel verder. Ons uitgangspunt is dat wij het bedrijf, de mensen die er werken en de bedrijfsprocessen goed leren kennen. Daarbij speelt ook de wet- en regelgeving een rol en inventariseren we de risico’s. Die investering is nodig om proactief mee te kunnen denken en specifieke en passende adviezen over beveiligingsoplossingen aan te dragen.”
Zo is bij veel bedrijven de portiersloge passé; de beveiliger aan de poort is gewoon te duur geworden. “Dit is een goed voorbeeld waarom kennis van primaire processen voor ons belangrijk is. Samen met de opdrachtgever bekijken we wat deze beveiliger nog meer voor het bedrijf kan betekenen naast het uitvoeren van de toegangscontrole. Een multifunctioneel inzetbare medewerker is voor het bedrijf van toegevoegde waarde, in dit geval bijvoorbeeld met betrekking tot safety en andere veiligheidstaken.”
Om het totale pakket aan veiligheid te bieden, wordt per opdrachtgever gekeken welke onderdelen hiervoor nodig zijn. Denk hierbij aan organisatorische en bouwkundige maatregelen, maar ook kunnen allerlei technische en digitale middelen aangewend worden. Bijvoorbeeld toegangscontrole op afstand en digitale surveillance. Door gebruik te maken van allerlei vormen van techniek, kan vaak worden bespaard op de kosten.


Correct en Klantvriendelijk

Bij alle diensten die SERIS biedt, is de kwaliteit gewaarborgd. “Wij leveren meer dan zomaar een man of vrouw in een blauw pak. Onze medewerkers zijn goed opgeleid en ingewerkt, ze worden gescreend en geselecteerd op hun capaciteiten en hebben de juiste instelling en uitstraling die past bij het imago van SERIS. Een professionele beveiliger kan de omstandigheden goed inschatten, gaat respectvol met mensen om en neemt beheerst de leiding in een lastige situatie. Daarbij vinden wij een correcte en klantvriendelijke benadering belangrijk. Dat is onze succesfactor en heeft een duidelijke meerwaarde ten opzichte van een nietszeggende figuur bij de deur of achter de balie”, legt Van Dijk uit.
Bij SERIS zijn 270 mensen in vaste dienst, het bedrijf levert onder andere beveiligingsdiensten, receptie- en huismeesterdiensten, maar beschikt ook over veiligheidskundigen en rijksgediplomeerde brandwachten. Aad de Vries: “Wij hebben veel kennis en kunde in huis, met verschillende specialisaties op het gebied van security, safety en facility. Voor ieder beveiligingsvraagstuk is een oplossing te bedenken. Onze consultants worden ingezet om meer bewustzijn rondom veiligheid te creëren. Zij adviseren, maken beveiligingsplannen, vragen vergunningen aan en verzorgen audits. De Academy van SERIS wordt gebruikt om onze eigen mensen intern te trainen, maar ook is het mogelijk opleidingen voor bedrijven en overheid te verzorgen. Denk aan BHV, EHBO en ISPS.”

Security Awareness

Het moederbedrijf van SERIS Group Nederland is gevestigd in Frankrijk en heeft ook nog vestigingen in Luxemburg en België die zich mogen scharen onder de marktleiders op hun vakgebied. Van origine streeft dit familiebedrijf ernaar een efficiënte en innovatieve organisatie te zijn en een belangrijke bijdrage te leveren aan een veilige maatschappij. “In Nederland vormen we een zelfstandig onderdeel van het bedrijf. We bedienen een eigen, landelijke markt en hebben te maken met andere wet- en regelgeving en een andere cao dan onze buitenlandse collega’s”, vertelt De Vries. “In België noemen ze de beveiligers agenten en is er de mogelijkheid ze uit te rusten met vuurwapens. Gelukkig is dat in Nederland niet mogelijk, het lijkt mij ook geen wenselijke situatie”, licht Van Dijk toe. “Het werkt preventief als een bedrijf laat zien dat er goed beveiligd wordt. Je moet de drempel zo hoog maken dat criminelen je deur voorbijgaan. Dat geldt zowel extern, maar is ook binnen het bedrijf van toepassing. Onder de Nederlandse bevolking houdt 4 tot 5 procent van de mensen zich bezig met criminele activiteiten, dus het bewaken van bedrijfsgevoelige informatie en voorkomen van fraude is heel belangrijk. Zorg dat er geen lekken of zwakke plekken in je organisatie kunnen ontstaan en kweek ‘security awareness’ bij medewerkers. Vraag ons gerust om een risico-inventarisatie, wij komen op uitdagende locaties en bekijken de verschillende bedrijfsprocessen graag van dichtbij.”

QUICK SCAN

Het probleem van de markt:


Vroeger was de keuze om beveiliger te worden vaak een noodsprong. Of het werd beslist door de werkgever die vanwege de economische situatie genoodzaakt was medewerkers van andere afdelingen te herplaatsen binnen de organisatie. De eisen waren hierdoor niet al te hoog, tel hierbij op dat er veel concurrenten kwamen. De prijzen kwamen flink onder druk te staan wat natuurlijk geen gunstige invloed had op de kwaliteit van de dienstverlening.
Dit verklaart grotendeels de onrust in de markt en de negatieve reputatie van de branche.

Onze visie:


Binnen de sector is de opleidingseis verhoogd naar minimaal mbo-2 niveau en zijn de eisen opgeschroefd. De nieuwe generatie beveiligers maakt tegenwoordig een bewuste keuze voor dit vak en heeft de kennis en mentaliteit die hierbij past. De cao kent functies op zes verschillende niveaus, doorleren kan zelfs tot universitair niveau. Door deze verdieping en verbreding van het aanbod wordt er kwalitatief een grote slag gemaakt.

Uw oplossing:

De Seris Group staat voor 100 jaar kwaliteit op het gebied van beveiliging, veiligheid en facilitaire dienstverlening. Met deze ervaring brengen we bij de klant in kaart welke risico’s er spelen. Ons advies is op maat en verschilt per opdrachtgever, maar is altijd gebaseerd op de meest efficiënte beveiligingsoplossingen.

Seris Group
Pieter Zeemanweg 61
3316 GZ  Dordrecht

T:088-7374700
F:078-6531181
E: info@seris-group.nl
I: www.seris-group.nl


Bron: Ondernemersbelang Drechtsteden editie 2 2014

Tekst: Heleen Versprille
Fotografie: Chantal de Visser


__________________________________________________________________


Word ook MeerBusiness member!Word ook Member! Aanmelden nieuwsbriefNieuwsbrief
Facebook Twitter LinkedIn YouTube
Kies uw regio
MeerBusiness Nieuws
MeerBusiness Nieuws RSS
Open dagen Multibox Kerkeplaat
DORDRECHT Op 26 en 27 augustus organiseert Multibox Open Dagen bij de vestiging.
Lees meer...
Nachtafsluiting Papendrechtse brug (N3) richting Dordrecht
DRECHTSTEDEN Brug in nacht zaterdag 12 augustus op zondag 13 augustus gesloten.
Lees meer...
Nieuw hoofdkantoor voor Fokker in Papendrecht
PAPENDRECHT De nieuwbouw biedt ruimte aan zo'n 500 mensen.
Lees meer...
Genomineerden Innovation Award ZHZ bekend
DRECHTSTEDEN Iv-Infra en Veth Propulsion zijn de genomineerden.
Lees meer...
Na KPN WK Shorttrack ook ISU World Cup Shorttrack 2017 en ISU EK Shorttrack 2019 naar Dordrecht
DORDRECHT Shorttrack niet meer weg te denken uit Nederland.
Lees meer...
   
Meer nieuws items
MeerBusiness Agenda
MeerBusiness Agenda RSS
Datum: 31-08-2017
Aftersummerborrel MeerBusiness ZHZ
Lees meer...
Datum: 05-09-2017
Bijeenkomst InnerCircle MeerBusiness ZHZ
Lees meer...
Datum: 11-09-2017
Bijeenkomst Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden
Lees meer...
Datum: 12-09-2017
Ondernemerscollege Balanslezen Hoek en Blok
Lees meer...
Datum: 14-09-2017
Netwerkbijeenkomst IKG met Spreker
Lees meer...
Datum: 16-09-2017
Viering 115-jarig bestaan DOV
Lees meer...
Datum: 19-09-2017
Ondernemerscollege Balanslezen Hoek en Blok
Lees meer...
Datum: 20-09-2017
Bijeenkomst Federatie ondernemersverenigingen Drechtsteden
Lees meer...
Datum: 20-09-2017
Het Miloenenontbijt Rotterdam VNO-NCW ism ING en PwC
Lees meer...
Datum: 20-09-2017
AV: Miljoenenontbijt VNO-NCW ism NCD
Lees meer...
   
Meer agenda items
MeerBusiness Twitter

Tweets by MeerBusinessZHZ
MeerBusiness Blog
Op zoek naar een mentale uitdaging!
Tips van Karin Fehling voor een andere mindset.
Lees meer...
Tips bij het kiezen van een incassopartner
Alex Wijnhold geeft u in deze blog tips die u kunt gebruiken bij het invullen va...
Lees meer...
Ambtenaren verlekkeren zich aan gevoelige privégegevens van bekende Nederlanders
Ambtenaren zien regelmatig voor de 'fun' informatie inzien.
Lees meer...
Frankeermachine: wat betekent hij voor mij?
Lees verder om te kijken welk gemak en financieel voordeel de frankeermachine u ...
Lees meer...
Obermann, een topman voor drie weken
Je droomt er wel eens van, een werkgever die zegt dat je voor hem mag komen werk...
Lees meer...
   
Meer blog items