ROTTERDAM Geen idee of die bestaat, maar zou die er zijn, dan zou het Wereldmuseum met glans de restaurantstoelenwedstrijd winnen. De okergele kubussen, namens The Dutch Gelderland Group ontworpen door Jan des Bouvrie, zitten als gegoten. Deze zaak ademt ingetogen klasse. De avond kan ons niet lang genoeg duren.


        Chef-kok Wim Severein en maître sommelier Danny Gonzalez. Foto Frank de Roo

Het huisaperitief, een pisco sour (à €6,50), is te toepasselijk om te laten schieten. Want pisco sour = Peru = Inca's = de huidige expositie in het Wereldmuseum. De cocktail, die naast pisco behoorlijk wat citroensap bevat, is een geweldige opkikker.
Met zijn in Panko gepaneerde auberginechips werkt de witte brigade gulzigheid in de hand. Daar van afblijven, da's een onmogelijke opgave. De amuse – een ceviche van koningsvis (in het zuur gemarineerd) – is opnieuw een hint naar de tentoonstelling elders in het majestueuze pand. Bij weinig Peruanen gaan er dagen, laat staan weken, voorbij zonder ceviche gegeten te hebben. Het is geen straf om die van chef-kok Wim Severein dagelijks voorgeschoteld te krijgen.
Goed, beter, best. Op de laatste tree van deze overtreffende trap plaatsen wij de geroosterde heilbot (vis van A-kwaliteit) met zwarte venusrijst, zeewier, spinazie, jasmijn en een tempura van gerookte paling (€14,50).
Voormalig driesterrenchef Cees Helder is als coach verbonden aan het Wereldmuseum. Vanavond is hij in geen velden of wegen te bekennen. Wim Severein heeft zijn aanwezigheid niet nodig om de perfecte rode mul (€28,50) te grillen. In combinatie met een venkelcompote, kruidengnocchi, een vinaigrette van bottarga (gedroogde, samengeperste viskuit) en Marokkaanse (gepekelde) citroen beleven wij aan deze zeebarbeel een onvergetelijk moment.
De barberie is letterlijk een vreemde eend in de bijt. Aan Severein is geen beste muskuseend geleverd. En van een lelijk eendje een topmodel maken, dat is zelfs van een keukenwonder te veel gevraagd. De gepofte quinoa, rijst van de Inca's, op de eendenborst (€24,50) is een leuke vondst. Het garnituur bij dit hoofdgerecht, drie bereidingen van wortel, vinden we te eenzijdig.
De voorbeeldige bediening brengt ons een aangenaam pre-dessert, bestaande uit een schuim van kokos, een gelei van rum en blokjes ananas. Geen moment verslapt de aandacht van de (plaatsvervangende) maître.
Van wereldformaat zijn de toetjes. Ontzagwekkend, die krokante cilinder van aardbei, bedekt met stokjes merengue en omringd door lemon curd en vanilleparfait (€10,50).


                                                 Restaurant Wereldmuseum

Met het Wereldmuseum hebben we het culinaire walhalla gevonden. De rekening is dan misschien bijna twee keer zo hoog als gemiddeld in deze competitie – 190,50 euro tegen 107,26 euro – het niveau is minstens zes keer zo hoog. Een avond als deze is zo zeldzaam dat die geen pijn doet in de portemonnee.

Praktisch

Wereldmuseum
Willemskade 25
3016 DM Rotterdam

T: 010-2707185
I: www.wereldmuseum.nl

Open:             Zondag tot en met vrijdag van 12.00 tot 14.30 uur. Dinsdag tot en met
                       zondag vanaf 18.00 uur.
Parkeren:       Tot 23.00 uur betaald (50 cent per 13 minuten).
Prijzen vanaf: Voorgerecht €10,50, hoofdgerecht €19,50 en dessert €9,50.
                       Viergangendiner €47,50.
Wijn vanaf:     €3,75 (per glas) en €18,50 (per fles).

Beoordeling (totaal 9-):

Voorgerecht 9,5
Hoofdgerecht 8,0
Nagerecht 9,5
Bediening 9,0
Sfeer 9,0
Prijs-Kwaliteit (telt dubbel) 8,0


Tussenstand zover:

1 Wereldmuseum 9-
   Rotterdam
2 De Gevangenpoort 8,5
   Woudrichem
3 Asian Glories 8+
   Rotterdam
4 A Proposito 8
   Rotterdam
5 Bellevue 8-
   Dordrecht
   Cuisine Savoureuse 8-
   Zuidland
   Sjiek 8-
   Schiedam
   't Vingerling 8-
   Middelharnis




Bron: AD NieuwsMedia 12-8-2010

Word ook MeerBusiness member!Word ook Member! Aanmelden nieuwsbriefNieuwsbrief
Facebook Twitter LinkedIn YouTube
Kies uw regio
MeerBusiness Nieuws
MeerBusiness Nieuws RSS
Open dagen Multibox Kerkeplaat
DORDRECHT Op 26 en 27 augustus organiseert Multibox Open Dagen bij de vestiging.
Lees meer...
Nachtafsluiting Papendrechtse brug (N3) richting Dordrecht
DRECHTSTEDEN Brug in nacht zaterdag 12 augustus op zondag 13 augustus gesloten.
Lees meer...
Nieuw hoofdkantoor voor Fokker in Papendrecht
PAPENDRECHT De nieuwbouw biedt ruimte aan zo'n 500 mensen.
Lees meer...
Genomineerden Innovation Award ZHZ bekend
DRECHTSTEDEN Iv-Infra en Veth Propulsion zijn de genomineerden.
Lees meer...
Na KPN WK Shorttrack ook ISU World Cup Shorttrack 2017 en ISU EK Shorttrack 2019 naar Dordrecht
DORDRECHT Shorttrack niet meer weg te denken uit Nederland.
Lees meer...
   
Meer nieuws items
MeerBusiness Agenda
MeerBusiness Agenda RSS
Datum: 31-08-2017
Aftersummerborrel MeerBusiness ZHZ
Lees meer...
Datum: 05-09-2017
Bijeenkomst InnerCircle MeerBusiness ZHZ
Lees meer...
Datum: 11-09-2017
Bijeenkomst Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden
Lees meer...
Datum: 12-09-2017
Ondernemerscollege Balanslezen Hoek en Blok
Lees meer...
Datum: 14-09-2017
Netwerkbijeenkomst IKG met Spreker
Lees meer...
Datum: 16-09-2017
Viering 115-jarig bestaan DOV
Lees meer...
Datum: 19-09-2017
Ondernemerscollege Balanslezen Hoek en Blok
Lees meer...
Datum: 20-09-2017
Bijeenkomst Federatie ondernemersverenigingen Drechtsteden
Lees meer...
Datum: 20-09-2017
Het Miloenenontbijt Rotterdam VNO-NCW ism ING en PwC
Lees meer...
Datum: 20-09-2017
AV: Miljoenenontbijt VNO-NCW ism NCD
Lees meer...
   
Meer agenda items
MeerBusiness Twitter

Tweets by MeerBusinessZHZ
MeerBusiness Blog
Op zoek naar een mentale uitdaging!
Tips van Karin Fehling voor een andere mindset.
Lees meer...
Tips bij het kiezen van een incassopartner
Alex Wijnhold geeft u in deze blog tips die u kunt gebruiken bij het invullen va...
Lees meer...
Ambtenaren verlekkeren zich aan gevoelige privégegevens van bekende Nederlanders
Ambtenaren zien regelmatig voor de 'fun' informatie inzien.
Lees meer...
Frankeermachine: wat betekent hij voor mij?
Lees verder om te kijken welk gemak en financieel voordeel de frankeermachine u ...
Lees meer...
Obermann, een topman voor drie weken
Je droomt er wel eens van, een werkgever die zegt dat je voor hem mag komen werk...
Lees meer...
   
Meer blog items