ROTTERDAM Een zondagse thuiswedstrijd van Feyenoord zegt Patrick 't Hart nooit af. Dat doet hij al niet als zijn club tegen een degradatiekandidaat speelt, laat staan als de aartsrivalen uit Amsterdam en Eindhoven op bezoek komen. Het kan dan ook niet anders dan dat de 38-jarige supporter een heel goede reden heeft om op 20 september niet op de tribune te zitten bij de kraker Feyenoord-PSV. Patrick 't Hart heeft De Gouden Pollepel 2008-2009 gewonnen en die wordt net die dag uitgereikt.


               Minutieus bestrooit Patrick 't Hart (links) de griet, lamsoor, wortelcrème
               en groene asperges met een kalfsjus. FOTO SANNE DONDERS

Het was niet eens een heel moeilijke keuze. ,,Feyenoord speelt volgend jaar opnieuw tegen PSV en De Gouden Pollepel win ik misschien nooit meer. Degene aan wie ik mijn kaart voor deze wedstrijd heb gegeven heeft me wel moeten beloven me per sms op de hoogte te houden van de stand.''


In zevende hemel met koningskrab

Patrick 't Hart, patron cuisinier van het visrestaurant Zeezout, en zijn team brachten ons in extase met een koningskrab omwikkeld met serranoham en verrijkt met reepjes Granny Smith, knolselderijzalf en selderij-olie. Imponeren deden ze met een crème brûlée van eendenlever, behorend bij de spartelverse zeebaars. Een siddering ging door ons heen toen we een hap namen van de gepocheerde peer.

Patrick 't Hart is een kookgenie. Zo minutieus als hij hebben we zelden iemand aan het werk gezien.

De rekening (€168,75) was dan wel anderhalf keer zo hoog als gemiddeld, de kwaliteit was minstens drie keer zo hoog. We waren het heel snel eens. Zeezout is de terechte winnaar van De Gouden Pollepel, een culinaire competitie van deze krant.

Herman den Blijker, zijn vroegere baas en grote held, is slechts één van de velen die heel blij voor hem is. ,,Al onze gasten roepen hetzelfde: Eéééindelijk! Eindelijk erkenning.''

Zeezout heeft in zijn elfjarige bestaan nooit eerder op het hoogste podium gestaan. Door zijn bescheidenheid wordt Patrick 't Hart te weinig opgemerkt door de smaakinspecteurs. ,,Ik ben niet iemand die witte voetjes probeert te halen. Ik sta vele malen liever achter de kachel dan achter de borreltafel. Voor lobbyen ben ik niet in de wieg gelegd.''

Het afgelopen Pollepel-seizoen was er één met pieken en dalen. Enkele dieptepunten waren het piepkuiken dat nadat we het bord hadden teruggestuurd nog steeds verre van gaar was, olijven die naar katjesdrop smaakten, kangoeroevlees dat voor een schoenenzool had door kunnen gaan, gamba die als kreeft werd berekend, magnetrons die we meer dan eens hoorden tringen, een ober die openlijk twijfelde aan de psyche van zijn gast, een damestoilet waar het plafond naar beneden was gestort en een wijnkaartsamensteller die Rioja in Frankrijk plaatste en Stellenbosch in Duitsland.

Een eigenares ging heel diep door het stof. Daags na een uiterst chaotisch verlopen diner belde ze ons op om haar excuses en een gratis lunch voor twee personen aan te bieden. Zo'n gulle goedmaker beloonden we met het maximale aantal bonuspunten.

In totaal deelden we dertig bonuspunten uit. De Stroming in Woudrichem, kreeg er één voor de fraaie ligging, Biggo - gelegen in het Kasteel van Rhoon - voor de droomlocatie en één voor de opmaak die door een ringetje was te halen. Restaurant Maria in Rotterdam gaven we een extra punt voor het overheerlijke brood dat werd vergezeld van een zalige amandeltapenade.

Kort na ons bezoek werd Maria opgedoekt, net als nog twee Rotterdamse zaken. Bloom is overgegaan in Viva Afrika, De Kroon heet voortaan Vis aan de Maas.

Koesteren doen we de momenten dat we in de watten zijn gelegd. De gastvrouw van En Verre in Zwijndrecht was bereid ons met haar eigen auto naar huis te brengen zodat wij die avond lekker konden pimpelen. Die van Mama Mia in Dordrecht vergoedde onze parkeerkosten.

Leuk vonden we de ontdekking van Europagras (langwerpige, smalle bladeren die naar koriander ruiken) bij Fuzia in Rotterdam. Met ontzettend plezier denken we terug aan de exochiko, een kruidige boerenstoofschotel met daarin een glansrol voor de lamsbout, van Irodion in Capelle aan den IJssel. Onvergetelijk was de sashimi van tonijn, begeleid met krokante hazelnoot en een dressing van zwarte sesam en mierikswortel, van het Schiedamse restaurant Beloofd.

Mevrouw Meijer in Rotterdam maakte diepe indruk met betaalbare topwijnen en een perfecte sliptong met zeekraal en gebakken komkommer. De bistro scoort met een negen het hoogst op prijs/kwaliteit. Op het rapport van maar liefst zeven restaurants staat bij dit zwaarwegende punt een onvoldoende. De prijzen vonden we geenszins kloppen met wat er werd geboden. Het gemiddelde cijfer voor prijs/kwaliteit is een 6,7.

Door de bank genomen betaalden we afgelopen seizoen voor een driegangendiner voor twee personen 112,85 euro, 4,75 euro meer dan in de periode 2007-2008.

De uitreiking van De Gouden Pollepel 2008-2009 heeft op 20 september vanaf 13.00 uur plaats tijdens Proeflokaal Donner in de gelijknamige boekhandel aan de Lijnbaan in Rotterdam. De toegang is gratis.


Eindklassement De Gouden Pollepel 2008-2009

1.   Zeezout, Rotterdam 58,0

2.   Biggo, Rhoon 57,0

3.   Mevrouw Meijer, Rotterdam 56,0

4.   Fred, Rotterdam 55,5

5.   Beloofd, Schiedam 55,0

6.   Irodion, Capelle aan den IJssel 54,5
      En Verre, Zwijndrecht 54,5

8.   Het Jagershuis, Hoek van Holland 54,0

9.   Bloom, Rotterdam 53,5
      't Centrum, Schelluinen 53,5

11. GlasHelder, Hoornaar 53,0
      Allure, Rotterdam 53,0
      De Hooge Heerlijkheid, Middelharnis 53,0
      O'Pazzo pizzeria, Rotterdam 53,0

15. Rivium Royale, Capelle aan den IJssel 52,5
      't Ganzengors, Spijkenisse 52,5

17. Four Seasons, Rotterdam 52,0
      De Kuip Eten en Drinken, Rotterdam 52,0

19. Amuse, Dordrecht 51,5
      Puur, Rotterdam 51,5

21. Gauchos aan de Maas, Rotterdam 51,0
      Rosso, Rotterdam 51,0
      Binnenmaas, Mijnsheerenland 51,0
      De Herberg, Rotterdam 51,0
      Lux, Rotterdam 51,0
      Zalmhuis, Rotterdam 51,0

27. Maria, Rotterdam 50,5
      Puur, Hellevoetsluis 50,5
      De Stroming, Woudrichem 50,5

30. Old Dutch, Rotterdam 50,0
      Deliziosa, Bleiswijk 50,0

32. BizzaRo's, Ridderkerk 49,5
      Proefwerk, Schiedam 49,5

34. Het Dijckhuys, Krimpen aan de Lek 48,0

35. Deliclassics, Rotterdam 48,0

36. Met Mes&Vork, Ridderkerk 47,5

37. Fuzia, Rotterdam 47,0
      Bardot, Ridderkerk 47,0

39. Water&Vuur, Oud-Beijerland 46,5
      Havana, Schiedam 46,5

41. Oliva, Rotterdam 45,5

43. Mama Mia, Dordrecht 45,0
      De Hofnar, Rotterdam 45,0

45. Xie, Rotterdam 43,0
      De Lachende Zon, Barendrecht 43,0

46. De Kroon, Rotterdam 42,5

47. Vis, Rotterdam 40,5

48. Langkawi Baru, Dordrecht 38,0





Bron: AD NieuwsMedia 3-9-09

Word ook MeerBusiness member!Word ook Member! Aanmelden nieuwsbriefNieuwsbrief
Facebook Twitter LinkedIn YouTube
Kies uw regio
MeerBusiness Nieuws
MeerBusiness Nieuws RSS
Open dagen Multibox Kerkeplaat
DORDRECHT Op 26 en 27 augustus organiseert Multibox Open Dagen bij de vestiging.
Lees meer...
Nachtafsluiting Papendrechtse brug (N3) richting Dordrecht
DRECHTSTEDEN Brug in nacht zaterdag 12 augustus op zondag 13 augustus gesloten.
Lees meer...
Nieuw hoofdkantoor voor Fokker in Papendrecht
PAPENDRECHT De nieuwbouw biedt ruimte aan zo'n 500 mensen.
Lees meer...
Genomineerden Innovation Award ZHZ bekend
DRECHTSTEDEN Iv-Infra en Veth Propulsion zijn de genomineerden.
Lees meer...
Na KPN WK Shorttrack ook ISU World Cup Shorttrack 2017 en ISU EK Shorttrack 2019 naar Dordrecht
DORDRECHT Shorttrack niet meer weg te denken uit Nederland.
Lees meer...
   
Meer nieuws items
MeerBusiness Agenda
MeerBusiness Agenda RSS
Datum: 31-08-2017
Aftersummerborrel MeerBusiness ZHZ
Lees meer...
Datum: 05-09-2017
Bijeenkomst InnerCircle MeerBusiness ZHZ
Lees meer...
Datum: 11-09-2017
Bijeenkomst Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden
Lees meer...
Datum: 12-09-2017
Ondernemerscollege Balanslezen Hoek en Blok
Lees meer...
Datum: 14-09-2017
Netwerkbijeenkomst IKG met Spreker
Lees meer...
Datum: 16-09-2017
Viering 115-jarig bestaan DOV
Lees meer...
Datum: 19-09-2017
Ondernemerscollege Balanslezen Hoek en Blok
Lees meer...
Datum: 20-09-2017
Bijeenkomst Federatie ondernemersverenigingen Drechtsteden
Lees meer...
Datum: 20-09-2017
Het Miloenenontbijt Rotterdam VNO-NCW ism ING en PwC
Lees meer...
Datum: 20-09-2017
AV: Miljoenenontbijt VNO-NCW ism NCD
Lees meer...
   
Meer agenda items
MeerBusiness Twitter

Tweets by MeerBusinessZHZ
MeerBusiness Blog
Op zoek naar een mentale uitdaging!
Tips van Karin Fehling voor een andere mindset.
Lees meer...
Tips bij het kiezen van een incassopartner
Alex Wijnhold geeft u in deze blog tips die u kunt gebruiken bij het invullen va...
Lees meer...
Ambtenaren verlekkeren zich aan gevoelige privégegevens van bekende Nederlanders
Ambtenaren zien regelmatig voor de 'fun' informatie inzien.
Lees meer...
Frankeermachine: wat betekent hij voor mij?
Lees verder om te kijken welk gemak en financieel voordeel de frankeermachine u ...
Lees meer...
Obermann, een topman voor drie weken
Je droomt er wel eens van, een werkgever die zegt dat je voor hem mag komen werk...
Lees meer...
   
Meer blog items