Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   december 2022  
In deze nieuwsbrief:
 • Drijvende, robuuste zonneparken van Floating Solar
 • Nieuwe huisstijl bij Partner CIAG
 • Nexus Reset helpt hotellerie met duurzaamheidsvraagstuk
 • DAR Bouwadvies in TV-programma Binnenste Buiten
 • Damen breidt Gorinchemse werf flink uit
 • Word Member
Drijvende, robuuste zonneparken van Floating Solar

Locatie: Rotterdam NL https://goo.gl/maps/UNMReja1mtHpEJpA8
Type: Dynamisch Tracking
Aangesloten vermogen: 1 MWp
Bouwjaar: 2020


Floating Solar is expert en leverancier van drijvende robuuste zonneparken: een innoverend bedrijf dat zowel statische als dynamische zonneparken kan leveren. Met als doel een duurzame oplossing voor zonne-energie op het water te bieden.


Drijvend

Floating Solar heeft een unieke techniek ontwikkeld om kunststofbuizen af te dichten en te vormen tot drijvers. Op deze buizen is een constructie van kunststof en gecoat staal gemonteerd, waarin de zonnepanelen geplaatst worden. Onze zonnesystemen zijn zo opgebouwd dat meerdere catamarans aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Tussen de catamarans zijn verbindingen aangebracht die kunnen scharnieren. De constructie is afgestemd op het water waarop het geplaatst is.

 

Optimal Solar Tracking
Optimal Solar Tracking is onze onderscheidende technologie met slimme software die ervoor zorgt dat onze eilanden in hun geheel de zon blijven volgen. Hierdoor wordt optimaal geanticipeerd op de stand van de zon, schaduwwerking en weersomstandigheden.

 

Meer Rendement

Omdat onze eilanden de zon blijven volgen, worden de zonnepanelen optimaal ingestraald. Daarnaast zorgt de open structuur voor een verkoelend effect en daarmee een efficiënter gebruik. Onze zonnecentrales leveren daardoor 20-30% meer rendement op dan statische zonnecentrales.

 

Weather Risk Management

Onze zonnecentrales zijn robuust geconstrueerd en veelvuldig getest onder diverse zware weersomstandigheden. De kennis die we hiermee hebben opgedaan over constructie, materialen en veranderingstechnieken is gebundeld in ons Weather Risk Managements systeem.

 

Ecologisch verantwoord

Diverse aspecten maken het zonne-eiland van Floating Solar uniek in ecologisch opzicht. De toegepaste materialen voldoen aan de hoogste eisen ten aanzien van de afgifte van stoffen aan het water. Alle gekozen constructiematerialen zijn herbruikbaar. De robuuste constructie is geschikt voor zware weersomstandigheden en geeft daardoor een significant langere levensduur van componenten. Vervuiling van panelen treedt minder op omdat ze onder een steilere hoek staan waardoor verblijf van vogels tegengegaan wordt en het zelfreinigend vermogen van de panelen groot is (dynamische eilanden).

 

Onze zonneparken zijn ontwikkeld door een ervaren multidisciplinair team van specialisten. Veel aandacht is besteed aan de onderdelen met betrekking tot duurzaamheid, milieuvriendelijkheid, functionaliteit, opbrengst, verankering en inpassing. Vanaf het eerste contact zetten wij onze kennis en ervaring in om samen met u te komen tot de beste oplossing voor de betreffende situatie.Vlnr: Bart van Roosendaal, Business Development bij Floating Solar en Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde en Duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, voor het dynamische zonnepark op het terrein van Evides bij de van Brienenoordbrug in Rotterdam.

 

Floating Solar BV

Remmerden 23

3911 TZ  Rhenen

 

T: 085-0409100

I: www.floatingsolar.nl

E: info@floatingsolar.nl

Nieuwe huisstijl bij Partner CIAG

Een voorbeeld van glasvezeltechniek.

 

Waarom een nieuwe huisstijl? Ons herkenbare kleurrijke logo heeft jarenlang gediend als rots in de branding. De nieuwe huisstijl en het nieuwe logo sluiten beter aan bij de groep waar wij deel van uitmaken, namelijk de APK Group.

 

Wat zal er veranderen? Ondanks de verandering van huisstijl en logo, blijven wij uw vertrouwde partner. Ons synergievoordeel ligt nu in het bundelen van onze krachten als medewerkers van APK Group. Bovendien bieden we met deze samenwerking een totaaloplossing aan onze opdrachtgevers en leveranciers.

 

Wat doet CIAG zoal:

 

Van engineering tot graven

 

Van A tot Z
CIAG verzorgt voor haar klanten zowel het ontwerp als de uitvoering van telecommunicatienetwerken. De activiteiten van CIAG omvatten het aanvragen van vergunningen, het uitvoeren van de complete engineering, het graven van tracés en het civiele en uitvoerende gedeelte. We denken en werken vanuit de klant zijn perceptie. We zijn onafhankelijk en flexibel, zodat we in staat zijn snel en slagvaardig te handelen.

 

De activiteiten van CIAG op een rijtje:

 • Engineering
 • Zorg
 • Recreatie
 • Netwerkinfrastructuur
 • Glasvezeltechniek
 • Detachering

Engineering

In onze snel veranderende wereld volgen nieuwe technologieën elkaar in ijl tempo op. Dit geldt zeker in de innovatieve telecombranche. Doordat er steeds hogere eisen gesteld worden aan de benodigde infrastructuur is een juist ontwerp van jouw telecomproject en een kwaliteitsvolle realisatie hiervan van cruciaal belang voor het succes van jouw onderneming.

 

Bij CIAG zijn we gespecialiseerd in de engineering HFC / FttH van telecomprojecten voor grote en kleine internet service providers.

 


Zicht op de netwerkinfrastructuur.

 

Jarenlange ervaring

Dankzij jarenlange ervaring hebben we het realiseren van infrastructuur op het gebied van data- en telecommunicatie tot onze expertise gemaakt. Als netwerkspecialisten maken we niet alleen het ontwerp, maar zijn we van begin tot eind betrokken bij de realisatie van telecomprojecten.

 

We kunnen op basis van jouw behoeften en wensen een vaste of tijdelijke dienst inrichten om je een totaalpakket te bieden op het gebied van advisering, engineering en/of werkvoorbereiding van ondergrondse glasvezel- of coaxinfrastructuur.

 

Lees meer

Bekijk hieronder een tweetal filmpjes:POP


Tuinboring

 

CIAG

Avelingen-West 3
4202 MS  Gorinchem

 

T: 01836-30917

I: www.apkgroup.eu/nl/

E: info@ciag.nl

 
Nexus Reset helpt hotellerie met duurzaamheidsvraagstuk

Pilotproject van Nexus Hospitality bij vijfsterrenhotel
Sofitel Legend The Grand Amsterdam.


Verduurzamen in het bedrijfsleven. Een vraagstuk dat zelden zo prangend is als nu. Ook binnen de hotelbranche blijft verduurzaming hoog op de agenda staan. Niet alleen vanwege de reden dat uitstoot vanwege klimaatdoelen naar beneden moet worden gebracht. Juist ook om kosten te besparen en marges gangbaar te houden. Om hotels bij te staan in het verduurzamingsproces, heeft Nexus Hospitality een nieuwe tak ontwikkeld onder de naam Nexus Reset. Een programma dat begint bij een nauwkeurige meting van het stroomnet. Niet alleen wordt er hierdoor informatie ingewonnen over de belasting en de kwaliteit van de gebruikte energie. Ook het verbruik van kamers, lobby en van individuele apparaten, zoals een televisie of een wasmachine, kan worden gemeten. Hierna wordt er een rapport opgesteld met de bevindingen en een uitgebreid advies. Dit advies bevat o.a. oplossingen ter bevordering van de energiewinning, energieopslag en het beheer van gebruikte energie. “Het is tijd voor echte verandering in de hospitality branche. Maar omdat hotels veelal complexe panden zijn om te verduurzamen, moest er een passende oplossing komen. Dankzij onze nauwkeurige meetapparatuur kunnen we gedetailleerd in kaart brengen hoe een hotel met de beschikbare energie omgaat. Na een uitgebreid advies kunnen we de klant direct van het begin tot eind voorzien van duurzame en passende oplossingen, zoals aanpassingen in bestaande energie infrastructuur, zonnepanelen of een batterij voor energieopslag.” Aldus oprichtster Stephanie Voormolen - van Doorn. 

 

Uitkomst voor duurzame toekomst
Tijdens de bedrijfsreset door Nexus Reset, wordt een hotel getransformeerd tot duurzame en energiezuinige onderneming. “Wat ons betreft is Nexus Reset hét antwoord op onze duurzaamheidsvraagstukken. Dankzij hun geavanceerde techniek, weten we exact waar de meeste winst te behalen valt. We zijn graag pionier als het gaat om innovatie en duurzaamheid. Als early adopter van dit soort oplossingen, past deze samenwerking perfect in onze langetermijnstrategie. Helemaal fijn is dat Nexus Reset vervolgens ook de voorgestelde aanpassingen zelf doorvoert en coördineert.” Aldus Stefan Melchers, Director of Operations bij vijfsterrenhotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Want ook de realisatie van de geboden oplossingen kan Nexus Reset na goedkeuring van de klant bewerkstelligen. Dit betekent concreet dat een hotel slechts met één partij hoeft te schakelen, in plaats van talloze onderaannemers. Daarnaast zit er nóg een voordeel aan de samenwerking: “Met Nexus Reset voeren we voor een langere tijd betrouwbare metingen uit om te zien waar winst te behalen valt. Dat is echter niet alleen fijn voor het duurzaamheidsvraagstuk, maar ook voor de veiligheid. Als er ergens risico op kortsluiting ontstaat in het bestaande netwerk, krijgen we dit dankzij onze techniek ook in het vizier.” 

 

Kwalitatieve samenwerking
Een samenwerkingscyclus duurt in principe alle seizoenen, maar kan ook korter. Na de eerste maand worden de eerste resultaten al gepresenteerd. Na het advies voor de benodigde aanpassingen, heeft een hotel de optie om de meetapparatuur langer te laten zitten. Wanneer Nexus Reset de desgewenste aanpassingen heeft doorgevoerd, volgen er intensieve kwaliteitscontroles. De energiegegevens worden in deze tijdsspanne continu gemonitord en geanalyseerd om te controleren of de gekozen oplossingen naar behoren werken. Bij langdurige metingen kunnen er nieuwe vervolgstappen uitgekristalliseerd worden voor verdere energiebesparende alternatieven. Een duurzame, energiezuinige toekomst is zo voor elk hotel binnen  handbereik.

 

Oprichtster van Nexus Hospitality Stephanie Voormolen - van Doorn.

 

Over Nexus Reset
Nexus Reset is een concept van Nexus Hospitality. Opgericht in 2019, vervult Nexus Hospitality de rol van system integrator voor de hotellerie. De focus ligt hierbij op het in verbinding brengen van hotels met leveranciers zoals o.a. LG en KPN. Vanuit de hospitality branche kwam echter steeds frequenter de vraag naar duurzame en toekomstbestendige mogelijkheden. Nexus Hospitality besloot om een totaaloplossing te bieden in de vorm van Nexus Reset, waarbij hotels van meting en advies tot en met de uitvoering van de voorgestelde oplossingen worden bediend. 

  

Nexus Hospitality

Hofplein 20

3032 AC Rotterdam  

 

T: 06-11177430

I: www.nexus-hospitality.com

E: info@nexus-hospitality.com

 
DAR Bouwadvies in TV-programma Binnenste Buiten


DAR Bouwadvies draagt bij aan vergroenen van bedrijfsterreinen. 

 

Maandag 28 november heeft de Mini-Duurzame Bedrijvenroute plaatsgevonden in samenwerking met gemeentehia, Vereniging Ambachtse Ondernemers (VAO) en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ). Alle ondernemers op Bedrijventerrein Antoniapolder waren uitgenodigd om de Ambachtse duurzaamheidskoplopers te bezoeken in het kader van duurzaamheid. Aan de hand van praktijkvoorbeelden hebben David Roelofs en Eric Bezemer laten zien hoe DAR Bouwadvies BV met thema’s als energie, circulariteit en klimaatadaptatie omgaat.

 

Klik op de afbeelding om de aflevering van 'binnenste buiten' te bekijken.

 

DAR Bouwadvies
Veersedijk 87
3341 LL  Hendrik-Ido-Ambacht

 

T: 078-2000219
I: www.darbouwadvies.nl
E: info@darbouwadvies.nl

 
Damen breidt Gorinchemse werf flink uit

Overzichtsfoto van Damen Shipyards aan de Avelingen-West in Gorinchem.

 

Damen Shipyards Group gaat haar werf in Gorinchem verder uitbreiden. Met het oog op versterking van de nationale maritieme maakindustrie wordt geïnvesteerd in extra reparatiefaciliteiten en een schepenlift. Eind dit jaar worden de voorbereidingen hiervoor gestart.

 

“We zien dat er in de toekomst meer werk voor Nederlandse klanten in Nederland gedaan gaat worden”, licht Jos van Woerkum, managing director van Damen Shipyards Hardinxveld toe. “Op onze werf in Hardinxveld-Giessendam is geen ruimte voor verdere groei, dus daarom doen we dat in Gorinchem.” 

 

Naast de werf is op hetzelfde terrein aan de Avelingen-West in Gorinchem het wereldwijde hoofdkantoor van Damen Shipyards Group gevestigd. 

 

Eind 2023 gereed
Naar verwachting volgt eind 2023 de oplevering van de nieuwe faciliteiten, waaronder een 150-tons schepenlift. “Dat betekent voor ons een flinke verruiming van de mogelijkheden ten opzichte van onze werf in Hardinxveld, waar we een 40-tons lift in gebruik hebben”, aldus Van Woerkum. “Daardoor kunnen we ook meegroeien met de vraag van lokale bedrijven uit de regio, die al vanaf het eerste uur klant zijn in onze bakermat Hardinxveld.”

 

Eind 2023 gaan alle, ongeveer zeventig, medewerkers uit Hardinxveld-Giessendam over naar de werf in Gorinchem, die dan optimaal geschikt is voor design, onderhoud, reparatie, conversie en nieuwbouw van schepen tot 90 meter. De werf in Hardinxveld-Giessendam wordt in de tussentijd afgestoten. 

 

Overigens blijft Damen Shipyards Group in Hardinxveld-Giessendam aanwezig met de vestiging van Damen Marine Components, waar zo’n 90 medewerkers werkzaam zijn. 

 

Made in HollandNaast de werf in Gorinchem is Damen Shipyards Group in Nederland actief met nieuwbouwwerven in Vlissingen (marineschepen en superjachten), Den Helder, Werkendam (binnenvaart) en Nijkerk (bagger equipment). Met reparatiewerven in Vlissingen, Amsterdam, Rotterdam, Schiedam, Harlingen, Den Helder en op Texel. De werf in Stellendam richt zich op reparatie, refit en visserij. Tenslotte worden er onderdelen voor de maritieme sector gefabriceerd in Amsterdam, Hardinxveld-Giessendam, Schiedam, Vlissingen en Zwolle.  

 

Over Damen Shipyards Group

Familiebedrijf Damen Shipyards Group bestaat al ruim negentig jaar en biedt wereldwijd maritieme oplossingen via het ontwerpen, bouwen en repareren van schepen en het leveren van aanverwante diensten en componenten. Damen is een system integrator bij uitstek en onderscheidt zich door de seriebouw van hoogwaardige, innovatieve schepen; ondersteund door een wereldwijd verkoop- en servicenetwerk. We exploiteren 35 scheepswerven in dertien landen en bieden directe werkgelegenheid aan meer dan 10.000 medewerkers. 

 

Naast vakmanschap, ondernemerschap en rentmeesterschap is teamgevoel een kernwaarde van Damen. We streven ernaar om de meest duurzame scheepsbouwer van de wereld te zijn, onder andere door de digitalisering en standaardisatie van onze producten.

 

DAMEN SHIPYARDS GROUP

Avelingen-West 20
4202 MS  Gorinchem

 

T: 0183-639911

I: www.damen.com

E: info@damen.com

 
Word Member


Heeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 195,00 ex Btw tot eind 2023!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!


 
Evenementen
 
Volledige agenda
Agenda
15-12-2022 Werkgevers Drechtsteden Oudejaarsborrel 2022
19-12-2022 Ondernemerstafel : Leiderschap
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
085-9024990
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen