Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   mei 2023  
In deze nieuwsbrief:
  • Rotterdam, stel werk weer centraal...
  • Bespaar energie met 3M™ zonwerende raamfolie
  • Nieuwe E-City Mobile Dordrecht Tours
  • Golftoernooi UBN HeartGolf 2023
  • Word Member
Rotterdam, stel werk weer centraal...

Dubbelklik op onderstaande foto voor gehele PDF:


‘Bijna alle grondposities op nieuwe bedrijventerreinen zijn al uitgegeven of gereserveerd’, zegt John Zandbergen. De directeur van NVM Business-lid Van Vliet Bedrijfsmakelaars & Adviseurs. Foto: Marcel Krijger

 

Steeds meer bedrijven in Rotterdam-Zuid komen in de knel door de oprukkende woningbouw, constateert John Zandbergen. De directeur van NVM Business-lid Van Vliet Bedrijfsmakelaars & Adviseurs heeft inmiddels veel bedrijven verplaatst naar Ridderkerk, Barendrecht en de Drechtsteden. Maar ook hier is nog amper plek. ‘We moeten oppassen dat we het verdienvermogen van de stad en het omliggende gebied niet ondermijnen.’   

 

Met Van Vliet Bedrijfsmakelaars & Adviseurs, vanuit Ridderkerk actief in de driehoek Rotterdam-Zuid, Dordrecht en Gorinchem, gaat het meer dan goed. De regiomakelaar met veertien vastgoedadviseurs, taxateurs en beheerders verrichtte in 2022 maar liefst 223 verhuurdeals. In vierkante meters verhuurde Van Vliet zelfs de meeste bedrijfsruimten van alle regionale makelaars in Nederland. Daarmee belandde het NVM Business-lid op plek 2 in de jaarlijkse PropertyNL-ranglijst van regiomakelaars, zegt Zandbergen trots. ‘Onze positie danken we aan een groot netwerk en korte lijntjes naar gemeenten. Onze kracht is dat we overal weten wat er op de commercieel vastgoedmarkt gebeurt en daar vroeg op kunnen inspelen. Ook onze contacten met andere NVM Business- regiomakelaars en de inzichten uit NVM Business-deelneming Brainbay zijn onontbeerlijk. Nieuwbouw creëert beweging. Die is er nog wel, maar stagnatie dreigt.’

 

Uitplaatsing bedrijven
De directeur wijst daarvoor op de stedelijke ontwikkeling van Rotterdam. ‘De laatste jaren komen hier steeds meer bedrijven voor wie in Rotterdam geen plek meer is. Zo hebben wij bedrijven in onze regio herplaatst die waren uitgekocht voor de bouw van het nieuwe Feyenoord-stadion, wat overigens niet eens doorgaat. Bedrijventerreinen in voormalige havengebieden worden voornamelijk bestemd voor woningbouw, bedrijven hebben het nakijken. Dat gebeurt in de Rijnhaven, Maashaven en de vraag is waar dit stopt. Via het erfpachtinstrument is het Havenbedrijf al bezig niet-haven gerelateerde bedrijven uit de Waalhaven te duwen. Deze waaieren uit over de regio.’

 

‘Bijna alle grondposities op nieuwe Bedrijventerreinen zijn al uitgegeven of gereserveerd’

 

Het gevolg is dat ook in en rond de Drechtsteden amper meer ruimte is voor nieuwe bedrijven. ‘Er zijn wel nieuwe bedrijventerreinen in de maak, maar bijna alle grondposities zijn al uitgegeven of gereserveerd. Zo is Kil 4 in Dordrecht - puur bestemd voor logistiek - in een recordtijd van een jaar uitverkocht én een jaar later grotendeels bebouwd en opgeleverd. Ook Nieuwland Parc tussen Alblasserdam en Papendrecht aan de A15 is volledig ingevuld. De herontwikkeling van het NedStaal-terrein in Alblasserdam van 28 hectare is eveneens bijna vergeven. Zelfde laken een pak met Nieuw Reijerwaard, het agrofood-logistiek bedrijventerrein van 96 hectare in Ridderkerk. Weliswaar trekt Rotterdam hier op met Ridderkerk en Barendrecht. Maar toch spreek ik veel ondernemers die met de handen in het haar zitten. Ze kunnen in deze regio niet groeien en verhuizen daarbuiten is geen optie. Als technische en productiebedrijven verder dan ca.15-20 kilometer verhuizen, verliezen ze simpelweg teveel van hun personeel.’
Door de focus van Rotterdam op woningbouw komt het bedrijfsleven op het tweede plan, constateert de Van Vliet-directeur. ‘Ik vind dit een zorgelijke ontwikkeling. Steden kunnen niet onbeperkt bedrijven de stad uitduwen. Na de financiële crisis zijn bovendien veel kantoren getransformeerd naar woongebouwen. Rotterdam ondermijnt hiermee op middellange termijn het verdienvermogen van de stad. Het is jammer dat provincie en gemeenten wel gebiedsvisies, bestemmingsplannen en beleid maken, maar niet altijd weten wat er echt op de markt speelt. Ik pleit voor de oprichting van een werkgroep waarin overheden en markt elkaar kunnen informeren en vraag en aanbod beter met elkaar afstemmen. De vorige werkgroep van de Provincie Zuid- Holland is na corona helaas doodgebloed.’

Lees meer...

Bron: VG Visie

 

Van Vliet Bedrijfsmakelaars
Jhr. van Karnebeekweg 6b
2982 VL  Ridderkerk

 

T: 0180-434343
I: info@vanvliet.net
E: https://vanvliet.net

 
Bespaar energie met 3M™ zonwerende raamfolie


 

Bespaar energie en creëer een aangename werkomgeving met 3M™ zonwerende raamfolie
Last van extreme hitte of hinderlijke weerspiegelingen op je werkplek door het zonlicht? Bescherm je kantoor of pand tegen de zon en kies voor 3M™ zonwerende raamfolies. Onze folie blokkeert tot wel 99,9 % van de schadelijke UV-straling en vermindert de hitte in je gebouw. Door regulering van het zonlicht heb je veel minder last van schittering en weerkaatsing op je beeldscherm. Dit verhoogt niet alleen het comfort voor jou en je collega’s, maar vermindert ook het gebruik van airconditioning en bespaart energiekosten. Bovendien zorgt onze folie voor meer privacy en veiligheid, omdat het moeilijker wordt om van buitenaf naar binnen te kijken.

 

Bespaar flink op je energierekening 
Bespaar op je energierekening met de 3M™ zonwerende raamfolies van GCC print professionals. Door het isolerende effect van de raamfolie door de zonnewarmte te weren en de temperatuur in het gebouw gelijkmatiger en gematigder te houden vermindert het energieverbruik aanzienlijk. Zeker voor grote glas- en raampartijen kan dit een forse impact hebben. ‘Wat je qua warmte buiten kunt houden, hoef je binnen niet te koelen’ vertelt onze raamfolie expert Jan Siteur. En zo is het!

 

10 jaar garantie
Wij voorzien bedrijven van de juiste uitstraling met als uitgangspunt een hoog comfort en aangenaam werkklimaat voor de medewerkers en bezoekers. Ons ervaren team verzorgt het hele proces, van inmeten tot bevestiging. De 3M™ zonwerende raamfolie heeft een levensduur van 25 jaar. Daarnaast heb je een garantie van 10 jaar op zowel de hoogwaardige folie als de montage. Mits de folie is aangebracht door één van onze erkende signmakers. We laten ons werk certificeren en je ontvangt een garantiecertificaat.

 GCC print professionals
Als veelzijdig creatief bureau zijn wij gespecialiseerd in het bedenken en maken van visuele communicatie op het gebied van ontwerp, print en sign. Daarnaast bieden we ook praktische oplossingen om het werkklimaat te verbeteren en de werkomgeving te veraangenamen zoals de zonwerende raamfolie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de zonwerende folies of onze andere diensten.

 

GCC print professionals
Einsteinstraat 1
4207 HW  Gorinchem

 

T: 0183-628288
I: www.gcc.nl
E: info@gcc.nl

 
Nieuwe E-City Mobile Dordrecht Tours


De nieuwe E-City Mobile van Dordrecht Tours.

 

Dordrecht Tours biedt u de unieke mogelijkheid om in een E-City Mobile 100% elektrisch! ,die plaats biedt aan 20 personen, een city tour door Dordrecht te maken of door de Biesbosch.

Ook kunt u een afspraak maken voor een tour in de Drechtsteden. Wij rijden alleen voor groepen.

 Dordrecht is de oudste stad van Holland en was lang de belangrijkste stad van Holland. In het groene buitengebied overheerst de natuur van de Biesbosch.
De E-City Mobile biedt ruimte aan 20 personen.
Ook biedt Dordrecht Tours de mogelijkheid een tocht naar de Biesbosch te maken. Dit alles kan op alle dagen van de week.

 

De E-City Mobile is zowel per uur als per dag te huur voor onder andere team-uitjes, bruiloften, kinderfeestjes, pendeldiensten en familie uitstapjes.

 

Bekijk hier de flyer

 

Dordrecht  Tours

 

T: Jan Prins 06-53233126
T: Anne-Marie Ponsen 06-19029665

I: www.dordrechttours.nl

E: info@dordrechttours.nl

 
Golftoernooi UBN HeartGolf 2023

 

Golftoernooi UBN HeartGolf donderdag 15 juni 2023
Golfbaan Golfcentrum de Batouwe in Zoelen

 

 


Stichting Heartbeat
Postbus 126
4000 AC  Tiel

T: 0900-HEARTBEAT (20cpm) 06-29385638
I: www.stichtingheartbeat.nl
E: bjorn.tannemaat@stichtingheartbeat.nl

 
Word Member


Heeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 195,00 ex Btw tot eind 2023!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!


 
Evenementen
 
Volledige agenda
Agenda
23-06-2023 Open Dagen Aquahome 23 - 25 juni a.s.
27-06-2023 Alblasserdamse Haringparty
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
085-9024990
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen