Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   juni 2023  
In deze nieuwsbrief:
  • Travel Store viert 5-jarig bestaan vestiging Dordrecht
  • ASN Autoschade Gorinchem wint prijs Vestiging van het Jaar
  • BHV en kwaliteit | Meis Bedrijfshulpverlening
  • Damen Shipyards komt met verhalende podcast 'Op Koers'
  • Bijdrage nationaal groeifonds voor versnelling energiestransitie in regio Drechtsteden
  • Miljoenen vanuit rijk voor woningbouw spoorzone Dordrecht en Zwijndrecht
  • Word Member
Travel Store viert 5-jarig bestaan vestiging Dordrecht

 

De Travel Agents Femke, Leilani, Marjan en Kirina helpen u graag verder bij Travel Store Dordrecht.

 

Op zaterdag 1 juli 2023 viert Travel Store haar 5-jarig bestaan in Dordrecht. Het reisbureau, gevestigd in het prachtige monumentale pand de Waalse Kerk, kijkt met trots terug op vijf jaar vol avontuur, uitdagingen en natuurlijk het realiseren van honderden vakantiedromen.

Travel Store blijft plakken in Dordrecht
Met goedlopende Travel Store vestigingen in Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Leerdam was het voor CEO Frank Visch een droom om een extra vestiging te openen in het mooie Dordrecht. Al snel werd Travel Store de Waalse Kerk het paradepaardje van het bedrijf.

Bij de opening van de vestiging ontstond er enige ophef in Dordrecht over het “Waar blijf jij plakken?” bord dat over de welbekende kauwgomballenmuur werd gehangen. Gelukkig was de rust snel wedergekeerd nadat het bord werd verwijderd. Veel Dordtenaren hebben de afgelopen vijf jaar de weg naar de Travel Store weten te vinden. “De warme ontvangst door de Dordtenaren heeft ervoor gezorgd dat we ons hier inmiddels echt thuis voelen,” aldus CEO Frank Visch.

 

Eén naam voor alle vestigingen
De vestiging in Dordrecht was de eerste vestiging die de naam Travel Store droeg, maar inmiddels hebben ook de kantoren in Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem, Leerdam en onze website de naamswijziging naar Travel Store succesvol doorgevoerd. “Deze naamsverandering heeft ons geholpen om onze identiteit nog sterker naar voren te brengen,” vertelt Brand Manager Marjon Visser.

 

Persoonlijke expertise en toekomstvisie
Op de vraag hoe Visch de toekomst van “het reisbureau” ziet, antwoord hij vrij snel: “Noem één reden waarom je een reis niet bij ons zou boeken? We hebben alle soorten vakanties en we stellende mooiste reizen voor je samen. Dankzij onze uitgebreide samenwerkingen met Nederlandse en Duitse reisorganisaties én lokale agenten pikken we de beste deal er voor je uit. Onze gespecialiseerde Travel Agents begeleiden je voor, tijdens én na de reis en je hebt altijd een persoonlijk aanspreekpunt waar je op terug kunt vallen met al je vragen. Wij nemen alle vakantiezorgen uit handen. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is je koffer inpakken,” grapt Visch. Travel Store heeft niet alleen fysieke vestigingen, maar je kunt ook gemakkelijk je vakantie online boeken op travelstore.nl.

 

Travel Store organiseert ook informatieavonden en presentaties in Dordrecht. Het eerstvolgende evenement vindt plaats op 10 augustus en staat volledig in het teken van bijzondere treinreizen. Van de mooiste panorama’s in de Alpenwereld van Zwitserland tot de Big Five spotten in Zuid-Afrika. Ben je nieuwsgierig naar een van deze unieke reizen? Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor de presentatie! Meld je aan via: www.travelstore.nl/evenementen/.

 

Jubileum weekend in Travel Store Dordrecht

Het jubileumweekend belooft een feestelijke aangelegenheid te worden. Iedereen is welkom voor een hapje en een glaasje bubbels. Bovendien ontvangt iedere klant die dat weekend een vakantie boekt een speciale zomerse wijn. Daarnaast zal de Travel Store in Dordrecht zondag 2 juli extra geopend zijn, vanwege het jubileum en de Dordtse Boekenmarkt. “We nodigen iedereen van harte uit om een glaasje champagne te komen drinken en samen met ons deze mijlpaal te vieren!”

 

Travel Store Dordrecht is zowel 1 als 2 juli geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

 

Travel Store Dordrecht
Voorstraat 296
3311 ET   Dordrecht

 

T: 078- 8200361

I: www.travelstore.nl

E: dordrecht@travelstore.nl

 
 
 
ASN Autoschade Gorinchem wint prijs Vestiging van het Jaar


Erik Mansveld, franchisemanager van ASN Autoschade en Gijs de Blieck, eigenaar van ASN vestiging Gorinchem en Dordrecht tijdens de prijsuitreiking van de Vestiging van het Jaar. 

 

Op vrijdag 16 juni jl. is tijdens de ASN Algemene Ledenvergadering ASN Autoschade Gorinchem van eigenaar Gijs de Blieck uitgeroepen tot winnaar van vestiging van het jaar 2022. Voor de tweede keer in z’n carrière: in 2018 heeft De Blieck ook al een eerste plaats behaald.

Een vast onderdeel van deze bijeenkomst, welke dit jaar plaatsvond bij InnStyle te Maarssen, is de bekendmaking van wie vestiging van het jaar is. Alle aangesloten schadeherstelbedrijven worden aan de hand van vastgestelde normen getoetst op criteria zoals klanttevredenheid, service, doorlooptijd, gemiddeld schadebedrag, duurzaamheid van de reparatie en de kwaliteitszorg. Wie in deze interne competitie het hoogste scoort, mag zich een jaar lang Vestiging van het Jaar noemen. Voor het jaar 2022 is de winnaar ASN Autoschade Gorinchem een van de twee vestigingen van Gijs de Blieck.

De Blieck had niet verwacht voor de tweede keer winnaar van vestiging van het jaar te worden. Hij is superblij met de prijs. Het is voor zijn team en hemzelf een waardering en erkenning voor hoe we hier dagelijks met z’n allen werken en de zaken aanpakken. Tegelijk is het een stimulans om ons stinkende best te blijven doen en de lat nóg hoger te leggen.

 

Eric Mansveld franchisemanager ASN Autoschade: Sinds 2005 wordt door ASN Autoschade de prijs ‘Vestiging van het jaar’ uitgereikt. De Blieck en zijn team van schadeherstellers en spuiters hebben een geweldige prestatie geleverd op gebied van kwaliteit en klanttevredenheid. De eerste prijs is voor hen. Team ASN Autoschade Gorinchem nogmaals gefeliciteerd! Bij de uitreiking 2022 eindigde ASN Autoschade Van Peer Dongen op de tweede plaats en ASN Autoschade Amsterdam werd derde.

 

 

 

Klik op het filmlogo hieronder voor het filmpje vestiging Gorinchem.

 

 

ASN Autoschade Gorinchem

Spijksedijk 10

4207 GN  Gorinchem

 

T: 0183-635636

I: www.asnautoschade.nl

E: gorinchem@asnmail.nl 

ASN Autoschade Dordrecht

Aventurijn 1400
3316 LB  Dordrecht

T: 078-6187862
I: www.asnautoschade.nl
E: dordrecht@asnmail.nl

 
BHV en kwaliteit | Meis Bedrijfshulpverlening

 

BHV: Meis biedt kwaliteit

 

Iedere werkgever is in Nederland verplicht bedrijfshulpverlening binnen het bedrijf te organiseren. Dit betekent dat medewerkers een opleiding tot bedrijfshulpverlener moeten volgen en deze vaardigheden moeten bijhouden. Hoeveel medewerkers dit zijn binnen een bedrijf hangt onder andere af van de risico’s. Meis Bedrijfshulpverlening helpt u niet alleen om aan de wettelijke verplichtingen te voldoen, maar vooral uw medewerkers de juiste kennis en vaardigheden bij te brengen met kwalitatief uitstekende opleidingen.

 

Divers aanbod
Het aanbod aan opleidingen bij Meis Bedrijfshulpverlening is divers: van beginners, tot ploegleiders en opleidingscoördinatoren. Zowel de basisopleiding als de herhaalcursus bieden we aan met daarbij praktijk en ons speciaal ontwikkelde e-learningprogramma. Een speciale cursus richt zich op mensen die veel met kinderen werken, zoals op scholen en sportaccommodaties. Denk daarnaast ook aan speciale bedrijfsontruimingstrainingen, zodat uw medewerkers en bedrijfshulpverlenerskunnen oefenen met het veilig opereren in een noodsituatie.

 

Toegespitst op uw bedrijf

De beste voorbereiding krijgen uw medewerkers bij een in-company cursus. Zo kunnen de bedrijfshulpverleners op de daadwerkelijke locatie gericht oefenen. De voertuigen van onze gekwalificeerde docenten zijn volledig uitgerust. Hierdoor kunnen de cursussen op elke locatie of elk gewenst tijdstip gegeven worden. Met de in-company cursus gebruiken we de specifieke veiligheidsproblemen op de locatie, zodat heel gericht geoefend kan worden. Wij maken op maat een programma op basis van de aanwezige veiligheidsinformatie en dragen tijdens de oefeningen gelijk bijbehorende oplossingen aan.

 

Kleinschalig

Bij Meis Bedrijfshulpverlening gaan we voor resultaat. Dat betekent dat we onsdaad werkelijk focussen in het opleiden van bedrijfshulpverleners. De beste manier om dat te doen is cursussen alleen kleinschalig aan te bieden. Zo kan de opleider gericht en de meeste tijd aan elke kandidaat besteden. Ook heeft de cursist voldoende mogelijkheden om vragen te stellen of hulp te vragen.

 

Gecertificeerd

In de bedrijfshulpverlening zijn certificaten van groot belang. Om de kwaliteit van ons werkte waarborgen voldoen we aan meerdere certificeringen. Al onze opleiders zijn gecertificeerd en voldoen aan de door de NIBHV gestelde kwaliteitseisen. Voor de kwaliteiten veiligheid zijn we ISO 9001 en VCA gecertificeerd. Op deze manier borgen we de kwaliteit, waardoor u veilig voor onze diensten kunt kiezen.

 

Kiest u voor een opleiding van Meis Bedrijfshulpverlening, dan kiest u dus voor de veiligste keuze. Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op en wij bekijken op welke manier we uw bedrijfshulpverleners het beste kunnen opleiden.

Klik hieronder op de afbeelding voor filmpje over de Meis Bedrijfshulpverlening - BHV cursus

 

Meis Bedrijfshulpverlening

Papland 13-E

4206 CK  Gorinchem

 

T: 0183-675160

I: www.meis-bhv.nl

E: info@meis-bhv.nl

 
Damen Shipyards komt met verhalende podcast 'Op Koers'

 

Achter de schermen van een scheepsbouwfamilie 

Damen Shipyards komt met verhalende podcast 'Op Koers'

Gorinchem, 5 juni 2023 - Vanaf vandaag zijn de eerste afleveringen van ‘Op Koers’ te beluisteren. Deze podcast geeft inzicht in de bijzondere geschiedenis van Damen Shipyards Group. Ooit slechts een houten schuurtje aan de oevers van de Merwede, nu één van ‘s werelds grootste scheepsbouwers. Talloze betrokkenen reconstrueren de weg die het bedrijf heeft afgelegd, onder wie ook grondlegger van de huidige Group - Kommer Damen zelf - die voor het eerst zo uitgebreid terugblikt. 

 

De zesdelige podcast ‘Op Koers’ laat zien hoe het familiebedrijf een eeuw geleden bijna per ongeluk ontstond en in staat is om telkens weer in te spelen op maatschappelijke ontwikkelingen. Wanneer de jonge Kommer Damen in de jaren ‘60 in het bedrijf komt, ziet hij al snel dat er nog veel meer kansen liggen. 

 


Kommer en Arnout Damen tijdens opnamen podcast 'Op Koers'

 

Onorthodoxe visie

Vanuit een destijds onorthodoxe visie weet hij de scheepswerf in een flink tempo uit te bouwen. In Nederland, maar vooral ook daarbuiten. Daarmee maakt hij het familiebedrijf bestand tegen wereldwijde economische tegenwind, zoals de oliecrisis in de jaren ‘70. In de decennia die volgen, groeit Damen Shipyards uit tot een internationaal opererende onderneming die actief is in diverse typen scheepsbouw - van marineschepen tot luxe jachten. 

 

Scheepsbouwgeschiedenis

In ‘Op Koers’ wordt de ontstaansgeschiedenis van Damen in een bredere context geplaatst van mondiale economische en historische gebeurtenissen, om zo luisteraars een goed begrip te geven onder welke omstandigheden bedrijfsmatige beslissingen zijn genomen.

 

Arnout Damen, CEO van Damen Shipyards Group: “Met ‘Op Koers’ geven we kleur aan een belangrijk hoofdstuk in de Nederlandse scheepsbouwgeschiedenis. Met de podcast hopen we luisteraars te inspireren door te laten zien wat je voor elkaar kunt krijgen als je trouw blijft aan een uitgesproken visie - hoe groot de tegenslagen soms ook zijn.” 

 

Over ‘Op Koers’

‘Op Koers’ bestaat uit zes afleveringen van ongeveer 30 minuten, die verschijnen in juni 2023. De podcast is te beluisteren via alle reguliere luisterplatformen zoals Spotify en Apple Podcasts. De podcast is zowel in het Nederlands als Engels te beluisteren. 

 

‘Op Koers’ is ontwikkeld door audio agency Airborne. 

 

Meer informatie is te vinden op podcast.damen.com

 

Damen Shipyards Group - Oceans of Possibilities

Damen Shipyards Group is al ruim negentig jaar actief en biedt wereldwijd maritieme oplossingen via het ontwerp en de bouw, conversie en reparatie van schepen en scheepsonderdelen. Door de integratie van componenten en deelsystemen bouwen we innovatieve platformen van topkwaliteit, waarmee we voor onze klanten maximale toegevoegde waarde realiseren. 

 

Onze kernwaarden zijn fellowship, craftsmanship, entrepreneurship en stewardship. Ons doel is om ‘s werelds meest duurzame scheepsbouwer te zijn, mede dankzij digitalisering, standaardisatie en seriebouw van onze vaartuigen. 

 

Damen exploiteert 35 scheepswerven en 20 andere bedrijven in 20 landen, ondersteund door een wereldwijd verkoop- en servicenetwerk. Damen Shipyards Group biedt directe werkgelegenheid aan meer dan 12.000 medewerkers.

 

Damen Shipyards Group

Avelingen-West 20

P.O. Box 1 

4200 AA  Gorinchem

 

T: 06-55720291

I: www.damen.com

E: info@damen.com

 
Bijdrage nationaal groeifonds voor versnelling energiestransitie in regio Drechtsteden
 

 

SCALE (Smart Campus Leerpark) heeft een impuls van 9 miljoen euro uit het Nationaal Groeifonds gekregen voor een programma dat gericht is op het opleiden van vakmensen voor de energietransitie. Met de inbreng van alle partners heeft het programma een omvang van 21,5 miljoen euro. 

 

De regio Drechtsteden heeft de ambitie én de kaarten in handen om snel grote stappen te maken in de energietransitie. Naast de inspanningen vanuit de Regionale Energie Strategie werkt het bedrijfsleven actief aan innovaties op het gebied van onder meer waterstof en energieopslag. Een relevante vertragende factor hierbij is het gebrek aan voldoende goed opgeleide vakmensen die de innovaties kunnen toepassen vooral bij het mkb. Daarom heeft de regio, vanuit de Smart Campus Leerpark (Scale), op 17 april een aanvraag gedaan voor een bijdrage uit het Nationaal Groeifonds die vrijdag 9 juni is toegekend. 

 

Opleiden voor nu en morgen

Het plan is ontstaan uit een jarenlange samenwerking tussen Da Vinci College, de gemeente Dordrecht en vele regionale bedrijven. Het doel is om de bestaande publiek-private samenwerkingen (PPS) voor de immense energietransitie opgave op te schalen. Veel van deze PPS-initiatieven zijn ontstaan op en rond de Scale-campus, Hier werken beroepsonderwijs (mbo en hbo) en bedrijfsleven gezamenlijk aan innovaties en aan het opleiden van studenten en werknemers (Leven Lang Ontwikkelen). Een belangrijk onderdeel van het plan is om vernieuwende onderwijsconcepten vanuit deze PPS’en verder uit te bouwen. 

 

Henrik Stevens, voorzitter van het college van bestuur van het Da Vinci College en penvoerder van het programma: “Samenwerking met het bedrijfsleven is cruciaal om te komen tot hoogwaardig beroepsonderwijs dat structureel aansluit bij de behoeften van de arbeidsmarkt. Er zijn in de regio al verschillende succesvolle voorbeelden van PPS’en, bijvoorbeeld op het gebied van hernieuwbare energiebronnen, duurzame elektriciteit en energiegebruik, maar ook rond digitalisering.” 

 

Naast initiatieven als de Beroepentuin en PPS’en als GoBouw, Green Engine Technology en Data Value Drechtsteden, wordt de Duurzaamheidsfabriek landelijk als icoon gezien van een succesvolle PPS. Directeur Daan Wortel: “De combinatie van leren, werken en innoveren die je terugziet in PPS’en is cruciaal. Vooral ook omdat de (technologische) ontwikkelingen in de energietransitie zo snel gaan. Het bedrijfsleven weet als geen ander wat er speelt en het onderwijs heeft het vermogen om mensen mee te nemen in die ontwikkelingen, zowel studenten als werkenden. Met deze steun vanuit de overheid zijn we gezamenlijk in staat om voldoende vakkrachten op te leiden voor de beroepen van nu en morgen. In vier jaar tijd bereiken we door onze gezamenlijke inspanning in de regio 1000 werknemers en studenten, 100 docenten en 500 mkb’ers extra.” 

 

Wico van Helden (voorzitter van de Federatie van Ondernemersverenigingen): "Ontwikkelingen rondom verduurzaming, energie en techniek gaan razendsnel. Het is zaak dat regionale ondernemers en het regionale onderwijs elkaar nog meer opzoeken en samen daadkracht ontwikkelen en samen gaan innoveren. We zijn blij met het duwtje in de rug wat we via het Groeifonds nu krijgen om hier verder met elkaar invulling aan te geven." 

 

Sociale innovatie
Een belangrijk onderdeel van het programma is het versterken en deelbaar maken van de bewezen concepten, zodat andere PPS’en - ook buiten de regio - niet opnieuw het wiel hoeven uit te vinden. Daarnaast kent het ook een sociale component, waarbij het streven is om mensen die nu niet werken een kans te geven om snel en laagdrempelig aan de slag te gaan in de energietransitie. Speciaal daarvoor worden met alle bedrijven die een rol spelen in de uitvoering van de energietransitie zogenaamde ‘instaptaken’ in kaart gebracht. Vervolgens worden daar korte opleidingen voor ontwikkeld, zodat iedereen in principe binnen een korte tijd aan het werk kan. Dat versnelt niet alleen de energietransitie, maar verhoogt ook de arbeidsparticipatie en daarmee de welvaart in de wijken. 

 

Verantwoordelijk wethouder voor de Smart Campus Leerpark Chris van Benschop: “We staan in de regio voor een zeer grote opgave als het gaat om de energietransitie. Het gebrek aan vakmensen is daarbij een serieuze uitdaging, maar deze samenwerking gaat ons helpen om onze slagkracht te vergroten waar het gaat om innovatie en menselijk kapitaal. Sterker nog: ik zie dat we met Scale, samen met onderwijs en bedrijfsleven, een innovatie hebben gerealiseerd die er écht toe doet. Die ons als regio op de kaart zet en die ons echt gaat helpen ie energietransitie te versnellen. Bovendien biedt het inwoners die een afstand ervaren tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om mee te doen en zo hun veerkracht te vergroten.” 

 

Over Scale

Smart Campus Leerpark is dé hotspot voor toegepaste technologie en allereerste campus die digitale- en fysieke innovatie écht weet te verbinden. Waar wereldspelers samenwerken met het mkb, scale-ups en kennisinstellingen aan de producten van morgen. Hier komen ambitie, kennis en faciliteiten samen. Het innoverend vermogen wordt versterkt. Tegelijkertijd wordt het mogelijk voor het mkb om deel te nemen aan Leven Lang Ontwikkelen trajecten, slimmere producten te leveren met minder mensen dat deels een oplossing biedt voor de onverminderde krapte op de arbeidsmarkt.

 

Foto: Onderwijs, bedrijfsleven en overheid zorgen gezamenlijk voor versnelling energietransitie in de regio Drechtsteden

 


 
Miljoenen vanuit rijk voor woningbouw spoorzone Dordrecht en Zwijndrecht

Foto: Maasterras Spoorzone Dordrecht – Zwijndrecht © Mecanoo

 

Dordrecht en Zwijndrecht ontvangen samen circa 34 miljoen euro van het Rijk voor projecten op gebied van vergroening, leefbaarheid en bereikbaarheid om woningen mogelijk te maken. Dat is op vrijdag 16 juni besloten tijdens een bestuurlijk overleg tussen het Rijk, provincie en gemeenten. 

 

Dordrecht ontvangt 29 miljoen voor het toekomstige Maasterras en de gebiedsontwikkeling rondom het toekomstige station Leerpark-Gezondheidspark. Voor het Maasterras gebruikt de gemeente het geld om geluidswerende maatregelen te nemen langs de A16. Deze maatregelen zijn nodig om woningen te kunnen bouwen op het Maasterras. 

 

Maasterras

Daarnaast krijgt de gemeente geld voor een mooie, aantrekkelijke en vooral groene buitenruimte op het Maasterras. Het Maasterras wordt daarom een autoluwe wijk. Mobiliteit en bereikbaarheid zijn erg belangrijk. De gemeente werkt aan oplossingen op maat. Goede wandel- en fietspaden, openbaar vervoer dichtbij huis, deelvervoer en auto’s parkeren in parkeergarages aan de rand van de wijk. Eén van de oplossingen is een busbaan op het Maasterras die de gemeente deels financiert vanuit de rijksbijdrage. Deze rijksbijdrage is een mooi succes van de Verstedelijkingsalliantie, waarin gemeenten langs de spoorlijn van Leiden tot Dordrecht samenwerken om onze regio verder te versterken. 

 

Gebiedsontwikkeling Leerpark

In de toekomst komt er een nieuw station bij het Leerpark. Dit station verbindt het Leerpark, Gezondheidspark en de Dordwijkzone met elkaar. Om deze deelgebieden en het station goed bereikbaar te maken zijn verschillende maatregelen nodig. Zoals bijvoorbeeld een mobiliteitshub voor OV, aanpassingen van infrastructuur, deelvervoer en parkeren. Ook hiervoor ontvangt de gemeente de rijksbijdrage. 

 

Wethouder Maarten Burggraaf (stadsontwikkeling): "We zijn verheugd met deze bijdrage vanuit het Rijk. Een mooie stap om in Dordrecht te bouwen aan de toekomst in meerdere ontwikkelgebieden. We willen hier voor de stad duizenden nieuwe woningen realiseren in een omgeving die groen, bereikbaar en leefbaar is. Dat is kostbaar, dus deze financiële ondersteuning is hard nodig." 

 

Wethouder Rik van der Linden (mobiliteit) over de bijdrage van het Rijk: “Woningbouw binnen een dichtbebouwde omgeving brengt veel uitdagingen met zich mee. Er zijn in de infrastructuur veel ingrepen nodig. Zeker op het gebied van bereikbaarheid en mobiliteit. Met dit geld kunnen we een start maken met onze ambitie voor een bereikbaar en toegankelijk Dordrecht. Maar we zijn er nog niet. Een noodzakelijke vervolgstap door het Rijk, het opheffen van het rangeerterrein bij Weeskinderendijk, is van belang. Dit is een cruciale stap en randvoorwaarde om snel met de woningbouw op het Maasterras te kunnen beginnen." 

 

Ontwikkeling van Diztrikt

Zwijndrecht ontvangt 4,8 miljoen voor de inrichting van de buitenruimte in de spoorzone. Onder de naam Diztrikt pakt de gemeente een aantal gebieden rondom het spoor groots aan met nieuwe woningen en kleinschalige kantoren. In de Indische Buurt zijn inmiddels 29 nieuwe woningen gerealiseerd en voor woonbuurt De Wijck werd begin deze maand de aftrap gegeven. Wethouder Robert Kreukniet ziet de bijdrage van het Rijk als een steun om de ontwikkelingen in de spoorzone een vervolg te geven. "Met het geld kunnen we goed inzetten op de projecten in de Spoorzone en op onze ambities voor meer groen en het verbeteren van de leefomgeving." 

 

In totaal werd tijdens dit bestuurlijk overleg met het Rijk ruim 300 miljoen euro toegezegd aan projecten langs de Oude Lijn. De voorwaarde om aanspraak te kunnen maken op geld van het Rijk, is dat ook de gemeenten en andere regionale partners bijdragen leveren. In het bestuurlijk overleg is de intentie uitgesproken, om deze cofinanciering te gaan organiseren en zo ook een steentje bij te dragen. 

 

Over Smart Delta Drechtsteden

Binnen Smart Delta Drechtsteden werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven slim samen aan een toekomstbestendige regio voor de ongeveer 300.000 mensen die in de regio Drechtsteden wonen. Samen bouwen zij aan meer en betere woningen, nieuwe energie, slimme technologie, toegepaste innovatie, banen van nu en in de toekomst en een goede bereikbaarheid van de regio. Samen met Gorinchem hebben de Drechtsteden gemeenten in 2020 de Regio Deal toegekend gekregen om de ambities van de regio te helpen realiseren. Zo gaan we slim samen vooruit.

 

Meer over Smart Delta Drechtsteden: www.smartdeltadrechtsteden.nl

Zie ook:
www.smartdeltadrechtsteden.nl/miljoenen-vanuit-het-rijk-voor-woningbouw-spoorzone

 
Word Member


Heeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 195,00 ex Btw tot eind 2023!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!


 
Evenementen
 
Volledige agenda
Agenda
29-06-2023 Dordrechtse ondernemings Vereniging DOV "BBQ DOV"
21-09-2023 Werkgevers Drechtsteden "Chocolade Workshop"
12-10-2023 Werkgevers Drechtsteden "Inspiratiedag 2023"
12-10-2023 IKG Ondernemingsvereniging Gorinchem "Bijeenkomst oktober""
14-11-2023 Dordrechtse ondernemings Vereniging DOV "MKB dag 14 november"
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
085-9024990
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen