Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   september 2023  
In deze nieuwsbrief:
  • Transportbedrijf biedt personeel geweldige werkplek
  • GCC transformeert naar creatieve makers
  • Het Hygiene Station – de revolutie in hygiëne en duurzaamheid!
  • Word Member
Transportbedrijf biedt personeel geweldige werkplek

Michael de Rouw (l) en Reinier Velding in het nieuwe onderkomen van VBE Group op Duivelseiland in Dordrecht. ©Jeffrey Groeneweg

 

De plek is er een om in te lijsten. Op het uiterste puntje van Krabbegors, met fraai uitzicht over de Oude Maas en de Krabbegeul, vestigt zich het Europese hoofdkantoor van de VBE Group, die goederentransport door de lucht, over het water en de weg voor haar rekening neemt. ,,We hebben veel geluk gehad’’, zegt CEO Michael de Rouw (52). ,,Het wordt voor personeel een geweldige werkplek.’’

 

Het splinternieuwe distributiecentrum Lighthouse op Duivelseiland is zo groot dat het niet of nauwelijks in één blik valt te vangen. Aan de stellingen in het gebouw lijkt geen einde te komen. Eindeloos zijn de stellingen met zonnepanelen, speelgoed, marine-equipment en hygiënedoekjes. Het gaat om goederen die BTS Logistics, onderdeel van de VBE Group, voor haar rekening neemt. Ze worden met schepen vanuit de Rotterdamse haven gebracht en vervolgens geleverd aan onder meer winkelketens.

 

Uitzicht

Michael geeft met Reinier Velding (43), general manager logistics, een rondleiding door het imposante distributiecentrum aan de Van Leeuwenhoekweg en laat zien waar de 160 kantoormedewerkers straks komen te werken. Op de, wat je de eerste verdieping kunt noemen, komen de bureaus te staan achter grote ramen. ,,Het uitzicht is fantastisch’’, geniet Michael. ,,Het is een echt hightech kantoor, met binnen ook overal zicht op het warehouse. De bureaustoelen staan straks in de richting van de ramen. Je ziet op het water van alles voorbij komen, van grote containerschepen tot speedboten. Alles vaart hier langs.

 


De VBE Group vestigt zich met het Europese hoofdkantoor in het splinternieuwe distributiecentrum Lighthouse. ©Jeffrey Groeneweg

 

VBE Group had weinig tijd nodig om te beslissen dat op deze plek in Dordrecht het Europese hoofdkantoor moest komen. Nu bevindt zich dat nog in Barendrecht, verdeeld over twee panden. Daar groeide het van oorsprong Heerjansdamse bedrijf de afgelopen jaren flink uit zijn jasje. ,,We hebben alles van a tot z in de groep zitten, we hebben over het hele transport de regie.’’

 

Nieuwe arbeidsmarkt 

Uitbreiden in Barendrecht bleek onmogelijk. Op het moment dat bekend werd dat Borghese Logistics op het terrein een groot distributiecentrum liet bouwen, was Michael er dan ook als de kippen bij.,, De huurprijzen liggen hier lager dan in Rotterdam. Verder denken we dat dit ook een goede plek is om een nieuwe arbeidsmarkt aan te boren.’’

 

De leiding van het bedrijf spaart kosten noch moeite bij de inrichting. Lighthouse biedt onder meer ruimte voor een bedrijfsrestaurant en een gym met 25 apparaten. ,,We zorgen voor een professionele gym met personal coaches en douches, zodat personeel voor of na het werk kan sporten’’, vertelt Michael. ,,We willen het personeel dat straks iets meer reistijd krijgt ook wat extra's bieden. In het restaurant kunnen ze straks dagelijks voor één euro lunchen. Naast voldoende vrije dagen en een goed salaris zijn dat mogelijkheden om personeel aan je te binden.’’

 

Binnenvaarterminal

Het terrein was voorheen eigendom van HVC, dat het niet meer nodig had. Sita Recycling was de laatste gebruiker, voordat HVC het verkocht aan Borghese Logistics. De VBE Group besloot om het distributiecentrum, met 24.500 vierkante meter warehouse, 3000 vierkante meter kantoorruimte en 187 parkeerplaatsen in zijn geheel te huren. In de omgeving komt nog een binnenvaartterminal aan de ‘s-Gravendeelsedijk.

 

Daar blijft het niet bij, want verderop aan de Oude Maas, in Puttershoek, komt op het nieuwe bedrijventerrein van de Suiker Unie ook een nieuw warehouse van de VBE Group. Deze 42.000 vierkante meter zal volledig door BTS Logistics worden gebruikt voor de logistiek van zonnepanelen. Michael hoopt dat Hoeksche Waarders om de reden van die locatie ook bij het bedrijf willen komen werken. In Lighthouse, dat op 3 januari officieel wordt geopend, komt daarna weer meer ruimte.
De Rouw :,,Maar de huur van dit distributiecentrum is voor ons geen risico. Dat is al vol en krijgen we altijd vol.’’

 

Bron: AD 

 

VBE | MSA Group
1e Barendrechtseweg 82
2992 XC  Barendrecht

T: 0180-221080
I: www.vbemsagroup.com
E: info@vbemsagroup.com

 
Bekijk alle foto's
GCC transformeert naar creatieve makers

 

GCC print professionals transformeert naar GCC creatieve makers: nieuwe identiteit, dezelfde creatieve passie

 

GCC print professionals kondigt trots de lancering aan van hun nieuwe merkidentiteit als “GCC creatieve makers”. Deze strategische herpositionering weerspiegelt hun groeiende toewijding aan het leveren van visuele communicatieoplossingen voor diverse zakelijke behoeften.

 

Met de aangepaste bedrijfsnaam en bijbehorende nieuwe huisstijl onderstreept GCC creatieve makers hun evolutie van print- en drukwerkspecialisten naar een full-service creatief bedrijf dat een breed scala aan diensten aanbiedt op het gebied van grafisch ontwerp, print- en drukwerk en signing. De nieuwe naam staat voor hun aanpak van projecten, waarbij ze niet alleen ideeën creëren, maar ook tastbaar maken.“

 

We zijn ontzettend enthousiast om onze rebranding aan te kondigen”, zegt Frank den Hollander, algemeen directeur. Het bedrijf heeft voor een nieuwe identiteit gekozen om beter te vertellen en te laten zien wie ze zijn en waar ze voor staan. “Het belichaamt onze toewijding om samen met onze klanten creatieve oplossingen te ontwikkelen die hun boodschap effectief overbrengt. We blijven dezelfde gepassioneerde professionals, maar we willen graag onderstrepen dat we meer zijn dan alleen print. De afgelopen jaren zijn we uitgegroeid tot dé totaalleverancier in de regio op het gebied van grafisch ontwerp, hoogwaardig print- en drukwerk en signing. Een naamswijziging was dan ook een logisch vervolg.“

 

De overgang naar GCC creatieve makers is een stap naar een veelbelovende toekomst waarbij daadkracht, creativiteit en een sterke lokale aanwezigheid onverminderd blijven. Als vertrouwde partner blijft GCC creatieve makers streven naar volledige ontzorging met hun bekende alles-onder-één-dak aanpak, dichtbij de klant staan en innovatieve oplossingen bieden die het verschil maken.

 

De nieuwe merkidentiteit wordt geleidelijk geïntroduceerd in alle aspecten van het bedrijf, inclusief de website, sociale media, marketingmateriaal en fysieke locaties.

 

Voor meer informatie over GCC creatieve makers en hun uitgebreide dienstenaanbod, kunt u terecht op onderstaande website of neem contact op via e-mail of bel en vraag naar Frank den Hollander.

 

GCC creatieve makers
Einsteinstraat 1
4207 HW  Gorinchem

 

T: 0183-628288
I: www.gcc.nl
E: info@gcc.nl

 
Het Hygiene Station – de revolutie in hygiëne en duurzaamheid!


BE SMART! MAKE THIS STATION YOUR NEXT STOP


Twee toonaangevende bedrijven met een gezamenlijke visie op een schone gezonde leefomgeving en een schoner milieu, introduceren met trots een revolutionair Hygiëne Station. Dit innovatieve product is het resultaat van nauwe samenwerking en toewijding aan persoonlijke hygiëne en milieu verantwoordelijkheid.

 

Het Hygiëne Station biedt een baanbrekende oplossing voor effectieve handreiniging en afvalinzameling op één centraal punt. Het combineert de kracht van Brittowel® Vochtige Handdoeken (voorheen DeBritts®) met een duurzame circulaire vloer/wanddispenser met kartonnenafvalbak, ontwikkeld door Afvalbox. Dit veelzijdige systeem is eenvoudig te plaatsen en te verplaatsen, waardoor het toepasbaar is op elke locatie, zoals bijvoorbeeld in zorginstellingen,(sport)scholen, of openbare- en of productieruimten enz.

 

De Vochtige Handdoeken staan bekend om hun uitzonderlijke reinigingskracht en effectiviteit bij het verwijderen van zelfs het meest hardnekkige vuil, terwijl ze tegelijkertijd zacht zijn voor de huid. Deze alles in één oplossing geeft een aanzienlijke besparing op het gebruik van water, zeep, papierenhanddoeken en energie, waardoor het bijdraagt aan een groenere toekomst.

 

De bijbehorende kartonnen Afvalbak is ontworpen met circulaire en duurzame principes in gedachten en heeft een nagenoeg verwaarloosbare CO2-voetafdruk. Daarnaast is deze afvalbakextreem sterk en beschikt hij over een brandveiligheidscertificaat en alle certificaten betreffende Europese wetgeving voor milieu en recycling waarmee we een nieuwe norm stellen op het gebied van circulaire economie en duurzaamheid.

 

Het geheel is volledig recyclebaar, wat getuigt van onze diepgaande zorg voor mens, dier en milieu. Samen streven we naar een wereld waarin hygiëne hand in hand gaat met duurzaamheid.

 

Sluit u aan bij ons in deze Hygiëne Revolution! Het Hygiëne Station is de volgende stap naar een gezondere en schonere toekomst voor iedereen.

 

Over Afvalbox: Afvalbox is een bedrijf op het gebied van duurzame circulaire afval- en inzameloplossingen. Wij streven met onze kartonnen bakken naar het verminderen van de milieu-impact voor afval en reststoffen inzamelingsmiddelen.

 

Over BRITTcare®: BRITTcare® is een innovatief bedrijf dat zich toelegt op het verbeteren van persoonlijke hygiëne met behoud van het milieu. Onze producten zijn ontworpen met zorg voor mens en planeet.

 

 

Afvalbox

Bezoekadres:

Griendweg 41

3295 KV  ’s-Gravendeel

Ind. terrein Mijlpolder 

 

Correspondentieadres:
Parallelweg 8
3299 AN  Maasdam

 

T: 078-6763992 / 06-10744939

I: www.afvalbox.net
I: www.afvalbox.de
E: info@afvalbox.net

 

BRITTcare®

 

T: 085-760 6966 / M: 06-36211693

I: www..britt-care.nl

E: info@britts-care.nl

 
Bekijk meer foto's
Word Member


Heeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 250,00 ex Btw tot eind 2024!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!


 
Evenementen
 
Volledige agenda
Agenda
26-09-2023 Ondernemingsvereniging de Hoeksche Waard: INSPIRATIESESSIE OVER SOCIAL RETURN ON INVESTMENT.
27-09-2023 VSO "Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen": Business Ontmoet Zorg 2023
09-10-2023 VSO "Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen": Kennisbijeenkomst | Personeel? Niet te vinden!
12-10-2023 Werkgevers Drechtsteden "Inspiratiedag 2023"
12-10-2023 IKG Ondernemingsvereniging Gorinchem "Bijeenkomst oktober""
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
085-9024990
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen