Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   oktober 2023  
In deze nieuwsbrief:
  • IMAP organiseert exclusieve rondleiding in Depot Boijmans van Beuningen
  • Greenpoint opent eerste waterstof tankstation in Dordrecht
  • Geslaagd RoosRos 70 event
  • Word Member
IMAP organiseert exclusieve rondleiding in Depot Boijmans van Beuningen


Het indrukwekkende pand van Depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam.

 

Opgericht in 2005 en met zo’n 25 medewerkers actief vanuit vestigingen Rotterdam en Amsterdam, heeft IMAP Netherlands al ruim 300 (inter)nationale transacties afgerond. Met de specifieke kennis in vele sectoren behoort IMAP Netherlands tot de top van de M&A – Mergers & Acquisitions – kantoren wereldwijd. Bijzonder sterk in wat wordt genoemd de middenmarkt. IMAP zet zich niet alleen in voor ondernemers, we zijn ook graag (sociaal) maatschappelijk betrokken. We dragen zorg voor de gemeenschap en de omgeving. 

 


Kunststukken in climate control opslagruimtes van het Depot Boijmans van Beuningen.

 

Als partner van Boijmans van Beuningen en liefhebber van de vele kunstwerken die dit prachtige museum bezit, neemt IMAP Netherlands zijn zakelijke relaties een aantal keer per jaar mee voor een exclusieve rondleiding, langs o.a. de oude meesters en de klimaatruimtes,  in dit veelzijdige en eigenzinnig depot van het museum.

 

Het Depot Boijmans van Beuningen is 's werelds eerste publiekelijk toegankelijke kunstdepot die honderden collectiestukken in één opslag laat zien.

 


Remco Schouten en Wilma Batenburg van IMAP (resp. 4de en 3de van rechts) met zakelijke relaties tijdens exclusieve rondleiding in het Depot Boijmans van Beuningen.

 

 

IMAP Netherlands 
Javastraat 8
3016 CE  Rotterdam

 

T: 010-2358850
I: www.imap.nlwww.imap.com
E: info@imap.nl

 
Greenpoint opent eerste waterstof tankstation in Dordrecht

 

Marijn van Twist (l), initiatiefnemer voor de bouw van een waterstof station in Dordrecht. Rechts staat Rik van der Linden, wethouder bij de gemeente Dordrecht.

 

Aan de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht is gisteren een waterstof tankstation in gebruik genomen. Het station is het resultaat van een samenwerking tussen familiebedrijven Koninklijke van Twist uit Dordrecht en Van Kessel uit Milheeze. Het is het eerste waterstof tankstation in de regio Drechtsteden. Wethouder Rik van der Linden en Rob en Marijn van Twist namen de eerste tankbeurt voor hun rekening.

 

Uniek is dat het om Europa’s eerste ondergrondse waterstoftankstation gaat. De waterstoftanks,compressoren en andere onderdelen zijn volledig onder de grond weggewerkt. Alleen de waterstofafgiftepompen bevinden zich bovengronds en zowel auto’s als bussen en trucks kunnen er tanken. Het station is openbaar toegankelijk voor iedereen met een waterstofvoertuig

 

Kip-ei verhaal
Je ziet al veel elektrische auto’s rond rijden, maar waterstofauto’s zijn nog zeldzaam. Waarom dan een waterstof station bouwen? Stan van Kessel, projectleider bij de Van Kessel groep, legt uit: “Rijden op waterstof is – naast elektrisch - de enige oplossing voor emissieloze mobiliteit. Een groot voordeel is het rij- of beter gezegd tankgemak: het tanken van waterstof gaat even snel en eenvoudig als bij benzine. Nadelig is dan weer dat er vandaag nog niet veel tankstations zijn. Dat kip-ei verhaal willen we met dit tankstation doorbreken.”

 

Drechtsteden kansrijke regio voor waterstof
De keuze voor een waterstof station in Dordrecht is niet geheel toevallig. Zo is de regio Drechtsteden ‘koploperregio’ op het gebied van waterstof ontwikkeling. Vanuit het H2 innovatietafelnetwerk werken verschillende organisaties en ondernemingen hard om waterstof in te zetten als alternatief voor fossiele brandstof. In Nederland zijn er momenteel zo’n 20 openbare waterstof tankstations en rijden ongeveer 600 waterstof aangedreven auto’s.

 

Over Greenpoint:
Greenpoint is een innovatief tank en laad concept dat invulling geeft aan de energietransitie doelstellingen uit het Klimaatakkoord. Op logistieke knooppunten in heel Nederland realiseren wij Clean Energy Hubs met duurzame oplossingen zoals fossielvrije diesel, elektrische snelladers en groene waterstof. Zo openden wij de afgelopen jaren al 15 Greenpoint multi-energy tankstations en namen wij in 2021 in Nieuwegein ons eerste waterstof tankstation in gebruik. Greenpoint is een initiatief van de Van Kessel Groep, een toekomstgericht Brabants familiebedrijf actief in de verkoop van (duurzame) brandstoffen, smeermiddelen en energie.

 


Rob van Twist (l, vader van Marijn) en helemaal rechts is Stan van Kessel, projectleider van dit station. Stan werkt bij Van Kessel Olie, de eigenaar en exploitant van dit station.

 

Nieuw in Dordrecht waterstof tanken:

Brandstof van de toekomst in Dordrecht Greenpoint waterstofstation:

 

Waterstof tankstation Dordrecht

Laan der Verenigde Naties 113,
3316 AK Dordrecht

T: 0492-792602
I: www.greenpointfuels.nl
E: info@greenpointfuels.nl 

Openingstijden: 24/7 Waterstof dispensers met aansluitingen op 350 en 700 bar
Inrit via het BP tankstation

 

Bekijk meer foto's
Geslaagd RoosRos 70 event

Overzichtsfoto van het RoosRos 70 event.

 

RoosRos bestaat 70 jaar en dat werd op donderdag 7 september gevierd. Er was een grote opkomst. Er werd teruggeblikt op het verleden, vierden het heden en keken vooruit naar de toekomst.

 

Onder leiding van presentator Gert van ’t Hof werd gekeken naar de geschiedenis van het bureau: van lokaal eenmansbedrijf naar een (inter)nationaal werkend allround architectenbureau.  Met Sander Ros stonden we stil bij het heden. Professor Jan Rotmans hield een inspirerende lezing over verschillende transities en schetste een lonkend perspectief voor Nederland in 2121.

 

Het team van RoosRos heeft een prachtig RoosRos70 boek samengesteld met fullpage projectfoto’s, interviews en een blik op de toekomst. Kinderen van collega’s komen als ‘next generation’ aan het woord met hun dromen. Tijdens het event werd het eerste exemplaar door Henri Zwerus overhandigd aan  nestor Mart Ros.

 

Jan Fix, parkeercoördinator, blikt terug: “Met de werkgroep parkeren is het ons gelukt om de ruim 300 gasten te ontvangen en te begeleiden van en naar de parkeerplaatsen, dit is soepel verlopen. We hebben veel positieve reacties gekregen over de elektrische pendelbus die de gasten van de parkeerplaats tot aan de deur van RoosRos bracht en andersom. We kunnen spreken van een geslaagd feestje.”

 

In diverse ruimtes hebben we onze gasten meegenomen in toekomstperspectieven. Van innovaties in BIM, artificial intelligence tot circulair en biobased bouwen. Collega Jeroen Beerens: “In onze biologica ruimte prikkelden we de zintuigen door middel van veel levend groen en nieuwe producten voor nieuwe bouwmethodes en materialen.”

 

Professor Jan Rotmans wordt geïnterviewd door presentator Gert van ’t Hof.

 

Pieter Schipper: “In onze innovatieruimte BIM en IT hebben we laten zien hoe we door middel van innovatieve tools gezonde gebouwen kunnen ontwerpen. We hebben laten zien hoe verzamelde data in combinatie met softwaretoepassingen ervoor zorgt dat kwaliteit en workflow naar een hoger niveau worden getild. Eén van de eyecatchers van onze ruimte was een bewegende hologramprojecties van verschillende bijzondere RoosRos projecten.”

 

Dankzij het prachtige weer kon het feest buiten gevierd worden. Collega Willemijn Snoep: “Het was heel erg gezellig en ik heb veel mensen gesproken. Iedereen was blij en enthousiast! Er waren heerlijke drankjes, ik heb genoten van de cocktails en de sushi was ook geweldig. Leuk dat we lokale producten hadden. En natuurlijk de live pianomuziek!”

 

RoosRos Goes was vertegenwoordigd in een eigen ruimte waar het Zeeuwse team zich presenteerde en het 17-jarig jubileum vierde.  De directie van RoosRos Goes is sinds vorige week uitgebreid met Stefan Priemis.

 

Binnenkort wordt er een cheque overhandigd aan het door het team gekozen goede doel ‘Hospice Hoeksche Waard’. 

 

RoosRos Architecten
L.J. Costerstraat 2
3261 LH  Oud-Beijerland

T: 0186–691580
I: www.roosros.nl
E: info@roosros.nl

 
Bekijk alle foto's
Word Member


Heeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 250,00 ex Btw tot eind 2024!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!


 
Evenementen
 
Volledige agenda
Agenda
08-11-2023 Ondernemingsvereniging de Hoeksche Waard: HOEKSCHE WAARDS ONDERNEMERSDEBAT
14-11-2023 Dordrechtse ondernemings Vereniging DOV "MKB dag 14 november"
16-11-2023 Werkgevers Drechtsteden "Bedrijfsbezoek bij een van onze leden"
17-11-2023 IKG Ondernemingsvereniging Gorinchem "Dag van de Ondernemer"
07-12-2023 Ondernemingsvereniging de Hoeksche Waard: EINDEJAARSBIJEENKOMST
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
085-9024990
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen