Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   december 2023  
In deze nieuwsbrief:
  • 40 jaar HDO Dakbedekkingen; een terugblik en blik op de toekomst
  • Herbouw Bon Bon catering & events
  • Relatieavond Hoek en Blok met Bas Nijhuis van Voetbal Insight
  • MeerBusiness wenst u fijne feestdagen en natuurlijk meer business in 2024!
  • Word Member
40 jaar HDO Dakbedekkingen; een terugblik en blik op de toekomst

Foto van werk in uitvoering in Dirksland. Het blok vooraan is al voorzien van luchtzuiverende dakbedekking.Het blok achter is vervolgens aan de beurt. De HR isolatie staat al klaar voor verwerking.

 

Hoe is HDO Dakbedekkingen ontstaan?
HDO is in 1983 opgericht en bestaat dit jaar 40 jaar. Arie van den Berg en Janus van Peenen startten met 15 mensen van Dakdekker Gouman een nieuw bedrijf: de Heerjansdamse Dakbedekkings Onderneming (HDO). Inmiddels is Janus 81 jaar maar nog steeds actief betrokken bij het bedrijf. Zoon Martin runt het bedrijf nu samen met Arie. En inmiddels werkt ook de derde generatie Van Peenen, ecoloog Mads, bij HDO.  

 

Wat is er in 40 jaar veranderd bij HDO?

“In de basis is het bedrijf hetzelfde gebleven, maar de nadruk ligt nu veel meer op duurzaamheid door het gebruik van circulaire daksystemen van gerecyclede kunststoffen en bitumen die veel langer meegaan dan voorheen. En groendaken zijn nu aan de orde van de dag. Dan hebben we het niet alleen over eenvoudige sedumdaken maar over hele landschappen op het dak met bomen. Dat is specialistisch werk en daarbij werken we graag samen met onze partners. We kunnen alle disciplines leveren van parkeerdak tot daktuin.” 

 

Wat maakt HDO uniek?

“Dat je bij ons één aanspreekpunt hebt en dat je bij ons voor het gehele traject terecht kan; van ontwerp tot uitvoering en nazorg. We maken niet alleen nieuwe daken, maar doen ook renovaties en onderhoud. Bij de gunning van projecten speelt mee dat wij ons onderscheiden door de keuze van materialen. Verder is onze klantenkring erg trouw en gunnen ons het werk. We krijgen geregeld bedankbrieven van opdrachtgevers als er weer project is afgerond. Dat is natuurlijk best bijzonder.” 

 

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

“We hebben nu een mooie ploeg mensen met 22 dakdekkers en 6 medewerkers op kantoor. Daarnaast werken we met 25 à 30 ZZP-ers. Het is niet zo dat we persé willen groeien in de zin van meer mensen. We zetten vooral in op kwaliteit met goedgeschoolde en gemotiveerde mensen die staan voor wat ze maken. Vanuit de opdrachtgevers worden er steeds meer eisen gesteld. Daar willen we graag aan voldoen en ons focussen op het leveren van goed werk. Dat wordt ook beloond in de vorm van tevreden opdrachtgevers. Niet voor niks wonnen we vorig jaar met het project de Groene Kaap in Rotterdam de ‘Dak van het jaar’ prijs voor het beste platte dak. Dat is natuurlijk een mooie opsteker in ons vak.”

 

Commercieel Directeur Martin van Peenen en Financieel Directeur Arie van den Berg
voor pand van HDO Dakbedekkingen.

 

H.D.O Dakbedekkingen B.V.

Noldijk 94a
2991 VL  Barendrecht

 

T: 0180-619695 

I: www.hdobv.nl

E: info@hdobv.nl

 
Bekijk meer foto's
Herbouw Bon Bon catering & events

Impressie van nieuwe pand van Bon Bon in Alblasserdam.

 

Afgelopen juli is het pand van Bon Bon catering & events helaas volledig afgebrand. DAR Bouwadvies B.V. en DAR Architect B.V. hebben het complete ontwerp verzorgd voor de herbouw van het pand aan de van Hennaertweg in Alblasserdam. Dit gaf Bon Bon echter wel de mogelijkheid om in het nieuwe ontwerp een tal zaken te optimaliseren voor een toekomstbestendige en duurzame bedrijfsvoering. 

Zo krijgt het nieuwe gebouw een extra laag voor kantoor-en opslagruimte. Het ontwerp is eigentijds en strak vormgegeven, een aspect wat de opdrachtgever enorm aansprak. Dit bestaat uit twee volumes; een ‘recht getrokken’ volume voor de keukens en het magazijn, en een hoogwaardig volume voor de kantoren.  Ook de karakteristieke curve die het gebouw voorheen had, komt nadrukkelijk terug. Het kantoor wordt voorzien van veel licht en ruimte voor hoge kwalitatieve werkplekken. Daarnaast wordt het laaddock vergroot, zodat er meer vrachtwagens kunnen laden-en lossen. Op deze manier straalt het gebouw de kwaliteit uit die Bon Bon met hun catering en service levert aan haar opdrachtgevers. 

DAR Bouwadvies B.V. en DAR Architect B.V. verzorgen het gehele proces van eerste schetsen, aanvraag omgevingsvergunning met technische uitwerking, tot aan de oplevering van het project. Hierin wordt de opdrachtgever compleet ontzorgd en voeren wij het contact met het bevoegd bezag zoals met de gemeente, de omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid, Tennet en het Waterschap.
Na vergunningverlening wordt het plan uitgewerkt, en begeleiden we de opdrachtgever met de technische uitwerking en de aannemersselectie. Tijdens de uitvoering treedt DAR Bouwadvies B.V. op als directievoerder en wordt het project tot aan oplevering in goede banen geleid.

 

 

DAR Bouwadvies  
Veersedijk 87
3341 LL  Hendrik-Ido-Ambacht

 

T: 078-2000219
I: www.darbouwadvies.nl
E: info@darbouwadvies.nl

 
Bekijk alle foto's
Relatieavond Hoek en Blok met Bas Nijhuis van Voetbal Insight

 

Voetbal Insight: kijkje achter de schermen met Bas Nijhuis ‘Jezelf zijn’. Heel veel ingewikkelder was het advies niet dat topscheidsrechter Bas Nijhuis de afgeladen grote zaal in het Alblasserdamse Landvast meegaf tijdens de relatieavond van Hoek en Blok, in samenwerking met QuatroHR, IMC en VerzuimPreventPlus, op 13 november. Maar wat een fantastische show maakte hij daar omheen…

 

Je hebt motivational speakers en motivational speakers. Verwacht bij Bas Nijhuis geen uitgebreid betoog over wat ondernemers kunnen leren van topsporters of hoe je met de vuistregels over teambuilding uit het voetbal je eigen medewerkers tot grote hoogten kunt opstuwen. Bas Nijhuis is gewoon Bas Nijhuis. Een vat vol anekdotes die hij in moordend tempo – en met een licht Twentsaccent – de zaal in slingert. En dat was genieten!

 

Voor de relatieavond was dit jaar voor een ander format gekozen. De vele aanwezigen konden in twee sessies kiezen uit vijf verschillende workshops, die door in-huis vakspecialisten verzorgd werden. Met name bij de workshop ‘Het verkoopklaar maken van je bedrijf’ was het erg druk, wat Julian Pieper lachend deed verzuchten dat “we geen klanten meer over houden als iedereen z’n bedrijf verkoopt.”

 

Petje op, petje af

Uit de forse animo voor de workshops ‘Waardecreatie met duurzaamheid’, ‘Continuïteit in je bedrijfsvoering’ en ‘Kies-Wijzer fiscaal’ bleek echter dat er gelukkig ook nog voldoende klanten waren met grootse toekomstplannen voor hun onderneming. Ook de interactieve ‘petje op, petje af’-sessie over inkomens- en vermogensplanning kon op een vrijwel uitverkochte zaal rekenen.

 

Met tussen de workshops door gelegenheid voor de innerlijke mens om aan z’n trekken te komen bij de foodstands, was er aan het einde van het programma ruim baan voor Bas Nijhuis. Hij stapte daarmee in de voetsporen van grootheden als Wim Anker, cabaretierduo Joep van Deudekom en Rob Urgert en Guido Weijers, die eerder de relatieavonden van Hoek en Blok opluisterden.

 

Bakker
Nijhuis, zelf ondernemer als onder andere voormalig eigenaar van een bakkerszaak in Haaksbergen, had hier en daar nog wel wat bedrijfsadvies. Vertrouwen hebben in je team, jezelf goed kennen, elkaar goed kennen en elkaar de ruimte geven. De tips werden met instemming begroet, maar het inkijkje in de voetbalwereld en de daarbij behorende stroom aan vaak hilarische anekdotes, zorgden voor het echte topamusement.

 

 

Zoals over Luuk de Jong die hij in zeven wedstrijden zeven keer geel gaf. Over een woedende Henk Vos, die hij met een opmerking over koikarpers tot bedaren wist te brengen en over trainer Arne Slot die zich naar Nijhuis’ smaak veel te veel met de arbitrage bemoeide: “als je grensrechter wilt worden, geef ik je gratis een cursus.” En zo ging het aan één stuk door. Over Ronaldo die eigenlijk best een sympathieke gast is en de “vreselijk irritante” Zlatan Ibrahimovic.

 

11 kilometer

Af en toe deed Nijhuis aan wat promotie voor het scheidsrechterscorps door tussendoor foutenruiterlijk toe te geven en feiten te poneren als dat scheidsen gemiddeld zo’n dikke 11 kilometer afleggen tijdens een wedstrijd en de VAR maar iets meer dan eens per drie wedstrijden ingrijpt. Allemaal ‘voetbal insights’, waarvan de leukste hier nauwelijks na te vertellen zijn. Zoals zo vaak: ‘je had erbij moeten zijn’. Ongetwijfeld is er volgend jaar weer een kans bij de volgende relatieavond van Hoek en Blok. Mis ‘m niet! 

 

 

 

Hoek en Blok Sliedrecht

Stationspark 625

3364 DA  Sliedrecht

 

T: 0184-496800

I: www.hoekenblok.nl

E: info@hoekenblok.nl

 

Hoek en Blok Barendrecht
Tuindersweg 22
2991 LR  Barendrecht

T: 0180-645464

I: www.hoekenblok.nl
E: info@hoekenblok.nl

 
MeerBusiness wenst u fijne feestdagen en natuurlijk meer business in 2024!

 
Word Member


Heeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 200,00 ex Btw tot eind 2024!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!


 
Evenementen
 
Volledige agenda
Agenda
21-12-2023 Werkgevers Drechtsteden "Oudejaarsborrel 2023"
28-12-2023 Heerjansdamse Hazewinden "EINDEJAARSBIJEENKOMST"
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
085-9024990
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen