Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   maart 2024  
In deze nieuwsbrief:
  • Duurzaam investeringsplatform tegen greenwashing werft mede-eigenaren
  • Glas- en verfhandel Van Es mag zich hofleverancier noemen
  • Geslaagde benefietavond Stichting voor Sara
  • Word Member
Duurzaam investeringsplatform tegen greenwashing werft mede-eigenaren

Teamfoto Corekees.


Rotterdamse scale-up Corekees haalt met crowdfunding al ruim 185.000 euro op

 

Het groene investeringsplatform Corekees wil met hun duurzame, internationale projecten meer mensen bereiken. Daar is kapitaal voor nodig en investeerders kunnen daarom middels een crowdfunding campagne aandelen kopen in de Rotterdamse scale-up. 

300 hectare aan herbebossing met 60.000 bomen

Op dit moment beheert het familiebedrijf Corekees (eigenaren Nick en Tamar van Heesewijk zijn neef en nicht) investeringen van ruim 1500 investeerders in zes projecten en een totaal beheerd vermogen van 2 miljoen. Sinds de oprichting in 2018 is Corekees succesvol via een concept van vier t’s: tastbaar, toezicht, transparant en tegen greenwashing. Deelname aan de projecten is heel concreet. Zo haalde Corekees met een herbebossingsproject al 1,2 miljoen euro op, goed voor 60.000 bomen en 300 hectare aan herbebossing. ‘Wat onze projecten uniek maakt is dat het super tastbaar is waar je in investeert en dat wij de projecten actief beheren’, vertelt Nick van Heesewijk.

 

De strategie gaat uitstekend samen met rendement. De investeringsprojecten kennen een verwacht rendement van 6 tot 8 procent per jaar.

 

Crowdfunding voor de goede zaak 
De crowdfunding vindt plaats via SeedBlink, een van Europa’s grootste crowdfundingplatformen voor scale-ups. Met de crowdfunding krijgen investeerders de kans mede-eigenaar te worden van Corekees en bij te dragen aan de groei van de impactvolle investeringen van Corekees. Nick van Heesewijk: ‘Met het geld dat we ophalen met de crowdfunding willen we huidige projecten groter maken en nieuwe projecten starten. Daarnaast willen we onze huidige investeerders nog beter te bedienen en nieuwe investeerders aanspreken, waaronder bedrijven.’

 

Vanaf 2500 euro kunnen investeerders instappen.

A.s. zondag ook te zien in een uitzending van Business Class met Harry Mens op RTL7.  Deze uitzending start om 10:30 uur.

 

COREKEES
CIC Rotterdam  
Groothandelsgebouw
Stationsplein 45
3013 AK  Rotterdam 

 

T: 06-15162978
I: www.corekees.com
E: claudiaesveldt@corekees.com

 
 
Glas- en verfhandel Van Es mag zich hofleverancier noemen


Commissaris van de Koning de heer Jaap Smit samen met Jan Leendert van Es, directeur van Glas- en Verfhandel J.L. van Es. Nu het bedrijf een eeuw bestaat, mag het zich hofleverancier noemen.


“Glas heeft mijn voorkeur. Daar maakte ik de eerste stappen in het bedrijf mee”- Jan Leendert van Es

 

Toen Jan Leendert van Es in 1987 het roer overnam bij glas- en verfgroothandel Van Es was de ‘drogisterijtak’ al lang afgesloten. Voor mensen die verf- englasverkoop een aparte combinatie vinden met het slijten van aspirine en hoestdrank, legt deze derde generatie Van Es (62) met plezier uit dat het helemaal niet zo gek is.

 

Het moet gezien worden als een drietrapsraket. ,,Tot en met de jaren vijftig kwam het in de Drechtsteden en Alblasserwaard vaker voor: een drogisterij waar je verf kon kopen, of een verfhandel waar je ook medicijnen zonder doktersrecept kon vinden. Neem een paracetamol; dat is kalk met een medicijn erin en een beetje bindmiddel om het in tabletvorm te houden. Nou, als je in kalkpoeder een kleurtje, wat bindmiddel plus een water gedragen lijm gooit en het roert, heb je verf.’’

 

De stap naar glashandel is in zijn ogen weer een logisch gevolg van de verfhandel. ,,Als je verf kunt maken, kun je ook stopverf maken, want dat is kalk en lijnolie. En met stopverf en welpasta – verdunde stopverf - kun je natuurlijk ruiten in sponningen zetten.’’

 

Begonnen als glaszetter

Als twintiger rolde de huidige directeur aan de zijde van zijn vader Jorien, die destijds samen met broer Andries de leiding vormde, het bedrijf in. ‘Junior’ begon als glaszetter.
Met zijn pa ging hij op pad om kapotte ruiten te vervangen of enkelglas om te wisselen voor dubbelglas. ,,De hele tijd buiten zijn vond ik fijn. Als je me vraagt wat mijn voorkeur heeft, verf of glas, zeg ik glas. Omdat ik daarmee de eerste stappen maakte in het bedrijf.’’
Voordat hij in de familiefirma belandde, moest Jan Leendert echter zijn dienstplicht vervullen. Die zestien maanden beschouwt hij als vormend voor zijn leven en ondernemerschap. ,,Het was het Korps Mariniers of niet. Als ik geen marinier mocht worden had ik erop ingezet om gewoon door te werken bij Van Es. Alle andere onderdelen van defensie leken me zo onzinnig. Een beetje wachtlopen... ik hoorde van jongens alleen maar verhalen over hoe saai hun dienstplicht was. ’’Als marinier werd de jonge Van Es ‘gereset’, zoals hij het zelf noemt. ,,Ik ben zeker niet slechter geworden van die periode. Je leert er de waarde van luisteren en kameraadschap. Van niet opgeven en je doel nastreven: dat wil je als ondernemer ook.’’

 

Met het eeuwfeest in het vizier opperde Jan Leendert van Es het idee om het predicaat hofleverancier aan te vragen. ,,Twee jaar zijn we er mee bezig geweest’’, herinnert de Sliedrechter zich. In zijn stem klinkt nog steeds wat ongeloof door over die tijdsspanne. Hij is dan ook blij dat zijn zoon Jorien (30) - tevens zijn opvolger – en assistent Karin na die eerste stap, bestaande uit een afspraak met de burgemeester van het baggerdorp, het leeuwendeel van de ‘hofleveranciersprocedure’ voor hun rekening namen. Dat het predicaat in februari is toegekend, is voor de zestiger ‘de kers op de taart’.

 

Megajacht

Tegenwoordig levert Glas- en Verfgroothandel J.L. van Es voor de meest uiteenlopende professionals materialen. Van verf die bestand is tegen hoge temperaturen tot supersnelle glaslevering aan scheepswerven die ruitschade op een megajacht in no time vervangen willen zien voor hun klanten. Voor afdichtingskit die zo sterk is dat de grote staande ruiten van squash- en padelbanen probleemloos overeind blijven, kan de zaak eveneens aan de jas worden getrokken. Zelf plaatst Van Es ook glas, bijvoorbeeld glas-in-loodramen die ze tussen isolatieglas zetten zodat de bewoners van een historische woonboerderij er weer warmpjes bijzitten.
Een extraatje van deze groothandel is dat ze in hun pand op industrieterrein Noord-Oost-Kwadrant een soort depotje hebben voor oud, bijzonder glas. ,,Dat doen we meer als service dan vanuit een winstoogmerk. Het is glas dat niet meer wordt gemaakt.
Damastglas, patioglas, Japans roosjesglas – dat werk. Als iemand zulk specifiek glas in een voordeur heeft zitten en er breekt een ruitje, dan kan er bij ons wellicht iets vervangend in de oude stijl worden gevonden. Het zou meer opleveren als ze alle ruitjes in zo’n deur vervangen door modern glas, maar iets authentiek willen houden is ook een mooi streven natuurlijk.’’

 

Hoe word je hofleverancier?
Zo’n zeshonderd bedrijven in Nederland hebben het predicaat hofleverancier. Heel vroeger waren dat ondernemers die aan de koninklijke familie leverden, maar dat is tegenwoordig niet altijd meer zo. Maar nog steeds wordt een bedrijf niet zomaar hofleverancier. Om te beginnen kunnen alleen ondernemingen die worden gerekend tot het midden- en kleinbedrijf een aanvraag indienen voor deze eretitel. Daarnaast moest de firma al minimaal een eeuw bestaan, dient de bedrijfsvoering onberispelijk en van onbesproken gedrag te zijn en neemt de onderneming in ieder geval in de vestigingsregio een vooraanstaande plaats in. Verder moeten er financiële gegevens worden getoond. Denk dan aan de netto-omzet, het eigen vermogen en het werkkapitaal. Een beschrijving van het verwachte toekomstperspectief is eveneens een verplichting. Als de koning bereid is tot het toekennen van ‘het recht tot het voeren van het predicaat’, moet de onderneming akkoord gaan met de zogeheten ‘Bepalingen betreffende het Predicaat Hofleverancier’. Het belangrijkste daarbij is dat de onderneming ‘alles zal nalaten wat zijn reputatie zal schaden’.

 

Het predicaat wordt afgegeven voor maximaal 25 jaar. Er kan verlenging worden aangevraagd, maar dan moet de aanvraagprocedure wel opnieuw worden doorlopen.
Grote ondernemingen, maar ook verenigingen en stichtingen met landelijke betekenis, kunnen een ander predicaat aanvragen. Namelijk ’koninklijke of royal’ en deze titels mogen worden opgenomen in de bedrijfsnaam, zoals Royal IHC en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).

 

Bron: AD

 

 

Glas- en Verfgroothandel van Es

Sportlaan 351
3364 DK  Sliedrecht

 

T: 0184-413630

I: www.vanes-sliedrecht.nl

E: info@vanes-sliedrecht.nl

 

 
Bekijk alle foto's
Geslaagde benefietavond Stichting voor Sara

Impressie van benefietavond van Stichting voor Sara op 28 februari jl.

 

Stichting Voor Sara strijdt tegen zeldzame spierziekten. De stichting is opgericht door de ouders van Sara Verbrugge (8 jaar) en in enkele jaren uitgegroeid tot een internationale patiëntenorganisatie. De strijd is keihard nodig want de zeldzame spierziekte van Sara en haar lotgenoten is ongeneeslijk en heeft een enorme impact, te weten:

  • Algehele spierzwakte
  • Niet zelfstandig kunnen lopen
  • Vergroeiing in de rug
  • Verkramping van spieren en pezen
  • Eet- en ademhalingsproblemen
  • Fors verminderde levensverwachting

Voor Sara brengt Nederlandse lotgenoten samen via familiedagen en organiseert conferenties waarop patiënten, artsen en wetenschappers uit de hele wereld samenkomen. We financieren onderzoek voor betere zorg en een behandeling. En we voorzien families van betrouwbare informatie over deze spierziekte. Mede dankzij onze ambassadeur Rico Verhoeven is er al veel bereikt. Ons einddoel is kraakhelder: een behandeling voor alle patiënten met deze zeldzame spierziekte.

 

Voor Sara vierde woensdag 28 februari het 7-jarig bestaan. De stichting is op zeldzame ziektendag opgericht en proostte die avond op de successen die al zijn behaald. De benefietavond leverde dankzij veel aanwezige ondernemers maar liefst 10.000 euro op voor wetenschappelijk onderzoek naar een behandeling. 

 

Mocht u zich na het lezen van dit artikel geroepen voelen de strijd tegen zeldzame spierziekten ook te steunen? Dat kan door een donatie te doen op www.voorsara.nl of neem contact op om een waardevolle samenwerking aan te gaan. 

Het eerstvolgende evenement van Stichting Voor Sara is op zondag 21 april: Boksen Voor Sara XXL. Een sportief evenement waar de deelnemers strijden voor een gezondere toekomst voor kinderen met een spierziekte.
Alle informatie is hier te vinden.

 

 


Sara met Rico Verhoeven, de ambassadeur van de stichting.

 

In twee minuten zien wat Stichting Voor Sara doet? Bekijk onze animatievideo:

 

Stichting Voor Sara

Bram Verbrugge
T: 06-29055250

I: www.voorsara.nl

E: info@voorsara.nl

 
Bekijk alle foto's
Word Member


Heeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 195,00 ex Btw tot eind 2024!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!


 
Evenementen
16-04-2024 InnerCircle MeerBusiness ZHZ
 
Volledige agenda
Agenda
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
085-9024990
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen