Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   mei 2024  
In deze nieuwsbrief:
  • EN AVANT 26 sleper met 90 ton trekkracht
  • Aannemers kiezen voor hergebruik oud materiaal
  • Varen voor Sophia
  • Word Member
EN AVANT 26 sleper met 90 ton trekkracht

EN AVANT 26.


Muller investeert opnieuw in nieuwbouw sleper met 90 ton trekkracht.

Na haar nieuwbouw sleper “EN AVANT 25” in 2023, doopt Muller opnieuw haar nieuwbouwsleper “EN AVANT 26” in juni dit jaar. Zij is een zusterschip van de “EN AVANT 25” en heeft een trekkracht van 90 ton en kan zowel offshore als in de haven opereren. Ook zij is gebouwd bij Scheepswerf Damen in Vietnam.
De sleepboot is uitgerust met extra opties voor de offshore; denk daarbij aan tuggers, houtendek, crashrails en towing pins. Verder uitgerust met de laatste technische snufjes, waarbij met name de machinekamer duurzaam is ingericht. Vanwege haar ASD aandrijving kan zij optimaal manoeuvreren en is daarom ook goed inzetbaar in de havengebieden. Zij kan zowel over de kop als over de kont assisteren en is uitgerust met blusmonitoren.
Zij zal met name ingezet worden voor offshore & Energy activiteiten in Europa. Duurzame stroom en onafhankelijkheid van Rusland heeft de Europese offshore en energy markt sterk doen groeien. Muller is daarin al jaren actief en speelt daar nu met de nieuwe sleper extra op in.
Mevrouw P.N. Muller-de Rover, echtgenote van eigenaar en Directeur Bram Muller, zal de doop plechtigheid op vrijdag 28 juni aanstaande uitvoeren.

 

Muller invest again in newly built 90 tons tugboat.
After the newly built tugboat “EN AVANT 25” in 2023, there will be again the christening of the newly built tugboat “EN AVANT 26” in June this year.
She is a sistertug of the “EN AVANT 25” and with her 90 tons bollard pull she can operate offshore as well as in port. Just as the “EN AVANT 25” she is built at Damen in Vietnam.
Her deck lay-out is out fitted for offshore operations such has towing pins, tuggers, wooden deckand crashrails.
She is also outfitted for fire fighting (FIFI-1) with 2400 m3/hr. Furthermore equipped with thelatest technical gadgets, whereby the engine room is outfitted regarding the last environmentalterms. Because of her ASD propulsion, her maneuverability is excellent for operating also inport. She is able to assist over the stern as well as her forecastle.
She will be mainly active in the offshore and energy market in Europe. Renewable energy andindependence from Russia is having a strong impact on the growth of this market.Mrs. P.N. Muller-de Rover, spouse of owner and CEO Bram Muller, will commence thechristening of the “EN AVANT 26” on Friday the 28 th of June 2024.

 


Muller Dordrecht
Merwekade 82-83
3311 TH  Dordrecht

 

T: 078-6392000
I: www.muller-dordrecht.nl

E: info@muller-dordrecht.nl

 
Aannemers kiezen voor hergebruik oud materiaal


Recent werd de circulaire bouwhub officieel geopend. © Richard van Hoek Fotografie

 

Niks meer weggooien in de bouw
Aannemers, sloopbedrijven en zzp'ers uit Dordrecht en omgeving kunnen voortaan al hun overgebleven en herbruikbare bouwmaterialen kwijt bij de circulaire bouwhub, een soort tweedehands-bouwmarkt. Houten balken zijn volgens de bouwers na een keer schuren weer zo goed als nieuw en van slecht hout kan altijd nog spaanplaat gemaakt worden.

 

Bouwbedrijven houden vaak nieuw materiaal over dat nu nog wordt weggegooid. Ook is veel sloopafval nog prima bruikbaar. Van deuren, houten planken en balken, kozijnen, toiletpotten, aluminium profielen tot isolatiemateriaal. De Dordtse bouwbedrijven Krijgsman en Constructif bedachten samen met de gemeente Dordrecht drie jaar geleden een plan om een depot, terrein of hal in te richten waar al die tweedehandsmaterialen opgeslagen, gesorteerd, schoongemaakt en gerefurbisht kunnen worden, zodat ze daarna weer gebruikt kunnen worden in de bouw. Drie jaar later was het zover. Vrijdag werd de circulaire bouwhub officieel geopend. Die zit nu nog op het terrein van Netwerk in Groot-Ammers, maar krijgt eind mei een eigen plek aan de Daltonstraat 25 in Dordrecht . ,,We beginnen klein, maar de ambities zijn groot", zegt voorzitter Jan Dirk Costeris van de initiatiefgroep. Klein was de start zeker. De eerste herbruikbare materialen worden ingezameld in een container van Constructif achter het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. Het bouwbedrijf is vrijwel continu intern aan het verbouwen en renoveren in het ziekenhuis. ,,Het hout, de kozijnen of de schuifdeuren die daarbij vrijkomen, bewaren we. Die repareren we of maken we schoon, zodat ze elders in het ziekenhuis weer te gebruiken zijn", legt unitmanager Martine van Duijvenbode van Constructif uit. De bedoeling is dat meer aannemers en sloopbedrijven uit de regio zich bij de hub aansluiten. Naast aannemers Constructif, Krijgsman en Pullen en de gemeente is ook afvalinzamelaar Netwerk een van de initiatiefnemers. Dat heeft in Groot-Ammers een sorteerinstallatie dat alle afvalstromen kan scheiden. Bijna alles wordt daarna hergebruikt. Houten balken zijn na een keer schuren of het verwijderen van spijkers zo goed als nieuw en van slecht hout kan altijd nog spaanplaat gemaakt worden. Ook glas, ijzer en andere metalen zijn geld waard.

Klimaatneutraal
De bouwhub is voor Dordrecht een manier om in 2040 klimaatneutraal te worden en per saldo geen CO2 meer uit te stoten. Van het broeikasgas warmt het klimaat op en dat heeft rampzalige gevolgen. De bouwsector is in Nederland verantwoordelijk voor 50 procent van het grondstoffenverbruik, 40 procent van het energieverbruik en 35 procent van de CO2-uitstoot. Volgens het Klimaatakkoord moet deze in 2030 maar liefst 75 procent minder CO2 uitstoten. Dat kan onder meer door circulair te bouwen en meer materialen en grondstoffen te hergebruiken. Sowieso moet Nederland in 2050 volledig circulair zijn, wat betekent dat al het materiaal en afval opnieuw gebruikt wordt. Dordrecht gaat circulariteit vanaf 2030 bij elk bouw- en sloopproject verplicht stellen. Dat kan 10 tot 20 procent CO2-uitstoot schelen. Bovendien worden gebouwen de komende jaren vaker ontmanteld in plaats van gesloopt. Dan blijft meer materiaal herbruikbaar. ,,We hebben nog veel stappen te zetten en daarom ben ik blij met dit initiatief", zegt wethouder Chris van Benschop (GroenLinks). ,,Nu kopen we alles nieuw en als we het niet meer nodig hebben gooien we het weg. Dit helpt ons wegkomen van de wegwerpeconomie."

Bron: AD

 
Varen voor Sophia


Indien tafels uitverkocht zijn, kunt u ook voor Het Goede Doel doneren op: Bankrekeningnummer IBAN NL53 INGB 0000 0701 67. Meer info zie: Steun ons

 

 
Word Member


Heeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 250,00 ex Btw tot eind 2025!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!


 
Evenementen
06-06-2024 MeerBusiness ZHZ Lunchen met Directeuren
 
Volledige agenda
Agenda
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
085-9024990
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen