Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   Januari 2018   
In deze nieuwsbrief:
  • Geslaagde MeerBusiness NieuwjaarsNetwerkborrel bij BeoBOM
  • Le Barrage eindelijk open
  • Achter de leider aanlopen of meedenken?
  • Fenexpo Businessdagen komen er weer aan
  • Bedrijven zoeken nieuwe medewerkers ICT
  • Familiebedrijf Verschoor Reizen bestaat alweer 95 jaar!
  • Met Luvinum bruisend het jaar in
  • Word Member
Geslaagde MeerBusiness NieuwjaarsNetwerkborrel bij BeoBOM

Klik op onderstaande foto:

Frank Barink van BeoBOM en Agnes Vleugel van Inner Stance Hardinxveld. Foto's: Marcel Köppen Fotografie
 

Voor alle andere nieuwjaarsrecepties heeft de MeerBusiness NieuwjaarsNetwerkborrel al afgelopen week plaatsgevonden. Het inluiden van het nieuwe jaar was bij BeoBOM in het karakteristieke pand en voormalig gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.
Onder het genot van hapjes van Keurslager Visser en drankjes was er ook ruimte om te netwerken en werd er geproost op het nieuwe jaar. Een muzikaal intermezzo werd verzorgd door Kanters Horeca Advies.
                                                                                                       

Kantoor BeoBOM nu in voormalig gemeentehuis.

Le Barrage eindelijk open


Bjorn van Dijl in zijn nieuwste zaak in Alblasserdam. Richard van Hoek Fotografie


Het duurde even, maar gasten kunnen eindelijk bij de nieuwste zaak van
horecaondernemer Bjorn van Dijl in Alblasserdam eten.

 
Hoewel, het is misschien wat vreemd om het 'nieuw' te noemen. De officiële opening is pas begin volgend jaar gepland, maar het is nu al mogelijk om te reserveren. ,,Dan kunnen we alvast proefdraaien'', vertelt Van Dijl.

Hij kocht Le Barrage - dat Frans is voor 'de dam' - al zo'n twee jaar geleden, maar toen moest het harde werk nog beginnen. De buitenkant van het zeventiende-eeuwse pand is zo ongeveer het enige dat intact is gelaten. ,,Het ging niet om een pand dat ik kon huren en waar ik daarna in kon trekken, dit project had wat meer haken en ogen. Zo moest er een bomonderzoek plaatsvinden, omdat het gebouw het bombardement van de Duitsers in 1940 heeft meegemaakt. Heien zat er dus voorlopig niet in. Ook was het een en ander verzakt, dus dat moest worden aangepakt. Meerdere keren op een dag dacht ik: waar ben ik aan begonnen?'' vertelt Van Dijl, ook uitbater van Willaerts in Papendrecht en Strada del Vino in Dordrecht.

Van die zorgen is nu niets meer terug te zien. Alblasserdammers die het pand kennen uit de tijd dat de Rabobank erin zat, zullen hun ogen uitkijken. De ruimte wordt gekenmerkt door aardse kleuren, wanden die een bepaalde Franse sfeer overbrengen en een flinke trap, die letterlijk het middelpunt is. Het oog trekt meteen naar het plafond, waar een moderne kroonluchter hangt, bestaande uit tientallen kubussen.

In Le Barrage is er bovendien geen rookruimte, maar een Cigar Lounge, om rokers te kunnen faciliteren. De bank en stoelen die daar staan, lijken zo uit de jaren 50 te komen. De serre is beneden, een volledig nieuwe ruimte met flinke raampartijen en uitzicht op de Alblasserdamse wateren. Hierop wil Van Dijl mettertijd met eigen bootjes varen. De wijnkelder bevindt zich in de oude kluis: hét bewijs dat er voorheen een bank in het pand zat.

De vuurdoop is in ieder geval al geweest, toen de Rotaryclub Kinderdijk maandagavond kwam eten. Van Dijl: ,,De vrijdag ervoor kwam een aantal leden al even kijken, maar toen brak er wel lichte paniek uit. Er moest nog zoveel gebeuren. Toch is het gelukt: toen de club maandag kwam, was er al zoveel gebeurd.'' Hij glundert. ,,Ik ben trots dat het is geworden zoals ik voor ogen had.''

Bron: AD                                 

                                   

Le Barrage

Dam 65

2951 GA  Alblasserdam

T: 078-7400015
I: lebarrage.nl
E: info@lebarrage.nl  

 
Achter de leider aanlopen of meedenken?


Je medewerkers motiveren zodat ze meedenken in plaats van achter jou aanlopen. Daar droom je als leidinggevende toch van? Effectieve coaching en een persoonlijke benadering, dat is wat telt. MKB Cursus & Training verzorgt vanaf 17 januari de training ‘Effectief Leidinggeven’. Na afloop weet je precies hoe je ervoor kunt zorgen dat je medewerkers net zo betrokken zijn bij het succes van de organisatie als jij!

Er zijn nog een aantal plekken vrij op de training ‘Effectief leidinggeven’ in Dordrecht op 17, 24, 31 januari en 7 februari.
Lukt het je om medewerkers blijvend te motiveren en steeds weer tot betere prestaties te brengen? Ben je probleemoplossend ingesteld? Schakel je soepel van een regelende stijl van leidinggeven naar een coachende stijl en omgekeerd? Ben je in staat om het beste uit je medewerkers te halen? Belangrijke vragen die aan de orde komen tijdens de training ‘Effectief leidinggeven’. 

Wees volstrekt duidelijk!
‘Om effectief leiding te kunnen geven, moet je volstrekt duidelijk zijn in wat je van je medewerkers verwacht’, zegt George Bel van MKB Cursus & Training. ‘Bel vertelt dat deelnemers niet alleen van trainers, maar ook veel van elkaar leren. Tijdens de training oefenen zij situaties waar ze dagelijks tegenaan lopen. Aan de orde komen communicatie, stijlen van leidinggeven, motiveren, delegeren, planning, tijdbeheer en diverse vormen van personeelsgesprekken. Deelnemers kunnen ook zelf relevante andere onderwerpen inbrengen. 

Meer over de training Effectief leidinggeven (ook andere locaties door heel Nederland).
Heb je geen of weinig kennis/ervaring op het gebied van leidinggeven? Dan kun je beter eerst de eendaagse cursus Leidinggeven en motiveren volgen.

Incompany training
De training Effectief leidinggeven organiseert MKB Cursus & Training ook incompany. Programma, data en locatie worden dan in overleg vastgesteld. Meer weten over de mogelijkheden? Bel (015-2191393) of mail (dumoulin@mkbct.nl) drs. Jeanne Dumoulin.

MKB Cursus & Training is Partner van MeerBusiness Zuid-Holland Zuid.

 

MKB Cursus & Training 
T: 015-2191390
I: www.mkbct.nl

 

 
Fenexpo Businessdagen komen er weer aan


FENEXPO 

T: 0183-820230
E: www.fenexpo.nl

I: info@fenexpo.nl                                                        

 
Bedrijven zoeken nieuwe medewerkers ICT

 

Succesvolle samenwerking van bedrijfsleven en hoger beroepsonderwijs (HBO) in de regio
In samenwerking met het bedrijfsleven in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is HBO Drechtsteden per september 2017 gestart met ICT opleidingen op hbo-niveau in Gorinchem. Dit zijn tweejarige opleidingen die  bedoeld zijn voor werkenden en afgestudeerde mbo studenten ICT die de capaciteiten hebben om verder te leren op hbo-niveau.  Het gaat om duale opleidingen. Dat betekent dat studenten tegelijkertijd als werknemer productief zijn in het bedrijfsleven en studeren. Dertig studenten zijn in september met de opleiding begonnen.  

Twee uitstroomrichtingen

De opleiding kent twee uitstroomrichtingen: ICT Netwerk- en systembeheer en ICT Software development. Met deze opleiding voorzien bedrijven in de grote vraag naar hoger opgeleide ICT specialisten. Leren en werken is dichtbij huis mogelijk en bedrijven en werknemers investeren duurzaam in noodzakelijke kennisontwikkeling. En een heel belangrijke uitkomst: vacatures worden ingevuld.


Agenda 2018
Voor 2018 zijn de volgende activiteiten gepland:

 

Meer weten?

Neem contact op met  Peter Baldé: 06-83673457, 

pbalde@hbodrechtsteden.nl

 
Lees meer...
Familiebedrijf Verschoor Reizen bestaat alweer 95 jaar!

                                   
Op 12 januari a.s. viert Verschoor Reizen alweer haar 95ste verjaardag. Momenteel wordt het bedrijf gerund door directie Basjan en Marjandel Verschoor (3de generatie) en hun zonen zijn ook al weer geruime tijd actief in het bedrijf. Basjan en Marjandel vieren dit jaar tevens een ander jubileum, namelijk alweer 30 jaar directie van het bedrijf. Dat zorgt voor een extra feestelijk moment. Hoewel de jubileum viering niet gigantisch groot gevierd wordt. “Over 5 jaar vieren we het 100ste jubileum en dan willen we uitpakken!” – zegt Basjan Verschoor. 

Het familiebedrijf werd opgericht in 1923 toen nog onderin de Rivierdijk, nabij de Buurt van Boven-Hardinxveld. Inmiddels is het bedrijf al weer geruime tijd gevestigd in Beneden-Hardinxveld op industrieterrein “Nieuweweg”. Het bedrijf werd toen opgericht als lijndienst tussen Gorcum – Hardinxveld en Giessendam. Door het floreren van de economie is het bedrijf nu een echte groepsspecialist. Het team adviseert bij het samenstellen van op maat verzorgde reizen voor besloten gezelschappen vanaf ca. 15 personen tot een ongekend niveau. Denk hierbij aan schoolreizen, bedrijfsuitjes, incentive reizen, groepsreizen, dagtochten, maar ook nog steeds het huren van een touringcar behoort tot de mogelijkheden. 

Op 12 januari viert het bedrijf een klein feestje intern met haar medewerkers om toch stil te staan bij dit mooie jubileumjaar. Basjan en Marjandel zijn trots op hun lange carrière, waarmee zij tevens ook de langst durende generatie zijn van het bedrijf. “Het is absoluut niet makkelijk geweest om het bedrijf door de jaren heen te brengen! Maar het is ons toch gelukt om nu dit mooie jubileum te gaan vieren! Dat hebben wij niet alleen kunnen doen en daarvoor zijn wij dankbaar naar iedereen die ook maar een klein steentje heeft bijgedragen aan het succes van onze organisatie”, aldus Marjandel Verschoor.

Verschoor Reizen 
Schrank 1
3371 KJ  Hardinxveld-Giessendam

T: 0184-612714
I: www.verschoor-reizen.nl
E: info@verschoor-reizen.nl                                  
 
Met Luvinum bruisend het jaar in

Met LuVinum bruisend het nieuwe jaar in met de Prosecco (geschonken bij NieuwjaarsNetwerkborrel bij BeoBOM) van het bijzondere wijnhuis Ceretti uit Piemonte, Italie voor € 9,95.

En als u niet van Prosecco houdt zijn de volgende wijnen van Ceretti een aanrader:
- Cortese Dell Alto Monferato  voor € 7,95
- Ceret Barbera D’Asti voor € 8,95 

 

 

 

 

Prijzen zijn per fles en ex btw.


NU ALS JANUARIAANBIEDING 12 VOOR 11!! Combineren van dozen mogelijk.

LuVinum

Agnes Bartoutslaan 55
3342 GE  Hendrik Ido Ambacht

T: 078-6101502
M: 06-10101098
I: www.luvinum.nl
E: contact@luvinum.nl

Word Member


Heeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 195,00 tot eind 2018!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
28-01-2018 Bezoek aan Kunst op Locatie
 
Volledige agenda
Agenda
10-01-2018 Nieuwjaarsreceptie IKG
10-01-2018 Nieuwjaarsreceptie VBO Barendrecht
11-01-2018 Nieuwjaarsreceptie WD
25-01-2018 VBO Inspireert
27-01-2018 Theatervoorstelling Hoek en Blok
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
088-6900280
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen