Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   januari (2) 2018   
In deze nieuwsbrief:
  • De Groot - grootsgedrukt.nl lanceert Verkiezingsdrukwerk.nl
  • In the Picture: Mark van den Berg gastheer van de Ertepeller
  • Help Irene Vos op weg naar de top!
  • Masterclass ‘Wie is die gast? Ik wil die gast!’
  • Certificaatbeheer, dat moet anders kunnen!
  • Proeferij inclusief Drechtsteden
  • Word Member
De Groot - grootsgedrukt.nl lanceert Verkiezingsdrukwerk.nl


Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht heeft  De Groot - grootsgedrukt.nl een nieuwe merknaam toegevoegd aan haar portfolio: Verkiezingsdrukwerk.nl. Met de introductie van de gelijknamige webshop wil De Groot - grootsgedrukt.nl het voor politieke partijen nog gemakkelijker maken om promotiemateriaal voor de verkiezingscampagnes aan te schaffen.

Productaanbod
Op Verkiezingsdrukwerk.nl wordt een select aantal producten aangeboden die in het bijzonder geschikt zijn als campagnemateriaal. Een verkiezingscampagne is bijvoorbeeld niet volledig zonder opvallende verkiezingsposters. Om de partij te promoten kunnen eenvoudig verkiezingsflyers, -folders, stickers of zelfs vlaggen en banners besteld worden. Zo komen de regionale politieke partijen met exclusief verkiezingsdrukwerk in de picture bij hun kiezers!

Duurzame campagne
Het papier waar het campagnedrukwerk op gedrukt wordt, komt uit verantwoord beheerde bossen. Bovendien werken we uitsluitend met schadevrije eco-inkten. Een duurzame productie van de verkiezingscampagne versterkt het groene karakter van de partij.

Ook bij een verkiezingscampagne op maat geven onze adviseurs, met passie en bevlogenheid voor het vak, graag persoonlijk advies of is de vormgeving van een op maat gemaakte campagne bij ons in goede handen. 

Kortom: Win stemmen met drukwerk op verkiezingsdrukwerk.nl!

De Groot - grootsgedrukt.nl
Zuidzijde 131-133
2977 XE  Goudriaan

 

T: 0183-583333
I: www.grootsgedrukt.nl
S: shop.grootsgedrukt.nl
E: info@grootsgedrukt.nl

 
In the Picture: Mark van den Berg gastheer van de Ertepeller

Vlnr  Arjan Kuipers chef-kok en eigenaar Ertepeller, Ronald Kip MeerBusiness ZHZ en Mark van den Berg gastheer en eigenaar van de Ertepeller tijdens MeerBusiness event Dineren met Directeuren. Foto: Marcel Köppen Fotografie

 

Eigenaar De Ertepeller: Ik was eigenlijk gewoon een pokkejoch

IN DE SPIEGEL | Elke week houden we een regiogenoot een spiegel voor. Deze week: Mark van den Berg, gastheer en eigenaar van het Papendrechtse restaurant De Ertepeller.

Wat ziet u als u in de spiegel kijkt?
,,Ik zie een vrolijke optimist. Iemand die positief naar de wereld kijkt. Zakelijk gezien ben ik iemand die chaos en reuring nodig heeft, een baan van 9 tot 5 zou niets voor mij zijn.''

In plaats daarvan opende u restaurant de Ertepeller in Papendrecht. Was dat altijd een wens?
,,Nee, eerlijk gezegd niet. Ik kom uit Papendrecht, ben hier opgegroeid, maar voor de Hotelschool verhuisd naar Maastricht en ik heb een jaar in Canada gewoond. Ik was van plan om opnieuw voor een periode naar het buitenland te gaan. De bergen in om mijn grote passie snowboarden te combineren met hotelmanagement. Maar het liep anders.''

Hoe ging dat dan?

,,Tijdens het WK in Brazilië in 2014 was ik hier in de buurt bij vrienden een wedstrijd aan het kijken. Het viel me op dat dit pand - wijst om zich heen - leeg stond. Al jaren overigens. Ik kon het me niet voorstellen: zo'n geweldig pand, op de hoek van het Drierivierenpunt en met prachtig uitzicht op Dordrecht, hoe kan het dat daar niets mee wordt gedaan? Zo ontstond langzaam het idee om er zelf iets te gaan doen en is het balletje gaan rollen. Met mijn compagnon Arjan Kuipers zijn we gaan dromen en gaan plannen. Veel ondernemers maken hun plannen en gaan er dan een pand bij zoeken, maar bij ons was het dus andersom. We raakten verliefd op het pand en zijn daarop onze ideeën gaan baseren.''

De Ertepeller
Slobbengorsweg 149
3351 LH  Papendrecht

T: 078-3032260
I: www.ertepeller.nl
E: info@ertepeller.nl
                                  
Bron: AD

 
Lees meer...
Help Irene Vos op weg naar de top!Irene Vos, dochter van Adrie Vos van Vos Autobedrijven, gaat in 2018 een bijzondere uitdaging aan. Zij gaat op 7 juni samen met haar collega’s de Alpe d’Huez beklimmen voor het goede doel. Sinds vele jaren zamelt het evenement Alpe d’HuZes geld in ter bevordering van onderzoek naar kanker. Het ultieme doel is dat ooit niemand meer aan de gevolgen van kanker overlijdt. 

De uitdaging is niet alleen fysiek, met een beklimming van bijna 14 kilometer met een stijgingspercentage van 11 procent en meer dan 20 haarspeldbochten. Maar elke deelnemer staat ook voor de opdracht € 2.500,- bijeen te brengen. En daarvoor rekent Irene op bijdragen van de leden van MeerBusiness Zuid-Holland-Zuid. Ze heeft een persoonlijke pagina geopend waarop donaties heel simpel zijn over te maken: deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/irenevos

Elke donatie is welkom, maar voor bedrijven zijn er zeker ook mogelijkheden om een ruimer pakket af te nemen, waardoor men bijvoorbeeld shirtsponsoring of banners langs de weg kan terugkrijgen. Wie hierover meer wil weten kan contact opnemen met Irene via irene@vanderven.nl

 

Irene, contractmanager bij G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf in Brakel, is gemotiveerd: “Iedereen krijgt van dichtbij of ver weg altijd te maken met kanker en de gevolgen van deze verschrikkelijke ziekte. Ik wil me inzetten om te bereiken dat kanker geen levens meer eist. Het is een lange weg naar dat doel, maar als we allemaal ons steentje bijdragen, komt dat doel steeds dichterbij.”


 
Masterclass ‘Wie is die gast? Ik wil die gast!’

 

Begin het nieuwe jaar goed en schrijf u in voor onze masterclass ‘Wie is die gast? Ik wil die gast!’ op 5 en 6 maart 2018! Een unieke cursus, speciaal samengesteld voor ondernemers die met hun (eet)café, bar of discotheek in de toekomst succesvol willen zijn en blijven.
U krijgt in twee en een halve dag inzicht in de gast van de toekomst en zijn wensen en behoeftes. Samen met onze experts maakt u een vertaalslag naar uw eigen bedrijf om hierop in te spelen. De thema’s marketing, conceptontwikkeling, inrichting, keuken & menukaart en gastvrijheid komen uitgebreid aan bod. Centraal staat het vinden van aansluiting bij uw doelgroep(en) en het maken van de juiste keuzes voor uw bedrijf. Na deze masterclass heeft u een actieplan, wat u samen met een bedrijfsadviseur naar keuze praktisch uitvoerbaar gaat maken in uw eigen zaak.Data & locaties
Maandag 5 maart van 9.30 tot 16.30 uur
Maandag 6 maart van 9.30 tot 16.30 uur
Locatie: De Beurs, Neude 37-39, Utrecht

Programma
Dag 1.
• Inzichten op basis van doelgroepenonderzoek en trends (GfK)
• Marketing: ambitie, doelgroep en strategiebepaling
• Concept- en interieurontwikkeling
Dag 2.
• Menukaartontwikkeling
• Biertrends en omzetverhogend bier verkopen
• Gastvrijheidstraining
Dag 3.
Drie uur incompany-advies van een KHN-bedrijfsadviseur (op een dag dat het u uitkomt) met de keuze uit de volgende expertises:
• Marketing
• Conceptontwikkeling
• Menukaartontwikkeling/keukenprocessing
• Gastvrijheidsbeleving
• Rendementsverbetering/financiering

Introductietarief
Voor deze eerste masterclass hanteren we een introductietarief speciaal voor u als KHN-lid van 995 euro. Voor een tweede deelnemer van uw bedrijf betaalt u slechts 745 euro. Bedragen zijn inclusief consumpties en exclusief btw. Nog een bijkomend voordeel: de masterclass is voor u fiscaal aftrekbaar.

Inschrijven
U kunt direct inschrijven voor de masterclass via khn.nl/cursussen. Wilt u weten of deze masterclass bij u past? Of heeft u vragen?

Koninklijke Horeca Nederland


T: 0348-489419
E: khnbedrijfsadvies@khn.nl 


                                               
 
Certificaatbeheer, dat moet anders kunnen!Certifeye is het internet online platform waarmee in een handomdraai certificaten worden opgevraagd en beheerd. Het gebruiksvriendelijke platform levert organisaties enorme tijdwinst op. 

‘Dat moet anders kunnen’, was de gedachte van Fred Vahlkamp, na een gesprek met een kwaliteitsmanager uit de automotive industrie. Samen met Jacco van der Pol ontwikkelde hij het platform. Nu, vijf jaar later, is het zover. Het internet platform voor certificaatbeheer Certifeye is begin 2017 van start gegaan met een beperkt aantal gebruikers. Nu is het, met aanpassingen op alle op- en aanmerkingen die uit die periode naar voren kwamen, vrijgegeven voor gebruik. 

‘Uit het gesprek met die kwaliteitsmanager kwam naar voren dat het heel veel werk en opvolging vraagt om van iedere leverancier de juiste certificaten en/of beoordelingslijsten te verkrijgen’, legt Fred Vahlkamp uit. ‘Dat speelt bij inkoop en dat speelt bij kwaliteitsmanagers. Die laatste groep moet immers vaak aan kunnen tonen dat zij zaken doet met goedgekeurde leveranciers. In de praktijk betekent dit veel e-mails en het handmatig bijhouden van bijvoorbeeld excelsheets met gegevens van de leverancier en de bij hen aangevraagde certificaten of vragenlijsten ten behoeve van een leveranciersbeoordeling. Dat kan anders.’ 

Vragenlijsten
Certifeye biedt de gelegenheid om een geheel eigen beheersysteem in te richten. ‘Handig omdat leveranciers binnen een bedrijf vaak gecategoriseerd worden, bijvoorbeeld naar product of grondstof’, alsu Fred Vahlkamp. 

‘Omdat iedereen dit op zijn eigen manier doet, is het binnen Certifeye mogelijk gemaakt om velden die je ingevuld wilt hebben zelf te benoemen. Daarnaast kun je ook vragenlijsten opstellen voor het beoordelen van je toeleveranciers. Zo blijft je administratie compleet en overzichtelijk op één locatie.’ 

Certifeye is een initiatief van de makers van ManualMaster, software voor kwaliteitsmanagement. Fred Vahlkamp en Jacco van der Pol stonden vijfentwintig jaar geleden aan de basis van deze onderneming.

Voor meer informatie:

Certifeye

De Wederik 4
3355 SK  Papendrecht
 
T: 078-6446888
I: www.certifeye.nl
E: info@certifeye.nl


 
Lees meer...
Proeferij inclusief Drechtsteden

Locatie van gastheer Assembly Partner.

Graag nodigen we u uit voor een uniek evenement in de Drechtsteden! 

Met dertig werkgevers en vijftig werkzoekenden met een vorm van een positieve beperking gaan we een mooi evenement beleven waarbij we de werkgevers kennis willen laten maken met dit potentieel van  toekomstige medewerkers met mogelijkheden.  Werkgevers Drechtsteden, Baanbrekend Drechtsteden, Hestia Werkt, Werkbank Drechtsteden en gastheer AssemblyPartner zijn aanwezig om u voor te lichten over omgang met deze doelgroep en het zijn van inclusief werkgever. Tijdens de “Proeferij” maakt u,  op innovatieve en ontspannen wijze, kennis met de verschillende facetten van het Inclusief ondernemen. 

Inclusief werkgever zijn is zichtbaar in de wijze waarop u het werk organiseert en in de inrichting van uw organisatie. Een ‘Inclusieve werkgever’ biedt werkgelegenheid aan werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt en zorgt voor een werkplek op maat voor een inwoner. Hij heeft hier oog voor kan verschillen zien tussen mensen en ziet waarde in de diversiteit van zijn organisatie. 

Wilt u ook maximaal gebruik van de mogelijkheden van deze medewerkers en het potentieel op de arbeidsmarkt? Meldt u dan aan!

We heten u op DONDERDAG 15 FEBRUARI VANAF 15.15 UUR WELKOM BIJ:

ASSEMBLYPARTNER B.V. aan de Calandstraat 17 te Dordrecht

Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:

15.30 uur Welkom en introductie van de Proeferij door Peter Heijkoop, regionaal portefeuillehouder van o.a. Arbeidsmarktbeleid in samenwerking met AssemblyPartner en medewerkers.

16.00-17.15 uur De inclusieve Proeferij -> op een actieve en ontspannen manier maken we met elkaar kennis!

17.15 uur Voortzetting van de ontmoeting met een drankje en tapas.

We zien uit naar uw komst. Opgave graag via deze link.

Namens de partners en 99vanDrechtsteden,

Arie van de Herik van
99vanDrechtsteden.
 
Lees meer...
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 195,00 tot eind 2018!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
28-01-2018 Bezoek aan Kunst op Locatie
 
Volledige agenda
Agenda
25-01-2018 VBO Inspireert
27-01-2018 Theatervoorstelling Hoek en Blok
06-02-2018 OVZ Bijeenkomst
15-02-2018 Netwerkbijeenkomst IKG
15-02-2018 Proeferij Inclusief Drechtsteden
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
088-6900280
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen