Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   februari 2018   
In deze nieuwsbrief:
  • Petit Place duurzaam Wikihouse ontworpen door RoosRos Architecten
  • Nieuwe locatie Elycio Talen
  • MKB Cursus & Training lanceert nieuwe website
  • To sell, or not to sell... that's the question!?
  • IJsvrij Park Festival door Tentverhuurmakelaar
  • Fenexpo businessdagen komen er aan
  • Word Member
Petit Place duurzaam Wikihouse ontworpen door RoosRos Architecten

 

Pal naast de markante watertoren, grenzend aan de Oude Maas is in Zwijndrecht de eerste Petit Place gebouwd. Petit Place is een Tiny House, volledig modulair opgebouwd en duurzaam. Projectontwikkelaar ISA BEHEER BV van Petit Place en RoosRos Architecten hebben de handen ineengeslagen en de eerste modelwoning gerealiseerd. 

 

Deze modelwoning is 40m2 groot. Deze Wikihouse is opgebouwd uit een computer gefreesd, houten bouwpakket. De buitenzijde is geïsoleerd en bekleed met zonnepanelen, die ca. 9000 kw/h per jaar opwekken. Dit is meer dan 3x zoveel als de woning aan energie gebruikt. Initiatiefnemer ISA BEHEER BV en RoosRos Architecten hadden al langer de wens om een Tiny House te realiseren. Momenteel zijn beide partijen bezig met de totale ontwikkeling van het gebied rondom de watertoren en daarin kon de realisatie Petit Place mooi meegenomen kon worden. 

 

Iedereen kan zelf bouwen

De achterliggende gedachte van een Petit Place is dat potentiele bewoners zelf de keuze hebben waar ze gaan wonen. Petit Place kan namelijk gebouwd worden in een stad of dorp, op land of op water, op het maaiveld of op hoogte. De unieke locatie van de eerste Petit Place, naast de watertoren, met uitzicht over het drie rivierenpunt, verwezenlijkt dit ideaal. Door gebruik te maken van het WikiHouse-gedachtegoed is Petit Place voor iedereen geschikt. WikiHouse is namelijk een open source bouwpakket. Hierdoor kan iedereen een huis downloaden, onderdelen uitzagen - op een computergestuurde freesmachine - en deze vervolgens zelf bouwen. De onderdelen kunnen zonder specialistische kennis en vaardigheden samengevoegd worden tot een huis.

 

Duurzaamheid van opleveren

Duurzaamheid roept vaak het gevoel op van van ‘inleveren’ minder vlees eten, minder autorijden, minder verbruiken. Met Petit Place willen de initiatiefnemers naar een duurzaamheid van ‘opleveren’: “Dit betekent dat maandlasten lager zijn, meer energie wordt opgeleverd dan verbruikt en dat de gevels ademend zijn waardoor er wordt bijgedragen aan een gezond binnenklimaat. Wonen in een Petit Place is dus niet alleen beter voor de aarde maar ook beter voor jezelf,” aldus De Vos, architect RoosRos Architecten.

 

 

Petit Place staat sinds zijn opening volop in de belangstelling. De modelwoning werd al bezocht door WikiHouse Nederland én vlogger Joshua.

 

Bekijk hier het interview met architect Stefan de Vos of de vlog van Joshua  ‘24 uur in PetitPlace’.

 

Meer weten of zelf de Petit Place bezoeken? Ga naar www.petitplace.nl

 

 

RoosRos Architecten
L.J. Costerstraat 2
3261 LH  Oud-Beijerland

T: 0186-691580
I: www.roosros.nl
E: info@roosros.nl

 
Nieuwe locatie Elycio Talen
 


Vanaf 22 januari 2018 werken Elycio Talen en Elycio Tekst & Vertaling vanuit een nieuw pand aan de Scheepmakerij in Zwijndrecht. 

 

Ook de locatie in Papendrecht blijft bestaan, van hieruit worden de inburgeringsactiviteiten voortgezet. 

 

Elycio Talen betrekt 460 m2 op de derde verdieping van Westgate 2. Van Vliet bedrijfsmakelaars trad op als begeleidende makelaar. 

 

Het nieuwe pand ligt op ongeveer acht minuten lopen vanaf station Zwijndrecht en op vijf tot zes minuten rijden vanaf de afslag van de A16.  

 

Geniet u met ons mee van het mooie uitzicht over de Maas?
 

 

Elycio Talen en Elycio Tekst & Vertaling 

Scheepmakerij 230
3331 MB  Zwijndrecht

 

T: 078-6449770 / 078-6449760

I: www.elyciotalen.nl

E: info@elyciotalen.nl

 
 
MKB Cursus & Training lanceert nieuwe websiteMKB Cursus & Training lanceert nieuwe website

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is de lancering van de nieuwe website van onze partner MKB Cursus & Training! 

Aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en verfrissend in zowel beeld als tekst. Met deze vier kernbegrippen in het achterhoofd is een nieuwe website gebouwd. Na veel bloed, zweet en tranen mogen we nu melden dat onze nieuwe website live is.

Kijk op www.mkbct.nl hier om te zien wat het is geworden.

 

To sell, or not to sell... that's the question!?


drs. R.A. Groenewegen RA RV, partner van Schipper Corporate Finance.

 

Volop kansen
Het huidige economisch klimaat biedt uitstekende mogelijkheden om met de verkoop van uw onderneming aan de slag te gaan. Kopers zijn actief en de financieringsmogelijkheden zijn talrijk.Steeds vaker spreken en begeleiden we ondernemers die juist overwegen en overgaan tot het uitbreiden van hun onderneming. De huidige kansen in de markt zorgen er namelijk ook voor dat een ondernemer in aanloop naar een verkoop zijn positie kan versterken door het plegen van een overname.Denk aan het uitbouwen van het bestaande businessmodel door de overname van een soortgelijke onderneming. Zo is men in staat om schaalvoordelen te realiseren of het hoofd te bieden aan personeelstekorten op de alsmaar krappere arbeidsmarkt in vele branches. Ook bestaat de mogelijkheid om juist nu een onderneming over te nemen met bedrijfsactiviteiten en kennis die een aanvulling zijn op uw bestaande onderneming.

 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Nu een nieuw jaar is begonnen en nog grotendeels voor ons ligt geeft dit ruimte voor een frisse start en het stellen van nieuwe doelen. Biedt uw markt voldoende groeimogelijkheden? Dan is dit wellicht een goed moment om uw bedrijfsstrategie tegen het licht te houden en samen met uw doelen te vatten in een doordacht en toekomstgericht plan.

 

Hamlet schreef ooit de beroemde woorden “to be, or not te be ….”en bleef achter met twijfel en deze onbeantwoorde vraag. Blijft u na het lezen van dit artikel ook achter met vragen en heeft u behoefte aan een gesprek over strategie, verkoop of aankoop? Maak dan vrijblijvend een afspraak met één van onze adviseurs of stuur een e-mail naar corporatefinance@schippergroep.nl.

 

Schipper Groep
Escudostraat 37
2991 XV  Barendrecht

 

T:  010-4800155
I: www.schippergroep.nl

E: corporatefinance@schippergroep.nl

 
IJsvrij Park Festival door Tentverhuurmakelaar


Begin december konden in Rotterdam de ijzers uit het vet om te gaan schaatsen op de idyllische ijsbaan in het Euromastpark. Voor het eerst werd daar een IJsvrij Park Festival georganiseerd en met succes! Zo’n 28.000 bezoekers wisten in een maand tijd de weg naar het festival te vinden. Tentverhuurmakelaar had de dankbare taak diverse facilitaire zaken te mogen verzorgen. Denk hierbij aan de grote houten (waterpas) ondervloer, het transparante horecapaviljoen, hekwerk, productieunit, diverse layhertorens en een toiletvoorziening. In verband met de complexe locatie was extra voorzichtigheid geboden om het grasveld zo netjes mogelijk te houden. Op de grote ijsbaan kon iedere dag lekker geschaatst worden en rondom de ijsbaan was veel vertier met (muzikale) optredens. Uiteraard werd de inwendige mens niet vergeten. Na dit geweldige resultaat blikt Bureau Vermaeck, organisator van het festival, terug op een mooie editie. Eva van der Vegt: ‘Het eerste festival van Bureau Vermaeck is een feit. Niet alleen ontvingen we veel bezoekers, de reacties van iedereen waren zo enthousiast. We gloeien er nog van na.  

 

Tentverhuurmakelaar
Kolk 42
4241 TJ  Arkel

 

T: 085-8769416

E: info@tentverhuurmakelaar.nl 

I: www.tentverhuurmakelaar.nl

 
                                              
Fenexpo businessdagen komen er aan


FENEXPO 

T: 0183-820230
E: www.fenexpo.nl

I: info@fenexpo.nl                                                        

 
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 195,00 tot eind 2018!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
06-03-2018 InnerCircle Platinum
 
Volledige agenda
Agenda
19-09-2018 Gezamenlijke bijeenkomst Ondernemersverenigingen
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
088-6900280
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen