Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   Maart (2) 2018   
In deze nieuwsbrief:
  • Partner Alert opent particuliere alarmcentrale in datacenter Dataplace
  • Automatiseren & analytics: Altijd inzicht met persoonlijke ondersteuning bij Counta
  • Hoek en Blok nieuwe ruimte om te ondernemen in Barendrecht
  • De Krom na 32 jaar nieuwe eigenaar
  • Nieuw Seizoen Dordrecht Tours
  • Word Member
Partner Alert opent particuliere alarmcentrale in datacenter Dataplace


Links Gerben van der Veen (Managing Director Dataplace) en rechts Cees Schep (Managing Director Alert Group) schudden elkaar de hand in de nieuwe high-tech PAC meldkamer in het Dataplace datacenter te Alblasserdam. 

 

Mensen en organisaties de rust van veiligheid geven: dat is de visie van Alert, een betrouwbare partner in veiligheid voor bedrijven, overheden en particulieren in de regio Zuid Holland Zuid. Alert maakt de transitie van traditionele alarmcentrale naar een alarm- en servicecentrale. Binnen die visie past het openen van een particuliere alarmcentrale (PAC) in het datacenter van Dataplace te Alblasserdam. Met deze unieke oplossing beschikt Dataplace over 24x7 bemensing in een extra zwaar beveiligde ruimte.

Alert ziet veel mogelijkheden om hun 24/7 serviceapparaat in te zetten voor het monitoren van kritische bedrijfsprocessen, remote cameratoezicht, toegangsverlening en het bewaken van cruciale verbindingen. De opening van deze PAC is daar een voorbeeld van: bij Dataplace komen veel datastromen bij elkaar en worden bedrijfskritische applicaties gehost.

Borging van veiligheid
Dataplace is een toonaangevend leverancier van carrier neutrale datacenterdiensten in Nederland en werkt al enige tijd intensief samen met Alert. Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace: “De diensten van Alert zijn altijd al voor een groot gedeelte onderdeel geweest van onze dienstverlening en borging van veiligheid. Het is voor ons dan ook een uitstekende oplossing dat zij nu fysiek in ons datacenter gevestigd zijn. Hiermee kunnen we bij Dataplace nog beter inspelen op wensen van klanten.”

Datastromen worden belangrijker                                
Cees Schep, Managing Director van Alert, is het daarmee eens: “De paralellen tussen fysieke en digitale beveiliging zijn evident. Data en datastromen worden steeds belangrijker. Dit resulteerde in het op- en inrichten van een alarm- en servicecentrale binnen de zwaar beveiligde datacenteromgeving van Dataplace.”

ISO normering
De locatie van het de PAC voldoet bouwkundig geheel aan de allerlaatste Europese ISO normering en is bovendien gekwalificeerd als BORG (inbraakbeveiliging) en Camera Toezicht Centrale.

Bouwkundige vereisten                                  
Het openen van deze Particuliere Alarmcentrale was alleen mogelijk doordat bij de uitbreiding van het datacenter rekening is gehouden met de bouwkundige vereisten hiervoor, zoals het aanbrengen van een luchtdichte en kogelwerende ruimte.

Gerben van der Veen van Dataplace is tevreden: “De samenwerking met de Alert Group is een fijne, sinds het bestaan van Dataplace maken wij naar volle tevredenheid gebruik van de meldkamer en alarmcentrale diensten.”

Over Alert                                 
Alert gelooft: beveiligen is goed, voorkomen is beter. Met een initiërende houding en anticiperende technieken krijgt criminaliteit geen kans. Alert innoveert op het snijvlak van mens en techniek, van een probleemvoorkomende benadering. Alert denkt mee, maar vooral vooruit. Met actuele kennis, inzichten, goede communicatieve vaardigheden en een ondernemende instelling.

Kijk voor meer informatie op onderstaande website:

Alert Group
Parabool 150
3364 DH  Sliedrecht

T: 0184-410400
I: www.alert-group.nl
E: info@alert-group.nl

Automatiseren & analytics: Altijd inzicht met persoonlijke ondersteuning bij Counta

Het Counta team.

 
Jouw data
De administratie van jou als ondernemer bestaat uit bonnetjes databases, Excel sheets, kennis in het hoofd van je administrateur en gegevens in het boekhoudpakket, branche pakket en overige software. Een bak met ongestructureerde data.

 

Automatiseren van je administratie voordelig voor jou als ondernemer

Als een ondernemer was Jan van Wijgerden van Tredion ICT & Telecom op zoek naar een manier om dit slimmer aan te pakken. Een oplossing die toekomstbestendig zou zijn en die het voor de ondernemer gemakkelijker zou maken om zijn administratie te automatiseren en de kennis uit de data te gebruiken om nog beter te ondernemen. In deze zoektocht liep hij tegen de juiste oplossing aan. “Ik vond het zo’n goed idee! Ik dacht: dit moeten mijn klanten ook hebben!” vertelt Jan in zijn interview. Daarmee ontstond het idee van Counta. Een service waarbij je geautomatiseerd kunt boekhouden maar wel altijd de back-up en kennis hebt van je persoonlijke contactpersoon. 

 

Altijd inzicht en controle om jouw onderneming te sturen

Een oplossing die aansluit bij de wensen van de ondernemer en waarbij je real-time inzicht hebt in je actuele stand van de cijfers. Waarmee niet alleen een gevoel van controle ontstaat, maar ook de kans om direct bij te sturen op basis van de feiten.

 

Eenvoudig aan de slag

Hoe het is om deze overstap te maken? Dat heeft ondernemer Martijn Muller van reclamebureau MM aan den lijve ondervonden: “Maar dat is eigenlijk heel soepel verlopen.” Bekijk beide interviews: Martijn MullerJan van Wijgerden of voor meer informatie op onderstaande website.

 

Counta

Avelingen West 11
4202 MS  Gorinchem

 

T: 088-2686887
I: info@counta.nl

E: www.counta.nl

 
Hoek en Blok nieuwe ruimte om te ondernemen in Barendrecht


Eind van het jaar het nieuwe pand van Hoek en Blok Barendrecht.


We groeien door in Barendrecht!

Dit jaar gaat onze vestiging in Barendrecht verhuizen. U vindt ons dan op de begane grond van het grondig verbouwde pand aan de Tuindersweg 34. Ooit was hier Renault-garage Indumij gevestigd. Vanaf eind dit jaar kunt u er bij ons terecht voor onderhoud aan, en het chiptunen van, de ‘motor’ van uw onderneming.

Tot die tijd kunt u terecht op onderstaande vestiging: 

 

Hoek en Blok Barendrecht
Donk 7a
2991 LE  Barendrecht

 

T: 0180-645464
I: info@hoekenblok.nl
E: www.hoekenblok.nl
                                   

De Krom na 32 jaar nieuwe eigenaarHet vernieuwde terras van restaurant De Krom. Anke Bot Fotografie

 

Wie binnenstapt bij de Krom in Oud-Alblas, kent de zaak niet meer terug. Na 32 jaar heeft het restaurant een nieuwe eigenaar. ''Ik heb alles van Arie en Lisette kunnen leren."
Direct bij binnenkomst is de verandering merkbaar. Weg zijn de bruine tinten en het biljart. De zaak is veranderd in een moderne brasserie met strakke inrichting. ''Ik heb goed nagedacht over hoe ik het wilde doen'', vertelt Bjorn Rogmans (23).
De nieuwbakken eigenaar is met zijn 23 jaar en 'jonkie' in het vak.  Toch heeft de ondernemer al genoeg vlieguren in de horeca achter de rug. Met o.a. stages op Malta en bij De Librije, die hem klaar stoomden voor de toekomst.Kok Pascal Rijsdijk (l) en eigenaar Bjorn Rogmans voor Restaurant De Krom.


Overname

Na zijn studie keerde Rogmans, die is opgegroeid in Bleskensgraaf, terug bij De Krom. Want dat hij de zaak ging overnemen stond inmiddels alvast. "Het was mijn droom om dit over te nemen", zegt hij met een glimlach op zijn gezicht. "In oktober 2016 hebben we het bekendgemaakt. Vervolgens heb ik als bedrijfsleider gewerkt."            

De Krom Oud-Alblas
Oosteinde 6
2969 AS  Oud-Alblas

T: 0184-691282
I: www.dekromoudalblas.nl
E: info@dekromoudalblas.nl
                    

 
Lees het artikel uit het AD

Nieuw Seizoen Dordrecht Tours


Beleef uw bedrijfsuitje op een originele manier met Dordrecht Tours.
Wij kunnen voor u een geheel verzorgde dag organiseren. Een city tour in combinatie met high tea, Lunch, Diner, Escape-room, Rutte distillateurs workshop gin of museum bezoek.


De elektrische tour trein van Jan Prins en Anne-Marie Ponsen, die vorig jaar 4 maanden door de prachtige historische binnenstad van Dordrecht reed, was een succes!
Niet alleen veel toeristen hebben de stad op deze leuke manier kunnen bezichtigen, maar ook veel Dordtenaren zelf, soms in gezelschap van familie van buiten de stad, zijn op de trein geweest. Voor verschillende Zorgcentra, Cruiseschepen, gasten van de Zonnebloem, kinderen van de BSO, bruiloftsgasten en bedrijven was het een ware beleving Dordrecht op deze wijze te zien.
31 maart 2018 start het nieuwe seizoen en nu rijdt de elektrische tour trein 7 maanden tot eind oktober. De laatste maand echter alleen op afspraak voor groepen. Jan en Anne-Marie zijn verheugd al veel afspraken in de agenda te kunnen zetten. Zo hebben 10 cruiseschepen al ritten geboekt, de genen die bijzonder vervoer willen hebben voor hun trouwerij en mensen die familiereünies of pensioen willen vieren op speciale wijze en ook al weer verschillende zorginstellingen. Deze laatste maken de rit met onderbreking van koffie met gebak of een ijsje. Het geeft de city tour nog een extra feestelijk tintje.
Ook in Stadspolders zal de trein te zien zijn , omdat hij 2 maanden lang op de woensdagmiddagen in mei en juni kinderfeestjes voor Restaurant Verhage in de Bieshof zal verzorgen.
De trein rijdt van donderdag t/m zondag hop on hop of door het mooie centrum. De kaartjes voor de trein kunnen op de elektrische tour trein zelf worden gekocht, maar ook bij Intree VVV en bij de Waterbus. Kijk voor informatie en actueel nieuws op de link onderaan bij de contactgegevens. 
Jan en Anne-Marie verheugen zich op het nieuwe seizoen en hopen dan ook veel bezoekers te mogen begroeten op hun trein.

Dordrecht Tours
Jan Prins en Anne-Marie Ponsen 

T: 06-53233126 / 06-19029665
I:  www.Dordrechttours.nl
E: info@dordrechttours.nl                                

                                  
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 195,00 tot eind 2018!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
03-04-2018 InnerCircle Platinum
11-04-2018 Netwerkborrel op Volvo stand tijdens Fenexpo
12-04-2018 Fenexpo businessdagen 10 t/m 12 april
19-04-2018 Small "MeerBusiness" Course Challenge
24-04-2018 InnerCircle Special
 
Volledige agenda
Agenda
03-04-2018 Bijeenkomst Develpaviljoen Zwijndrecht OVZ (presentatie: Bobby's Gin)
09-04-2018 Kenniscarrousel ''Veiligheid'' bij sporthal de Basis VSO
14-05-2018 Fiscale optimalisatie van uw vermogen
28-05-2018 Het belang van privacy wetgeving voor uw onderneming
06-06-2018 Innovation Award - Van der Valk hotel ARA Zwijndrecht
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
088-6900280
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen