Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   April 2018   
In deze nieuwsbrief:
  • Biesbosch Adventures met FENEXPO Beursactie
  • De BlindGuide KLIC app officieel gelanceerd
  • Hoek en Blok: De AVG biedt kansen
  • René St. Nicolaas is sloper in Dordrecht
  • Fenexpo vanmiddag weer van start!
  • Opening nieuwe pand Tégetèl | HBA
  • Overzicht Cursussen MKB Cursus & Training (ook op Fenexpo)
  • Word Member


Biesbosch Adventures met FENEXPO Beursactie

Klik voor een vergroting op onderstaande afbeelding


Promo Biesbosch Adventures

Promo Biesbosch Adventures

 

Biesbosch Adventures
Beatrixhaven 19
4251 NK  Werkendam

T: 0183-504666
I: www.biesboschadventures.nl

E: info@biesboschadventures.nl

 
De BlindGuide KLIC app officieel gelanceerd

Frank Barink en Han Beukers lanceren BlindGuide app.

 

Al eerder kondigden we aan dat de BlindGuide KLIC app, de app die helpt in de strijd tegen graafschade, verkrijgbaar is in de Google Play Store. Afgelopen vrijdag werd de app officieel gepresenteerd aan vertegenwoordigers uit de graafketen waaronder; KLO, Shell, Agentschap Telecom enBrancheorganisatie Cumela. Vol trots liet Han Beukers, directeur van BlindGuide, stap voor stap zien welke mogelijkheden de KLIC app biedt en aan welke ontwikkelingen het BlindGuide team werkt.

 

Van mijnenveld naar app in de strijd tegen graafschade

Een app waarbij je kunt zien wat er onder de grond zit met behulp van augmented reality is het geesteskind van Frank Barink, explosievenexpert en eigenaar van de BeoBIZZ groep waar BlindGuide onderdeel van uitmaakt. “Ik stond met een klant bij een mijnenveld uit de Tweede Wereldoorlog en stelde voor om, met tekening in de hand, over het veld te lopen. Dat vond de klant geen goed idee. Zo ontstond tweeënhalve jaar geleden het idee om de informatie uit ons onderzoek te gieten in een app.” Een paar weken later was de eerste versie klaar zodat Frank Barink zijn klant ter plekke, in augmented reality, kon laten zien waar de mijnen lagen. “We beseften ons ook dat deze technologie gebruikt kon worden voor andere toepassingen, zoals het laten zien van kabels en leidingen waardoor graafschade voorkomen kan worden.'”

 

BlindGuide KLIC app

De release van de gratis BlindGuide KLIC app is pas het begin. Hiermee zijn handige basisfunctionaliteiten al beschikbaar gemaakt;  je kunt de KLIC-file makkelijk uploaden en gebruiken, realtime zien waar kabels en leidingen liggen, verschillende kaartlagen onafhankelijk van elkaar aan en uitzetten, je kunt navigeren en de contactinformatie van de netbeheerders is beschikbaar. Henk Geurts van de KLO vraagt tijdens de presentatie hoe het zit met de verplichte documenten zoals de leveringsbrief en /of Eis-voorzorgsmaatregelen. Han verzekert dat ook daar aan gedacht is en beschikbaar is in de app: “We zijn continue in gesprek met belanghebbende partijen in de graafketen om deze app zo nuttig mogelijk te maken in de strijd tegen graafschade. Alle input en feedback is welkom, we werken graag samen om de BlindGuide app steeds te verbeteren en zodoende graafschade te voorkomen.”

 

BlindGuide AR, wearables en integratie big data

In mei wordt de AR versie van de BlindGuide app getest met een aantal grondroeders. Vanaf juli zal de app beschikbaar zijn in de Apple Store en de Google Play Store. Na juli gaan we er voor zorgen dat er aanvullende data toegevoegd kan worden in verschillende formaten. Daarbij hoort bijvoorbeeld ook satelliet data en informatie uit onderzoek van zusterbedrijven BeoBOM en euroradar. Dit kan informatie zijn over verdachte gebieden waar bombardementen zijn geweest of bodemverzakkingen. Ook wordt er gekeken wat er mogelijk is op het gebied van wearables: “Als je op een graafmachine zit is het niet handig om te werken met een smartphone of tablet. Dan is het bijvoorbeeld handiger om te werken met een AR bril”, vertelt Han.

 

TV Rijnmond

BlindGuide schitterde vrijdag bij RTV Rijnmond. Directeur Han Beukers werd geïnterviewd over de app die graafschade wil voorkomen.(https://youtu.be/s29VxKS-Gsl)

Seminar tijdens Fenexpo
Tijdens de Fenexpo wordt er door Han Beukers van BlindGuide op 10 april van 18-19 uur in een speciale presentatieruimte op de beursvloer een seminar gegeven met als titel "Graafschade en hoe voorkomen we dit!"  Aanmelden via deze link

 

BlindGuide 

Damstraat 24
3371 AD  Hardinxveld-Giessendam


T: 010-8202920

I: www.blindguide.nl

E: info@blindguide.nl

 
Hoek en Blok: De AVG biedt kansen

 

Het zal u niet ontgaan zijn: per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van toepassing. Radiocommercials, media-aandacht, de relatieavond van Hoek en Blok, u wordt er overal en steeds weer aan herinnerd dat u ‘iets’ moet met deze privacy verordening. Maar wat ook alweer? Wellicht ervaart u de nieuwe regelgeving als een blok aan uw been, maar let op: de AVG biedt ook kansen. Het kan een instrument zijn, waarmee u zich van andere ondernemingen kunt onderscheiden.

 

Ieder bedrijf dat persoonsgegevens (gegevens aan de hand waarvan iemand direct of indirect kan worden geïdentificeerd) verwerkt (verstuurt, verzamelt, opslaat et cetera) dient zich steeds weer de vraag te stellen of deze verwerking in lijn is met de regels, die zijn gebaseerd op een aantal solide en algemeen geaccepteerde privacybeginselen. Helemaal nieuw is dit niet. U was hiertoe immers al verplicht onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens (de voorloper van de AVG). 

 

Register
Startpunt hierbij is het inventariseren van de verwerking van persoonsgegevens en de vastlegging van deze inventarisatie in een register. Per verwerking moet worden beoordeeld of er een wettelijke grondslag is voor de verwerking en of de juiste processen zijn ingericht die ervoor zorgen dat de privacyregels worden nageleefd. U moet passende technische en organisatorische maatregelen treffen om de door u verwerkte persoonsgegevens te beschermen. 

 

Functionaris gegevensbescherming
Een en ander dient te worden vastgelegd in een privacybeleid. Mocht u daarover namelijk vragen van bijvoorbeeld de Autoriteit Persoonsgegevens krijgen, dan kunt u aantonen, wat er geregeld is binnen uw organisatie voor wat betreft privacy en dan meer specifiek de verwerking van persoonsgegevens. En er is meer. U moet ook afspraken maken met degenen die onder uw verantwoordelijkheid persoonsgegevens verwerken (stel verwerkersovereenkomsten op). Daarnaast stelt u een functionaris gegevensbescherming aan; de persoon die binnen uw organisatie wordt ‘opgezadeld’ met het privacyvraagstuk. Tenslotte is het goed om stil te staan bij wat u wel en niet met persoonsgegevens van uw eigen personeel of sollicitanten mag doen. Genoeg te doen dus.

 

Onderscheiden met privacy
Het privacy-bewustzijn is sterk toegenomen. Consumenten hechten (steeds meer) waarde aan bescherming van hun privacygevoelige gegevens. Privacynaleving wordt steeds vaker geschaard onder het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wanneer u als bedrijf in staat bent om aantoonbaar de privacy van uw klanten te waarborgen, dan geldt dat inmiddels als een onderscheidend vermogen, een ‘unique selling point’.

 

Privacynaleving
Het is dan ook niet vreemd dat bedrijven hun leveranciers selecteren op basis van privacynaleving. Zoals gezegd, bij het uitbesteden van een deel van het proces aan een verwerker blijft u namelijk zelf verantwoordelijk voor privacynaleving. Volgens de AVG moet u ook periodiek verifiëren of de privacywaarborgen bij uitbesteding worden nageleefd. 

 

Aantoonbaar in control

Wilt u zich onderscheiden op de markt? Laat een deskundige uw privacyprocessen beoordelen en u hierover rapporteren. Deze rapportage kunt u aan uw klanten overhandigen in commerciële trajecten of op het moment dat uw klant u vraagt om naleving van de privacy wetgeving aan te tonen. Komt aantoonbare privacy assurance voor u te vroeg, en bent u nog bezig met het bepalen van de uitdagingen die de AVG biedt? Laat dan een gap-analyse uitvoeren. Kortom, zie privacy naleving niet als een obstakel, maar vooral ook als een kans. Maak privacy-naleving aantoonbaar en creëer onderscheidend vermogen. 


Hoek en Blok Sliedrecht
Stationspark 625
3364 DA  Sliedrecht

T: 0184-496800
I: www.hoekenblok.nl
E: info@hoekenblok.nl                                     

Hoek en Blok Barendrecht
Donk 7a
2991 LE  Barendrecht
T: 0180-645464                                                                             

René St. Nicolaas is sloper in Dordrecht


Directeur René St. Nicolaas van Gebr. St. Nicolaas Sloopwerken. Foto Cathy Groen

 

We staan bovenop de brokstukken van wat eens scholengemeenschap Noordendijk was. Links, aan de kant van de Baden Powellaan, staat het geraamte van de Buitenschool. De klaslokalen vormen nu een open blokkendoos. Rechts op het terrein staat een schaftkeet. Die dient vandaag voor een poosje ook als plaats voor dit interview. René St. Nicolaas opent de deur en als we ieder aan een kant van de tafel wachten tot het water in de fluitketel kookt voor de koffie, moeten we lachen. Door in die keet te zitten hebben we plotseling iets weg van Pipo de Clown en Mamaloe 2.0.

 

De Gebr. St. Nicolaas Sloopwerken worden gevormd door René St. Nicolaas (53) samen met zijn broer Marcel, de andere helft van de Gebr. Hun vader begon het bedrijf in 1965. Ze zijn bekend in Dordrecht, al was al alleen maar van naam, want het is het enige grote sloopbedrijf dat onze stad rijk is.

 

Met de gymzaal

 “We hebben eigenlijk vreemd werk dat moeilijk te vergelijken is”, vindt René. “Je zegt niet snel: dit is een leukere klus dan de vorige. Dat komt omdat je niets opbouwt. Alles staat in het teken van slopen of van renovatie. Slopen is geen kwestie van alles tegen de vlakte knallen, puin ruimen en klaar. Het is echt een vak. Bij deze school zijn we met de gymzaal begonnen. Het is belangrijk eerst te kijken of er asbest is. Hier bleek er zelfs meer van te zijn dan we verwachtten. Het zat bijvoorbeeld ook in de raamstijlen. Die worden dan voorzichtig deel voor deel verwijderd en gesaneerd.

 

”Door de vorst lag de asbestsanering stil om een reden waar je misschien niet zo snel aan denkt. Asbestsaneerders dragen dus van die ‘maanpakken’ en hebben speciale mondkappen op. In die mondkappen zitten filters die bij vorst bevriezen.

 

De beul

Buiten demonstreert kraanmachinist Jeroen een gloednieuwe betonschaar. De schaar knabbelt brokjes beton van de vloer van de Buitenschool. René zegt: “Dit is een andere manier van werken dan uit de tijd van onze vader. Vroeger werkten ze veel met zo’n grote ijzeren bal aan een kraanmachine. Die bal heette een beul. De beul wordt niet meer gebruikt, want die veroorzaakt teveel trilling voor de omgeving.”

 

Koper jatten

Ook puin sorteren gaat tegenwoordig anders. Werkelijk alle materialen worden gescheiden; hout, ijzer en gips wordt met de hand netjes bij elkaar gelegd. Het verkruimelde beton wordt opgehaald en vaak direct naar een locatie gebracht waar ze met wegwerkzaamheden bezig zijn. De betonkruimels van de school op de Noordendijk dient als wegenverharding onder het asfalt. Vrijwel alle materialen krijgen een herbestemming. Als het tenminste niet gejat wordt, want koper is populair bij dieven.

 

“Ik vind dat stelen wel zorgelijk. Niet alleen de diefstal op zich, maar ook de veiligheid. Het is gevaarlijk om als leek midden in de nacht over het hek te klimmen en op een sloopplaats rond te scharrelen.”

 

ANGST OVER ONBEVOEGDEN
OP EEN SLOOPTERREIN

 

In de koffiepauze beamen de collega’s hun angst over onbevoegden op een sloopterrein. De school heeft een grote fietsenkelder waar vaak daklozen slapen. “Het eerste wat we ’s morgens doen, is ons verspreiden over het terrein om te zoeken naar onbevoegden”, legt René uit. “Als er ook maar iets kan dienen als dak boven iemands hoofd, dan ligt daar ook bijna altijd iemand te slapen. Je moet er niet aan denken dat je gaat slopen en iemand over het hoofd ziet.”

 

Niet zomaar hupsakee

De scholengemeenschap aan de Noordendijk wordt dus niet zomaar hupsakee met de grond gelijk gemaakt. Ze gaan zorgvuldig om met slopen, de materialen en ongenode gasten. En ook met wat je al slopend tegenkomt, weet René. “In de muur van de school zat een kunstwerk van tegels. Dat hebben we natuurlijk ook voorzichtig weggehaald en bewaard.”

Bron: De Stem van Dordt     
    
Gebr. St. Nicolaas Sloopwerken
Pascalstraat 24
3316 GR  Dordrecht

T: 078-6178469
I: www.gebr-st-nicolaas.nl

E: info@gebr-st-nicolaas.nl
                                                        

 
Fenexpo vanmiddag weer van start!


FENEXPO

T: 0183-820230
I: www.fenexpo.nl    
E: info@fenexpo.nl          
Opening nieuwe pand Tégetèl | HBA


Impressie van openingsfeest van nieuwe pand Tégetèl.

 

TéGéTèl | HBA kijkt terug op een geslaagde 4-daagse!

 

Eind januari verhuisde de Gorinchemse vestiging van TéGéTèl | HBA naar de Stephensonweg 7. Het nieuwe onderkomen van deze regionale ICT- en telecomspecialist is een forse stap vooruit. Alle reden voor het Team van TéGéTèl | HBA om daar trots op te zijn. Om het pand ook aan klanten, leveranciers en familieleden van het personeel te kunnen tonen, organiseerde men de 4-daagse van TéGéTèl | HBA. Door de opening over meerdere dagen te verdelen was er gelegenheid om alle gasten persoonlijk te ontvangen en rond te leiden. De gasten waren onder indruk van de enorme ruimte. Met als blikvanger, de support- en helpdesk in het hart van het bedrijf. Ook de vele verschillende soorten (flex)werkplekken en de trainingsruimte vielen in de smaak. Naast een bezichtiging was er natuurlijk ruimte voor gezelligheid. De grote hal was voor de 4-daagse omgetoverd tot een sfeervolle ruimte met statafels, bar en verschillende kraampjes om een hapje te kunnen eten. 

 

Na een geslaagde 4-daagse is TéGéTèl | HBA klaar voor een verdere gestage groei die het bedrijf vanaf de jaren negentig doormaakt. 


Het nieuwe pand van Tégetèl aan de Stephensonweg in Gorinchem. 

 
Tégetèl | HBA
Stephensonweg 7
4207 HA  Gorinchem

T: 0183-646666
I: www.tegetelhba.nl

E: info@tegetelhba.nl

Bekijk alle foto's van de opening
Overzicht Cursussen MKB Cursus & Training (ook op Fenexpo)

 

Voor meer informatie: 
MKB Cursus & Training 
T: 015-2191390
I: www.mkbct.nl

MKB Cursus & Training is de specialist in korte, direct toepasbare cursussen en trainingen voor ondernemers en ondernemende medewerkers. De trainers en docenten zijn actief in de praktijk en werken volgens het principe "Wat je vandaag leert, pas je morgen toe!"

 

MKB Cursus & Training is Partner van MeerBusiness Zuid-Holland Zuid en verzorgt de komende tijd de volgende cursussen en training in onze regio. 

 

Startdatum: 8-05-2018 | Plaats : Rotterdam | Website : www.mkbct.nl

 

Financieel management
Je krijgt inzicht in de werking van jouw organisatie en de weerslag daarvan op je jaarcijfers. Je leert hoe je de jaarcijfers kunt gebruiken om jouw organisatie te verbeteren. Je optimaliseert je ondernemingsresultaten door het gebruik van financiële instrumenten.
Lees meer...  


Startdatum: 17-05-2018 | Plaats: Utrecht | Website: www.mkbct.nl

 

Zakelijk gebruik van Facebook
Facebook vast ook al ontdekt als hét platform om klanten aan jouw product te binden. Nee? Geen probleem, tijdens deze workshop leren we jou hoe je je zakelijke Facebookpagina kunt inzetten om op een professionele manier zichtbaar te zijn voor (potentiële) klanten. Want online is waar je klanten zijn, en met name op Facebook.
Lees meer...


Startdatum: 10-07-2018 | Plaats: Capelle aan den IJssel | Website: www.mkbct.nl

 

Basistraining BHV met e-learning
Online leer je, met tekst, plaatjes, films, animaties, vragen en toetsen alles over de bedrijfshulpverlening. Per hoofdstuk toets je je kennis door vragen te beantwoorden. Als je geslaagd bent voor de module, mag je meedoen aan de Praktijkdag, waarin je oefent en traint in praktijksituaties.
Lees meer...

 
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 195,00 tot eind 2018!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
10-04-2018 Seminar "Graafschade hoe voorkomen we dit!"
11-04-2018 Netwerkborrel op Volvo stand tijdens Fenexpo
12-04-2018 Fenexpo businessdagen 10 t/m 12 april
14-04-2018 Kids and Cars in de startblokken voor de 5e editie door de Alblasserwaard
16-04-2018 2e Internationaal FilmFestival Gorinchem 13 t/m 16 april
19-04-2018 Small "MeerBusiness" Course Challenge
24-04-2018 InnerCircle Special
 
Volledige agenda
Agenda
14-05-2018 Fiscale optimalisatie van uw vermogen
28-05-2018 Het belang van privacy wetgeving voor uw onderneming
06-06-2018 Innovation Award - Van der Valk hotel ARA Zwijndrecht
19-06-2018 Balanslezen – haal het maximale uit uw balans
14-08-2018 Bijeenkomst de Beeren -Zomerborrel (OVZ)
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
088-6900280
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen