Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   Mei 2018   
In deze nieuwsbrief:
  • Geslaagde Small "Business" Par 3 Challenge op Golfpark Almkreek
  • Coming soon: Travel Store Waalse Kerk in Dordrecht
  • Elektrische veegmachine als eerste van start in de regio Drechtsteden
  • Gewichtsconsulenten Carine van Zomeren en Arie Putters
  • Heeboss denkt anders in klimaatoplossingen
  • "Wat is je nieuwe waardepropositie?"
  • Overzicht Cursussen MKB Cursus & Training
  • Word Member
Geslaagde Small "Business" Par 3 Challenge op Golfpark Almkreek

Vlnr Folkert Pieterse van Tesla, Gonda Dullaart van Flexplek Gorinchem en Edwin Wesselink.

Small Business par 3 Challenge was zeer gezellig en voor herhaling vatbaar op Golfpark Almkreek. Dit nieuwe concept in samenwerking met MeerBusiness ZHZ en Wesselink Events is door 32 ondernemers zeer goed ontvangen. Lekker golfen, eten en drinken met collega-ondernemers. Om 16.30 uur starten en daarna de 9 holes par 3 te spelen. Dit geeft toch de mogelijkheid om de hele dag te kunnen werken en 9 holes par 3 te spelen in 1,5 uur. De doelstelling is om dit op Golfpark Almkreek vaker te  herhalen....
In de Clinic won Gonda Dullaart van FlexPlek Gorinchem als aanstormend talent en individueel Frank den Hollander van GCC Personal Printers. Hans Nout van Easy Pontons won met zijn teamgenoten Jos de Groot van Terrasadvies en Freek Muller van Verbaan de eerste prijs. Captain Arie van Bennekum van de Wemanity Group werd tweede met zijn teamgenoten Peter van Pelt van Go4Golf reizen en Arne Mets van DAR Bouwadvies. De ultieme prijs van een weekend rijden in een Tesla werd gewonnen door Edwin van Sonsbeek van Van Sonsbeek Koerierservice omdat hij de bal het dichts bij de pin sloeg. Complimenten van de deelnemers en van de organisatie voor de keukenbrigade onder leiding van Arie en Rene, de heerlijke spareribs en de inzet van het bedienend personeel. Ik wil mijn flightgenoten Koos Eshuis en Marco Goorden bedanken voor hun inspirerende spel en de prachtige birdie van Koos op Hole 9. Als er ondernemers zijn die het leuk en zinvol vinden om de volgende keer deel te nemen aan de Clinic of de wedstrijd reageer dan even op dit bericht. Alle deelnemers bedankt en tot de volgende keer.

Bekijk de foto's voor een kleine impressie.

 

 
Coming soon: Travel Store Waalse Kerk in Dordrecht

Travel Store Waalse Kerk.


Frank Visch, directeur van de Gorcums Reisburo Groep, opent binnenkort een Travel Store in een monumentale kerk in het centrum van Dordrecht. Als het concept aanslaat, wil de ondernemer zijn concept landelijk uitrollen. ‘Voorwaarde is wel dat het een unieke locatie is en dat we over een uniek pand kunnen beschikken.'


Frank Visch heeft de afgelopen jaren zijn keten reisbureaus in de regio Gorinchem veranderd van lokaal naar regionaal. Hij beschikt nu over drie reisbureaus in Leerdam, Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem, die als verzorgingsgebied de omliggende regio hebben. Daarnaast behoort ook de online prijsvechter Traveltroef.nl en de Belgische variant Traveltroef.be tot de Gorcums Reisburo Groep. Dat is inclusief het reisbureau onder de naam Traveltroef in het centrum van Gorinchem. Tenslotte is er de zakentak onder de naam Piloot Koen. De afdeling zakenreizen groeide zo hard, dat deze enkele jaren geleden werd verhuisd naar een zelfstandig pand, eveneens in het centrum van Gorinchem. Piloot Koen is inmiddels goed voor een derde van de omzet.

                                   

Volgens Visch ontwikkelt Dordrecht zich tot een lucratieve markt, ook voor de (zaken)reiswereld. Zo investeert de gemeente in het opknappen van oude panden in de binnenstad en langs de haven. Daarnaast komen er steeds meer bedrijven bij, wat veel kansen biedt voor de verkoop van zakelijke reizen. ‘Het oude gezegde ‘Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt’ geldt al lang niet meer. Dordrecht is duidelijk bezig zichzelf te upgraden. De stad wil een soort mini-Rotterdam worden.’ Deze ontwikkelingen, gekoppeld aan het feit dat ‘het gat’ van Van Maren nooit is ingevuld, geven Visch het vertrouwen in Dordrecht een reisbureau te beginnen. Hij vond een locatie in de monumentale Waalse Kerk, in het centrum van Dordrecht.  

 

De Travel Store krijgt drie shop-in-shops, waaronder een tweede vestiging van Piloot Koen. Op die manier wordt het lokale (maritieme) bedrijfsleven bediend met zakenreisaanbod. Voor de zakenreistak zijn vier werkplekken gereserveerd. Daarnaast komt er een servicebalie van de prijsbrekerwebsite Traveltroef.nl. En uiteraard komen er balies voor het ‘gewone’ reisbureau. Dat reisbureau krijgt trouwens niet de naam Gorcums Reisburo, zegt Visch. ‘Dat werkt niet in Dordrecht. We noemen het Travel Store Waalse kerk, dat geeft meteen de locatie aan. Iedere Dordtenaar kent die kerk. We zetten er trouwens wel bij dat de Travel Store een initiatief van de Gorcums Reisburo Groep is. Dat laat zien dat we geen start-up zijn, maar kennis en ervaring hebben.’ Tenslotte gaat de Travel Store ook reis-gerelateerde artikelen aanbieden. Zo gaat Visch een samenwerking aan met reisboekhandel De Zwerver. Daarnaast worden ook andere reisartikelen aangeboden. ‘Bij de verkoop van reisboeken heb je een goede kruisbestuiving. Als iemand een reisgids voor China wil afrekenen, kunnen wij meteen vragen of hij zijn reis al heeft geboekt. En anders hebben wij wel een mooi aanbod.’

 

José van Felius, die al tien jaar bij Gorcums Reisburo werkt en in totaal al 23 jaar ervaring in de reisbranche heeft, gaat als store manager leiding geven aan de nieuwe winkel in Dordrecht. ‘De grootste uitdaging is het vinden van goed personeel. We zoeken een mix van medewerkers met ervaring en jonge krachten. We hebben al één voormalig medewerker van Van Maren aangenomen.’ Voorlopig wordt uitgegaan van vijf tot zes reisspecialisten. Visch erkent dat het vinden van goed personeel een grote uitdaging is. ‘Wij kunnen de mooiste plannen bedenken, maar je hebt wel de juiste mensen nodig die dagelijks service kunnen verlenen aan onze klanten.’ Op dit moment zijn er nog diverse vacatures; zie www.travelstore.nl voor meer informatie.

 

Het is de bedoeling dat de Travel Store zeven dagen per week open is. ‘Ook op zondag, dat hoort bij een kerk’, zegt Visch, die kansen ziet zijn concept verder uit te rollen. ‘Er zijn plekken genoeg in Nederland waar we een Travel Store zouden kunnen beginnen. Uitgangspunt is dat het een unieke locatie moet zijn in een uniek gebouw. Het moet niet een gewoon winkelpand zijn. We gaan in Dordrecht een goed voorbeeld neerzetten. We gaan er de mooiste reiswinkel van Nederland van maken.’

De ontwikkelingen van Travel Store de Waalse Kerk zijn te volgen op Social Media:

I: www.travelstore.nl

Instagram: www.instagram.com/travelstorenl 

Twitter: twitter.com/TravelStorewk

Facebook: www.facebook.com/TravelStorenl  

 
Lees meer...
Elektrische veegmachine als eerste van start in de regio Drechtsteden


A-Garden en Netwerk NV zijn de samenwerking aangegaan om te investeren in de allereerste volledig elektrische straatveegmachine van Nederland. De straatveegmachine zal op donderdag 26 april 2018 in gebruik gesteld worden onder toeziend oog van Wethouder van der Linden en beide organisaties. De nieuwste straatveegmachine zorgt voor veel voordelen voor zowel bewoners als bedrijven in de regio Drechtsteden.


De bewoners hebben baat bij het inzetten van deze elektrische veegmachine. Zo is de machine 30% stiller dan de reguliere veegmachines . A-Garden, welke gespecialiseerd is in het verzorgen van de buitenruimte voor gemeenten, woningcorporaties en bedrijven is blij met deze investering en samenwerking. ‘Milieuvriendelijke oplossingen sluiten naadloos aan bij waar wij voor staan. Wij werken met vele partners samen aan één doel, namelijk balans in groen, grond, steen en water. Onze visie is samenwerken aan een kleurrijke buitenruimte. Deze ‘schone’ samenwerking past hier perfect bij. Door het groene en schone karakter van de wagen kunnen wij samen met Netwerk NV en de gemeente Dordrecht blijven investeren in een duurzame toekomst’  aldus Arnoud Overbeeke, Bedrijfsleider A-Garden.

 

Het inzetten van de eerste volledige elektrische straatveegmachine van Nederland zorgt er voor dat beide bedrijven een mooie stap maken richting de toekomst. ‘Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Door deze investering kunnen wij bedrijven in de regio Drechtsteden de milieuvriendelijkste optie aanbieden. Zo heeft de straatveegmachine geen CO2 uitstoot en is daarmee zeer geschikt voor het vegen van bedrijfshallen. Tevens is er geen kans op milieuvervuiling, omdat er nauwelijks gebruikgemaakt wordt van olie door de machine.’ aldus Ramon Grundel, Commercieel Directeur Netwerk NV. Netwerk NV merkte als regionale afvalinzamelaar op dat in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen er steeds vaker de vraag komt vanuit bedrijven voor duurzame oplossingen. De elektrische veegmachine is er hier één van. A-Garden en Netwerk NV kijken uit naar een prettige samenwerking, waarbij er gewerkt wordt aan een duurzame toekomst voor de regio Drechtsteden en omstreken.  

 
Gewichtsconsulenten Carine van Zomeren en Arie Putters

Van goede voornemens tot blijvend resultaat!

 

Afvallen, meer bewegen, gezonder leven. Goede voornemens maken is de eerste stap, maar een blijvend resultaat is vaak de échte uitdaging.

 

Wij van Probalance - u kent ons van de therapeutische behandelingen van onder meer nek-, rug- en schouderklachten - krijgen steeds meer vragen die samenhangen met gewicht. Om u daarbij te helpen, hebben we ons versterkt met een gediplomeerde gewichtsprofessional, Arie Putters. De valkuilen bij afvalprogramma’s zijn overbekend: snel veel kilo’s willen verliezen en die in de kortst mogelijke tijd weer net zo hard terug zien komen. Bij Probalance gaan we daarom meer stapsgewijs te werk. We stellen samen een doel en geven altijd advies op maat voor een gezond voedingspatroon. Van een glas wijn genieten is helemaal niet erg, zolang je over de hele linie maar maat houdt.

 

Bewegen

Ook een bijbehorend ‘beweegplan’ komt op maat. We stellen haalbare doelen. Sport u al? Dat is dan mooi meegenomen. Maar wandelen is ook bewegen en u kunt ook vaker op de fiets naar het werk of oefeningen thuis doen. Door te kijken wat u zelf leuk vindt en wat realistisch is, passen we de gezondere leefstijl in het dagelijks leven in. We laten zien wat goede voeding is. We leren onder andere etiketten lezen, zodat u herkent hoeveel suikerklontjes er zitten in die vruchtendrank die zo gezond leek. Als coaches helpen we de motivatie ook in moeilijke periodes te behouden. Kortom, tips en adviezen waar je een leven lang iets aan hebt. Het streven is al met al een pondje eraf in de week: het beste resultaat voor de lange termijn!

 Carine van Zomeren en Arie Putters zijn beiden aangesloten bij de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). Daardoor worden de consulten door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

 

 

 

 

 

 

 

Probalance Therapiepraktijk

T: Carine van Zomeren 06-23320400,
    Arie Putters 06-57931870
I: www.probalance-therapie.nl

E: info@probalance-therapiepraktijk.nl

 
Heeboss denkt anders in klimaatoplossingen

Klik op  de afbeelding voor een grotere versie:


Heeboss

Noordeinde114
3341 LW  Hendrik-Ido-Ambacht

T: 078-6990010
I: www.heeboss.nl
E: info@heeboss.nl 

 
"Wat is je nieuwe waardepropositie?"

In de leergang Effectieve business modellen ontwikkelen deelnemers zelf - gecoacht  door topdocenten - een nieuwe en concrete waardepropositie. Dat kan zijn de realisatie van een nieuw en onderscheidend product, dienst, markt of concept.

 

In samenwerking met Nyenrode Business Universiteit heeft HBO Drechtsteden de leergang Effectieve business modellen ontwikkeld. Rode draad is de digitalisering. In Effectieve business modellen gaat het om slimme business development, toepassen van lean start up principes. Hoe organiseer je je klantrelatie optimaal? En hoe zorg je ervoor dat je als merk echt onderscheidend bent in de markt met belangrijke meerwaarde voor je klant?

 

         
Frank Kwakman, programmaleider leergang Effectieve business modellen.

 

Leergang Effectieve Business Modellen
HBO Drechtsteden begint 27 september 2018 met een nieuwe groep leergang Effectieve Business Modellen. Bij voorkeur schrijven deelnemers als duo in. Dat kunnen twee collega’s zijn, maar ook de leverancier samen met een klant of mensen die met elkaar in projecten werken. Professionals uit bedrijven en instellingen brengen uit eigen praktijk vraagstukken in en werken daaraan, ondersteund door specialisten. De leergang richt zich op professionals in bedrijven die willen veranderen – en weten dat zij moeten veranderen - in de snelle opmars van digitalisering, duurzaam ondernemen en internationalisering. Programmaleider is Frank Kwakman die met een team topdocenten de leergang verzorgt. Naast de colleges is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding in het ontwikkelen van de eigen propositie. Dat kan bijvoorbeeld zijn een nieuwe product of dienst ontwikkelen, snellere en betere communicatie met klanten realiseren en het logistieke proces verregaand optimaliseren.

 

Wat is het resultaat van de leergang?

Na afloop van de leergang en een goede beoordeling van uw businesscase ontvangt u het certificaat Effectieve business modellen. 

 

Drie eerdere gerealiseerde proposities in de leergang:

 

Voorbeeld 1: Digitaal platform voor internationale bloemenhandel

Twee business developers van Bloemenveiling Royal FloraHolland hebben binnen de leergang een nieuw concept doorontwikkeld om leidend te blijven als mondiale speler. Om klanten snel en efficiënt te bedienen is het idee voor een digitaal veilingplatform gelanceerd. Het directieteam van Royal FloraHolland heeft vervolgens opdracht gegeven om dit concept vanuit haar ICT organisatie verder uit te werken en een eerste product in de markt te zetten. 

 

Meer informatie?

Vraag de brochure aan bij Peter Baldé van HBO Drechtsteden, pbalde@hbodrechtsteden.nl, telefoon: 06-83673457.

HBO Drechtsteden is een instelling voor hoger beroepsonderwijs en werkt nauw samen met bedrijven en instellingen in de regio met als doel scholing optimaal af te stemmen op de beroepspraktijk en concreet opleidingsrendement te realiseren. 

 

www.hbodrechtsteden.nl/ebm 

 

 

Download de brochure 

 
Lees meer...
Overzicht Cursussen MKB Cursus & Training

 

Voor meer informatie: 
MKB Cursus & Training 
T: 015-2191390
I: www.mkbct.nl

MKB Cursus & Training is de specialist in korte, direct toepasbare cursussen en trainingen voor ondernemers en ondernemende medewerkers. De trainers en docenten zijn actief in de praktijk en werken volgens het principe "Wat je vandaag leert, pas je morgen toe!"

 

MKB Cursus & Training is Partner van MeerBusiness Zuid-Holland Zuid en verzorgt de komende tijd de volgende cursussen en training in onze regio. 

 

Startdatum: 30-05-2018 | Plaats : Asperen | Website : www.mkbct.nl

 

Effectief leidinggeven met outdoor activiteit
Zijn jouw medewerkers net zo betrokken bij het succes van je organisatie als jijzelf? Dit is een hele belangrijke vraag, aangezien je medewerkers jouw bedrijf tot een succes maken. Deze training biedt jou de kennis om ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant opstaan. Ook worden zaken als het voorzien van ongeregeldheden, het coachen in plaats van regelen en het oplossen van problemen behandeld. Erg belangrijk dus.
Nieuw in deze training, rond de thema's Teamvorming & Communicatie, is een dagdeel met activiteiten in een outdoor omgeving, maar dan wel binnen! 
Lees meer...  


Startdatum: 14-06-2018 | Plaats: Dordrecht | Website: www.mkbct.nl


Leidinggeven en motiveren
Leidinggeven is ervoor zorgen dat medewerkers hun werk goed en op tijd uitvoeren. Motiveren is ervoor zorgen dat medewerkers bereid zijn hun werk goed en op tijd uit te voeren. Maar wat is het resultaat van een combinatie van leidinggeven en motiveren? Dat kom je tijdens het volgen van deze cursus te weten. Een tipje van de sluier? Het heeft met hart voor de zaak te maken. Tijdens deze cursus behandelen we verschillende leiderschapsstijlen, luisteren en delegeren, maar ook ondersteunen en evalueren. En wat je tijdens deze cursus leert, kun je morgen meteen toepassen.
Lees meer...


Startdatum: 14-06-2018 | Plaats: Capelle a/d IJssel  |   Website: www.mkbct.nl


Social media voor gevorderden
Je bent al wel vertrouwd met sociale media: LinkedIn, Twitter, Facebook en Instagram. Maar je zou er graag meer uit willen halen. Je wil ook een betere match met nog meer flexkrachten. Hoe werkt dat eigenlijk met adverteren? Hoe kun je al je communicatiestromen beter op elkaar afstemmen? En hoe sluit je het gebruik van sociale media beter aan op je andere marketingactiviteiten?

Lees meer...

 
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 295,00 tot eind 2019!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
28-05-2018 Het belang van privacy wetgeving voor uw onderneming
 
Volledige agenda
Agenda
09-05-2018 Lunchbijeenkomst de Maatschappij
14-05-2018 Fiscale optimalisatie van uw vermogen
06-06-2018 Innovation Award - Van der Valk hotel ARA Zwijndrecht
19-06-2018 Balanslezen – haal het maximale uit uw balans
14-08-2018 Bijeenkomst de Beeren -Zomerborrel (OVZ)
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
088-6900280
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen