Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   Mei (2) 2018   
In deze nieuwsbrief:
  • Rederij Muller bestaat 100 jaar en neemt Dordt in stoom op sleeptouw
  • Uitnodiging Ondernemerscollege Hoek en Blok
  • Bedrijfspand te huur
  • Lésec bestaat 30 jaar
  • Word Member
Rederij Muller bestaat 100 jaar en neemt Dordt in stoom op sleeptouw

Een sleepboot van rederij Muller Dordrecht zal vrijdag 25 mei de traditionele vlootschouw van Dordt in Stoom aanvoeren. Op de voort te slepen graanelevator zal een groot spandoek worden ontrold met de tekst: “Muller 100 jaar”. Muller Dordrecht is al 33 jaar sponsor van het omvangrijkste stoomevenement in Europa en levert al vanaf het begin diverse sleepboten en pontons voor het evenement. “Dit jaar is de vlootschouw extra feestelijk, want dit jaar viert ons familiebedrijf haar 100-jarig bestaan”, aldus Bram Muller, algemeen directeur van Muller Dordrecht.

 

Algemeen directeur Bram Muller bij de En Avant 4 die beeldbepalend afgemeerd ligt aan het Groothoofd in Dordrecht. Foto: Muller Dordrecht

De familie Muller is al meer dan 240 jaar actief in de scheepvaart, die sinds 1776 als een rode draad door alle generaties Muller heen loopt. “Het was mijn grootvader Teunis Muller die Rederij T. Muller in 1918 oprichtte”, vertelt de huidige directeur Bram Muller. “Honderd jaar later werkt Muller Dordrecht voor een groot aantal toonaangevende (Internationale) bedrijven.”

 

In 2018 telt het bedrijf 101 vaste medewerkers. In het piek seizoen (tweede en derde kwartaal) komen daar nog eens vijftigtal medewerkers via uitzendbureaus bij.  De vloot bestaat uit twaalf sleepboten, zeventien zwaar lading pontons.

 

De geschiedenis van Muller Dordrecht begint na de Eerste Wereldoorlog toen er veel werd gesmokkeld. Muller: “Sleepboot En Avant 3 werd veelvuldig ingezet als smokkeljager. Begin jaren twintig werd er veel gesleept naar de Ruhr en naar Zeeland. Een aantal jaren later raakte de rederij betrokken in de natte aannemerij en vormde deze bedrijfstak meer en meer een belangrijke inkomstenbron.”

 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog probeerde Teunis Muller zijn sleepboten voor de Duitsers te verstoppen in de Biesbosch. Uiteindelijk werden ze gevorderd en ingezet bij de Duitse Kriegsmarine. Later zijn de sleepboten teruggevonden in Hamburg. Na de Tweede Wereldoorlog komt de wederopbouw. Tal van bruggen waren door de Duitsers gebombardeerd of opgeblazen en moesten daardoor vervangen worden. De rederij werd op dat moment specialist in het vervoer en invaren van deze brugdelen. Denk hierbij aan de Moerdijk brug, brug Deventer, Zaltbommel, enzovoort.


Al 33 jaar sleept Muller Dordrecht als sponsor van Dordt in Stoom diverse schepen tijdens de vlootschouw, hier de graanelevator tijdens het evenement in 2016. Foto: Per Bos

In de jaren zeventig werden de baggeractiviteiten voor een groot gedeelte verlegd naar binnengaatse werkzaamheden voor de olie- en gasindustrie. In die tijd was het werk voor de natte aannemerij in Nederland voor een groot stuk opgedroogd.

 

“In 1983 werd Hak Zwaar Transport overgenomen en omgedoopt naar Muller Zwaar Transport b.v.”, aldus Bram Muller “Op dat moment zijn we ook van start met het vervoer van zware, volumineuze ladingen op eigen zwaar lading pontons over water. In 1987 hebben we de havensleepdiensten van Smit in de havens van Dordrecht en Moerdijk overgenomen.” Het betreft hier de sleepbootassistenties voor zeeschepen die de havens van Dordrecht en Moerdijk aandoen.

 

In de jaren negentig gaat Muller meer en meer internationaal opereren en ontwikkelt zich tot een bedrijf met internationale allure. Na 2010 wijzigt het bedrijf de strategie door meer offshore (olie & gasmarkt en windenergie) te gaan opereren met grote zeegaande sleepboten en pontons. “We hebben al rederij de afgelopen jaren een stevige groei doorgemaakt en een sterke positie in deze bedrijfstak veroverd.” Muller Dordrecht heeft de komende jaren de ambitie verder te groeien en met de vierde generatie reeds werkzaam in het bedrijf heeft men veel vertrouwen in de toekomst.

 

Muller Dordrecht

Merwekade 82-83
3311 TH  Dordrecht
 
T: 078-6392000 
I: www.muller-dordrecht.nl
E: info@muller-dordrecht.nl 

 
Uitnodiging Ondernemerscollege Hoek en Blok


Nikolai Hersbach en Jeroen Groot van Hoek en Blok tijdens Ondernemerscollege.

Hoe zat het ook al weer met mijn reserves? Wat is nu eigenlijk werkkapitaal en hoe kan ik dat beïnvloeden? Hoe gaat het nu eigenlijk met mijn onderneming? Wat zijn belangrijke kengetallen waarop ik mijn onderneming kan sturen? En hoe kijken anderen naar mijn onderneming? 

 

Uit de balans en de winst- en verliesrekening valt heel veel nuttige informatie te halen. Uit die van u zelf, maar ook uit die van uw klanten en toeleveranciers. Tijdens het ondernemerscollege balanslezen (in 1 dag) informeren onze experts Jeroen Groot en Nikolaj Hersbach u hoe u zo’n jaarrekening voortaan kunt doorgronden. Vanzelfsprekend staat interactie voorop en kunt u al uw vragen kwijt. 

 

Hoek en Blok organiseert dit ondernemerscollege op dinsdag 19 juni  2018. 

 

Programma

13.00 uur Inloop

13.30 uur Start college

15.30 uur Korte pauze

16.00 uur Vervolg college

17.30 uur Pauze met een eenvoudige maaltijd

18.15 uur Vervolg college

20.00 uur Afsluiting 

 

Locatie

Hoek en Blok,

Stationspark 625 in Sliedrecht. 

 

Dit college is bestemd voor ondernemers en managers die meer inzicht willen krijgen in de financiële positie van zijn of haar onderneming. Neemt u gerust een bevriende relatie mee. 

 

De kosten voor deelname bedragen € 175 per persoon. Bent u geïnteresseerd?

Klik hier voor het inschrijfformulier. U mag zich natuurlijk ook telefonisch bij ons aanmelden. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met daarin alle relevante informatie. 

 

Ps. Klik hier voor het inschrijfformulier van ons ondernemerscollege privacy


Hoek en Blok Sliedrecht
Stationspark 625
3364 DA  Sliedrecht

T: 0184-496800
I: www.hoekenblok.nl
E: info@hoekenblok.nl                                     

Hoek en Blok Barendrecht
Donk 7a
2991 LE  Barendrecht

T: 0180-645464                            
                                                             


Bedrijfspand te huur


Bedrijfspand Boezem 16 Gorinchem - Papland.
 

Een kantoor van 260 m2, een aparte loods van 280 m2 en nog een tweede loods van 350 m2, samen te combineren. Daarbij nog een buitenterrein van 800 m2, omringd door een spijlenhekwerk. Per direct beschikbaar, informeer Hans de Baat, 06-20012954.

Hans de Baat Olieprodukten bv
Boezem 16
4206 CB  Gorinchem

T: 0183–619738
I: www.hansdebaat.nl
E: info@hansdebaat.nl

 
Lésec bestaat 30 jaar


Pand Lésec op industrieterrein Nieuwland-Parc in Alblasserdam.

 

1 mei 1988 is Lésec opgestart als beveiligings- en telecombedrijf. Sindsdien bieden wij een breed spectrum van kwalitatief hoogwaardige en innovatieve diensten en producten.

Lésec levert innovatieve oplossingen die organisaties duidelijke voordelen opleveren. De ontwikkeling van beveiliging en communicatie staat niet stil. Kosten moeten beheersbaar zijn, beveiliging sluitend en uitbreiding flexibel.

Iedere markt kent zijn eigen specifieke kenmerken. De overheid onderscheidt zich van de bouwsector, het MKB heeft te maken met andere eisen en wetten dan de particuliere sector. Lésec volgt de wetgeving en advisering van verschillende instanties nauwlettend en vertaalt deze naar een praktisch advies en invulling. Hierdoor kan een passend advies gegeven worden dat aansluit op de laatste ontwikkeling.

Lésec heeft een bewuste selectie gemaakt van verschillende mogelijkheden op het gebied van beveiliging en telecommunicatie. Het portfolio is rond deze disciplines opgebouwd en bevat verschillende producten en diensten die aanvullend op elkaar zijn. Lésec is hierdoor in staat een oplossing op maat te bieden voor ieder vraagstuk en voor iedere particulier of organisatie.

Lésec beschikt over een 24-uurs service-organisatie die te allen tijde bereikbaar is voor eventuele storings- of calamiteitenmeldingen.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze websites.

Lésec BV
Nieuwland Parc 12
2952 DA  Alblasserdam

T: 078-6445566 / 078-6123123
I: www.lesec-beveiliging.nl / www.lesec-telecom.nl
E: info@lesec.nl

Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 295,00 tot eind 2019!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
28-05-2018 Het belang van privacy wetgeving voor uw onderneming
12-06-2018 InnerCircle Platinum
12-06-2018 "Dineren met Directeuren"
 
Volledige agenda
Agenda
04-06-2018 Training 'Cybercrime; digitaal veilig' DOV Dordrecht
06-06-2018 Innovation Award - Van der Valk hotel ARA Zwijndrecht
14-06-2018 Haring Party IKG Gorinchem
19-06-2018 Balanslezen – haal het maximale uit uw balans
14-08-2018 Bijeenkomst de Beeren -Zomerborrel (OVZ)
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
088-6900280
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen