Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   juni 2018   
In deze nieuwsbrief:
  • Geslaagde editie ''Dineren met Directeuren" bij Le Barrage
  • Jubileumfeest van rederij Muller Dordrecht
  • Wilt u de nieuwsbrief blijven ontvangen?
  • Tredion opent 'Office Hub' in Rotterdam
  • HAK Specialistisch Grondverzet B.V.
  • Stichting M&A aan de Maas viert eerste lustrum!
  • Alblasserdamse Haringparty 2018
  • Uitnodiging GRAND OPENING nieuwe studio Inner Stance
  • Overzicht Cursussen MKB Cursus & Training
  • Word Member
Geslaagde editie ''Dineren met Directeuren" bij Le Barrage


‘Dineren met Directeuren’ vond in de serre plaats. Foto's: Marcel Köppen Fotografie

 

Onlangs was een groep directeuren aanwezig bij de middagsessie van bij ‘Dineren met Directeuren’ van MeerBusiness ZHZ. Met een warm onthaal bij Le Barrage in Alblasserdam werd de middag gestart met een aperitief.

De inleiding werd verzorgd door MeerBusiness waarna de gastheer Bjorn van Dijl alle inns en outs aan de orde bracht en hoe Le Barrage tot stand is gekomen. De keukenbrigade van Le Barrage had voor heerlijke gerechten gezorgd.
Tijdens diverse tafelwisselingen kwam men met diverse nieuwe en bestaande relaties in contact. Al met al een geslaagde middag.

 


In de Cigar lounge van het restaurant.

Een impressie van restaurant  binnen.
                                

Kijk voor meer foto's
Jubileumfeest van rederij Muller Dordrecht

Klik op afbeelding voor meer foto's van jubileumfeest

 

De geschiedenis van rederij Muller Dordrecht leest als een spannend jongensboek. Het bedrijf bestaat nu 100 jaar. Ze breken ijs, transporteren bruggen en zinken fundamenten af voor windmolens op zee. Portret van een Dordts bedrijf. 

 

Donderdag werd het jubileum van rederij Muller met collega’s en opdrachtgevers gevierd in Kunstmin.
Het mag dan gaan om een jubileum van 100 jaar, de familie Muller zit al veel langer in de scheepvaart.Teunis Muller begon in 1776 als zelfstandig schipper. Daarna voer generatie op generatie over de Nieuwe Merwede. Algemeen directeur Bram Muller is de derde generatie Muller in het familiebedrijf T. Muller. Terugkijkend zegt hij: ,,De zaak kwam ineen stroomversnelling met Leendert Muller die eind 19de eeuw elk van zijn zes zonen beloonde met een sleepboot, zodat elke zoon als zelfstandig ondernemer verder kon. Teunis Muller was de derde zoon van Leendert. En het was deze Teunis die in 1918 rederij T. Muller oprichtte.’’Anno 2018 vaart de Muller vloot met twaalf sleepboten (de En Avant 1 tot en met 30) en zeventien pontons voor zware ladingen. Maar het begon allemaal met minder en veel kleinere boten. De klussen waren in het begin ook anders. Zoals na de eerste wereldoorlog toen sleepboot En Avant 3 werd ingezet om smokkelaars op te sporen. Spannend werk. Maar tussendoor sleepten ze in de eerste jaren ook boten vol suikerbieten vanuit Zeeland naar de suikerfabriek in Dinteloord.

 


Klik op afbeelding voor een filmpje van het jubileumfeest van
Muller Dordrecht

 

Lees het volledige interview met Bram Muller
Bron: AD

 
Muller Dordrecht

Merwekade 82-83
3311 TH  Dordrecht

T: 078-6392000
I: www.muller-dordrecht.nl
E: info@muller-dordrecht.nl

 
Wilt u de nieuwsbrief blijven ontvangen?

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR), van toepassing. Als gevolg van deze wetgeving mag MeerBusiness de adres gegevens ten behoeve van het toesturen van de nieuwsbrief niet meer verwerken, bijhouden of bewaren zonder daarvoor expliciet toestemming te hebben ontvangen van de ontvanger.

 

Als u de nieuwsbrief wilt blijven ontvangen kunt u dit aangeven door op onderstaande link te klikken. Wanneer u niets doet zullen wij uw gegevens binnenkort uit de database verwijderen.

 

Ja, ik wil graag de MeerBusiness nieuwsbrief blijven ontvangen en bevestig dit via deze link

 
Tredion opent 'Office Hub' in Rotterdam

Een lang gekoesterde wens gaat dit jaar in vervulling. Tredion ICT & Telecom gaat een zo genoemde ‘Office Hub’ openen in Rotterdam. Deze tweede vestigingsplek krijgt flexplekken waar collega’s kunnen werken en klanten kunnen worden ontvangen. Een win-win situatie voor de collega’s en klanten uit de regio Rotterdam. Daarnaast gaat Tredion de ruimte beschikbaar stellen aan studenten. In samenwerking met hogescholen en universiteiten kan de plek worden benut voor (afstudeer-)projecten. Zo kan de Office Hub ook een springplank worden voor studenten om zo een vliegende start in hun carrière te maken. Meer informatie over de locatie en invulling volgt zeer binnenkort!

De foto is een sfeerimpressie van een mogelijke inrichting.

 
HAK Specialistisch Grondverzet B.V.HAK Specialistisch Grondverzet B.V. is een expert in gecompliceerde grondwerken zoals bouwkuipen in de natte ontgraven. HAK Specialistisch Grondverzet B.V. realiseert  de bouw van een droogdok van 160*26 m voor Royal van Lent. Er is een grote prestatie  gedaan door mens en machine in een kort tijdsbestek. 40.000 m3 grondverzet. Nadat er ruim 385 st heipalen en 700 m1 damwanden in het dok zijn aangebracht, zijn de afgelopen maanden meerdere kranen, duikers in ploegendiensten ingezet om het dok onderwater verder af te werken. Zo hebben we ook 385 st vibro-combipalen ontdaan van grout. Aansluitend is de grindlaag aangebracht en vervolgens de wapeningskorven onderwater aangebracht. De activiteiten in het dok zijn afgesloten middels een 55 uur ononderbroken betonstort van 3600 m3 vezel versterkte de onderwaterbetonvloer. De graafwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond en het nieuwbouw droogdok met een oppervlakte van 4.500 m2 en een lengte van 170 meter staat inmiddels droog. Ondanks de enorm koude periode zijn de duik- en graafwerkzaamheden doorgegaan. Op het project zijn duikers ingezet voor het uitvoeren van volgende werkzaamheden onder water: het inspecteren van de damwanden, het plaatsen van de wapening en het schoonmaken van de funderingspalen. Door de gedegen voorbereiding en getalenteerd personeel is ook dit project naar tevredenheid geslaagd.

Uw opdracht is ons bestaan.

YouTube filmpje:

HAK Specialistisch Grondverzet B.V. droogdok Royal van Lent

 

HAK B.V.
Van Hennaertweg 19

2952 CA  Alblasserdam

 

T: 078-6912351

I: www.hakbv.nl

E: info@hakbv.nl

 
Stichting M&A aan de Maas viert eerste lustrum!

 

Het Rotterdamse fusie- en overnameplatform M&A aan de Maas bestaat 5 jaar en vierde dinsdag 5 juni met ruim 140 gasten aan boord van het luxe partyschip de 'Grace Kelly' haar lustrumfeest. 

Stichting M&A aan de Maas is in 2013 opgericht met als doel om alle Rotterdamse partijen uit de M&A-sector bij elkaar te brengen en zo een ontmoetingsplaats te creëren waar contacten kunnen worden gelegd en onderhouden. In 2017 is ook Jong M&A aan de Maas opgericht, een initiatief voor M&A-professionals tot 40 jaar. De afgelopen jaren zijn veel inspirerende en goed bezochte netwerkevenementen voor de M&A-professional uit de regio georganiseerd.

 

Tijdens de vaartocht waren er mooie optreden van winnaar van 'De Slimste Mens' en hoofdredacteur Quote Sander Schimmelpenninck. Nederlands beste business DJ Mia More voelde de sfeer goed aan met een mix van dance, classics en R&B. En alom verbazing met Marc Woods die een ieder verraste met zijn goocheltrucs. Speciaal voor het lustrum is het goede doel Rotterdam Sportsupport uitgekozen, aan wie een cheque t.w.v. 3000 euro is overhandigd. 

 

Tussen het programma door werd er, vooral op het topdek van het jacht, volop bijgepraat en genetwerkt en werd de inwendige maag voorzien van heerlijke lekkernijen. Stichting M&A aan de Maas kan terugkijken op een zeer geslaagd eerste lustrum.

 
Kijk hier voor foto's
Alblasserdamse Haringparty 2018


Klik op afbeelding voor Aftermovie. Foto's: Plein Couleur Photography

 

Het zonnetje bleef op dinsdag 19 juni jl. achterwege, maar met 22 graden was het een zeer aangename tempratuur voor de 27ste editie van de Alblasserdamse Haringparty. Het netwerkevent op ‘invite only’ waarbij de toegangstickets erg gewild zijn. Organisatoren Bon Bon party service, MAAT, Rabobank Drechtsteden en Dataplace kijken vol trots terug op deze mooie avond.

 

De aankleding en het meubilair pasten uitstekend bij de stoere foodtrucks waarmee het geheel een echte festival look kreeg. Naast de verse friet met truffelmayonaise en de inmiddels traditiegetrouwe ‘Raboburger’ waren er nog meer culinaire gerechten die makkelijk handzaam te eten waren en weer voortreffelijk smaakten. Vanzelfsprekend ontbrak de haring niet die ter plekke schoongemaakt werd en zo vers van het mes kwam.

 

Dit culinaire netwerk event kon ook dit jaar weer rekenen op warme belangstelling van de relaties van de organisatoren. Ook alle ondernemersverenigingen en serviceclubs in de regio hadden net als voorgaande jaren de gelegenheid gekregen om hun leden aan te melden. Bezoekers vinden het event steeds sterker worden vanwege de interessante mix van zakelijke relaties van de partners en leden van de ondernemersverenigingen. Daardoor staat de haringparty van Alblasserdam dan ook bekend om zijn hoge populariteit, uitstekende catering, jaarlijkse nieuwe acts en stijlvolle aankleding. 

 

De organisatoren zijn zeer tevreden. ‘Het event start al met een verrassend spektakel bij binnenkomst waar een dame aan een Manitou omhoog getakeld is en ondersteboven hangend de gasten in de rij voorziet van een glaasje bubbels. Zodra je het festivalterrein  op loopt, heb je gelijk al de juiste vibe te pakken, zo hoort het! Wij willen onze relaties en mede ondernemers ieder jaar weer verrassen en denken dat het ook dit jaar weer gelukt is. ’ aldus een enthousiaste Arjan Maat die met zijn onderneming al vanaf het eerste uur partner is van dit event.

 

De Alblasserdamse Haringparty is te volgen op Facebook waar je ook dit jaar weer de sfeer kunt proeven van het event middels de gemaakte foto’s en aftermovie.                             

 
Kijk voor meer foto's...
Uitnodiging GRAND OPENING nieuwe studio Inner Stance

 

FINALLY …GRAND OPENING nieuwe studio Inner Stance Hardinxveld-Giessendam.

 

Op vrijdag 6 juli a.s. is het dan eindelijk zover…. de nieuwe studio zal officieel zijn deuren openen.

 

Wat zijn wij trots op het eindresultaat! Ben je ook nieuwsgierig? Kom dan onder het genot van een drankje, hapje & muziek de opening met ons vieren. 

 

Inloop is vanaf 17.00 uur, de Grand Opening is om 18.00 uur.

 

Ben jij fanatiek en ga jij een challenge niet uit de weg? Mooi, ook daar hebben we aan gedacht.

 

Wil je ook graag aanwezig zijn bij deze bijzondere avond? 

Laat het ons weten via: agnes.vleugel@innerstance.nl | 06-25165725 

 

Datum: vrijdag 6 juli a.s.

Tijd: inloop vanaf 17.00 uur

Grand Opening: 18.00 uur

Adres: Moerbei 8a | Hardinxveld-Giessendam

 

Overzicht Cursussen MKB Cursus & Training

 

Voor meer informatie: 
MKB Cursus & Training 
T: 015-2191390
I: www.mkbct.nl

MKB Cursus & Training is de specialist in korte, direct toepasbare cursussen en trainingen voor ondernemers en ondernemende medewerkers. De trainers en docenten zijn actief in de praktijk en werken volgens het principe "Wat je vandaag leert, pas je morgen toe!"

 

MKB Cursus & Training is Partner van MeerBusiness Zuid-Holland Zuid en verzorgt de komende tijd de volgende cursussen en training in onze regio. 

 

Startdatum: 04-09-2018 | Plaats : Capelle aan den IJssel | Website : www.mkbct.nl

 

Arbeidsrecht

Je vergaart begrip in het arbeidsrecht en kunt praktijksituaties goed afhandelen. Je bent ook in staat in te schatten wanneer je beter een deskundige kunt inschakelen.
Lees meer...


Startdatum: 07-09-2018 | Plaats: Dordrecht | Website: www.mkbct.nl

 

Verkoop en Acquisitie

Na deze training ben jij in staat om op effectieve wijze:
- De persoonlijke invloed in klantrelaties te vergroten;
- De communicatieve vertaalslag te versterken;
- Betere verkoopresultaten te behalen.
Lees meer...


Startdatum: 09-10-2018 | Plaats: Capelle aan den IJssel | Website: www.mkbct.nl

 

Leidinggeven en motiveren

Na afloop van de cursus:
- Heb je beter inzicht in de vaardigheden van een goede leider en weet je de juiste
  leiderschapsstijl te gebruiken;
- Heb je meer achtergrondkennis van motiverende factoren en de gedragingen en
  behoeften van je medewerkers.
Lees meer...

 
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 295,00 tot eind 2019!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
 
Volledige agenda
Agenda
14-08-2018 Bijeenkomst de Beeren - Zomerborrel (OVZ)
19-09-2018 Gezamenlijke bijeenkomst Ondernemersverenigingen
01-10-2018 Hoe beheerst u het cyber security risico voor uw onderneming
17-10-2018 Bedrijvenbeurs in Cascade - VAO Ambacht
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
088-6900280
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen