Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   Augustus 2018   
In deze nieuwsbrief:
 • BeoBOM: Hardinxvelds bedrijf spoort bommen op
 • Fiscale update auto van de zaak | Hoek en Blok
 • Klantendag Hans de Baat Olieprodukten
 • Credion Masterclass Bankvrijer Ondernemen op 27 september 2018
 • Word Member
BeoBOM: Hardinxvelds bedrijf spoort bommen op


Directeur Frank Barink van BeoBOM met een explosief op zijn schouder op locatie.

 

Explosieven, bommen en granaten. Als er iets een sexy beroep is, dan is dat wel van een bommenexpert. Toch is het niet de sensatie die Frank Barink prikkelt. "Natuurlijk, het is jij en de bom. En als je naam op die bom staat, heb je pech. We willen Nederland juist veiliger maken". 
Met ‘we’ bedoelt Barink zichzelf en de medewerkers van zijn bedrijf BeoBOM (Barink Explosieven Opsporing), dat is gevestigd in het voormalige gemeentehuis aan de Damstraat in Hardinxveld-Giessendam.

Duizenden bommen liggen er nog in de grond, verstopt onder een laag klei, zand of veen. Overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog. Barink heeft een berekening gemaakt. Waarschijnlijk duurt het nog tot het jaar 2145 voordat de laatste bom de grond uit is gehaald.

Voorheen was het opsporen en onschadelijk maken van een explosief alleen voorbehouden aan de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). De opsporing van bommen is echter ‘vrijgegeven’. Maar op één voorwaarde: bedrijven die zich op deze markt willen begeven, zullen wel een oud-EOD’er in dienst moeten nemen. Barink, met 20 jaar EODervaring, besloot voor zichzelf te beginnen.

Want het opsporen en ontmantelen van bommen is iets wat vaker gebeurt, dan menigeen denkt. We kennen de verhalen van agrariërs die bij het omploegen van hun land stuiten op een bom. En met een huis-tuinen- keukendetector wordt ook wel - eens wat uit de grond getrokken. Minder bekend wellicht is dat gemeenten, projectontwikkelaars en nuts- en kabelbedrijven ook te maken kunnen krijgen met BeoBOM. Want voordat een gebied bouwrijp gemaakt mag worden, vinden er nog
allerlei onderzoeken plaats. En dus niet alleen op het gebied van flora en
fauna.

De zoektocht naar mogelijke explosieven begint met het bestuderen van luchtfoto’s. ,,Dan krijg je een eerste indruk. Daarna bekijken we archieven van de luchtbeschermingsdiensten en bestuderen we militaire dagboeken. Ook vluchtgegevens van de geallieerden worden geraadpleegd om te zien welk vliegtuig waar vloog en hoeveel bommen het gooide. Als dat er acht waren, maar we zien op de foto’s maar zeven kraters, dan is het niet zo moeilijk. Dan ligt er daar nog eentje, tenzij de EOD daar al is langs geweest.’’

Is een gebied verdacht, dan wordt verder gekeken. Zijn alle bommen afgegaan? Kan er sprake zijn van blindgangers of gaat het om munitie die in opslag heeft gelegen? ,,En dan komt de vraag: wat moet ik zoeken en op welke diepte?’’ zegt Barink. ,,En wat voor detectoren moeten we dan gebruiken?’’

Als een bom of explosief is opgespoord, dan komt het team echt in actie. ,,Wat wij mogen doen is een explosief veilig stellen. Daarbij geldt: dat wat je kunt tillen. Is een bom zwaarder, dan bellen wij de EOD alsnog. Die neemt de bom mee of vernietigt hem ter plaatse’’, zegt Barink, die zijn eigen personeel via jarenlange cursussen opleidt.

Lees het volledige artikel 'Hardinxvelds Bedrijf BeoBOM spoort explosieven op'.

Bron: AD                                  

                                                                       
BeoBOM
Damstraat 24
3371 AD  Hardinxveld-Giessendam

T: 010-8202920
E: info@beobom.nl
I: www.beobom.nl                                                                         
Fiscale update auto van de zaak | Hoek en BlokDe bijtelling voor de auto van de zaak mag onverminderd op belangstelling rekenen van wetgever en rechter. Daarom komen er ook nieuwe initiatieven op de markt, zoals het deelauto-concept, waarbij de werknemer een zakelijke prijs voor gereden privékilometers betaalt. Is dit laatste niet de bedoeling, dan is het goed om de ontwikkelingen rondom de bijtelling te blijven volgen. 

 

Een bijtelling bij uw belastbaar loon is te voorkomen als de auto van de zaak jaarlijks voor minder dan 500 kilometer privé wordt gebruikt. Met een sluitende kilometeradministratie of een verbod op privégebruik in de arbeidsovereenkomst kan de bijtelling worden voorkomen. De Hoge Raad heeft onlangs beslist dat zo’n verbod niet werkt voor de directeur-grootaandeelhouder (DGA). De DGA moet zichzelf dan in feite controleren en dat heeft volgens de Hoge Raad geen realiteitswaarde. Dit zou alleen anders zijn als het gebruik van de auto door een onafhankelijke derde wordt gecontroleerd. De DGA zal dus een sluitende kilometeradministratie moeten bijhouden om de bijtelling te voorkomen. 

 

Meer elektrisch bijtellen

Zoals bekend, gelden er voor de bijtelling voor het privégebruik van een nieuwe auto van de zaak vanaf 2017 nog maar twee percentages. De bijtelling bedraagt standaard 22 procent van de cataloguswaarde. Voor volledig elektrische auto’s bedraagt de bijtelling 4 procent. Zoals het er nu naar uitziet, wordt het percentage van de bijtelling voor elektrische auto`s vanaf 2019 verhoogd tot 22 procent, voor zover de cataloguswaarde meer dan 50.000 euro bedraagt. Vanaf 2021 wordt de lagere bijtelling voor elektrische auto`s helemaal afgeschaft. Als u dit jaar nog een volledig elektrische auto van de zaak koopt, dan rijdt u in principe nog tot in 2023 volledig voor de lage bijtelling van 4 procent. 

 

Bijtelling tijdens vakantie? 

Uitsluitend in de situatie dat de werknemer de auto en bijbehorende sleuteltjes daadwerkelijk inlevert bij de werkgever, kan de bijtelling tijdens de vakantie worden voorkomen. Dit moet dan wel op verzoek van de werkgever gebeuren.

 

Het komt in de praktijk wel eens voor dat werknemers van hun werkgever tijdelijk een auto huren, bijvoorbeeld om daarmee op vakantie te gaan of omdat hun eigen auto tijdelijk buiten gebruik is. Fiscaal komt dan de vraag aan de orde of dit tot een bijtelling leidt. In beginsel is dat niet zo, maar dan moet de collega voor het gebruik van de auto wel een marktconform huurtarief betalen. In een uitvoeringsafspraak tussen de Belastingdienst en de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen staan de huurtarieven die moeten worden gehanteerd, verdeeld over enkele klassen. 

 

Dan toch maar een fiets van de zaak…

Er komt een nieuwe fiscale regeling voor de fiets van de zaak. De bedoeling is dat er net als voor de auto van de zaak een forfaitaire regeling voor het privégebruik gaat gelden. De regeling gaat in per 1 januari 2020. De fietsbijtelling kunt u overigens nu reeds onbelast onderbrengen in de vrije ruimte van de werkkostenregeling, als er nog voldoende fiscale vrije ruimte is (1,2 procent van de totale fiscale loonsom). 

 

Een vervoermiddel van de zaak is nog steeds een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Heeft u vragen over de bijtelling in verband met privégebruik, neem dan contact op met uw relatiebeheerder bij Hoek en Blok:
Ad Versluis 
T: 0180-645464
E: a.versluis@hoekenblok.nl

 

 

Hoek en Blok Sliedrecht
Stationspark 625
3364 DA  Sliedrecht

T: 0184-496800
I: www.hoekenblok.nl
E: info@hoekenblok.nl

Hoek en Blok Barendrecht
Donk 7a
2991 LE  Barendrecht

T: 0180-645464
I: www.hoekenblok.nl

E: info@hoekenblok.nl

Klantendag Hans de Baat Olieprodukten

Donderdag 21 juni heeft Hans de Baat Olieprodukten voor het eerst een klantendag gehouden. De dag stond in het kader van kennisuitbreiding van de klanten en contacten. Tijdens de dag zijn de klanten langs 3 interessante facetten van het bedrijf gelopen; AdBlue productie, brandstof belading en smeermiddelen.

 

AdBlue productie is bij Hans de Baat Olieprodukten BV helemaal in eigen hand. Op de vestiging in Schelluinen bevindt zich een VDA gecertificeerde fabriek welke continu in productie is. Door de productie in eigen hand te nemen kan De Baat de kwaliteit en kwantiteit van het product garanderen en weten de klanten ook waar het product vandaan komt. Kortom een mooi motto; Van fabrikant tot klant!

WolfAdBleu Fabriek                                     Smeermiddelenfabriek van Wolf

 

De tankwagens van De Baat komen, op welke locatie dan ook, diesel leveren. De grote vraag is voor sommigen dan wel; ‘Waar komt toch die diesel vandaan’? Speciaal voor De Baat is het laaddepot van Varo Geertruidenberg opengesteld om de klanten daarover te informeren. Het was erg interessant om in het laboratorium te kijken en vragen te stellen over de kwaliteit en het testen van de brandstoffen.  


Laaddepot van Varo Geertruidenberg

 

Naast het eigen merk Baatoline, maakt De Baat ook gebruik van andere smeermiddelen. Met een bus vol is men afgereisd naar Antwerpen om daar in de smeermiddelenfabriek van Wolf te kijken. Hier werd het hele proces, van additieven toevoegen tot afvullen en versturen, doorlopen over de werkvloer. 

 

Als afsluiting van de dag konden de aanwezigen genieten van een buffet op het kantoor en zijn zij met een goed gevulde goodiebag naar huis gegaan.

 


Groepsfoto Klantendag

 

Hans de Baat Olieprodukten BV kijkt terug op een geslaagde klantendag en werkt toe naar het volgende event; Hans de Baat Oliebollendag op 31 december.

 

Hans de Baat Olieprodukten BV
Griendweg 80
4209 DB Schelluinen-West

 

T: 0183-629392

I: www.hansdebaat.nl

E: info@hansdebaat.nl

 
Credion Masterclass Bankvrijer Ondernemen op 27 september 2018

Komt u ook naar de Credion Masterclass Bankvrijer Ondernemen op 27 september 2018 in Rotterdam?Op donderdag 27 september verwelkomen wij u graag voor een interactieve namiddag waarbij Credion Rotterdam Rijnmond u middels een Masterclass inzicht geeft in de mogelijkheden van Bankvrijer Ondernemen.

 

Hoewel de bank nog verreweg marktleider is als het aankomt op het financieren van het MKB kiezen steeds meer ondernemers voor nieuwe aanbieders die zakelijk geld lenen aan het MKB. Deze aanbieders zijn een alternatief om vrijer te kunnen ondernemen.

 

Hoe kan je nu bankvrijer ondernemen en optimaal gebruik maken van deze nieuwe aanbieders? Hoe zet je debiteuren, voorraad, inventaris of toekomstige inkomsten optimaal in als onderpand? Is het ook mogelijk te ondernemen en geld te lenen zonder zekerheden en/of zonder een privé borgstelling? Hoe vind ik de aanbieder die bij mijn wensen en behoeften past?

 

Op deze vragen en nog vele anderen krijgt u antwoord in onze Masterclass Bankvrijer Ondernemen met behulp van actuele casuïstiek. Tijdens deze middag zullen verschillende aanbieders van zakelijk geld aanwezig zijn inclusief overige experts rondom zakelijke transacties.

 

Doelgroep

MKB Ondernemers

 

Programma

 • 15:00: Ontvangst
 • 15:15: Welkomstwoord & introductie
 • 15:30: Start Masterclass Bankvrijer Ondernemen
 • 16:45: Korte pauze
 • 17:00: Vervolg Masterclass Bankvrijer Ondernemen
 • 17.45: Vragenronde
 • 18.00: Informele netwerkborrel in het Sportcafé met een drankje en een hapje
 • 19:00: Afsluiting evenement

 

Als genodigde (met promotie code MB012018CRE) ontvangt u een korting van € 40,- per persoon op een Regular Ticket.

 

Tickets zijn inclusief koffie, thee, frisdranken en afsluitende netwerkborrel. 

 

Partners

Partners in het evenement zijn: Collin Crowdfund, Spotcap, Invoice Finance, eKo Notaris (Zwijndrecht), WEB Advocaten (Dordrecht) en BAKKER Accountants & Adviseurs (Ridderkerk)

 

Komt u ook?

Datum:      27 september 2018

Tijd:           15:00 - 19:00 uur

Locatie:     Topsportcentrum Rotterdam, Zandvlietweg 20

 

Aanmelden kan via onderstaande button

 

 

Wij zien u graag in Rotterdam op 27 september 2018!

 

Credion Rotterdam

Sinds de oprichting in 2005 zijn wij primair gericht op het verkrijgen van bedrijfsfinancieringen voor het MKB. In oktober 2016 hebben wij ons aangesloten bij de onafhankelijk zakelijk financieringsorganisatie Credion. Vanuit onze locaties aan de Marten Meesweg, Duyvesteynstraat en Westplein te Rotterdam adviseren wij MKB-ondernemers in het optimaliseren en aantrekken van bedrijfsfinancieringen.

 

Credion Rotterdam Rijnmond

Marten Meesweg 8

3068 AV  Rotterdam

Duyvesteynstraat 1

3042 BA  Rotterdam

Westplein 12-14

3016 BM  Rotterdam

 

T: 010-7410532

I: www.credion.nl

E: rotterdam@credion.nl

 
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 295,00 tot eind 2019!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
28-08-2018 Back to Business Event
11-09-2018 InnerCircle Platinum
11-10-2018 Bedrijfsbezoek MeerBusiness
 
Volledige agenda
Agenda
05-09-2018 The FISH MARKET *Fine Dining Experience* (VSO)
07-09-2018 Cultureel Amsterdam met de IKG Ondernemingsvereniging
15-09-2018 VSO Running Dinner-Veiling-Feest
19-09-2018 Gezamenlijke bijeenkomst Ondernemersverenigingen
01-10-2018 Hoe beheerst u het cyber security risico voor uw onderneming
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
088-6900280
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen