Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws  Oktober 2018   
In deze nieuwsbrief:
 • ArboBizz | Alle arborisico’s in kaart
 • Checklist: hoe maakt u een poster voor uw bedrijf of product?
 • Fotograaf Marcel Köppen maakt kunstwerk Schuttersplein
 • Roos Ros een nieuw begin met duurzaam kantoor
 • Aannemingsbedrijf Van der Ven viert 50 jarig jubileum
 • Prinsjesdagontbijt Visser & Visser in Gorinchem trekt veel ondernemers
 • Word Member
ArboBizz | Alle arborisico’s in kaart


Evert de Bruijn (l) van ArboBizz geeft instructie tijdens training.

 

Alle arborisico’s in kaart
Kent u dat knagende gevoel? Die lichte twijfel, omdat u weet dat uw werkwijze, voorschriften en apparatuur te lang niet meer kritisch tegen het licht zijn gehouden? U bent niet de enige. Elke ondernemer ziet arborisico’s over het hoofd. Daarom is er ArboBizz. Met 25 jaar ervaring in veilig en verantwoord werken dekken wij uw risico’s af en schenken we u gemoedsrust.

 

Risico-inventarisatie

Met een RI&E licht ArboBizz uw gehele organisatie door op het gebied van veiligheid. Daarbij is er geen steen die we niet omdraaien. Contradicties, omissies en stupiditeiten; we vinden ze allemaal.

 

Actieplan

Na onze risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) stellen wij voor uw organisatie een Plan van Aanpak op. Aan de hand hiervan gaan we samen concreet werken aan een veilige werkomgeving.

 

Terugkerende toetsing

Versloffen is er niet bij. Bij voorkeur keren we regelmatig terug voor periodieke toetsing. Zo bent u er zeker van dat uw organisatie te allen tijde voldoet aan de eisen van de Arbowet.

 

Kennis is onze kracht

Een sterk arbobeleid begint bij training en voorlichting. ArboBizz organiseert daarom regelmatig cursussen voor zowel bedrijfsleiding als personeel. Met het volgen of aanbieden van een cursus is de eerste stap gezet naar meer bewustwording. Instructeur Evert de Bruijn is een ervaren en gediplomeerde Hogere Veiligheidskundige (HVK’er) met oog voor zowel de theorie als de praktijk. Met een breed cursusaanbod maken wij arbogerelateerde onderwerpen begrijpelijk én leuk.

 

Arbo duur? Probeer eens een ongeluk!

 

Waarom ArboBizz?

 • 25 jaar ervaring
 • Gediplomeerde Hogere Veiligheidskundige
 • NIBHV, EFR en ESR
 • Breed cursusaanbod
 • Consultancy en toezicht
 • Bewezen methodes

 

Over ArboBizz

 

Wij houden u een spiegel voor

Veel ondernemers zien tekortkomingen op arbogebied over het hoofd. En zien ze gebreken wél, dan zoeken ze de oorzaak dikwijls op de verkeerde plek. Met grondige inventarisaties en evaluaties wil ArboBizz bedrijven prikkelen om hun arbobeleid inspectie-proof te maken. Wij kijken waar niemand kijkt, zien wat u niet meer opvalt, en stellen vragen over wat bij u intern als vanzelfsprekend geldt. ArboBizz houdt uw organisatie een spiegel voor. Dat doet soms pijn, maar helpt u altijd verder.

 

Theorie en praktijk

ArboBizz, ontstaan vanuit BlindGuide, Euroradar en BeoBOM, staat onder leiding van Evert de Bruijn. Als gediplomeerde Hogere Veiligheidskundige adviseert Evert bedrijven al 25 jaar op het gebied van veiligheid. Dat doet hij door theorie en praktijk op aantrekkelijke wijze met elkaar te verbinden. Door zijn aanpak en ervaring kan Evert net zo goed uit de op directieniveau als op de werkvloer. Onder de klanten van ArboBizz bevinden zich bedrijven uit onder meer de grond-, weg- en waterbouw, de aannemerij en zorg.

 

Bewezen methodes

Of u nu op zoek bent naar een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), een vaardigheidstraining of een hulpverleningscursus, ArboBizz biedt het u. Met onze dienstverlening bent u verzekerd van een professionele benadering, bewezen methodes en trainingen die uw medewerkers naar het puntje van hun stoel brengen. Want neem van ons aan: na een cursus van een instructeur met tientallen jaren praktijkervaring zal geen deelnemer nog durven te beweren dat arbo saai is!

 

ArboBizz

Damstraat 24 
3371 AD  Hardinxveld-Giessendam
T: 085-2737540 / 06-27367458
I: www.arbobizz.nl
E: info@arbobizz.nl

 
Lees meer...
Checklist: hoe maakt u een poster voor uw bedrijf of product?

 

Uw reclameboodschap opvallend en aantrekkelijk als échte eyecatcher aan de wand, in een abri of bushokje langs de weg, dat valt op! Een poster, ook wel affiche, is hiervoor uitermate geschikt. Hoe maakt u de perfecte poster en hoe zorgt u dat uw boodschap goed overkomt? 

 

In 3 stappen naar een aantrekkelijke poster. 


Stap 1: Bepaal het doel van de poster

Welke boodschap wilt u communiceren? Een poster kan informeren, overtuigen, choqueren, aanzetten tot denken of een actie communiceren. 

 

Stap 2: Bepaal de doelgroep van de poster 

Een poster moet aansluiten bij de achtergronden van uw doelgroep, zoals cultuur, voorkennis, leeftijd, etc. Houd rekening met wat de doelgroep al weet. Bedenk welke symbolen en beelden door de doelgroep begrepen worden en aanspreken. 

 

Stap 3: Bedenk hoe u de aandacht van uw doelgroep wilt trekken. 

Wat is de kern van de boodschap? Welke voorbeelden verhelderen de boodschap? Selecteer op hoofd- en bijzaken.

 

Checklist voor een opvallende boodschap op uw poster:

 • bevat vooral visuele informatie
 • heeft een duidelijke boodschap in zo weinig mogelijk woorden
 • zonder mondelinge toelichting te begrijpen
 • heeft een in het oog springend detail
 • een korte, opvallende titel 
 • is bondig en goed gestructureerd
 • toelichtende teksten geven alleen hoofdlijnen weer, zijn beknopt en functioneel
 • teksten staan in kolommen of blokken
 • let op fouten in spelling en grammatica
 • foto’s, tekeningen en grafieken moeten voor zich spreken
 • het verband tussen teksten en illustraties is duidelijk
 • afmeting voldoende groot: A1 (84,1x59,4cm) of A0 (118,8 x84,0cm)
 • meestal staand formaat 
 • teksten leesbaar op 1½ meter afstand
 • schreefloze letter, bijv. Arial, Helvetica, Verdana of Tahoma, minimaal 18 pts 
 • maak gebruik van goede contrasterende kleuren op een rustige achtergrond

 

Posters laten drukken. 

Bedenk van tevoren waar en hoeveel posters u wilt laten drukken, vraag een offerte aan of bekijk op https://shop.grootsgedrukt.nl/Posters de mogelijkheden, zodat u weet welke kosten u maakt en welke specificaties meegenomen moeten worden bij het ontwerp. Het papierformaat is hierbij een belangrijk aspect.

 

Na het ontwerpen van de poster is het aan te raden om een proefdruk te maken. Met een proefdruk constateert u misschien fouten die u op het beeldscherm niet had opgemerkt. Let op dat de kleuren op het beeldscherm en de afdruk van elkaar kunnen verschillen.

 

De Groot - grootsgedrukt.nl

Zuidzijde 131

2977 XE  Goudriaan

 

T: 0183-583333

I: www.grootsgedrukt.nl

E: info@grootsgedrukt.nl

W: shop.grootsgedrukt.nl

 
Fotograaf Marcel Köppen maakt kunstwerk Schuttersplein    
   
   
   

Fotograaf Marcel Köppen (l) bekijkt met de werktekening in de hand met medewerkers van Merford het kunstwerk in wording. 
Foto Beeldkazerne: Jason Versteeg


Kinderportretten in staal sieren recent de entrees van Het  Schuttersplein,
de vierde brede school in Gorinchem.
Fotograaf Marcel Köppen legde de leerlingen op een bijzondere manier vast.

Wie met zijn neus bovenop het werk van Köppen staat, ziet een metalen plaat in de vorm van een honingraat met duizenden gaatjes erin. Een paar passen terug en er ontstaat het beeld van een kind.
Een kind dat sport, een kind dat tekent, een kind met een beperking...
,,Ze horen hier allemaal thuis’’, zegt Köppen.

Het Schuttersplein aan de Stalkaarsen biedt onderdak aan cbs Samen Onderweg, maar ook aan zml-school De Cirkel en het dagcentrum voor kinderen met een lichamelijke en verstandelijk beperking
van Syndion. De kinderopvang van Stichting Kindercentra
Gorinchem heeft er eveneens een plekje, net als Gorinchem Beweegt
en diverse sportverenigingen. Zij maken gebruik van de gemeentelijke
sportaccommodatie in de brede school.

Bijenkorf
Het is die veelzijdigheid die Köppen met zijn portretten heeft willen verbeelden. ,,Bij elke individuele ingang zie je aan het portret bij wie je binnenloopt. Boven de hoofdentree heb ik die portretten bijeengebracht. In een honingraatstructuur.
In een bijenkorf zijn alle celletjes identiek, net als de bijen zelf.
Althans, zo lijkt het. Want die goed kijkt, ziet elk kind als individu. Gefotografeerd op een bijzonder moment, door de dingen die ze doen of hoe ze reageren.’’ De portretten zijn opgebouwd uit staal en gaatjes. Een complex proces dat met behulp van een ponsmachine bij het Gorcumse Merford werd uitgevoerd. ,,En technisch gezien ook moeilijk. Hoe meer gaatjes in het staal, hoe kwetsbaarder het materiaal werd. Die portretten moeten in weer en wind mooi blijven’’, vertelt Köppen die een jaar of vier geleden al het eerste concept voor dit kunstproject bedacht.                            
Bron: AD                                   

 

MKF fotografie Beeldkazerne            
Dalemstraat 1
4201 BM  Gorinchem

T: 0183-632349
I: www.beeldkazerne.nl
E: marcel@beeldkazerne.nl

   
     
Lees meer...    
Roos Ros een nieuw begin met duurzaam kantoor

Impressies van  het geüpcyclede kantoor van RoosRos.

Nieuw begin van RoosRos

Begin van het jaar heeft een nieuwe start in het geüpcyclede kantoor plaatsgevonden. RoosRos staat voor respectvol rentmeesterschap; we ontwerpen gezonde en toekomstgerichte gebouwen. 

 

Het nieuwe kantoor is een voorbeeld van upcycling. Van vloer tot verlichting zijn bestaande materialen hergebruikt. De bestaande vloer kreeg een nieuwe coating, oude verlichting werd herontworpen en de akoestische isolatie is gemaakt van onze oude kleding. De overlegtafels zijn stalen rijplaten op boomstammen. Daarnaast is er veel levend groen toegevoegd, zijn er extra ramen gemaakt voor daglicht. 

 

Hoe wil jij werken?

Gezond (blijven) werken betekent afwisselend werken. De nieuwe kantooromgeving daagt uit tot een nieuwe manier van werken. Staand, zittend of liggend? Het kan allemaal mede dankzij de innovatieve meubels van SV die in ons kantoor een plek hebben gekregen. Daarmee hebben we bijvoorbeeld onze Virtual Reality ruimte ingericht, de plek waar onze ontwerpen tot leven komen. Zelf ervaren? Schuif eens aan aan onze SitTable of de WorkSofa.

 

Foto: Christian Fielden.

Urbanjungle

Wat verder opvalt aan onze nieuwe kantooromgeving is het vele levend groen. Planten in allerlei soorten en maten geven de open kantoortuin vorm en kleur en dragen bij aan het binnenklimaat. 

 

Benieuwd naar ons nieuwe kantoor? Of is uw werkplek ook toe aan een update? Kom gerust eens langs of bel ons.

 

RoosRos Architecten
L.J. Costerstraat 2
3261 LH  Oud-Beijerland

T: 0186-691580
I: www.roosros.nl
E: info@roosros.nl                                                              

 
Aannemingsbedrijf Van der Ven viert 50 jarig jubileum


Directeur Huibert van der Ven tijdens feestelijke viering van het jubleum.


In 2018 bestaat G. van der Ven B.V. Aannemingsbedrijf uit Brakel 50 jaar. In het bijzijn van ruim 400 relaties werd hier afgelopen week uitgebreid bij stilgestaan tijdens een feestelijke viering van het jubileum op het bedrijventerrein van Van der Ven.
Directeur Huibert van der Ven benadrukte tijdens zijn gepassioneerde toespraak dat het bedrijf vanaf 1968 groot is geworden door letterlijk de mouwen op te stropen in de bouwwereld en door verantwoordelijkheid te nemen. ‘De wereld een stukje mooier maken’, dat is de rode draad in van het verhaal van Van der Ven. Het bedrijf is van oudsher gespecialiseerd in het bouwen van dijken, havens, kades, gemalen en leidingen en het helpen van de natuur en het water. De opdrachtgevers van Van der Ven begeven zich met name bij gemeenten, provincies en waterschappen uit het hele land.

Samen bouwen aan mooie dingen

Samenwerking is de kracht van het bedrijf; niet alleen met de ruim 100 gedreven medewerkers, maar zeker ook met mede-aannemers en opdrachtgevers. “Samen bouwen we aan mooie dingen, met oog voor het milieu, het borgen van historische waarden en door iets innovatiefs en duurzaams na te laten voor de toekomst”, aldus een trotse Huibert van der Ven.

Opening nieuwe bedrijfspand
Dat Van der Ven groei realiseert, blijkt ook uit de opening van het nieuwe pand dat door middel van een transparante loopbrug gekoppeld is aan het bestaande bedrijfspand. De kernwaarden techniek, innovatie, duurzaamheid en vooruitgang zijn ook in de nieuwe huisvesting duidelijk terug te vinden.
Om u te overtuigen van de mooie en veelzijdige projecten die Van der Ven onder handen heeft en samen met haar opdrachtgevers realiseert, is een kijkje op www.vanderven.nl zeker de moeite waard.

Bekijk het filmpje wat is gemaakt naar aanleiding van het 50 jarig jubileum:Aannemingsbedrijf van der Ven
Van Heemstraweg 2
5306 TA  Brakel

T: 0418-671510

I: www.vanderven.nl
E: info@vanderven.nl

Prinsjesdagontbijt Visser & Visser in Gorinchem trekt veel ondernemers

Prinsjesdagontbijt Visser & Visser in Gorinchem trekt veel ondernemers.

 

Het traditionele Prinsjesdagontbijt van Visser & Visser vond afgelopen donderdagochtend plaats in partycentrum Hipper & Kolfbaan te Gorinchem. Tijdens het ontbijt werden ondernemers bijgepraat door fiscalist Wim Pietjouw over de belangrijkste regelingen van de Miljoenennota en het Belastingplan 2019. Wethouder Dick van Zanten hield een presentatie over de ontwikkelingen in en om de gemeente Gorinchem. Ook was er gelegenheid voor de aanwezigen om elkaar te spreken tijdens een compleet verzorgd ontbijt.

 

Dit jaar mocht Visser & Visser in Gorinchem rekenen op ruim 40 klanten en relaties die het ontbijt bijwoonden. Naast deze Prinsjesdagbijeenkomst vonden nog vier bijeenkomsten plaats op andere locaties.

 

Na een dankwoord aan de sprekers en aanwezigen werd de bijeenkomst afgesloten en was er nog voldoende gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

 

Speciaal voor ondernemers heeft Visser & Visser een Prinsjesdag-pagina aangemaakt waar de belangrijkste maatregelen terug te vinden zijn. Ook kunt u hier de presentatie die is gegeven bekijken: www.visser-visser.nl/prinsjesdag2018.   

 

Visser & Visser
Franklinweg 27
4207 HX  Gorinchem
T: 0183-356767
I: www.gorinchem@visser-visser.nl
E: info@visser-visser.nl

 
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 250,00 tot eind 2019!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
16-10-2018 InnerCircle Special
30-10-2018 Dineren met Directeuren
29-11-2018 Bedrijfsbezoek MeerBusiness
 
Volledige agenda
Agenda
04-10-2018 Industriedag Werkgevers Drechtsteden
17-10-2018 Bedrijvenbeurs in Cascade - VAO Ambacht
08-11-2018 Culturele avond IKG
22-11-2018 Opening pand Hoek en Blok
13-12-2018 Eindejaarsbijeenkomst IKG
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
088-6900280
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen