Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   Oktober (2) 2018   
In deze nieuwsbrief:
  • Hoek en Blok betrekt nieuw kantoor in Barendrecht
  • RoosRos bestaat 65 jaar: "Circulair en toekomstgericht denken en doen"
  • Outfit company wear is genomineerd voor de Corporate Fashion Award
  • Esrocom verovert met FiberWifi de Hoeksche Waard
  • Nieuwe locatie ZHD Stevedores aan Prins Willem Alexander-kade in Dordrecht Inland Seaport
  • Word Member
Hoek en Blok betrekt nieuw kantoor in Barendrecht

  Nieuw kantoor Hoek en Blok aan Tuindersweg in Barendrecht.  

 

De accountants, fiscalisten, juristen en ondernemersadviseurs van Hoek en Blok hebben hun kantoor in Barendrecht verruild voor een prachtig nieuwe locatie aan de Tuindersweg. In het geheel gerenoveerde kantoor heeft het bedrijf weer voldoende ruimte voor verdere groei. Bij Hoek en Blok – accountants, fiscalisten, juristen – werken inmiddels meer dan honderddertig mensen op de vestigingen in Sliedrecht en Barendrecht. 

 

Tot nu toe was Hoek en Blok Barendrecht gevestigd aan de Donk 7a.
Vanaf vandaag zijn klanten van harte welkom aan de Tuindersweg 22.

De telefoonnummers blijven ongewijzigd.

 

Hoek en Blok

Tuindersweg 22
2991 LR  Barendrecht

T: 0180-645464
I: www.hoekenblok.nl
E: info@hoekenblok.nl
 
RoosRos bestaat 65 jaar: "Circulair en toekomstgericht denken en doen"

Veranderen doen we samen

                                                                      

65 jaar schetsen, ontwerpen, zoeken naar antwoorden op de vraag achter de vraag. Architectuur als ambacht. Een goed moment om tijdens deze gelegenheid stil te staan bij‘Verleden, Heden, Toekomst’. Een inspiratiesessie, waarbij we niet alleen stilstaan bij het verleden en heden,maar ook met de blik op de toekomst.

 

Werken vanuit een groter perspectief

RoosRos zet zich in voor de wereld van morgen en overmorgen; de toekomstige generaties. De vragen die wij ons nu stellen als bureau zijn; Hoe bouw je gezond? Hoe ontwerp je toekomstgericht? Samen met het team willen we openstaan voor nieuwe bronnen van energie en deze integreren in architectuur. Zet groen in om CO2 en opwarming van steden zoveel mogelijk te reduceren. Daarnaast zijn we bezig met een aantal circulaire projecten. Grondstoffen krijgen een tweede, derde en vierde leven. Afval kan weer een nieuwe bestemming krijgen. Vanuit deze filosofie werd het kantoor begin dit jaar verbouwd en werden recent meerdere architectenselecties gewonnen. 

 

 

Phi Factory - Yvette Watson

Keynotespeaker Yvette Watson gaf tijdens de jubileumbijenkomst een inspirerende lezing over circulaire economie. Organisaties en zeker die in de bouwsector hebben een ongelofelijk groot potentieel. Door hun bedrijfsvoering kunnen ze het verschil maken voor mens en milieu. De nadruk van haar betoog lag op het sluiten van kringlopen en het voorkomen van afval en verspilling. Hoe krijg je als ondernemer je grondstof terug na het gebruik? Hoe kun je iets ontwerpen waarbij grondstoffen zonder verlies van kwaliteit opnieuw ingezet kunnen worden. Samen zoeken naar creatieve oplossingen bij het proces van besluitvorming. Bij het realiseren van ambitieuze circulaire doelstellingen.

 

 

Circulair ondernemen

Naast de lezing van Yvette Watson waren er ook een aantal circulaire ondernemers aanwezig. Zij vertelden over hun concept of product en lieten de ruim 250 aanwezigen dat vooral ook zien en ervaren. Zo zien Martijn Vinke en Marc van der Heijden met hun bedrijf Triboo kansen voor afval. In plaats van verbranden, upcyclen zij het tot onder andere meubelen. Van resten papier en karton, maken ze met hun onderneming EverUse biobased isolatiemateriaal. Een prachtige kans voor de 70 kg papier die iedere Nederlander ieder jaar weggooit.

 

Drinks & Bites

Passend bij het thema werd ook in de catering gelet op het tegengaan van verspilling. Vanuit hun foodtruck serveerde Instock lekkere biertjes. Gemaakt van onder andere brood en aardappels die door hoge kwaliteitseisen of schoonheidsfoutjes niet door de selectie komen om in de winkel te worden verkocht. Bites kwamen van de FrietFabriek, die ambachtelijk bereidde friet ter plekke bakte en zorgde voor heerlijke vegetarische en biologische snacks. Andere aanwezigen tijdens het evenement waren onder andere Hoeksche Chips, De Toekomststoel, I-did,ECOR, Loek!, Social Brothers en Kromkommer.

 

RoosRos Architecten

L.J. Costerstraat 2

3261 LH  Oud-Beijerland

T: 0186-691580

I: www.roosros.nl
E: info@roosros.nl

 
Outfit company wear is genomineerd voor de Corporate Fashion Award

 

De Corporate Fashion Award is de tweejaarlijkse award uitreiking voor de bedrijfskleding branche.
Deze Award wordt uitgereikt aan het bedrijf dat de beste nieuwe collectie heeft bedacht, ontwikkeld en gefabriceerd.
Outfit company wear is bijzonder vereerd met de nominatie voor de special made workwear-collectie van Aditech technisch uitzendbureau.
Voor ons een bevestiging dat onze kwaliteit wordt gewaardeerd en dat we ons kunnen meten met de meest toonaangevende leveranciers van Nederland.
Op 15 november wordt in het Hulstkampgebouw in Rotterdam bekend gemaakt wie de felbegeerde award in ontvangst mag nemen.                                   

                                   

Outfit company wear

Weide 28
4206 CJ  Gorinchem
  
T: 0183-634377
I: www.outfit.nl   
E: info@outfit.nl

 
Esrocom verovert met FiberWifi de Hoeksche Waard


                            Mark Stoopman (l) en Jaco Sterk. Foto: Nanda Zee

 

In de zomer van 2017 bundelden Esrocom B.V. (Barendrecht) i.s.m. TadaTel hun kennis en presenteerden met trots FiberWifi; razendsnel internet op de bedrijventerreinen en in de rand- en buitengebieden in de Hoeksche Waard. Inmiddels maken zoveel klanten enthousiast gebruik van FiberWifi dat de hoofdverbindingen moeten worden opgeschaald.

Glasvezel-snelheid via straalverbinding, hoe het werkt
Op diverse bedrijfspanden in de Hoeksche Waard zijn zendmasten geïnstalleerd die via een geavanceerd firewall-systeem direct zijn aangesloten op glasvezel. Bedrijven die gebruikmaken van FiberWifi zijn, via een kleine schotelantenne op het dak of aan de gevel, verbonden met het netwerk.

Gegarandeerde snelheid, extreem goed beveiligd
FiberWifi is een centraal infrastructureel product dat de ondernemer talloze mogelijkheden biedt binnen een beveiligde omgeving, als snel internet, cloud-toepassingen, telefonie, alarmsystemen, pinbetalingen, automatisering, camerasystemen en monitoring.
Door gebruik te maken van FiberWifi kunnen bedrijven hun datacommunicatiekosten drastisch verlagen. Omdat de verbinding zo goed is beveiligd, is er geen eigen firewall meer nodig en kunnen de klassieke telefoonlijnen worden opgezegd. Bovendien kan FiberWifi worden gebruikt als back-up. Zo kunt u online blijven als de eigen verbinding wegvalt. In de beveiliging van
FiberWifi wordt continu geïnvesteerd.

Diensten op maat
FiberWifi levert niet alleen een snelle, beveiligde en betaalbare breedbandverbinding, maar ook nazorg, diensten en toepassingen, zoals een module voor telewerken, email encryptie, de beste virusscanners, anti-ransomware en mobile controle, waarbij alle smart devices die zijn aangemeld via het portaal van een bedrijf, worden gemanaged.
FiberWifi levert diensten op maat. Bedrijven delen slechts de verbinding, elk gebruikt een eigen, beveiligd pakket. Afhankelijk van de wensen van klant kunnen bepaalde applicaties worden open- of dichtgezet. Sommige klanten beschikken bijvoorbeeld al over een snelle verbinding en kiezen alleen voor de optie beveiliging. Een goed voorbeeld hiervan is bedrijventerrein de Bosschen in Oud-Beijerland, waar de beveiligingscamera’s, via FiberWifi, op een eigen gesloten netwerk draaien. FiberWifi wordt centraal aangeboden, vanaf € 40,- per maand.

“Gratis internet op busstation de Reedijk, speciaal voor wachtende reiziger”
Mark Stoopman: ‘Na ruim een jaar beschikt FiberWifi over steeds meer bereik binnen de Hoeksche Waard. Het aantal klanten dat gebruikmaakt van FiberWifi neemt gestaag toe en het netwerk breidt zich steeds verder uit. Onlangs konden we ons dekkingsgebied flink vergroten middels het plaatsen van een zendmast op het dak van de Rabobank in Heinenoord. Hier zijn we enorm trots op, en natuurlijk geven we er iets voor terug; gratis internet op busstation De Reedijk, speciaal voor de wachtende reiziger.’

Esrocom B.V.
Bijdorp Oost 5
2992 LA  Barendrecht

T: 0180-532555
I: www.esrococom.nl
E: info@esrocom.nl

                                   

Nieuwe locatie ZHD Stevedores aan Prins Willem Alexander-kade in Dordrecht Inland Seaport

Ondertekening contract tussen ZHD Stevedores en Havenbedrijf Rotterdam. Vlnr: Alain Bornet (ZHD), Wick Bornet (ZHD), Allard Castelein (HbR) en Jeroen Steens (HbR) (foto: Ries Wendel de Joode).


ZHD Stevedores (B.V. Zeehavenbedrijf Dordrecht) breidt zijn activiteiten in Dordrecht uit met een nieuwe locatie aan de Prins Willem Alexander-kade. Het terrein heeft een oppervlakte van circa 8 hectare, een kadelengte van 400 meter en een diepgang van 9,45 meter. Daartoe ondertekenden Wick Bornet (directeur van Bornet Groep Rotterdam B.V., moederbedrijf van ZHD Stevedores) en Allard Castelein (president-directeur van Havenbedrijf Rotterdam) vandaag de uitgifteovereenkomst. Het terrein zal vanaf 2020 operationeel zijn. 

 

Gelijktijdig ondertekenden Alain Bornet (directeur van ZHD Stevedores) en Allard Castelein de ‘ontwikkelovereenkomst Wilhelminahaven’. Hierdoor blijft de optie bestaan dat ZHD vóór 2021 de bedrijfsactiviteiten kan uitbreiden door zo’n 10 hectare van de Wilhelminahaven, grenzend aan de reeds bestaande terminal van circa 20 hectare, te dempen.   

 

Revitaliseren
“We zijn verheugd dat we deze overeenkomsten met ZHD Stevedores hebben gesloten”, aldus Allard Castelein. “De uitgifte past in ons streven om de bestaande haventerreinen in Dordrecht Inland Seaport te revitaliseren met daarbij aandacht voor circulaire economie, duurzaamheid en watergebonden bedrijvigheid. Daarnaast sluit de uitgifte aan bij onze commerciële strategie om economische en maatschappelijke waarde te creëren door middel van duurzame groei die we samen met onze klanten willen realiseren.” 

 

Investeringsbereidheid

Alain Bornet: “Deze extra bedrijfslocatie stelt ZHD Stevedores in staat tegemoet te komen aan de groeiende behoefte van de markt aan watergebonden terreinen voor open en overdekte opslag. In 2018 viert ZHD Stevedores zijn 50-jarig jubileum. De ondertekening van deze contracten onderstreept onze lange termijnvisie en de investeringsbereidheid van ons familiebedrijf.” 

 

ZHD Stevedores

ZHD Stevedores is een onafhankelijk, privaat stuwadoorsbedrijf met vestigingen in Dordrecht en Moerdijk. Daarnaast is ZHD Stevedores met zelfvarende drijfkranen actief in Rotterdam. ZHD Stevedores is specialist in op- en overslag van droge bulkproducten, stukgoed, coils (staalrollen) en containers. Alain Bornet vertegenwoordigt de vierde generatie van het familiebedrijf.

ZHD Stevedores
‘s-Gravendeelsedijk 175
3316 AS  Dordrecht

T: 078-6111000
I: www.zhd.nl
E: info@zhd.nl                                     

 
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 225,00 tot eind 2019!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
30-10-2018 Dineren met Directeuren
29-11-2018 Bedrijfsbezoek MeerBusiness
 
Volledige agenda
Agenda
08-11-2018 Culturele avond IKG
15-11-2018 ManualMaster Congres 2018
22-11-2018 Opening pand Hoek en Blok
13-12-2018 Eindejaarsbijeenkomst IKG
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
088-6900280
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen