Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   December 2018   
In deze nieuwsbrief:
  • Interessant bedrijfsbezoek aan Manhattan Style
  • Van Vliet bedrijfsmakelaars & adviseurs : Te huur op prachtige zichtlocatie langs de A29
  • Impressie van opening nieuwe pand Hoek en Blok
  • Piloot Koen opent tweede vestiging in Dordrecht
  • Meis Brandbeveiliging: Allround partner voor brandveiligheid en BHV
  • Regio-Glasvezel | Opkomst van internet in het buitengebied
  • Word Member
Interessant bedrijfsbezoek aan Manhattan Style

                                

Pand van Manhattan Style.

 

Onlangs waren we te gast bij Manhattan Style in Hardinxveld-Giessendam. We hebben een kijkje in de keuken kunnen nemen bij dit markante pand langs de A16, waar iedereen zich afvraagt wat gebeurt daar als je erlangs rijdt. Het bleek dat Manhattan niet alleen een verkoop locatie is, maar dat het ook productiefaciliteiten heeft in de Filippijnen en Indonesië.
Daarnaast was er volop de gelegenheid te netwerken en ook hapje en drankje was goed verzorgd.


Klik hier voor alle foto's:

Manhattan Style
Hakgriend 46
3371 KA  Hardinxveld-Giessendam 

T: 0184-670750
I: www.manhattan-style.nl
E: info@manhattan-style.nl                                                               


Van Vliet bedrijfsmakelaars & adviseurs : Te huur op prachtige zichtlocatie langs de A29


Moderne, representatieve kantoorruimte gelegen op zicht locatie vanaf de rijksweg A29 op bedrijventerrein 'Vaanpark II' te Barendrecht. De kantoorruimte is gelegen op de 1e en 2e verdieping van het in 2016 gebouwde moderne bedrijfs-/ kantoorcomplex.
Bekijk de Brochure Krakau 3 Barendrecht en voor meer info bij Van Vliet Bedrijfsmakelaars  & adviseurs.

  

 


 

Van Vliet Bedrijfsmakelaars & adviseurs
Jhr. Van Karnebeekweg 6b
2982 VL  Ridderkerk


T: 0180-434343
I: www.vanvliet.net
E: info@vanvliet.net

                       
Impressie van opening nieuwe pand Hoek en Blok

Klik op de foto voor meer foto's:


Op 22 november grepen een paar honderd relaties van Hoek en Blok de gelegenheid aan om het nieuwe pand van Hoek en Blok aan de Tuindersweg in Barendrecht te komen bekijken.
De voormalige autogarage en showroom is op, al zeggen we het zelf, prachtige wijze verbouwd. De giften die we tijdens de opening mochten ontvangen, hebben we gedoneerd aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. De cheque ter waarde van 9.000 euro werd ter plekke overhandigd en zal worden besteed aan onderzoek naar taaislijmziekte.

 

Hoek en Blok Barendrecht
Tuindersweg 22
2991 LR  Barendrecht

T: 0180-645464 

    
Hoek en Blok Sliedrecht
Stationspark 625
3364 DA  Sliedrecht

T: 0184-496800
I: www.hoekenblok.nl
E: info@hoekenblok.nl

Piloot Koen opent tweede vestiging in Dordrecht

Commercieel Manager Jitske Roos (l), rechts Directeur Frank Visch van Piloot Koen.

 

Piloot Koen, het zakenreisbureau van de Gorcums Reisburo Groep, heeft recent haar tweede vestiging in Dordrecht geopend. Na de start in 1975 werd de Gorcums Reisburo Groep in 1986 officieel KLM-agent. Met dit agentschap kon de zakenreisafdeling verder ontwikkeld worden. In 2016 is de volgende stap gezet; van zakenreisafdeling naar zakenreisburo, met een eigen kantoor en een eigen smoel naar één van de mooiste locaties van Gorinchem, direct aan de historische Lingehaven aan de Kriekenmarkt.

 

Frank Visch, directeur van de Gorcums Reisburo Groep: “Met de opening van Travel Store de Waalse Kerk in Dordrecht, zagen we gelijk kansen voor de zakelijke markt. Tussen Gorinchem en Dordrecht zijn verder geen zelfstandige zakenreisbureaus gevestigd, die net zo onderscheidend werken als wij. Naast de technologische ontwikkelingen die wij continu doorvoeren, zijn het onze zakenreisspecialisten die echt het verschil maken”.

 

Piloot Koen neemt het gehele zakenreis-traject uit handen en biedt een onderscheidend servicepakket. Denk hierbij aan een op maat gemaakte "Reisgedrag Rapportage". In een overzichtelijke rapportage wordt het reisgedrag van alle reizigers binnen deHi organisatie bijgehouden. Op basis hiervan geven wij adviezen, waardoor een kostenbesparing gerealiseerd wordt. Andere onderscheidende diensten zijn o.a. kosteloze optieboekingen, Klimaat Neutraal programma, Employee Benefit Program en het verzorgen van incentives. Meedenken over efficiency en kostenbesparing is het enige 

wat standaard is bij Piloot Koen.

 

 Piloot Koen                              Piloot Koen  
 Kriekenmarkt 1  Voorstraat 29
 4201 AN  Gorinchem  3311 ET  Dordrecht
 T: 0183-699666  T: 078-8200361
                                                                           

I: www.pilootkoen.nl

E: info@pilootkoen.nl

 
Meis Brandbeveiliging: Allround partner voor brandveiligheid en BHV

Dennis van der Meis


Bij de naam Meis ziet vrijwel iedereen de bekende rode brandblussers voor zich, maar dit bedrijf heeft veel meer te bieden dan alleen die onmisbare apparaten. Zo weten veel bedrijven en organisaties Meis te vinden voor hun BHV-opleidingen. In de zeevaart is het bedrijf inmiddels ook een begrip: als geen ander kunnen de mensen van Meis een afgemeerde mammoettanker of containerschip in no time controleren op brandveiligheid. Directeur Dennis van der Meis vertelt graag hoe hij zijn klanten volledig ontzorgt.

 

Advies, levering en onderhoud blusmiddelen

 “Natuurlijk is het mooi dat mensen onze brandblussers herkennen”, zegt Van der Meis. “Brandbeveiliging vormt sinds de jaren tachtig een belangrijk deel van ons werk. Het gaat dan niet alleen om brandblussers, maar ook om blusleidingen, haspels en verrijdbare blustoestellen. We zijn er voor advies, levering én onderhoud. Het zijn zaken waarvan iedereen hoopt dat je ze nooit nodig hebt, maar áls ze nodig zijn, moeten ze wel werken. Uit onderzoek blijkt dat ca. 53 procent van de brandblusmiddelen niet gebruiksklaar is. Op scholen is er bijvoorbeeld weleens gespeeld met de haspel. In bedrijven hebben ze soms een klein brandje geblust met de brandblusser en deze wordt weer ongevuld terug gehangen. Als het erop aankomt, werkt zo’n apparaat dan niet. Daarom is jaarlijks of minimaal tweejaarlijks onderhoud zo ontzettend belangrijk."

 

Onderhoud noodverlichting

Ook een echte lifesaver in geval van brand: noodverlichting. In het verplichte onderhoud hiervan heeft Meis zich de afgelopen jaren gespecialiseerd. Van der Meis: “De installatie laten we natuurlijk over aan de elektriciën, maar voor het onderhoud weten steeds meer klanten ons te vinden. Dat is hartstikke efficiënt, want wij zijn toch al regelmatig bij klanten aanwezig om de blusmiddelen te controleren. Daarom hebben we ons speciaal laten certificeren om ook de nood- en vluchtwegverlichting bij die controle te mogen meenemen. Ook hiervoor geldt: je hoopt het nooit nodig te hebben, maar bij brand redt het wel levens. Dan schrik je toch weer van de cijfers: van de geschatte 17 miljoen noodverlichtingen die in Nederland hangen, blijft ca. 60 procent niet lang genoeg branden bij stroomuitval tijdens een brand."

BHV-middelen en -trainingen

Behalve brandblusmiddelen levert Meis ook al jaren BHV-middelen zoals EHBO-dozen en AED’s. Van lieverlee is daar een stukje dienstverlening bijgekomen; het verzorgen van BHV-cursussen. “We kregen regelmatig de vraag of we daar iets mee deden”, legt Van der Meis uit. “Vaak moeten mensen namelijk ver reizen voor hun BHV-cursus. Bedrijven en instellingen in de regio zochten het dichter bij huis. Wij vonden die cursussen goed passen in onze filosofie: we willen klanten volledig ontzorgen, de one-stop-shop zijn voor BHV en brandveiligheid. Nu doen we dus zowel in-company trainingen als cursussen met open inschrijving, in ons bedrijfspand op Papland. Bij andere aanbieders worden zulke cursussen vaak gegeven door ambulancepersoneel of brandweermensen, die op basis van hun professionele ervaring werken. Heel goed natuurlijk, maar onze trainers steken zo’n cursus meer praktisch en technisch in: hoe gebruik je als leek nou de juiste BHV-middelen op de juiste manier? Die to-the-point aanpak wordt erg gewaardeerd.”

 

 Bedrijfsfilm Meis Brandbeveiliging BV

 

KLM Open

Meis is niet alleen een bekende naam in onze regio. Dankzij een nevenvestiging in Heerenveen en een netwerk van medewerkers strategisch door het land, bestrijkt het bedrijf heel Nederland. Van der Meis: “Mede daardoor werken we ook voor grote, landelijke klanten zoals winkelketens.” Een opvallende plek waar de brandblusmiddelen van Meis dit jaar voor de derde keer te vinden waren: golfbaan The Dutch, tijdens de KLM Open. Een mooi visitekaartje voor het bedrijf, dat nationaal flink aan de weg timmert.

 

Specialisme: zeevaart

Een heel bijzondere service die Meis in het dienstenpakket heeft, is het onderhoud van blus-, levensreddende-en detectiemiddelen in de scheepvaart. “Van oudsher hebben we al ervaring in de binnenvaart”, vertelt Meis. “Maar grote zeeschepen zijn een heel andere tak van sport. Een groot containerschip heeft een blusinstallatie met misschien wel vijfhonderd cilinders. Zo’n schip is hier acht tot tien uur afgemeerd en vertrekt daarna weer. We moeten dus in heel korte tijd het volledige onderhoud doen. Daarvoor gaan we met vijf monteurs aan boord, die de klus razendsnel en heel nauwkeurig klaren. Daar komt ook nog eens een groot aantal certificeringen bij kijken, waarover wij uiteraard beschikken. Ik mag wel zeggen dat we op dit gebied in korte tijd een echte specialist zijn geworden.”

 

Dichtbij en benaderbaar

Van der Meis is trots dat zijn bedrijf is uitgegroeid tot een echte allrounder met landelijke dekking. “We merken dat grotere organisaties het prettig vinden om alles bij één deskundige partij weg te leggen. Hier in de regio is het ook een pluspunt dat we dichtbij en benaderbaar zijn, zeker als het gaat om BHV. Tot slot zien mensen dat we aantoonbaar professionals zijn, als KIWA-NCP gecertificeerd REOB onderhoudsbedrijf. Korte lijnen en flexibele mensen maken het plaatje compleet: voor alles op het gebied van brandveiligheid en BHV is Meis een betrouwbare partner.”   


Meis Brandbeveiliging

Papland 13-E

4206 CK  Gorinchem

 

T: 0183-675166

I: www.meis-brandbeveiliging.nl

E: info@meis-brandbeveiliging.nl 

 
Regio-Glasvezel | Opkomst van internet in het buitengebiedDe opkomst van internet in het buitengebied 

Overal in Nederland is er behoefte aan een snelle en stabiele internetverbinding. Dat is niet verwonderlijk, want het internetgebruik neemt de laatste jaren fors toe door de onbegrensde mogelijkheden die het internet biedt. Bankzaken worden via het internet afgehandeld, het zoeken en vinden van een nieuw huis gebeurt online en producten worden via webshops besteld. Ook Netflix is doorgaans afhankelijk van internet en e-mail en Facebook ook.
Kinderen maken steeds vaker online schoolopdrachten maken en het aanvragen van zorg gebeurt tegenwoordig online. Kortom: internet is onmisbaar in onze maatschappij. 

 

Geen vanzelfsprekendheid
Vanwege dit groeiende dataverkeer is een goede internetverbinding van groot belang. Toch is dit niet overal en altijd een vanzelfsprekendheid. In de bebouwde kom is dit vaak voldoende geregeld. Echter, in de buitengebieden is dit vaak nog ondermaats.
De reden hiervoor? De landelijke providers vinden deze buitengebieden vaak niet interessant genoeg, vanwege de benodigde hoge investeringen en de relatieve lage aantallen bewoners. Toch wonen in deze buitengebieden gezinnen en ondernemers die afhankelijk zijn van een goede internetverbinding. 

 

Het buitengebieden worden steeds sneller
Hoe is het dan alsnog mogelijk om het buitengebied te voorzien van snel en stabiel internet? Gelukkig zijn er lokale initiatieven die hierin het voortouw nemen! Ook in het buitengebied van Rucphen in West-Brabant wordt, mede dankzij de inzet van lokale ambassadeurs en Breedband Buitengebied Rucphen, zusterbedrijf van Regio-Glasvezel  uit Zwijndrecht, gestart met de aanleg van een toekomst vast glasvezelnetwerk.
Op vrijdag 12 oktober ging, onder toeziend oog van de lokale ambassadeurs, de officiële eerste schop in de grond.


Regio-Glasvezel

Ohmstraat 50
3335 LT  Zwijndrecht

T: 088-7344648

I: www.regioglasvezel.nl
E: info@regioglasvezel.nl

 
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 195,00 tot eind 2019!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
23-01-2019 “Dineren met Directeuren”
 
Volledige agenda
Agenda
09-01-2019 IKG - Nieuwjaarsreceptie 9 januari 2019
10-01-2019 VBO BARENDRECHT - Nieuwjaarsreceptie
11-01-2019 Nieuwjaarsfeest Dordrechtse Ondernemingsvereniging
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
088-6900280
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen