Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   april 2019
In deze nieuwsbrief:
  • Riveer nodigt uit om de auto te laten staan
  • Tweede Inspirium in het teken van ‘Verrassende Voorspellingen’
  • Microsoft Surface demoweek bij Tredion
  • Een blik achter de schermen bij Repair-IT-Now
  • Word Member
Riveer nodigt uit om de auto te laten staan


Eind vorig jaar kwam de ANWB met het nieuws dat de groei van het aantal files met maar liefst twintig procent is toegenomen ten opzichte van 2017. Het grootste knelpunt was op de A27 tussen Lexmond en Werkendam. Wie regelmatig over de Merwedebrug bij Gorinchem naar huis of werk rijdt weet dit, en heeft kans om de veerpont van Riveer onder zich door te door te zien varen.

Bovenop de pont prijkt een pakkende tekst. ‘Door files steeds later? Je bent sneller over water’. De woorden passen helemaal bij de duurzame bereikbaarheid en mobiliteit waar Riveer zich voor inzet. Het veerbedrijf biedt een uitstekend netwerk van openbaar vervoer over water. Hierdoor zijn wij een belangrijke schakel tussen de verschillende oevergemeenten en nodigen we uit om de auto te laten staan en de fiets te nemen. Dit is ook beter voor het milieu.

Riveer kent al jaren een groot verantwoordelijkheidsgevoel in het milieuvraagstuk. Onze toekomstplannen gaan verder dan het verminderen van CO2-uitstoot alleen. De vloot van Riveer wordt geleidelijk geheel emissievrij. Het voornemen is om voor 2023 vier elektrische schepen te water te hebben. Daarna volgen de overige drie.

Bent u ondernemer in het Riveergebied en heeft u goede ideeën met betrekking tot duurzame bereikbaarheid en mobiliteit? Wij gaan graag met u in gesprek! Neem contact met ons op via info@riveer.nl of bel naar 0183-659 314.

Riveer
Eind 5
4201 CP  Gorinchem

T: 0183-659314
I: www.riveer.nl  
E: info@riveer.nl
Tweede Inspirium in het teken van ‘Verrassende Voorspellingen’

Klik op onderstaande afbeelding voor alle foto's:

Koen Köppen van Klarna tijdens zijn presentatie bij Inspirium 2019.


Koen Köppen van Klarna tijdens zijn presentatie bij Inspirium 2019. Beeldkazerne inspireert gasten op informele wijze met vraagstukken van deze tijd.

 

Op donderdag 28 maart 2019 organiseerde beeldstudio Beeldkazerne voor de tweede maal een Inspirium. Deze bijzondere en exclusieve kennissessie stond geheel in het teken van het thema “voorspellende verrassingen en verrassende voorspellingen”.

 

Het was een zeer onderhoudende avond in een informele setting. Twee gerenommeerde gasten gaven een korte en aansprekende lezing over het thema in gezelschap van een selecte groep genodigden. De eerste spreker was Koen Köppen, Chief Technology Officer van het internationaal opererende Klarna. Dit Fintech bedrijf is gespecialiseerd in online betalingen en behoort inmiddels tot de reuzen van het online betalingsverkeer. In zijn presentatie gaf Koen inzicht in de manier waarop dit bedrijf vernieuwende technieken als Artificiële Intelligentie, Machine Learning en Deep Learning gebruikt om voorspellingen te doen over de betrouwbaarheid van online klanten.

 

De volgende spreker bouwt daarentegen juist voort op een eeuwenoude traditie. Rob Breedveld, internationaal gezaghebbend grootmeester in diverse Japanse vechtkunsten, liet op verhelderende wijze zien hoe het observeren, analyseren en anticiperen van menselijk gedrag in methodiek veel overeenkomst heeft met het gebruik van digitale algoritmes. Veelvuldige en consequente oefening zorgen voor de noodzakelijke verrassing in de vechtkunsten, maar deze verworven inzichten laten zich ook goed gebruiken in de dagelijkse (zakelijke) communicatie.

 

Deze kennissessie werd op feestelijke wijze afgesloten met een uitgebreide borrel waarbij Jorik Boerstal van De Bovenste Plank iedereen nog eens wist te verrassen met een bijzondere combinatie van hapjes en drankjes. Zo werd er in gezelschap van de sprekers nog lang nagepraat over de onderwerpen en inzichten van de avond.

 

Beeldkazerne is een collectief van Marcel Köppen, Stefan Bergman en Rick Roos gericht op duurzame en waardevolle communicatie- en marketingconcepten. Vanuit een sfeervolle Brandweerkazerne in hartje Gorinchem en in verbinding met een groot netwerk aan specialisten verrassen en verrijken zij organisaties en instellingen met hun merkwaarde “verwacht meer”.

 

Beeldkazerne            
Dalemstraat 1
4201 BM  Gorinchem

T: 0183-632349
I: www.beeldkazerne.nl
E: contact@beeldkazerne.nl

 
Microsoft Surface demoweek bij Tredion


Naast software ontwikkelt Microsoft ook devices. Onder de naam Surface zijn veel verschillende modellen verkrijgbaar. Eén voor elk wensenpakket in jouw onderneming. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een compacte tablet, dan kun je kiezen voor de Microsoft Surface Go. Wil je net wat meer de middenweg tussen een tablet en een laptop, dan is de Surface Pro 2 de beste keus. Wil je echt een laptop met kracht, een prachtig design, lichtgewicht en een lange accuduur? Dan kies je voor de Surface Laptop 2. 

 

Leuk, zul je wellicht denken, maar op basis van alleen een model-naam kun je niks. Deze apparaten wil je natuurlijk kunnen zien en testen. Dat kan! Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april organiseert Tredion de Microsoft Surface demo week. Al deze modellen en meer zijn te zien op kantoor bij Tredion. Je kunt vrijblijvend binnen wandelen en onder het genot van een kop koffie alles bekijken! 

 

Wanneer? 

Maandag 8 tot en met vrijdag 12 april van 8.30 tot 17.00 uur

Waar?

Tredion ICT & Telecom, Avelingen-West 11, Gorinchem 

 

Kijk voor meer informatie en contact op www.tredion.nl 

 
Een blik achter de schermen bij Repair-IT-Now

Eigenaar Repair-IT-Now Mikail Yilmaz.

 

Het kan anders’ Dat is de overtuiging van Mikail Yilmaz. Met zijn bedrijf Repair IT Now herstelt hij smartphones, tablets en laptops. “De voorraad grondstoffen op deze aarde is eindig.”

Yilmaz is de in de bang van circulariteit. “Het lineaire denken kan niet meer. In de plaats van energie en grondstoffen te blijven onttrekken, moet je nadenken hoe je zaken kunt recyclen en hergebruiken.” De geboren en getogen Sliedrechter beziet zijn eigen onderneming ook in dat licht. Niet dat het ooit zo begonnen is. Technisch handig, repareerde hij vroeger zijn eigen computers en mobiele telefoons. Daar kwamen die van familie en vrienden bij en voordat hij het goed en wel door had, was hij ‘in business, . In eerste instantie nog naast zijn baan bij Albeka, maar al snel werd dat full time. Inmiddels heeft Repair IT Now tien medewerkers en een eigen kantoor op het Stationspark in Sliedrecht.

Snelheid
Vanuit heel Nederland krijgt Repair IT Now ‘mobile devices’ opgestuurd. Wie zich aan de balie meldt, kan doorgaans binnen een half uur met een gerepareerd toestel op pad. “Snel is belangrijk. Mensen kunnen tegenwoordig nog maar moeilijk zonder hun smartphone. Vandaar dat ik het bedrijf ook zo genoemd heb.” En dat slaat aan. Gemiddeld worden er zo’n twintig reparaties per dag uitgevoerd; zes dagen per week. Ook werkt Repair IT Now voor een aantal organisaties waar het alle reparaties en updates aan de zakelijke mobiele telefoons en tablets uitvoert, zoals Park Mobile, afvalverwerker HVC, Aspect ICT en ASVZ.

Grote verzekeraar
Op termijn wil Yilmaz doorgroeien naar zo’n twintig medewerkers. “Dat moet te doen zijn, zeker als samenwerkingen met een grote verzekeraar doorgaat, waar ik nu mee bezig ben.” Hij wil overigens niet zeggen dat er dan nog meer Repair IT Now-vestigingen bij gaan komen. ” Het is belangrijk om heel flexibel te kunnen opereren. Extra panden betekent meer vaste kosten. Dat is niet handig. Vrijwel al onze handel gaat online en via koeriers en pakketpost. Dat werkt efficiënt en super snel.”

Solderen
Het kantoor in Sliedrecht is uitgerust om alle reparaties in huis af te kunnen handelen. Veelal gaat dat om schermpjes die vervangen moeten worden, maar ook voor meer ingewikkelde zaken ben je bij Yilmaz – Die zelf ook nog regelmatig de schroevendraaier ter hand neemt – aan het goede adres. Reinigings- en soldeer- apparatuur en elektronische microscopen staan gereed voor het ‘zwaardere’ werk. “het is zonde om een apparaat dat kapot is, meeteen in de la of prullenbak te laten verdwijnen. Vaak kun je er, met een relatief eenvoudige reparatie, weer prima mee vooruit. Hetzelfde geldt voor de batterij. Mensen vinden dan dat hun smartphone na een paar jaar te snel leeg raakt en kopen een nieuwe, terwijl je ook een nieuwe batterij in kunt zetten.”

Nanotechnologie
Met Repair IT Now richt Yilmaz echt niet alleen op reparaties, maar worden er ook steeds meer aanverwante zaken aan het aanbod toegevoegd, zoals refurbished telefoons en accessoires. “Ook daar zit voor mij die circulariteitsgedachte achter. Een goede hergebruikte telefoon is vaak een prima oplossing.”
Onder de accessoires zitten ook veel zaken die schade aan de apparaten helpen voorkomen, zoals speciale hoesjes en folies. Het nieuwste daarin is ClearPlex. Dit is een sterke, onzichtbare folie die als screenprotector wordt toegepast. Het voorkomt krassen en breuk en kan op maat gemaakt worden voor elk gewenst scherm.”Het is op basis van nanotechnologie en herstelt zichzelf. De NASA gebruikt het ook aan boord van ruimtevaartschepen.”Bijkomend effect is dat de folie hele nieuwe markten voor Repair IT Now aanboort. “Mooi is dat mensen die het eenmaal gebruikt hebben er vaak allerlei nieuwe toepassingen voor bedenken. Zo hebben we nu klanten die het gebruiken om er de schermen van navigatie apparatuur in vrachtwagens mee te beschermen, maar is er ook al een ziekenhuis waarvoor we alle schermen van apparatuur voor operaties en röntgenfoto’s ermee voorzien hebben. Het biedt hele goede bescherming en ook daar geldt dat een ongeluk vaak in een heel klein hoekje zit. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.”

Wilt u eerst weten hoe ons reparatie en refurbished plan (R & R Plan) eruit ziet? Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

Bron: Hoek en Blok Schrift


Repair-IT-Now

Stationspark 709
3364 DA  Sliedrecht

T: 0184-745905
I: www.repairitnow.nl

E: info@repairitnow.nl                                                                        

 
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 195,00 tot eind 2019!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
04-04-2019 Partnerbijeenkomst MeerBusiness
18-04-2019 InnerCircle Special
09-05-2019 Small Business Course Challenge
 
Volledige agenda
Agenda
04-04-2019 Open huis Visser & Visser Gorinchem
11-04-2019 VSO - Wijn & Spijs tour
25-04-2019 IKG- Netwerkbijeenkomst met spreker
13-05-2019 Bedrijfskern Hardinxveld-Giessendam (De Lockhorst)
23-05-2019 IKG- Boottocht
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
088-6900280
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen