Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws                                                   april (2) 2019   
In deze nieuwsbrief:
  • Geslaagde Partnerbijeenkomst bij PAL-V!
  • Zicht op IT-risico’s? Ontdek onze IT-Security Test
  • De mobiliteit voor morgen vandaag al bereikbaar bij Autolease Midden Nederland
  • Twan Huys opende derde editie IFFG
  • Koninklijke onderscheiding voor Gorinchemse directeur Slot Loevestein
  • Vergaderen in de kamer van de voormalig bankdirecteur bij Meeting House
  • Word Member
Geslaagde Partnerbijeenkomst bij PAL-V!


 


“A car that flies, a plane that drives”. PAL-V is een gyrocopter en wordt in de markt omschreven als een combinatie van een auto en een vliegtuig.

Onlangs hadden we met Partners een geslaagd exclusief bedrijfsbezoek waar een toelichting werd gegeven op dit nieuwe fenomeen.
Na de presentatie volgde een rondleiding en na afloop was er een borrel en werden de exclusieve hapjes verzorgd door Nannings Catering uit Dordrecht.Klik op onderstaande afbeelding voor meer foto's:

                                     

Zicht op IT-risico’s? Ontdek onze IT-Security TestSPECIAAL VOOR MKB

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem. Hackers richten zich daarbij steeds vaker op het midden- en kleinbedrijf. MKB-ondernemingen zijn immers vaak een makkelijkere prooi. Ze zijn doorgaans minder goed beveiligd dan het grootbedrijf en multinationals en zijn ook nog eens geneigd om sneller te betalen aan de hacker.

 

Hoek en Blok heeft de IT-Security Test ontwikkeld waarmee uw IT-­beveiliging snel en betaalbaar op orde kan worden gebracht. Daarmee is de IT-­continuïteit gewaarborgd.

 

Afhankelijkheid

Ondanks de groeiende afhankelijkheid van informatietechnologie, zijn ondernemers zich vaak onvoldoende bewust van de risico’s op dat vlak voor de bedrijfsvoering. Door slechte beveiliging van systemen, niet goed afgeschermde netwerken en onoplettend personeel lopen bedrijven veel risico. We lezen het bijna dagelijks in de krant: geld is overgemaakt naar een bankrekening van criminelen, bedrijven gaan dicht omdat alle gegevens versleuteld zijn en concurrentiegevoelige informatie ligt op straat. Veel van dit soort problemen hadden voorkomen kunnen worden.

 

Kwetsbaar

Veel organisaties vinden IT-­security te technisch en laten het over aan een interne IT­-specialist of externe leverancier. Daar is vaak weer te weinig kennis of focus, met als gevolg dat de IT in de praktijk toch erg kwetsbaar is. Onze IT-Security Test biedt daar een praktische en betaalbare oplossing voor.

 

Actuele beveiligingsrisico’s

De test is specifiek ontwikkeld om het MKB snel en kostenefficiënt inzicht te verschaffen in de actuele beveiliging van hun IT. Onze specialisten beoordelen de IT-­systemen en het netwerk in uw organisatie en zetten dat af tegen actuele beveiligingsrisico’s. Ook worden de processen beoordeeld die binnen uw organisatie nodig zijn om beveiliging en continuïteit van systemen en netwerken in te richten.

 

Na uitvoering van de IT­-Security Test heeft u antwoord op de volgende vragen:

  • Welke kwetsbaarheden zitten er in mijn systemen, netwerken en mobiele apparatuur?
  • Zijn mijn medewerkers voldoende op de hoogte van de risico’s en zijn ze alert?
  • Welke processen moet ik inrichten om mijn systemen veilig en continu beschikbaar te houden?

 

Maatwerk

De IT-­Security Test wordt op maat voor u gemaakt, gericht op de IT­-systemen die voor uw organisatie van belang zijn; dus zonder onnodige belasting van de organisatie. Vervolgens kijken onze specialisten naar de beveiliging van uw netwerk en systemen, het gedrag van medewerkers en de algemeen geldende IT-­processen. De geconstateerde kwetsbaarheden en onze adviezen worden overzichtelijk aan u gepresenteerd.

 

Hoek en Blok IT-Security Test

IT-Security wordt gerealiseerd door maatregelen te treffen rondom mensen, processen en technologie. Onze IT-Security Test behandelt deze onderdelen en adviseert u waar preventieve en detectieve maatregelen ontbreken. 

 

Steven Verkaart

 

 

 

 

 

 
Steven Verkaart

 

 

Hoek en Blok

Stationspark 625
3364 DA  Sliedrecht
 
De mobiliteit voor morgen vandaag al bereikbaar bij Autolease Midden NederlandElektrisch rijden, autonome mobiliteit, verduurzaming, deelauto’s, mobiliteitsbudgetten. Het zijn een paar voorbeelden van ontwikkelingen die aangeven dat het traditionele idee van mobiliteit zijn langste tijd heeft gehad. Het is tijd voor ‘De mobiliteit voor morgen’.

 

Innovatief platform

De mobiliteitsbranche is vandaag de dag een zeer dynamische wereld. De veranderingen volgen zich steeds sneller achter elkaar op. Er verandert veel op het gebied van aandrijving, wetgeving, nieuwe technieken en verduurzaming. Ook de kijk naar de invulling van mobiliteit verandert daarin mee. Dit alles zorgt ervoor dat het voor ondernemers niet meevalt om alle mogelijkheden in beeld te krijgen. Met deze kennis zijn Autolease Midden Nederland (ALMN) en De Waal Autogroep het platform demobiliteitvoormorgen.nl gestart.

 

Faciliteren in de toekomst

“In het verleden bracht je een auto voor een vastgestelde, lange periode in een leasecontract onder. Nu zie je steeds meer veelzijdige mobiliteitsconcepten die op maat aangeboden worden,” zegt Arjan van Roon, accountmanager bij Autolease Midden Nederland. “Een voorbeeld daarvan is de Mobiliteitspas. Je kunt hiermee reizen met het openbaar vervoer of per OV-fiets, je reserveert er een deelauto mee en gebruikt hem als tankpas. Bij de facturatie splitsen wij zakelijke en privékosten, waarbij we het laatste deel rechtstreeks aan de medewerker kunnen doorbelasten. Er speelt echter nog veel meer in de wereld van mobiliteit. Dat roept voor ondernemers de vraag op wie voor hen een gesprekspartner vormt voor allerlei vraagstukken.”

 

Mobiliteitsvraagstukken

Vragen die leven zijn onder andere: Hoe ga je om met de actieradius bij elektrisch rijden? Hoe zit het met de WLTP? Wordt diesel wel of niet in de ban gedaan? Is private lease interessant voor mijn medewerkers? We adviseren ook op het gebied van laadpalen: Laat als ondernemer bijvoorbeeld tijdig voldoende palen plaatsen, voordat het bedrijvenpark zijn maximale capaciteit bereikt.

 

Concrete invulling

Binnen het nieuwe platform demobiliteitvoormorgen.nl profileren ALMN en De Waal Autogroep zich als deze gesprekspartner. “Zonder primair commercieel belang, laat ik dat voorop stellen,” zegt Van Roon. “We zetten in op kennis delen en treden graag met ondernemers in contact. Ook wanneer er nog niet direct veranderingen binnen de mobiliteitsbehoefte op stapel staan. Het platform houdt tevens in dat wij samenwerkingsverbanden zoeken met andere innovatieve spelers op dit gebied en dat we kennis beschikbaar stellen via de website www.demobiliteitvoormorgen.nl. Daar vind je relevante nieuwsberichten, video’s en blogs. Partijen die iets willen vertellen over dit onderwerp, nodigen wij van harte uit om input te leveren. 

 

Advies op maat

Met de snel veranderende wereld en de steeds prominentere rol van mobiliteit hierin moet er anders gedacht worden over de inrichting van mobiliteit om de veranderingen van de toekomst te kunnen blijven faciliteren. Wij willen ondernemers ondersteunen met informatie en passende oplossingen. Tijdens de netwerkbijeenkomsten of een persoonlijke ontmoeting vertel ik daar uiteraard graag meer over.

 Meer weten? Neem contact op met Arjan van Roon.

Autolease Midden Nederland
Marconistraat 12
4004 JM  Tiel

T: 06-10748647

I: www.autoleasemiddennederland.nl

E: avanroon@almn.nl

 
Twan Huys opende derde editie IFFG

Twan Huys en Anika van der Kevie, directeur van het IFFG.

 
De derde editie van het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) is donderdagavond officieel van start gegaan. Niemand minder dan Twan Huys praatte de Mexicaans getinte openingsavond aan elkaar. 

 

De Mexicaanse klanken van Los Mezcales verraadden het al: Theater Vijfzinnen was donderdagavond hét decor voor de aftrap van editie drie van het IFFG. De Mexicaanse film ‘Sueño en Otro Idioma’, in het Nederlands ‘Ik droom in een andere taal’, was de allereerste film van het IFFG 2019. De 27-jarige acteur Juan Pablo de Santiago, die ook in Narcos en El Chapo speelt, gaf acte de présence in Gorinchem om uitleg te geven over het meeslepende verhaal over een hechte vriendschap tussen twee oude mannen die een groot geheim met zich meedragen. De Mexicaanse acteur werd na de filmvertoning getrakteerd op een staande ovatie van het publiek waarna hij ondervraagd werd door televisiepresentator Twan Huys, die ook de opening op vakkundige wijze verzorgde. ,,De wereld is dit weekend even in Gorinchem met films vol bijzondere verhalen”, stelde hij.     Ronald Kip van MeerBusiness ZHZ met de Mexicaanse acteur
Juan Pablo de Santiago, die ook in Narcos en El Chapo speelt. 

                                 

Programma vanaf vrijdag 12 april tot en met zondag 14 april waren er maar liefst 21 films te bewonderen, verspreid over drie theaters: Vijfzinnen, ’t Pand en Peeriscoop. Net als bij de openingsavond waren er interessante Q&A’s met internationale gasten en werden films getoond die stof gaven tot napraten. Benieuwd naar het getoonde filmaanbod? Check www.iffg.nl!
‘Ook betrokken zijn bij het IFFG, neem contact op met Anika van der Kevie.
Mail info@iffg.nl of bel 06- 22669791. Het IFFG is ontzettend blij met alle sponsoren en vrienden!’

 

 
Koninklijke onderscheiding voor Gorinchemse directeur Slot Loevestein


Burgemeester Rehwinkel en directrice Stijns. Foto Loevestein.

 

Ien Stijns, vertrekkend directeur van Slot Loevestein, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De Gorinchemse kreeg de onderscheiding dinsdagmiddag uit handen van de burgemeester van Zaltbommel, de gemeente waar Slot Loevestein ligt. Stijns was meer dan twintig jaar directeur van het kasteel aan de overkant van Gorinchem. Dinsdagmiddag was haar afscheid, omdat ze met vervroegd pensioen gaat. De onderscheiding kwam als een verrassing. "Nu val ik toch even stil, en dat gebeurt niet snel,” zei Stijns. "Het ridder-zijn past bij Loevestein, en ik dacht altijd niet van de lintjes te zijn, maar dit laat ik echt toe. Hier ga ik van genieten." De Gorinchemse heeft in haar jaren als directeur het museum gemoderniseerd en uitgebreid. Zo kwam er een bezoekerscentrum over de Hollandse Waterlinie en het Waterschap Rivierenland.

Ien Stijns heeft een prachtig geschenk ontvangen bij haar afscheid als directeur bestuurder van de Vrienden van Slot Loevestein: “Vrouwen van Slot Loevestein” met een voorwoord van Melanie Schultz van Haegen- Maas Geesteranus.Klik op onderstaande afbeelding:

 

                                   

Klik op logo filmpje:

 

Vergaderen in de kamer van de voormalig bankdirecteur bij Meeting House

De Directiekamer

 

Het Meeting House is er trots op om u een nieuwe vergaderruimte te kunnen aanbieden: De Directiekamer.

Deze sfeervolle voormalige bankdirecteurskamer is voorzien van monumentale houten lambriseringen en glas-in-lood details.
De op de eerste verdieping gelegen ruimte laat veel natuurlijk licht binnen en heeft een bijzonder mooi uitzicht.
Eye-catcher is de vergadertafel die gemaakt is van twee vliegtuigvleugels.
In de zaal is een LCD scherm aanwezig dat kan worden aangesloten op een laptop. 

We hopen uw groep binnenkort te kunnen ontvangen in deze prachtige ruimte.

Meer informatie en de prijs van deze ruimte vindt u op onze website.

 

Meeting House
Johan de Wittstraat 2
3311 KJ  Dordrecht

T: 078-6146724
I: www.meetinghouse.nl
E: info@meetinghouse.nl

 
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 195,00 tot eind 2019!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
18-04-2019 InnerCircle Special
09-05-2019 Small Business Course Challenge
 
Volledige agenda
Agenda
25-04-2019 IKG- Netwerkbijeenkomst met spreker
13-05-2019 Bedrijfskern Hardinxveld-Giessendam (De Lockhorst)
23-05-2019 IKG- Boottocht
18-06-2019 Alblasserdamse Haringparty
29-06-2019 IKG- Jubileum feest 45 jaar
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
088-6900280
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen