Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   mei 2019 
In deze nieuwsbrief:
 • Geslaagde Small "Business" Par 3 Challenge op Golfpark Almkreek
 • RoosRos Architecten winnaar Innovation Award ZHZ 2019
 • Eerste Nederlandse augmented reality app BlindGuide in de strijd tegen graafschade gelanceerd
 • Letselschade.com… wie zijn wij en wat kunnen wij voor u betekenen?
 • SpartnerS gelooft in het winnen van de wedstrijd
 • Boek een leuk event bij Biesbosch Adventures
 • Profiteer van aanbieding bij Reclamast nu!
 • Visser en Visser 30 jaar
 • Word Member
Geslaagde Small "Business" Par 3 Challenge op Golfpark Almkreek

 

Impressie van wedstrijd op Par 3 baan.

 

Small Business par 3 Challenge werd voor de tweed keer gespeeld op Golfpark Almkreek. Dit beproefde concept in samenwerking met MeerBusiness ZHZ en Wesselink Events is door de ondernemers zeer goed ontvangen. Lekker golfen, eten en drinken met collega-ondernemers. Om 16.30 uur starten en daarna de 9 holes par 3 te spelen. Dit geeft toch de mogelijkheid om de hele dag te kunnen werken en 9 holes par 3 te spelen in 1,5 uur. Het idee is om dit op Golfpark Almkreek vaker te herhalen.
In de Clinic was een talent aanwezig, Rachel Camps van Kanters Horeca Advies. Complimenten van de deelnemers en van de organisatie voor de keukenbrigade, de heerlijke spareribs en de inzet van het bedienend personeel.
De flight van Edwin de Leeuw van Schilt Airconditioning werd avondwinnaar met 3 onder de baan.

Daarnaast wonnen David Roelofs van DAR Bouwadvies en Marco Goorden van GNC Noise Control een dinerbon van Restaurant Dewi Sri in Rotterdam. 

Als er ondernemers zijn die het leuk en zinvol vinden om de volgende keer deel te nemen aan de Clinic of de wedstrijd reageer dan even op dit bericht. Alle deelnemers bedankt en tot de volgende keer.


 
RoosRos Architecten winnaar Innovation Award ZHZ 2019

Het RoosRos Team winnaar Innovation Award ZHZ 2019.

 

“We willen samen de discussie over de toekomst aangaan”

RoosRos Architecten heeft op 22 mei de Innovation Award ZHZ 2019 gewonnen. Het bedrijf uit Oud-Beijerland kreeg de prijs voor haar initiatief Architect 2.0: de ontwikkeling van vier pilotprojecten om de toekomst te onderzoeken en daarmee ook de transformatie van het beroep van architect. RoosRos baseerde dit op de huidige wereldproblematiek in combinatie met de ambitie van de overheid om over een paar jaar 100% circulair te zijn.

Innovatie met grote impact
Directeur Sander Ros en architecte Nathalie de Rabouille van RoosRos, twee van de bedenkers van Architect 2.0, namen verrast de prestigieuze award in ontvangst uit handen van regiobestuurder en wethouder André Flach. Juryvoorzitter Kees-Jan Mes gaf aan dat het een lastige beslissing was om de winnaar te kiezen maar dat uiteindelijk RoosRos het hoogst scoorde en daarmee de innovatie met de grootste economische en maatschappelijke impact werd bevonden.
Ros en Rabouille gaven aan supertrots te zijn en blij verrast met het winnen van de award. Rabouille: “De winst betekent voornamelijk waardering voor wat we doen: kritisch kijken naar onszelf. We zien deze prijs als een enorme ‘boost’ om anderen te inspireren en vanaf nu samen de discussie over de toekomst aan te gaan.” Ros voegde eraan toe dat ze wat hem betreft al gewonnen hadden vanwege de nominatie en nodigt alle partijen van student, tot ondernemer, van docent tot politicus uit om vooral op de koffie te komen.

NexTecH Scholarships

Tijdens het evenement werden eveneens de NexTecH Scholarships door Astrid Kee en Bert Bult uitgereikt. De organisatie kent deze jaarlijks toe aan Havo- en VWO-scholieren die een profielwerkstuk hebben gemaakt met een sterke focus op techniek. Het betreft scholarships met ieder een waarde van € 8.400, verdeeld over de studieperiode van vier jaar, om de leerlingen aan te moedigen en te ondersteunen. Caspar Paarlberg van het Insula College, Nout Merkus van CSG De Lage Waard en Thymen Woldhuis en Adeline Visser van het Dalton College mochten zich de gelukkige winnaars noemen.

Nog meer prijzen
In samenwerking met het Da Vinci College en Amega werden nog 2 prijzen aan MBO-studenten uitgereikt. De Da Vinci Impact Award ging naar het team dat een winkel runt en louter Dordtse producten verkoopt, de Conceptstore Dordtstudent. Thomas Bosman, Sean Robart en Senne Marres namen de prijs namens het team in ontvangst. De jury van de Superstageplaats bij Amega kon niet kiezen tussen twee talentvolle leerlingen. Terrence Wildenberg en Jamie van der Waal kregen daarom allebei een Superstage aangeboden door Suzanne Kuiper, HR directeur van Amega.

Over Innovation Award ZHZ
De Innovation Award ZHZ is een gezamenlijk initiatief van Werkgevers Drechtsteden en Port of BUSINESS en vond dit jaar voor de zesde keer plaats in het Van der Valk Hotel ARA in Zwijndrecht. Meer dan 200 ondernemers, bestuurders en studenten bezochten het evenement. Bijzonder detail is dat de Award volledig uit restmaterialen is gemaakt: van PET-flessen en koffiedik.

 

RoosRos Architecten
L.J. Costerstraat 2
3261 LH  Oud-Beijerland

T: 0186-691580
I: www.roosros.nl
E: info@roosros.nl
                                                                       

 
Eerste Nederlandse augmented reality app BlindGuide in de strijd tegen graafschade gelanceerd

Nederland is een augmented reality (AR) app rijker die ingezet kan worden in de strijd tegen graafschade. Er is in ons land nog geen vergelijkbare app beschikbaar. BlindGuide ontwikkelde deze app waarmee kabels en leidingen ter plekke zichtbaar worden door middel van augmented reality. In Nederland ligt ruim 1,7 miljoen kilometer aan kabels en leidingen onder de grond. Jaarlijks ontstaat bij zo’n 20% van alle graafwerkzaamheden schade aan kabels en leidingen. Dat zijn ongeveer 41.000 gevallen, oftewel een schadepost van € 34 miljoen per jaar. Door het visualiseren van de ondergrondse infrastructuur met behulp van augmented reality biedt BlindGuide een oplossing in de strijd tegen graafschade.

 

Mijnenveld: het begin

Een paar jaar geleden stond Frank Barink, initiator van BlindGuide en eigenaar van BeoBOM en euroradar, met een klant bij een veld vol mijnen uit de Tweede Wereldoorlog. Met een 2D-tekening in de hand stelde hij voor om over het veld heen te lopen. Dat vond de klant geen goed idee. Hij dacht hoe zou het zijn als we augmented reality gebruiken om de tekeningen te projecteren op het veld? Dat was het startsein om de BlindGuide-app te gaan ontwikkelen.

 

ETL-tool

Naast de AR app heeft BlindGuide een ETL-tool (Extraction, Transformation and Load) ontwikkeld. De reden hiervoor zijn de verschillende formats van geodata, zoals bijvoorbeeld KLIC-bestanden, autocad tekeningen en data uit GIS systemen. De ETL-tool van BlindGuide converteert deze in één format die te gebruiken is in de AR app.

 

Functionaliteiten

Naast de augmented reality view wordt de informatie over alle kabels en leidingen uit de KLIC-gegevens overzichtelijk getoond op je smartphone of tablet. Locatiebepaling en navigatie zijn ook belangrijke onderdelen van de app. Hij toont waar je staat ten opzichte van de kabels en leidingen en je kunt eenvoudig navigeren naar een locatie binnen je werkgebied. Tot slot staan alle contactgegevens van de belanghebbende netbeheerders in het graafgebied er in en heb je de begeleidende documenten bij de hand. De BlindGuide AR app kan vanaf nu gedownload worden in Google Play en de App Store.

 

Gratis KLIC app

Eerder dit jaar lanceerde BlindGuide al een versie van de app zonder augmented reality: de BlindGuide KLIC app. Deze app is gratis beschikbaar voor Android en iOS gebruikers en heeft verder alle functionaliteit in zich die ook in de versie met augmented reality zit. Het aantal downloads en actieve gebruikers van de BlindGuide KLIC app groeit nog dagelijks.

BlindGuide
Damstraat 24
3371 AD  Hardinxveld-Giessendam

T: 010-2617090
I: www.blindguide.nl
E: info@blindguide.nl

 
Letselschade.com… wie zijn wij en wat kunnen wij voor u betekenen?

 

Wat is letselschade?
Letselschade is de lichamelijke of geestelijke schade die u lijdt als gevolg van bijvoorbeeld een verkeers- of bedrijfsongeval. Een ander kan hiervoor aansprakelijk zijn.Letselschade.com regelt deskundig uw letselschadezaak.

Wanneer iemand anders aansprakelijk is voor uw letsel, dan kunt u bij de veroorzaker of zijn verzekeraar terecht voor vergoeding van uw schade. Het regelen van een letselschadezaak is in de meeste gevallen een ingewikkeld en emotioneel belastend proces. U krijgt met veel verschillende partijen en uiteenlopende belangen te maken. Denk bijvoorbeeld aan verzekeringsmaatschappijen, advocaten, arbeidsdeskundigen of medisch specialisten. En de praktijk leert ons dat de ‘schuldvraag’, de hoogte van de schade en de financiële vergoeding daarvoor in veel van de gevallen tot langdurige discussie leiden.

Daarom is het verstandig om u door een deskundige partij bij te laten staan.
Letselschade.com – onze naam zegt het al – is letselschadespecialist en heeft ruim vijfentwintig jaar ervaring op dit gebied. Belangrijk voor u om te weten, wij zijn een onafhankelijke specialist die uitsluitend voor de belangen van letselschadeslachtoffers opkomt.

Voor wie werken wij:
Naast het bijstaan van slachtoffers werken wij voor diverse partijen zoals: de advocatuur (schadeberekeningen), het intermediair, werkgevers (verhalen van loonschade) en verzekeraars (rechtsbijstand en zorgverzekeraars).

We hebben een vast inloopspreekuur voor slachtoffers met vragen over letsel- of overlijdensschade. Dit spreekuur is vrijblijvend en hier zijn geen kosten aan verbonden.
Het spreekuur vindt plaats iedere dinsdagochtend van 10:00 tot 12:00 en donderdagmiddag van 15:00-17:00.


Letselschade.com

Contactpersoon Joost Groot

De Wederik 8
3355  SK  Papendrecht

T: 078-6443440
I: www.letselschade.com
E: info@letselschade.com

 

 

SpartnerS gelooft in het winnen van de wedstrijd

Wij helpen bedrijven, gaan samen aan de slag en geven nooit op.  


   Pieter-Jan Koolmees (R), Partner bij SpartnerS Organisatieadvies en Hans Ritmeester, eigenaar SSi Steel Solutions International uit Dordrecht.                                  

 

Groei SSi door keuzes te maken

Een van de klanten van SpartnerS is SSi Steel Solutions International: een hightech staalsnijbedrijf specifiek voor scheepsbouw, bruggenbouw, offshore, machinebouw, kranenbouw en trailerbouw. Om SSi te helpen bij het maken van de juiste keuzes, adviseerde SpartnerS om de Multi Moment Opname in te zetten. “We willen groei realiseren door de bestaande organisatie efficiënter te laten werken. Onze klanten willen snelheid dus de doorlooptijd moet beheersbaar blijven” geeft Hans aan. 

 

Volgens Hans Ritmeester een waardevol startpunt voor verdere groei. “MMO is een relatief eenvoudige methode om te toetsen. De conclusies zorgden voor discussies, maar gaven wel duidelijkheid. Het is een rationalisering van wat mensen voorvoelden. Dit heeft bij ons uiteindelijk geleid tot het maken van goede keuzes waardoor we grotere slagen kunnen maken in onze bedrijfsprocessen.”

 

Pieter-Jan begeleidde dit proces. “SpartnerS helpt bedrijven met continu verbeteren en we gaan voor het verbeteren van het bedrijfsresultaat.” 

 

SpartnerS: samen aan de slag

We gaan samen met de directie en medewerkers aan de slag. Onze werkwijze is mensgericht, respectvol, oprecht en doortastend. 

 

Mogen wij u ook uitdagen? 
Pieter-Jan Koolmees Hardinxveld-Giessendam

 

Spartners 
                                                         

T: 06-57880434

I: www.spartners.nl
E: info@koolmeesconsultancy.nl

 
Boek een leuk event bij Biesbosch AdventuresFijne voorjaarsvakantie gehad? We gaan alweer richting Pinksteren!
Nog op zoek naar een gezellige en ontspannen top dag met vrienden, personeel of relaties?

Laat ons dan een leuk programma samenstellen in en rond de prachtige Biesbosch, deze is nu op zijn mooist en we kunnen u al iets bieden voor € 65,00 per persoon.

Een greep uit de mogelijkheden:

 

 • Lunchen bij Kaatje Mossel in Rotterdam, we zijn er binnen 40 minuten
 • Een bezoek aan het nieuwe Biesbosch museum
 • Lunchen in Willemstad en een bezoek aan Drimmelen en Heusden
 • Op snelheid over de grote rivieren en daarna de rust van de Biesbosch
 • Bezoek aan het historische Woudrichem of slot Loevestein
 • Natuurlijk ons culinaire hoogstandje in de griend van de Avelingen 
Beleef de experience en bekijk hier onze video!

Wilt u dit ook meemaken met uw team of bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Tot ziens bij Biesbosch Adventures!

Biesbosch Adventures
Beatrixhaven 19
4251 NK  Werkendam

T: 0183-504666
I: www.biesboschadventures.nl
E: info@biesboschadventures.nl                                  

Profiteer van aanbieding bij Reclamast nu!


Reclamemast bij Gorinchem-Oost.

 

Nu tijdelijk 10% korting op mega groot adverteren op de reclamemast bij Gorinchem-Oost.
Deze actie geldt voor alle lezers van de MeerBusiness nieuwsbrief!

Wilt u met uw bedrijf echt goed in beeld komen dan is snelwegreclame een goed idee.
Langs de A15 bij Gorinchem-Oost is uw advertentie niet te missen bij de tienduizenden voorbijgangers.
Op het ledscherm van 12,8 x 9 meter kunnen we verschillende campagnes plaatsen, U kunt uw campagne spreiden over meerdere weken of intensief voeren in 1 week.

De prijzen inclusief korting in deze periode zijn als volgt:

1 week 270,- (15x per uur)
2 weken 486,- (15x per uur)
4 weken 864,- (15x per uur)
8 weken 1512,- (15x per uur)

U kunt ook meerdere weken in 1 week plaatsen voor een intensievere campagne.
Wilt u echt intensief adverteren?
1 week intensief 1080,- (150x per uur)
2 weken intensief 1644,- (150x per uur)

Let op! Zet uw campagne in tot eind juni en profiteer van 10% korting.

Reclamast
Veersteeg 2
4212 LR  Spijk

T: 0183-820385
I:  www.reclamast.nl
E: info@reclamast.nl

Visser en Visser 30 jaar

 

Op 1 april 1989 startten Ger en Steef Visser samen het accountantskantoor Visser & Visser in Rotterdam. Na drie maanden verhuisde het kantoor naar Barendrecht, waarna meerdere vestigingen volgden. In 2009 opende kantoor Dordrecht op een ludieke manier. Het team voer per binnenvaartschip binnen en zette voet aan vaste wal in Dordrecht. Inmiddels zijn we 30 jaar, 11 kantoren en 300 medewerkers verder, Visser & Visser blijft groeien!

 

Het stimuleren van ondernemerschap en vakmanschap zit Visser & Visser in de genen. Vanuit Dordrecht zet het kantoor zich iedere dag in om klanten full service te bedienen. Ook is het kantoor actief in ondernemersverenigingen als Werkgevers Drechtsteden, DOV en OVZ. Jaarlijkse organiseert vestiging Dordrecht bijeenkomsten om ondernemers te verbinden, zoals het jaarlijks Prinsjesdagontbijt en het congres over familiebedrijven in Van der Valk. Tot een aantal jaar geleden was de jaarlijkse haringparty aan de Wilgenbos een begrip.

 

Vanuit kantoor Dordrecht zet Visser & Visser sterk in op innovatie. De gespecialiseerde IT businessunit Refine-IT, intussen Growteq, is hier gestart. In een wereld waarin technologische ontwikkelingen razendsnel gaan en data overal is, geeft Visser & Visser inzicht in deze data en helpt ondernemers data-gedreven beslissingen te maken.

 

Dit jaar werd Visser & Visser uitgeroepen tot Beste Werkgever in de financiële sector, een mooie manier om het 31e jaar in te gaan. Professioneel, innovatief, menselijk, behulpzaam, oplossingsgericht en gemotiveerd: de zes kernwaarden die Visser & Visser typeren. Met deze waarden zet Visser & Visser zich al 30 jaar in voor ondernemers en doet dat ook in de toekomst. Full service met oprechte aandacht!

 

Visser & Visser

 
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 250,00 tot eind 2020!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
 
Volledige agenda
Agenda
23-05-2019 IKG- Boottocht
18-06-2019 Alblasserdamse Haringparty
29-06-2019 IKG- Jubileum feest 45 jaar
18-09-2019 Bijeenkomst ondernemersverenigingen Drechtsteden in Spektakel
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
088-6900280
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen