Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   juni 2019   
In deze nieuwsbrief:
  • Twin cabin liften van Mol Lifting in volle productie
  • Succesvol Open Huis bij The Carsigner om opening te vieren
  • Promotieonderzoek Open Universiteit
  • Altijd al een kalkvrij huishouden willen hebben?
  • Nieuwe voorzitter IKG ondernemingsvereniging
  • Word Member
Twin cabin liften van Mol Lifting in volle productie

 

Eind vorig jaar is Mol Lifting gestart met de uitbreiding van de liftvloot door de investering van 4 Twin Lift cabin liften. De eerste 3 Twin Cabin liften zijn inmiddels vol in gebruik bij projecten in Den Haag: de bouw van Waldo Mountains (Stebru) en De Stadhouders (Waal). 

Voor beide projecten in Den Haag geldt dat het zeer omvangrijke nieuwbouwprojecten zijn waarbij veel personeel op de bouwplaats aanwezig is. Voorbereiding is dan het belangrijkste. Peter-Jan Zwakhals, senior project adviseur van Mol Lifting: “Op zo’n groot en omvangrijk project moet verticaal transport zo efficiënt mogelijk worden ingezet. Door in de voorbereiding al mee te denken konden we met elkaar veel stappen overslaan om de lift te monteren op de gekozen positie. Door te kiezen voor de Twin Lift kunnen veel personen en materiaal in korte tijd veilig worden vervoerd”. Vooral kostenefficiency speelt een grote rol bij de verhuur van een Twin Lift cabin. Met een capaciteit van 23 personen per cabine of 2000 kg aan materiaal én en hefsnelheid van 42 meter per minuut kan veel kostbare tijd op een bouwplaats bespaard worden. En met de Toolboxen voor de gebruikers kan men op de bouwplaats verder zelf aan de slag.

 

Mol Lifting
Jacobus Lipsweg 9
3316 BP  Dordrecht

 

T: 078-6552500
I: www.mollifting.nl
E: info@mollifting.nl

 

 
Succesvol Open Huis bij The Carsigner om opening te vieren

 

Onlangs was het geslaagde openingsfeest van The Carsigner in Gorinchem. Op vrijdag werd dit gevierd met een BBQ en genodigden. Zaterdag was er een Open Huis met allerlei activiteiten.

Aan de Spijksedijk 12 je auto laten beletteren, volledig laten wrappen of de ruiten laten tinten. Ook kunnen we het ontwerp voor je verzorgen.

Loop gerust eens binnen voor een kopje koffie en samen kijken we naar de mogelijkheden! Of neem contact met ons op:

 

 


Frank den Hollander (l) en Gijs de Blieck.

 

The Carsigner

Spijksedijk 12

4207 GN  Gorinchem

 

T: 0183-216261

I: www.thecarsigner.nl

E: info@thecarsigner.nl

Promotieonderzoek Open Universiteit

 


Johan Noteboom

 

Als buitenpromovendus een promotieonderzoek uit bij de Open Universiteit. In het dagelijkse leven ben ik als advocaat verbonden aan DNA Legal. Ik word regelmatig door de rechtbank benoemd als curator. 

 

Mijn onderzoek richt zich op een regel in het Nederlandse recht die genaamd is: de paritas creditorum (de gelijkheid van schuldeisers). Ik focus mij hierbij op de toepassing van de regel in het kader van een faillissement. De regel is in het geval van een faillissement van belang bij de verdeling van de opbrengsten en mogelijk bij het bewaken van de gelijke behandeling van schuldeisers.
Ik onderzoek onder meer de vraag welke type verdeling in het kader van een faillissement door schuldeisers het meest rechtvaardig wordt gevonden (is dat de regel van de paritas creditorum of is dat een andere regel?).
Het onderzoek kan bijdragen aan het rechtvaardiger maken van het faillissementsrecht. Door aan dit onderzoek deel te nemen, kunt ook u daaraan een steentje bijdragen.

 

Iedereen die 18 jaar en ouder is en in staat is een (Nederlandse) vragenlijst te begrijpen en in te vullen kan meedoen aan het onderzoek. Het invullen van de vragenlijst vindt online plaats en duurt ongeveer 10 à 15 minuten. Ik zou het bijzonder op prijs stellen indien u de vragenlijst wilt invullen. Dit kunt u doen door te klikken op de volgende link: https://lab.ou.nl/ls/index.php/823193?lang=nl.

 

De gegevens worden anoniem verwerkt. De data wordt uitsluitend gebruikt voor het onderzoek. 

Op voorhand hartelijk dank voor uw medewerking!

 

Met vriendelijke groet,

Johan Noteboom

 
Altijd al een kalkvrij huishouden willen hebben?

 

Boshuis Thuis in Water! staat al ruim 15 jaar bekend om waterbehandeling op maat. Boshuis Thuis in Water! zorgt ervoor dat bedrijven en consumenten nooit meer last hebben van kalkaanslag en er voldoende waterdruk is. Met de producten van Boshuis Thuis in Water!  is er meer comfort en geniet iedereen van kalkvrij, schoon en voldoende water. 

 

De producten van Boshuis Thuis in Water!

Enkele producten uit ons assortiment zijn de waterontharder, descaler, drukverhoger, Healthy water filter, Quooker, waterkoeler en de ontijzeringsinstallatie. De producten van Boshuis Thuis in Water! zijn een energiezuinige en milieubewuste oplossing waarbij kosten worden bespaard. Boshuis Thuis in Water!  werkt niet alleen aan milieuvriendelijke producten maar is ook sociaal betrokken. De waterontharder, descaler en het Healthy water filter worden namelijk in eigen beheer geproduceerd, in samenwerking met een sociale werkplaats. Het onderhoud en de service kunt u uiteraard door Boshuis Thuis in Water! laten regelen.

 

Ook zakelijke mogelijkheden

Naast het feit dat Boshuis Thuis in Water!  aan consumenten levert, zijn wij gespecialiseerd in verschillende zakelijke branches waaronder horeca, industrie, recreatie en appartementen. 

 

Interesse of meer informatie?

Heeft u een specifieke vraag op het gebied van waterbehandeling? Neem contact met ons op via verkoop@boshuis.nl of bel naar 0345 - 63 12 06. Natuurlijk bent u ook van harte welkom op ons kantoor in Vuren van maandag tot vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur. Wij leggen u geheel vrijblijvend onder het genot van gekoeld en/of niet gekoeld Healthy, bruisend, plat of gekookt water graag uit wat wij voor u kunnen betekenen.

 

Boshuis Thuis in Water!

Azewijnseweg 2

4214 KC  Vuren

 

T: 0345-631206

I: www.boshuis.nl

E: verkoop@boshuis.nl 

 
Nieuwe voorzitter IKG ondernemingsvereniging


De Gorinchemse ondernemingsvereniging IKG heeft een nieuwe voorzitter. Edward van der Meijden, directeur van Cantrijn, volgt Ed Schobben op, die gedurende de afgelopen zes jaar deze functie vervulde. Ook Martijn Spijk, directievoorzitter van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden, en Marcel Fierens, partner bij Visser & Visser Accountants, treden toe tot het bestuur van de vereniging die dit jaar haar 45-jarig jubileum viert.

Tijdens de algemene ledenvergadering keek Ed Schobben met een goed gevoel terug op z’n  periode als voorzitter. Hij memoreerde dossiers waarop het bestuur en commissies in de afgelopen jaren veel bereikt hebben, zoals de A27, onderwijs, arbeidsmarkt en de beveiliging van de bedrijventerreinen. “Na de roerige tijden met verschillende burgemeesterswisselingen, heb ik het GO2032-traject ervaren als een positieve wending in de relatie tussen gemeente, ondernemers en inwoners. De opbrengsten hiervan moeten we als ondernemingsvereniging inde komende jaren zeker mede onder de aandacht houden”, zo gaf hij zijn opvolger mee.

Tenslotte bedankte Schobben zijn medebestuursleden en in het bijzonder penningmeester Arjan Mul, algemeen directeur van Van Boven Kunststoffen, en bestuurslid Adriaan Elenbaas, commercieel directeur Rivierenland bij ABN AMRO, die beiden eveneens na zes jaar afscheid namen als IKG-bestuurslid.

 

De nieuwe voorzitter Edward van der Meijden prees de tomeloze inzet van zijn voorganger en gaf een doorkijkje naar de ambities van het IKG-bestuur voor de komende jaren. “Een goed ondernemersklimaat ontstaat wanneer ondernemers met elkaar verbonden zijn. Hier heb je bij voorkeur één sterk overkoepelend platform voor nodig, een platform dat verbindt én dat zich sterk maakt voor collectieve ondernemersbelangen. Dat platform is de IKG. Ons doel is om alle bedrijven in Gorinchem en omstreken, zowel met als zonder personeel, te verenigen en te verbinden. Het lidmaatschap moet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Hier gaan we ons als bestuur sterk voor maken”.

Van der Meijden is blij dat Marcel Fierens opnieuw in het bestuur plaatsneemt, wederom als penningmeester, maar nu ook als vicevoorzitter. Met Martijn Spijk is er opnieuw een bankier vertegenwoordigd. Nettie Roubos (Ansowiets), Bert Reijnders (Reijnders Graveertechniek) en Martien van Leeuwen (SBA Beveiliging) en secretaris Jan-Rob van Manen (DHC Advocaten) completeren het IKG-bestuur. Aan laatstgenoemde viel de eer te beurt om stilte staan bij het besluit van Marjo Kuyntjes om na bijna 10 jaar te stoppen met de secretariaatsondersteuning van de IKG. Ze werd uitvoerig bedankt voor haar betrokken inzet. 

 
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 250,00 tot eind 2019!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
 
Volledige agenda
Agenda
18-06-2019 Alblasserdamse Haringparty
19-06-2019 Ames Haringparty
19-06-2019 Haringparty van der Vegt
29-06-2019 IKG- Jubileum feest 45 jaar
08-07-2019 DOV BBQ en Seizoensafsluiting in de tuin van het Dordrechts Museum
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
088-6900280
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen