Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   augustus 2019   
In deze nieuwsbrief:
  • Toyota Schouten levert drie Tesla’s aan DAR Bouwadvies B.V.
  • Buitenbrand KoreNet snel onder controle
  • IT Security test mkb | Hoek en Blok
  • Uitnodiging Open Dag In de Houtzagerij
  • Word Member
Toyota Schouten levert drie Tesla’s aan DAR Bouwadvies B.V.


Vlnr: Erik-Jan Mulder van Toyota Schouten, David Roelofs, Arne Mets en Roel Chapel van DAR Bouwadvies. 

 

Toyota Schouten aan de Kelvinring in Alblasserdam heeft onlangs drie fraaie Tesla’s geleverd aan DAR Bouwadvies B.V.

 

“Wij vinden duurzaam ondernemen belangrijk en willen graag CO2-neutraal rijden”, redeneren David Roelofs, Arne Mets en Roel Chapel van DAR Bouwadvies B.V. Het Alblasserdamse bedrijf werkt veel voor overheden o.a. in de Drechtsteden. Diverse gemeenten huren het adviesbureau in om  vergunningsaanvragen te toetsen, te verlenen of te handhaven.

“Daarnaast doen we vergunningsaanvragen voor ondernemers, projectontwikkelaars en grote aannemers door het hele land. We zijn bijvoorbeeld betrokken bij de versterking van de Afsluitdijk, verschillende binnenstedelijke projecten zoals het stationsplein in Amsterdam en de aanleg van onder meer (ondergrondse) parkeergarages.”

 

“Als het maar even kan, werken graag intensief samen met ondernemers in de regio om op die manier het geld ‘in de groep’ te houden”, vervolgen David, Arne en Roel. “We vonden in Toyota Schouten een goede partner, met name Erik-Jan Mulder. We hebben elkaar leren kennen via de Ondernemers Kring Alblasserdam en zijn aangenaam verrast met hun service, klantgerichtheid en kwaliteit van werken.

 

”Erik-Jan Mulder van Toyota Schouten heeft niet alleen de levering gedaan van de elektrische auto’s. Schouten Lease, de lease-afdeling van het autobedrijf, neemt ook de volledige service van de Tesla’s over. De bestickering van de voertuigen is verzorgd door Louis Vinke van LV Reclame, ook uit Alblasserdam.

 

Een mooi voorbeeld hoe lokale ondernemers elkaar versterken.

 

DAR Bouwadvies
Edisonweg 60
2952 AD  Alblasserdam

T: 078-2000219
M: 06-25114068
E: info@darbouwadvies.nl
I: www.darbouwadvies.nl

 
Buitenbrand KoreNet snel onder controle


GROOT-AMMERS, 8 augustus 2019 - Bij het afvalverwerkingsbedrijf KoreNet is er rond het middaguur een buitenbrand ontstaan in een afvalhoop. Door de goede procesbeheersing en het adequaat handelen van personeel en brandweer was de brand snel onder controle.

 

De brand op het terrein betrof een kleine brand met lichte rookontwikkeling. Vanuit de brandweer werd op social media geadviseerd om uit te rook te blijven. Er zijn geen gewonden gevallen. De brand is inmiddels geblust en het terrein is weer open voor bedrijven. De milieustraat op het terrein is op donderdag altijd gesloten voor inwoners. Inwoners kunnen morgen hun grofvuil weer kwijt op de milieustraat volgens de reguliere openingstijden. 

 

KoreNet 

Transportweg 6

2964 LP  Groot-Ammers  

 

T: 078-6222247
I: www.korenet.nl
E: info@korenet.nl

 
IT Security test mkb | Hoek en BlokResultaten IT Security test mkb

IT beveiliging is vaak onder de maat en voor directies van veel mkb-bedrijven toch vooral een ver-van-m’n-bed-show. De IT Security test die Hoek en Blok uitvoert, zijn vaak een echte eyeopener. Keer op keer blijkt dat de beveiliging niet voldoende op orde is. “Hoe kan dat nou?”

 

De IT Security test geeft een goed beeld van hoe het mkb de cyber security georganiseerd heeft. “In de basis klopt het over het algemeen wel, maar prik je iets meer door dan blijkt toch dat er relatief eenvoudig binnengedrongen kan worden.” Steven Verkaart, IT auditor bij Hoek en Blok, heeft al aardig wat tests mogen uitvoeren. “Punt is dat hackers tegenwoordig echt de tijd nemen om mkb-bedrijven aan te pakken. Het is al lang niet meer beperkt tot een in slecht Nederlands geschreven mailtje waarin je gevraagd wordt ergens op te klikken. Het is veel geraffineerder dan dat. Wat er vorig jaar bij Pathe´ is gebeurd, is ook schering en inslag in het mkb.”

 

Fake e-mailadres

Zo was er onlangs nog een wat groter mkb-bedrijf, waar elektronische facturen waren onderschept. Deze werden met aangepast rekeningnummer doorgestuurd vanuit een zeer gelijkend, maar fake e-mailadres. Vanaf dit adres werden zelfs ook vragen beantwoord over het ‘nieuwe’ rekeningnummer. Verkaart: “Hackers stoppen er dan echt moeite in met andere domeinnamen en een soort helpdesk. Met in dit geval ook meer dan 100.000 euro opbrengst, dankzij nietsvermoedende klanten die door de vervalste facturen hun geld naar de verkeerde rekening overmaakten.”

 

Heel mooie BMW

De oorzaak in dit specifieke geval lag bij het ontbreken van 2-factor-authenticatie (een veilige inlogmethode). Een mede- werker had zijn inloggegevens aan z’n kinderen gegeven, zodat ze ook op de laptop konden gamen en op die manier kwamen de hackers in het systeem. “Maar het kan bijvoorbeeld ook in onvoldoende beveiligde wifi-netwerken zitten. Of net in die ene computer waar nooit updates op worden uitgevoerd. Als je IT systemen niet beveiligt, is het eigenlijk hetzelfde als wanneer je een heel mooie BMW hebt gekocht, maar je ‘m niet op slot zet en de sleuteltjes in het contactslot laat zitten. Uiteindelijk ben je het haasje.”

 

Minder sexy

In veel gevallen wordt na de IT Security test naar de externe leverancier gewezen. “Het is ook wel zo dat zij vaak te weinig meedenken met hun klant om IT goed te beveiligen. Nieuwe computers of software installeren is leuk, maar lastige vragen stellen over beveiliging is minder sexy.” Maar de verantwoordelijkheid voor IT beveiliging ligt volgens Verkaart toch echt bij de directie zelf. “Heel vaak is het ook zo dat het niet in het contract staat. We´l dat de IT leverancier bij storingen en dergelijke snel ingrijpt en dat er updates worden gedraaid, maar over beveiliging in z’n algemeenheid is niets afgesproken. Leveranciers kunnen daarbij niet inschatten wat de schade voor een bedrijf is als IT uitvalt. Een inschatting van hoe groot deze schade is en welke maatregelen noodzakelijk zijn, ligt toch echt bij de directie.”

 

Directies van mkb-bedrijven zouden goed moeten nadenken over welke IT risico’s gelopen worden. “Ga er niet klakkeloos vanuit dat je leverancier het regelt. Breng ontbrekende maatregelen in kaart en maak er concrete afspraken over. En ja... dat kost geld. Dat is helaas niet anders, maar als je gehackt wordt, kost het vaak een veelvoud en loop je vaak ook imagoschade op.” 

 

IT Security test
Hoek en Blok heeft de IT Security test ontwikkeld om bedrijven snel en kostenefficie¨nt inzicht te verschaffen in de actuele beveiliging van IT. De IT Security test wordt op maat gemaakt voor uw organisatie. Onze specialisten beoordelen de actuele beveiligingsrisico’s in uw IT systemen en het netwerk. Ook worden de processen onder de loep genomen die binnen uw organisatie nodig zijn om beveiliging en continui¨teit van systemen en netwerken structureel goed in te richten.

 

Meer informatie: Steven Verkaart
0180-496800
E: s.verkaart@hoekenblok.nl

 

Ondernemerscolleges:
10 september Balanslezen deel 1 – kantoor Sliedrecht
17 september Balanslezen deel 2 – kantoor Sliedrecht
04 november Belastingplan - kantoor Barendrecht
11 november Belastingplan - kantoor Sliedrecht
28 januari 2020 Beveiliging van IT en persoonsgegevens – kantoor Sliedrecht


Hoek en Blok Sliedrecht
Stationspark 625
3364 DA  Sliedrecht

T: 0184-496800
I: www.hoekenblok.nl
E: info@hoekenblok.nl

Hoek en Blok Barendrecht
Donk 7a
2991 LE  Barendrecht

T: 0180-645464

Uitnodiging Open Dag In de Houtzagerij

 

 

Op 19 september van 15 tot 19.30 uur zijn lezers van de Nieuwsbrief en Members van MeerBusiness ZHZ hartelijk welkom In de Houtzagerij in Hardinxveld. De ruimte is compleet vernieuwd en naast allerlei activiteiten buiten ( o.a. De Kampvuur kok, Rib varen en rondleiding van het buitenterrein.), wordt vooral ook binnen de kans geboden om een kijkje in de keuken te nemen in de zalen (o.a. vergaderen) van deze nieuwe aanwinst in de regio.

Het adres van In de Houtzagerij is Rivierdijk 31, Hardinxveld.

Graag aanmelden via info@indehoutzagerij.nl , indien u van plan bent te komen i.v.m. de catering.

Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 250,00 tot eind 2020!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
18-09-2019 Borrel
19-09-2019 Hoek en Blok Tennistoernooi
19-09-2019 Uitnodiging In de Houtzagerij
02-10-2019 "Dineren met Directeuren"
03-10-2019 Werkgevers Drechtsteden - Inspiratiedag (voormalige Industriedag)
 
Volledige agenda
Agenda
22-08-2019 Bijeenkomst vergunningverlening: Hoe gaat het allemaal in zijn werk?
09-09-2019 Save-The-Date: Contact Jonge Bedrijven Drechtsteden (CJBD)
10-09-2019 Hoek en Blok ondernemerscolleges Balanslezen (kantoor Sliedrecht)
17-09-2019 Hoek en Blok ondernemerscolleges Balanslezen (kantoor Sliedrecht)
18-09-2019 Miljoenenontbijt VNO-NCW AV & NCD
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
088-6900280
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen