Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   2019   
In deze nieuwsbrief:
  • Restaurant De Gieser Wildeman bestaat 25 jaar
  • Donkervoort Communicatie Transformeert
  • DAR Bouwadvies start met DAR Duurzaam
  • Taalpakket Legal English bij Elycio Talen
  • Uitnodiging Arbeidsmarktinnovatie Event op 13 november a.s.
  • Ga je met ons mee naar Microsoft
  • Nog enkele plekken beschikbaar bij "Dineren met Directeuren" op 2 oktober a.s. om 12 uur
  • Word Member
Restaurant De Gieser Wildeman bestaat 25 jaar


Het vernieuwde interieur van Restaurant de Gieser Wildeman.

 

Wekelijks struinen verslaggevers Levien Vermeer en Matthijs Daniëls door de geschiedenis van deze streek. Deze week bezoeken ze De Gieser Wildeman. De culinaire trots van de Alblasserwaard viert in september het 25-jarig bestaan. 

 

Het restaurant is voor de jubileumfestiviteiten volledig in het nieuw gestoken.
Het valt mooi samen – in september wordt de kwart eeuw gevierd en vorige week ging De Gieser Wildeman na drie weken verbouwen weer open – maar dat is toeval. ,,We hebben elf jaar lang het wit-parelmoeren interieur gehad. Dat was nog goed, maar je moet het moment voor zijn dat het minder mooi wordt.
Vorig jaar hebben we daarom besloten dat het tijd werd om te verbouwen’’, vertelt René Tichelaar, chef-kok in Noordeloos. ,,Toen waren we eigenlijk nog niet bezig met het jubileum.’’
Het restaurant is volledig nieuw ingericht door Madelon de Joode en Nel Ritmeester van Delonne, woonachtig in de buurt en regelmatige gasten in De Gieser Wildeman. ,,Zij hadden via-via gehoord dat we wilden verbouwen en kwamen met dit plan, waar we allemaal van opveerden.’’

Op 7 september 1994 begonnen Tichelaar en wijnmeester Danny Dwarswaard voor zichzelf. Ze hadden al een succesvol duo gevormd in Kampanje in Hardinxveld-Giessendam en hadden een trouwe fan in Cees den Braven. ,,Hij zei altijd: als je voor jezelf wil beginnen, dan help ik je. Dit was al een restaurant geweest, maar het stond al twee jaar leeg. Er waren allemaal rare plannen mee, dus er werd een beetje mee geleurd. De klimop kwam letterlijk door de muur heen, maar wij zagen er wel wat in.’’
Zo begon het succesverhaal van De Gieser Wildeman. De culinaire trots van de Alblasserwaard is sinds 2005 in het bezit van een Michelinster. De heilige graal voor een restaurantteam natuurlijk, maar Tichelaar en zijn ploeg waren er tot het moment daar was nooit mee bezig geweest, bezweert de chef. ,,Het is nooit een doel geweest. Dat zou niet eerlijk zijn naar de gasten, om over hun rug te proberen een ster te verdienen.’’ Ik ben begonnen met een tweede man in de keuken en een paar leerlingen die elk jaar rouleerden. Op een gegeven moment zijn we wel leerlingen gaan vasthouden waardoor het niveau stabieler werd. Maar de ster kwam voor ons volslagen uit de lucht vallen. Je krijgt vooraf geen enkele hint van Michelin. We waren elf jaar bezig en waren er wel klaar voor. Maar eigenlijk denken we er nooit aan, nu nog niet. De ster geeft geen extra druk. De druk die wij onszelf opleggen is dat we nooit meer door een ondergrens zakken. Voor de gasten, niet voor de ster.’’

 

Tichelaar is niet van de pretenties, De Gieser Wildeman dus ook niet. ,,Wij zijn meer dan twintig jaar uit de mode geweest’’, stelt hij. ,,Tot twee jaar terug was ‘klassieke keuken’ min of meer een scheldwoord, maar dat zijn wij altijd geweest. Ik heb alle trends gevolgd op afstand, ik heb ervan geleerd, maar ik heb er zelden iets mee gedaan. Al die schuimpjes en mousses; je kon op een gegeven moment ergens zes gangen eten en dan zat je alleen maar te slurpen’’, knipoogt hij. ,,Vacuüm koken, ik vind het niks. Een mooie bief goed bakken is écht veel lekkerder.’’De formule van De Gieser Wildeman is in de kern heel basic, René Tichelaar beaamt het van harte. ,,We hebben nu een gerecht met kalf, broccoli, shiitake en pijnboompit. Dat werkt samen heel goed. Maar we maken het op zo’n manier op dat je ook twee of drie ingrediënten kunt combineren, en dat werkt ook. En los zijn de ingrediënten ook lekker. Zo kun je van een gerecht acht, negen hapjes maken. Zo zijn al onze gerechten opgebouwd.’’ Zonder kunstgrepen, benadrukt hij. ,,De broccoli smaakt naar broccoli en de doperwt naar doperwt. We gebruiken ook geen ingewikkelde marinades. Ik heb kip op de kaart, maar dat is wel de mooiste kip die er is. Met meiknollen erbij, een dadelcrème. Je kunt denken: het is maar kip, maar als je een superkip krijgt dan is de smaak fantastisch. Dat horen we vaak terug, dat mensen verbaasd zijn over de smaak. Of een vrouw is geïrriteerd: thuis raakt hij geen spruit aan en hier raakt hij niet uitgepraat over de spruiten, haha!’’,,We gebruiken uitsluitend seizoenproducten. Je kunt kersen en abrikozen nog wel krijgen, maar het echte seizoen is voorbij. Dan staan ze ook niet meer op de kaart. Nu hebben we weer tong, binnenkort komen de oesters. Bij ons krijg je superbrood, de boter is lekker. Ik heb het wel vaker gezegd: ons eten lijkt gewoon op eten. Je kunt van alles genieten. Een simpele formule ja, maar het is wel de kunst om het hoge niveau iedere dag weer te brengen.’’ Toch nog even naar de Michelingids: is een tweede ster haalbaar? Of: hoe erg zou het zijn om de ster kwijt te raken. ,,Als ik moet kiezen heb ik er liever een ster bij’’, lacht Tichelaar. ,,Als je hem dan verliest heb je sowieso de eerste ster nog over. Maar ik ga niet naar Brussel om te vragen wat we daarvoor moeten doen. Ik houd alleen de gasten in de gaten. Daar draait het allemaal om. Zij moeten het heerlijk vinden om hier te zitten en zich honderd procent gast voelen. ’’In september wordt het jubileum van De Gieser Wildeman gevierd met een champagnediner. 7, 14 en 21 september zit het restaurant al helemaal vol. Op 28 september zijn er nog een paar tafels beschikbaar.
Bron: AD

 

Restaurant De Gieser Wildeman
Botersloot 1
4225 PR  Noordeloos

T: 0183-582501
I: info@degieserwildeman.nl
E: www.degieserwildeman.nl

 
Donkervoort Communicatie Transformeert

Elke organisatie verandert voortdurend: processen worden verbeterd en de organisatie aangepast. Dit geldt voor u, maar zeker ook voor mij.

 

Als initiatiefnemer van Donkervoort Communicatie en Lifestyle Dordrecht ben ik met naaste collega’s al 25 jaar toonaangevend in marketingcommunicatie. Lifestyle Dordrecht heb ik afgesloten, maar Donkervoort Communicatie blijft!

Bovenstaande afbeelding (getekend door Hugh MacLeod) maakt het proces glashelder.

 

In die 25 jaar heb ik, naast marketingkennis, ook veel kennis over organisaties om mij heen verkregen door observaties, studies en interactie met specialisten. Deze kennis en ervaring wil ik graag voor u inzetten bij de ontwikkeling en groei van uw organisatie. Observeren van uw huidige processen, deze analyseren en u adviseren zijn vaardigheden die ik voor u kan en wil inzetten. Hierbij maak ik gebruik van specialisten uit mijn netwerk. U heeft dan toegang tot de ervaringen en kennis van mij en mijn netwerk en kunt hiermee uw doelen bereiken. Met de zo verkregen creativiteit, ik ben en blijf nu eenmaal reclameman, kunt u uw nieuwe proces of organisatie inrichten. U kunt buiten gebaande paden denken en handelen.

Graag zet ik mijn skills verder in onder de noemer: DONKERVOORT CONSULTANCY.
U kunt mij bereiken via onderstaande gegevens.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donkervoort Consultancy

T:  078-8430552
M: 06-39685181
E: hedovo@hotmail.com

 
DAR Bouwadvies start met DAR Duurzaam


Klik op de flyer voor een grotere weergave

 

DAR Bouwadvies
Edisonweg 60
2952 AD  Alblasserdam

T: 078-2000219
M: 06-25114068
I: www.darbouwadvies.nl
E: info@darbouwadvies.nl

 

 
Taalpakket Legal English bij Elycio TalenElycio Talen biedt sinds 1966 zakelijke taal- en cultuurtrainingen waarmee u in alle taalgebieden uit de voeten kunt. Al onze taaltrainingen zijn volledig toegesneden op uw persoonlijke wensen en mogelijkheden en helpen u snel en doeltreffend op weg naar internationaal succes.

Wist u dat Elycio Talen ook een interessant aanbod heeft aan complete taalpakketten voor verschillende doelgroepen? Zo bieden we bijvoorbeeld een training Nederlands voor Engelstalige expats (20 uur), een training Legal English (30 uur) of een opfristraining in een taal naar keuze (10 uur). 

 

Legal English

Engels is de taal van de internationale zakenwereld. Vooral in de juridische branche, waar het geschreven en gesproken woord zo letterlijk genomen wordt, is het belangrijk om helder en accuraat te communiceren in het Engels. Werken in de juridische wereld vereist meer dan algemeen goede beheersing van de Engelse taal. Juridische taal heeft een eigen uitgebreide woordenschat, terminologie, zinsbouw en regels omtrent helderheid en samenhang.

 

Tijdens de training Legal English bij Elycio Talen komen de juridische basiswoordenschat en de communicatieve vaardigheden aan bod die nodig zijn voor gesprekken over o.a. handelsrecht, sociaal recht, fiscaliteit, Europees recht en intellectuele eigendom.

 

Deze training is geschikt voor iedereen die werkzaam is en communiceert in een juridische context. Werkt u als jurist of juridisch adviseur, notaris of advocaat of communiceert u met collega’s en klanten in een juridische omgeving? Dan wilt u effectief kunnen onderhandelen, presenteren en correcte juridische documenten kunnen opstellen in het Engels. 

 

Wilt u effectief communiceren in een juridische omgeving? Dan is deze training geschikt voor u. 

 

Interesse of meer informatie? Neem gerust contact met ons op via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. We spreken graag de mogelijkheden met u door.

 

Benieuwd naar Elycio Talen en ons complete aanbod? Neem eens een kijkje op onze website.

 

Elycio Talen

Scheepmakerij 230

3331 MB  Zwijndrecht

 

T: 078-6449770

I: www.elyciotalen.nl

E: info@elyciotalen.nl

 
Uitnodiging Arbeidsmarktinnovatie Event op 13 november a.s.

 


Klik op de flyer voor een grotere weergave

 

 

Ga je met ons mee naar Microsoft

Kantoor Microsoft Nederland.

Ervaringssessie Office365 bij Microsoft Nederland


Het kantoor van Microsoft Nederland is sinds kort ingrijpend verbouwd. Tevens zijn er nieuwe werkrituelen aangeleerd waarbij het nieuwe samenwerken is ontstaan met gegevens en informatiebeveiliging als uitgangspunt. Op 21 november 2019 organiseert Tredion daarom bij Microsoft Nederland een ervaringssessie om zo zelf te kunnen ervaren wat deze nieuwe werkrituelen zijn.

 

Graag nodigen wij jullie uit om samen deel te nemen aan deze werkplek ervaringssessie. In de kosteloze en vrijblijvende sessie gaan jullie zelf aan de slag om inzicht te krijgen van de mogelijkheden die er zijn voor jou en jouw organisatie omtrent Office365.

 

Tijdens deze ervaringssessie zit jezelf achter één van onze Surface-apparaten waar jij je ervaring mee kunt opdoen. Daarnaast zullen wij met jullie meedenken hoe Office365 het meest effectief ingezet kan worden. 

 

De focus ligt in deze sessie op het samenwerken. Om zo intern, maar ook extern samen te werken; over de keten heen. 

 

Datum: 21 november

Tijd: 09:00 uur tot 12:30 uur

Waar: Microsoft Nederland Schiphol

 

Heb jij interesse? Stuur dan aan mail naar Femke Cornelissen via femkecornelissen@tredion.nl, zij is onze Business Productivity Specialist.
Let op! Wij hebben maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. 

 

Tredion ICT & Telecom
Avelingen-West 11
4202 MS  Gorinchem

T: 0183-610555

I: www.tredion.nl 
E: info@tredion.nl

 
Nog enkele plekken beschikbaar bij "Dineren met Directeuren" op 2 oktober a.s. om 12 uur


 

Graag nodigen wij u uit voor “Dineren met Directeuren” op woensdag 2 oktober a.s.
Dit keer zijn we te gast op een bijzondere locatie in Rijsoord, gemeente Ridderkerk bij restaurant Ross Lovell.

In het pittoreske dorpje Rijsoord (in de gemeente Ridderkerk) staat het prachtige historische pand – ooit het Wapen van Rijsoord, toentertijd een bekende kunstenaarsbroedplaats – gelegen aan de oevers van de idyllische Waal. Isabella Wildtham en Gerrit van den Berg zijn hier sinds enkele jaren de trotse patrons van restaurant Ross Lovell. Zomers relaxt u heerlijk op het terras en geniet u van smaakvolle gerechten, topklasse wijnen in combinatie met het romantische uitzicht op de Waal, de watervogels en de prachtige zonsondergangen. ’s Winters drinkt u een aperitief in onze gezellige Tastebar om daarna in ons gezellige, warme en sfeervol ingerichte restaurant te genieten van een diner met mooie, verfijnde, perfect op elkaar afgestemde smaakcombinaties met wijnen van onze wijnkaart die van ongekend hoog niveau is. Persoonlijke aandacht, deskundigheid en warme gastvrijheid staan centraal.

 

Wij nodigen u graag uit voor een bijzondere ervaring in Ross Lovell.

 

Laat u verrassen met een 3 gangen Surprise Menu inclusief bijpassende wijnen, diverse amuses en een aperitief bij binnenkomst. Tijdens de gangen rouleren we een aantal keer van plaats, zodat u met verschillende ondernemers in contact komt.

 

Locatie       Restaurant Ross Lovell, Rijksstraatweg 67, 2988 BB  Ridderkerk

Aanvang   12.00 uur

Einde        15.00 uur

 

Kosten      € 65,00 (ex BTW)
(U ontvangt van ons een factuur. Deelname is definitief na ontvangst van de betaling)

Aanmelden via e-mailadres zhz@meerbusiness.nl

 
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 250,00 tot eind 2020!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
{event}
 
Volledige agenda
Agenda
{agenda}
 
Volledige agenda
Partners
{banner}
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
088-6900280
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen