Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   oktober 2019   
In deze nieuwsbrief:
  • "Dineren met Directeuren" bij Ross Lovell geslaagd!
  • Uitnodiging workshop Wet WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans)
  • ASL Group wordt exclusieve dealer PAL-V
  • Fijne sfeer en goede opkomst eerste Dordtse Kil BusinessDag
  • Word Member
"Dineren met Directeuren" bij Ross Lovell geslaagd!


‘Dineren met Directeuren’ vond in het restaurant Ross Lovell plaats. Foto's: Marcel Köppen Fotografie  Klik op bovenstaande afbeelding voor meerdere foto's.

 

Onlangs was een groep directeuren aanwezig bij de middagsessie van ‘Dineren met Directeuren’ van MeerBusiness ZHZ. Met een warm onthaal bij restaurant Ross Lovell in Rijsoord (gemeente Ridderkerk) werd de middag gestart met een aperitief.  De inleiding werd verzorgd door MeerBusiness waarna de gastvrouw Isabella Wildtham - van den Berg alle wetenswaardigheden aan de orde bracht. De keukenbrigade van Ross Lovell verraste ons met allerlei hoogstandjes. 

'Nieuwe contacten werden opgedaan, al met al een geslaagde middag! 

 


Ross Lovell

Rijksstraatweg 67

2988 BB  Ridderkerk

 

T: 0180-420996

I: www.rosslovell.nl

E: info@rosslovell.nl

Uitnodiging workshop Wet WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans)

Uitnodiging workshop Wet WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans)


 

Per 1 januari treedt er weer nieuwe arbeidswetgeving in werking.

 

Er gaat weer heel veel wijzigen, soms ook ingrijpend. Voor alle werkgevers kunnen deze wijzigingen vroeg of laat consequenties hebben.

 

Om er voor te zorgen dat u weet hoe voor en na 1 januari 2020 te handelen organiseren wij een bijeenkomst op 6 november 2019 om 16.30 uur in De Lockhorst te Sliedrecht.

 

Het programma is als volgt;
16:00 uur - 16:30 uur inloop en ontvangst
16:30 uur - 17:30 uur presentaties Wet WAB door Letty Voets en
Arja Verwaal (Hoek en Blok)
17:30 uur - 18:30 uur hapje en drankje en gelegenheid tot informeel overleg

 

Een aantal van de wijzigingen op een rij:

  • flexibele arbeid wordt duurder;
  • vanaf dag 1 opbouw transitievergoeding;
  • maximale duur tijdelijke contracten wordt verlengd;
  • transitievergoeding oudere werknemers wordt lager;
  • ontslag via de rechter wordt eenvoudiger, enzovoort, enzovoort.


Middels voorbeelden zullen wij duidelijkheid scheppen in de nieuwe regeling, financiële consequenties en waar u nu al en in de toekomst vooral op moet letten. Bent u geïnteresseerd? Geef u op via het inschrijfformulier. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met daarin alle relevante informatie.

 
ASL Group wordt exclusieve dealer PAL-V

Foto: ASL Group

ANTWERPEN - De ASL Group, waar onder andere JetNetherlands onder valt, wordt de exclusieve dealer van de PAL-V voor de Belgische markt. Het luchtvaartbedrijf wil in de toekomst ook de vliegopleiding voor bestuurders van de vliegende auto gaan verzorgen.

 

De PAL-V is een voertuig van Nederlands fabricaat, die de voordelen van een personenauto combineert met die van een vliegtuig. De ASL Group mag straks in België exclusief de verkoop en het onderhoud van de PAL-V verzorgen. Voor de Nederlandse en Luxemburgse markt werd een non-exclusieve deal gesloten.

 

De PAL-V Liberty moet in 2021 ’s werelds eerste commerciële vliegende auto worden. Er mag alleen van bestaande luchthavens gebruik worden gemaakt en bestuurders moeten beschikken over een vliegbrevet. De ASL Group is nog in gesprek om dat laatste voor PAL-V te gaan verzorgen.

 
 
Fijne sfeer en goede opkomst eerste Dordtse Kil BusinessDag

 Foto DK Photography

‘Leer je buren kennen’ is de doelstelling van DKIB en dit gevoel was duidelijk aanwezig tijdens de eerste Dordtse Kil BusinessDag op 17 oktober jl. in het Postillion Hotel Dordrecht. De sfeer was erg goed en niet alleen met de bezoekers maar ook met de deelnemers onderling werden gesprekkengevoerd en contacten gelegd.

 

“Het bedrijfsleven was in grote getale aanwezig samen met de overheid en meerdere bewoners uit Dordrecht-West, die verbinding was erg mooi en dat is wat we vandaag ook wilde bereiken”, aldus organisator Joyce Lipman. De beursvloer was uitverkocht en de organisatie mocht zo’n 150 bezoekers verwelkomen naast de 80 aanwezige standhouders. “Een mooie opkomst voor een eerste editie”.

 

Dagvoorzitter Michel van Keulen opende de beursvloer om 15.30 uur met Joyce Lipman en wethouder Maarten Burggraaf. Bart Keunen van Rijkswaterstaat en wethouder Rik van der Linden stonden stil bij de opening van de nieuwe aansluiting op de A16 (het kwart klaverblad) en alle aanwezigen kregen symbolisch een klavertje vier uitgereikt en werden bedankt voor hen geduld.

 

Naast de beursvloer, die gezellig druk was, werd ook de presentatie vanuit de gemeente, PlatformSamenBereikbaar en Rijkwaterstaat aardig bezocht. Vanaf 18.00 uur was de netwerkborrel met DJ en saxofonist en bleven vele aanwezigen gezellig bij de bar een drankje doen. Joyce Lipman vertelt; “De Dordtse Kil BusinessDag zal zeker een vervolg krijgen in 2020, ik heb veel positieve reacties mogen ontvangen en de verbinding met bedrijfsleven, overheid en bewoners was een succes”.

 

 Foto DK Photography

 
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 250,00 tot eind 2020!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
 
Volledige agenda
Agenda
04-11-2019 Hoek en Blok ondernemerscolleges Belastingplan (kantoor Barendrecht)
04-11-2019 Bewustwordingsbijeenkomst BHV
05-11-2019 Het Ondernemersdebat
05-11-2019 Uitnodiging voor Europort 2019
06-11-2019 Bijeenkomst Spreker Robert Doornbos 6 november 2019
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
088-6900280
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen