Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws    november 2019   
In deze nieuwsbrief:
  • Relatieavond Hoek en Blok 25 november 2019
  • DNA Legal | Wet Arbeidsmarkt in Balans
  • Bruisend eeuwfeest Euser Transport
  • “TRAVEL STORE”: nieuwe naam voor Gorcums Reisburo Groep Gorinchem
  • Maat Transport van transportbedrijf naar allround logistiek dienstverlener in 85 jaar!
  • Voorbereidende werkzaamheden A15-N3 gestart
  • Gebied Louterbloemen-Duivelseiland nu extra beveiligd
  • Word Member
Relatieavond Hoek en Blok 25 november 2019

Op maandag 25 november aanstaande organiseert Hoek en Blok wederom een relatieavond. Als speciale gasten hebben wij de cabaretiers Joep van Deudekom en Rob Urgert uitgenodigd. Een tweetal cabaretiers dat u middels een prikkelende voorstelling een uur zal vermaken.

 

Voorafgaand zullen wij u een inkijkje geven in de ontwikkelingen van Hoek en Blok.Joep van Deudekom en Rob Urgert zijn onder andere bekend van televisieprogramma’s als ‘Onder de tram’, ‘Tussen de Oren’ en ‘Met de Kennis van Nu’. Na een uur van topamusement met als onderwerp ‘The Manipulation Game’ zult u zich nadien voortdurend afvragen hoe u tot kleine en grote keuzes komt. Dacht u tot dat moment dat uw keuzes op rationele aannames waren gebaseerd, na 25 november weet u wel beter! 

 


Joep van Deudekom en Rob Urgert
met ‘The Manipulation Game’

 

Hoek en Blok Sliedrecht
Stationspark 625
3364 DA  Sliedrecht                                   

T: 0184-496800 

    
Hoek en Blok Barendrecht
Tuindersweg 22
2991 LR  Barendrecht

T: 0180-645464 
I: www.hoekenblok.nl
E: info@hoekenblok.nl

 

DNA Legal | Wet Arbeidsmarkt in Balans

Klik op plaatje voor vergroting.

 

DNA-Legal
Grote Markt 20
4201 EB  Gorinchem

T: 0183-631800
I: www.dnalegal.nl 
E: algemeen@dnalegal.nl

 
Bruisend eeuwfeest Euser Transport

Euser Transport in Barendrecht heeft vrijdag en zaterdag op uitbundige wijze het honderdjarig bestaan gevierd. Speciaal voor de festiviteiten was het terrein van Euser aan de Ebweg omgetoverd tot een festivalterrein met een 70 meter lange feesttent.  

 

Bas en Lisette Euser vertellen voor een volle zaal aan Suzanne Mulder over hun familiebedrijf.

 

Vrijdag kwamen de externe relaties op bezoek om de directie – Lisette en Bas Euser – te feliciteren. Zaterdagavond was de tent voor honderden personeelsleden, die door hun werkgever werden getrakteerd op lekker eten en drinken, entertainment, een feestband en een verrassingsoptreden van Gerard Joling.  

 

De historie en de toekomst van het logistieke bedrijf (350 vrachtwagens, 620 medewerkers) vormden de rode draad van het bruisende tweedaagse event.

 

Geluidenimitator Niek Boes opende vrijdag het programma voor relaties met een unieke show, waarin de geluiden van de weg, de logistiek en het honderdjarige bedrijf centraal stonden. Trendwatcher, TEDx spreker en mediafenomeen Ruud Veltenaar wist de zaal met relaties te inspireren met zijn boeiende verhaal over de toekomst van de logistiek en vernieuwende kansen die een veranderende wereld biedt. Dagvoorzitter Suzanne Mulder interviewde tevens de huidige directieleden Lisette en Bas Euser.  

 

Paard en wagen
Het avontuur van grondlegger Aart Euser begon een eeuw geleden met een bodedienst in Barendrecht met paard en wagen. Hard werken had hij geleerd op het tuindersbedrijf van zijn ouders die befaamd waren om de teelt van aardbeien. Maar Aart wilde iets anders. Hij ging aan de slag als transporteur. Zijn nazaten maakten van de bodedienst het grote en innovatieve bedrijf dat Euser Transport nu is: Aart’s zonen Cor en Henk Euser, en daarna de zoon van Cor, Ad Euser, de vader van Lisette. Ad was de man die in het bedrijf aan het bedrijf ging werken en zorgde voor meer spreiding in het werk. Begin 2000 gingen Lisette en Bas verder professionaliseren en zijn met trots de aanjager van het huidige succes en de groei.  

Het feest aan de Ebweg werd vrijdag bijgewoond door klanten van het eerste uur zoals Brocacef en Bakker Barendrecht. Ook vaste klanten waren ruim vertegenwoordigd, zoals Sligro, Jumbo, Hema, Hollander, Klootwijk, Havi, Albert Heijn en Technische Unie. Die klantentrouw heeft Euser Transport verdiend met betrouwbaarheid en een onberispelijke staat van dienst.

 

Het Euser-personeel verraste Bas en Lisette Euser met een mooi aandenken aan het eeuwfeest.

 

Euser Transport
Ebweg 7
2991 LS  Barendrecht

T: 0180-617200
I: www.euser.nl
E: Info@euser.nl

 
Klik voor meer foto's
“TRAVEL STORE”: nieuwe naam voor Gorcums Reisburo Groep Gorinchem
 

De Gorcums Reisburo Groep voegt per 1 november 2019 alle merknamen samen tot Travel Store.Zowel de naam Gorcums Reisburo Groep, als de bekende merken die in de groep actief zijn; RegioReisburo, Traveltroef, Piloot Koen en ReisTeam, gaan verder als Travel Store. Het reisbedrijf is in 1975 gestart en is nog altijd een 100% zelfstandig familiebedrijf gespecialiseerd in vakanties en zakenreizen. En dat blijft zo.

 

Links Ron Visch en rechts Frank Visch naast het logo van de Travel Store.

 

FUTURE PROOF

Directeur Frank Visch: ”Om de reiziger te kunnen blijven verrassen met onderscheidende service, vakkennis en scherpe prijzen, is het nu tijd voor de volgende stap: één duidelijk merk dat alle kennis, ervaring en aanbod bundelt: Travel Store, de wereld aan reizen”.

 

REISBUREAU
Op de vraag of Visch nog toekomst ziet in het reisbureau is hij zelfverzekerd: “Noem één reden waarom je een reis niet bij Travel Store zou boeken? Het is namelijk vaak voordeliger, omdat wij de beste deals hebben en alles vergelijken. Onze Travel Agents begeleiden de klant voor, tijdens en na de reis. Eén persoonlijk contact waar je op kunt terugvallen en die al het werk uit handen neemt. Een enorm groot en uniek aanbod, zoals de reizen van FOX, Booking.com, KLM, TUI en Corendon. Maar ook de eindeloze mogelijkheden rechtstreeks bij lokale agenten; voor u op maat samengesteld. Zekerheid vanwege het lidmaatschap van ANVR, SGR en Stichting Calamiteitenfonds Reizen. En zo kan ik nog even doorgaan”, aldus een lachende Visch.

 

TECHNIEK

Naast duidelijkheid wil Visch ook de service verder uitbreiden: “We gaan het verschil maken door de kennis van echte specialisten te combineren met hedendaagse techniek”. Zo wordt binnenkort een nieuwe en gebruiksvriendelijke (mobiele) website gelanceerd: www.travelstore.nl. Hier kan je tijdens het boeken gemakkelijk de hulp inschakelen van een echte specialist. Daarnaast komt er een speciale website voor inspiratie en komt er een interactief Travel Blog. Tevens wordt de bereikbaarheid uitgebreid met WhatsApp, webchat en live video calls.

 

ZAKENREIZEN
Het zakenreisbureau Travel Store Business staat garant voor de beste deals in vliegtickets, hotels en autohuur. Met vestigingen in Gorinchem en Dordrecht wordt midden Nederland bediend,maar de service reikt wereldwijd. Ook hier maken vakkennis en service het verschil, ondersteund door de laatste automatiserings-gemakken. Ook voor groepsreizen en incentives heeft Travel Store Business de juiste expertise.

 

Per 1 november 2019 zijn de Travel Stores 7 dagen in de week bereikbaar en van maandag t/m vrijdag zélfs tot 21.00 uur ’s avonds. Met 7 locaties in de regio kan men altijd bij een Travel Store terecht of 24/7 op www.travelstore.nl.

 

Travel Store
Concordiaweg 8
4206 BB  Gorinchem

T: 0183-620000
I: www.travelstore.nl
E: info@travelstore.nl

 
Maat Transport van transportbedrijf naar allround logistiek dienstverlener in 85 jaar!


Klik op de foto voor een volledige impressie van de jubileumviering de foto’s op de Facebookpagina.

 
Vrijdag 11 oktober werd dit gevierd met collega’s, familie, vrienden, besturen en (zakelijke) relaties.

Tijdens het officiële deel, dat onder leiding stond van Jan Dirk Stouten, werden Jan Boeve (directeur van Transport en Logistiek Nederland), Jaap Paans (Burgemeester van Alblasserdam), Arthur Musters (Countrymanager STILL Nederland), Ton Barten (directeur TRE) en Ludo Kummu (Senior businessmanager at Port of Rotterdam) als stakeholders geïnterviewd.

 

De directieleden Arjan Maat, Pierre Busé, Marcel Tuijtel en aandeelhouders Adri en Alexander Maat werden uiteraard ook geïnterviewd.

 

Voor de laats genoemde was het officiële deel een complete verrassing. Zowel de gasten op het podium als de cadeaus uit handen van VVAlblasserdam, collega’s, vrienden en relaties. 
De showroom was omgebouwd tot een geweldige feestlocatie door Plaisier AudioVisueel en Bon Bon party service. 

 

Open Dag zaterdag 12 oktober

Wij zetten regelmatig onze deuren open op verzoek van scholen, stichtingen en business clubs. Veel mensen kennen ons van de vrachtwagens die ze regelmatig voorbij zien komen. Daar zijn wij natuurlijk ook enorm trots op. Gestart met een vrachtwagen en inmiddels uitgegroeid tot het wagenpark wat er nu staat.

 

Anno nu zijn wij een compleet logistieke dienstverlener met een uitgebreid dienstenpakket en meerdere vestigingen. Ons jubileumjaar was een mooie aanleiding om de deuren van onze twee vestigingen in Alblasserdam voor alle geïnteresseerde open te zetten.

 

Beide locaties konden bereikt worden door de busdiensten die iedere 15 minuten van de locaties vertrokken. Bij binnenkomst ontving je een consumptiekaart om alle lekkernijen te proeven die verzorgd waren door Bon Bon Party service. Naast de rondleidingen waren er diverse activiteiten op de locaties voor jong en oud. Ruim 1000 geïnteresseerden hebben onze locaties bezocht. 

 

Klik op de foto voor een volledige impressie van de Open Dag de foto’s op onze Facebookpagina..

 

Maat Transport
Edisonweg 43
2952 AD  Alblasserdam

 

T: 078-6912800
I: www.maat4pl.nl
E: info@maat4pl.nl

 
Voorbereidende werkzaamheden A15-N3 gestart

Rijkswaterstaat is gestart met de voorbereidende werkzaamheden  voor de aanleg van de nieuwe aansluiting van de N3 op de A15. Met de nieuwe aansluiting verbetert Rijkswaterstaat de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de regio. Bouwbedrijf Strukton gaat vanaf medio november  de huidige drie carpoollocaties bij de aansluiting van de A15 met de N3 en de N214 vervangen door één nieuwe  carpoollocatie. Tegelijk met de verhuizing wordt het aantal beschikbare carpoolplaatsen verhoogd naar 120. 

 

Nieuwe aansluiting A15 op de N3

Voor een goede verkeersafwikkeling vanuit Papendrecht, Dordrecht en de N214 en het verbeteren van de doorstroming op de A15 moet de de aansluiting van de N3 op de A15 meer verkeer kunnen verwerken. Hiervoor wordt de aansluiting van de toe- en afritten van de A15 (richting Rotterdam) op de N3 aangepast. De huidige rotonde op de N214 wordt vervangen door een kruispunt met verkeerslichten. De huidige drie carpoollocaties worden samengevoegd tot één grote carpoollocatie aan de Parallelweg, ten oosten van de N3/N214 met in totaal 160 plaatsen. Het project is naar verwachting medio 2021 gereed.  

 

Verplaatsen bestaande carpoollocaties

Half november sluiten  de bestaande 3 carpoollocaties langs de N3 en N214 in Papendrecht . Deze worden verplaatst naar een nieuwe tijdelijke carpoolplaats aan de Veerweg. Op gele borden wordt de exacte datum van afsluiten aangegeven.De huidige locaties zijn nodig voor de uitvoering van de werkzaamheden. Op de nieuwe locatie gaat het aantal parkeerplaatsen omhoognaar 120. De tijdelijke carpoolplaats is in gebruik totdat de definitieve carpoollocatie aan de Parallelweg, ten oosten van de N3/N214, beschikbaar is.  

 

Vleermuizen

Om ruimte te maken voor de werkzaamheden moeten de populieren rond de huidige carpoolplaatsen verwijderd worden.Vleermuizen gebruiken deze bomen als oriëntatiepunten op de vliegroutes naar hun winterverblijf. Daarom wordt gewacht met het weghalen van de bomen tot eind november 2019 als de vleermuizen naar elders vertrokken zijn om hun winterslaap te houden.In het voorjaar worden vleermuisschermen geplaatst. Daarmee  kunnen de vleermuizen hun oorspronkelijke vliegroute volgen, ook als de bomen weg zijn. Ter compensatie van de weggehaalde bomen worden elders nieuwe bomen geplant. 

 

Beter bereikbaar

In de regio Drechtsteden werkt Rijkswaterstaat aan verschillende infrastructurele projecten. Zo verbetert Rijkswaterstaat de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de Drechtsteden. De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe aansluiting van de A15 op de N3 is gestart in oktober en loopt door tot medio 2021.  

 

Rijkswaterstaat verbetert ook de aansluiting van de N3 op de A16 en verbreedt een deel van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht. Daarnaast zorgen we door groot onderhoud aan de N3 en diverse bruggen en tunnels binnen de Drechtsteden voor veilige en betrouwbare wegen.

 

Meer informatie

Via www.rijkswaterstaat.nl/hinderA15N3 is meer informatie te vinden over de werkzaamheden en de mogelijke hinder. Voor vragen kunnen belangstellenden terecht op het reguliere nummer van Rijkswaterstaat 0800-8002. 

 
Gebied Louterbloemen-Duivelseiland nu extra beveiligd

Tijdens de nieuwjaarsborrel van BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) Louterbloemen werd het startschot al gegeven, maar afgelopen week hebben verschillende bedrijven uit BIZ Louterbloemen-Duivelseiland de beveiligingscamera’s en slagbomen in werking gesteld. Hiermee is het bedrijventerrein Louterbloemen-Duivelseiland geheel beveiligd.

 

 

De slagbomen op de Van Leeuwenhoekweg werden tijdens een officiële openingshandeling in gebruik genomen. Het doel van de slagbomen en beveiligingscamera’s is om het bedrijventerrein een stuk veiliger te maken. ‘Voorheen was de entree aan de Van Leeuwenhoekweg in tegenstelling tot de Nijverheidsstraat niet beveiligd met camera’s. Hierdoor stond de achterdeur letterlijk open en kon men ongezien het bedrijventerrein opkomen. Dit heeft geleid tot twee incidenten waarbij een daderprofiel ontbrak.’ aldus Martijn Onnink van BIZ Louterbloemen-Duivelseiland. 
 

Bestuursleden BIZ Louterbloemen.


De incidenten en het feit dat er met enige regelmaat grofvuil werd gedumpt, waren voor de bestuursleden van BIZ Louterbloemen-Duivelseiland voldoende redenen om de beveiliging van Louterbloemen-Duivelseiland uit te breiden. De diverse nieuwe camera’s maken inzichtelijk waar voertuigen naar toe rijden en welk kenteken er bij hoort. 

 

De camera’s zijn volgens de bestuursleden van BIZ Louterbloemen-Duivelseiland al een succes. De eerste incidenten, zoals bijvoorbeeld schade aan een geparkeerde personenauto, zijn probleemloos opgelost. BIZ Louterbloemen verwacht dat de incidenten en het dumpen van grofvuil de komende periode zullen dalen.

 
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 195,00 tot eind 2020!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
25-11-2019 Relatieavond Hoek en Blok
12-12-2019 Bedrijfsbezoek PAL-V - de vliegende auto
 
Volledige agenda
Agenda
21-11-2019 IKG Netwerkbijeenkomst met spreker 21 november 2019
21-11-2019 Save the date: Netwerkborrel Jong M&A aan de Maas - 21 november 2019
25-11-2019 Hoek en Blok Relatieavond
09-12-2019 Businesslunch met spreker
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
088-6900280
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen