Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws december 2019   
In deze nieuwsbrief:
 • Geslaagde Memberbijeenkomst bij PAL-V!
 • Minder graafschade door krachtenbundeling euroradar en BlindGuide
 • Dataplace neemt Datacenter Nedzone over
 • Media-Creators bestaat 1,5 jaar
 • Drukwerk vervaardigd op een energie zuinige manier!
 • Uitnodiging Oliebollendag 30 december bij FullTank
 • Cyber Netwerk Drechtsteden helpt tegen hackers
 • IKG's symbool van geluk voor het eerst sinds elf jaar uitgereikt
 • Wij wensen u fijne feestdagen!
 • Word Member
Geslaagde Memberbijeenkomst bij PAL-V!“A car that flies, a plane that drives”. PAL-V is een gyrocopter en wordt in de markt omschreven als een combinatie van een auto en een vliegtuig.

Onlangs hadden we met Members en Partners, die bij ons eerdere bezoek niet aanwezig konden zijn, een geslaagd exclusief bedrijfsbezoek waar een toelichting werd gegeven op dit nieuwe fenomeen.
Na de presentatie volgde een rondleiding en na afloop was er een borrel en werden de exclusieve hapjes verzorgd door Nannings Catering uit Dordrecht.

 

Klik op onderstaande afbeelding voor meer foto's:

 
Minder graafschade door krachtenbundeling euroradar en BlindGuide


Onlangs voerden we samen met euroradar een pilot project uit waarin we door middel van grondradar de route van een nieuw aan te leggen FttH glasvezel kabel in hebben gemeten. Doel van deze pilot was het verbeteren / verrijken van KLIC informatie om zodoende graafschade te voorkomen.

 

Bij het opleveren van deze eerste pilot laten euroradar en BlindGuide zien wat de kracht van samenwerking is bij innovatie. Sinds de aanschaf van de nieuwe grondradar door euroradar is het mogelijk geworden om in 1 run een nieuw route, van een aan te leggen kabel, in te meten. 

Door slim gebruik van de ETL tool van BlindGuide zijn we nu in staat de exacte ligging van kruisende leidingen en verhardingen in de BlindGuide KLIC App te laten zien aan de graafploeg. 

Het eindresultaat van deze krachtenbundeling is: 

 • Meer en betere informatie op de put;
 • Minder en gerichter proefsleuven maken;
 • Minder graafschade.

 

BlindGuide

Damstraat 24
3371 AD  Hardinxveld-Giessendam

 

T: 010-2617090
I: www.blindguide.nl
E: info@blindguide.nl

                                                                      
Dataplace neemt Datacenter Nedzone over

Dataplace breidt uit naar zes datacenters door Nederland

 

Alblasserdam, 13 november 2019 : Dataplace, dé carrier neutrale en landelijke datacenter exploitant van Nederland, heeft met ingang van 8 november jl. Datacenter Nedzone overgenomen. Met deze vierde overname van een datacenter versterkt Dataplace haar positie in de nationale datacentermarkt.

 

Datacenter Nedzone is gevestigd in Steenbergen en speelt een belangrijke regionale rol als het gaat om datacenterdienstverlening in Brabant en het zuidelijk gebied van Nederland. Deze locatie zal voornamelijk het westen van Noord-Brabant en Zeeland gaan versterken met een verlenging naar onze zuiderburen in de regio Antwerpen. In combinatie met de doelstelling van het leveren van hoge kwalitatieve dienstverlening, maakt dit het datacenter tot de ideale aanvulling op het huidige datacenterportfolio van Dataplace.

 

Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace: “Nedzone heeft een uitstekende reputatie, is zeer klantgericht en ligt geografisch op een interessante positie. Wij zijn enorm verheugd met deze toevoeging aan ons groeiend aantal datacenters in Nederland en kijken uit naar de samenwerking met het team.”

 

Arco van Bezooijen, Directeur van Datacenter Nedzone: “Wij zijn ontzettend blij met de overname door Dataplace. Voor de klanten verandert er niets, al het personeel blijft betrokken bij het datacenter. Tegelijkertijd kan het datacenter gaan profiteren van de sterke positie in de markt van Dataplace.”

 


Arco van Bezooijen (Datacenter Nedzone) en Gerben van der Veen (Dataplace).

 

Over Dataplace

Dataplace bestaat sinds 2010 en maakt sinds 2016 onderdeel uit van de Eurofiber Group. Vanuit vier moderne carrier neutrale Tier III datacenters in de regio’s Rotterdam, Utrecht, Arnhem en Brabant worden hoogwaardige (twin) datacenterdiensten geleverd. Op dit moment wordt het Tier III+datacenter in Hoofddorp gebouwd. Dataplace Amsterdam zal naar verwachting in Q1 2020 haar deuren openen. Dataplace beschikt over de ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, ISO 50001, NEN7510 certificering en een ISAE-3402 type II verklaring. Het onderscheidend vermogen van Dataplace uit zich in kennis en ervaring in datacentermanagement en in de persoonlijke aandacht voor klanten.Inmiddels maken vele IT gerelateerde ondernemingen, overheidsinstellingen, zorginstellingen en beursgenoteerde bedrijven tevreden gebruik van de dienstverlening. Klanten van Dataplace waarderen de dienstverlening met een 8,5. Voor meer informatie: www.dataplace.com

 

Over Datacenter Nedzone

Nedzone biedt sinds 2006 professionele datacenterdiensten aan vanuit haar eigen publieke datacenter in het West-Brabantse Steenbergen. Dankzij de no-nonsense mentaliteit, persoonlijke benadering en een gedegen kennisniveau weet een grote groep van bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen Nedzone te vinden. Direct langs de snelweg A4 gelegen is Nedzone uitstekend bereikbaar voor klanten uit Zeeland, Zuid-Holland, Brabant en België. Vanuit Antwerpen staat de klant in zo'n 40 minuten voor de deur van het datacenter. Klanten van Nedzone waarderen de dienstverlening met een 9,4. Voor meer informatie: www.nedzone.nl


Dataplace
Van Coulsterweg 6
2952 CB  Alblasserdam

 

T: 088-3282752
I: www.dataplace.com
E: sales@dataplace.com

 
Media-Creators bestaat 1,5 jaar


Vlnr: Pim Overmeer, Lennart van Roosendaal en Shanna Krielaart.

 

In die 1,5 jaar hebben we veel ondernemers weten te verbazen én te verblijden met onze service. Daar waar er veel bedrijven hun uitingen op website en social media ‘erbij’ doen, kunnen wij zorgen voor een professionele uitstraling.  Onze service biedt ruime mogelijkheden op het gebied van beeldmateriaal. Van video, foto, edit service en logo animaties tot advertentie banners voor de social-mediakanalen. ‘Wij zijn een one stop shop voor de MKB’er’.

 

U bepaalt wat u betaalt. Echt?! Jazeker! Wanneer u ons nodig heeft bepaald u hoeveel tijd we in uw project steken. Door ons gunstig uurtarief is er voor elk budget een oplossing. Daarbij bewaren we de geschoten footage 1 jaar. Door bijvoorbeeld bij de eerste opdracht een logo-animatie te laten maken, gebruiken we deze uiteraard in de volgende opdracht. Dat scheelt weer tijd en dus kosten.

 

Kijk eens op onderstaande website, bel of mail ons, hoe klein of groot uw project ook is, wij staan voor u klaar. 

 

Media-Creators
Rivierdijk 759
3361 BV  Sliedrecht

 

T: 0184-424892
I: www.media-creators.nl 
E: info@media-creators.nl

 
Drukwerk vervaardigd op een energie zuinige manier!Bij Grafisch Bedrijf Crezée zijn we ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheden en streven daarom ook naar duurzame en milieuverantwoorde oplossingen met de groene ambitie: een leefbare wereld voor zowel de huidige als toekomstige generaties. In samenwerking met SolarComfort uit Geldermalsen hebben wij 986 zonnepanelen op het dak laten plaatsen.

Met het totaal van 986 panelen wordt circa 250.000 kWh per jaar opgewekt. Hiermee kan Crezée ongeveer 60% van haar energiebehoefte zelf opwekken. Tevens zetten ze een flinke stap in de richting van energie neutraal produceren en een zeer grote vermindering van de CO2 uitstoot. 

 

Crezée is al ruim 80 jaar actief in de Grafische Industrie en heeft zich ontwikkelt tot een full-service grafisch bedrijf.

Met name in de DirectMail markt hebben wij onze sporen al flink verdiend; Er gaat echter niets boven direct mail: een geheel gepersonaliseerde boodschap op papier. De persoonlijke benadering zorgt voor extra veel attentiewaarde bij de ontvanger. Vanaf het eerste idee tot en met realisatie en distributie kun je op ons rekenen. We geven eerlijke adviezen, denken mee en besteden uiterste zorg aan je drukwerk. Onze gedreven vakmensen hebben in alle fasen de controle, waardoor je verzekerd bent van het beste eindresultaat.

Verwacht je dat je drukwerkpartner flexibel is en altijd klaarstaat? Ook aan die verwachting voldoet Crezée graag.

Als full-service grafisch dienstverlener onderscheiden we ons niet alleen door vakmanschap, maar ook door klantgerichtheid.De communicatielijnen houden we kort en we zetten altijd dat stapje extra. Ontzorgen zit in onze genen! 

 

 

Wil je meer weten of kennismaken? Kijk dan eens op de website www.crezee.nl of neem contact op.

Bekijk hieronder een filmpje:Crezée Grafische oplossingen
Energieweg 31
4231 DJ  Meerkerk

 

T: 0183-358282
I: www.crezee.nl
E: info@crezee.nl

 
Uitnodiging Oliebollendag 30 december bij FullTank
                                                                    Op 1 januari 2020 verandert onze naam! Hans de Baat Olieprodukten BV wordt FullTank. Een naam die is ontstaan uit ons motto dat ‘klanten altijd een volle tank moeten hebben’. Ook voor ons is dat wennen, maar onze service en mensen veranderen niet! 

 

U ontvangt nog steeds dezelfde producten, diensten en service. FullTank is en blijft dé leverancier van al uw brandstoffen, AdBlue® en smeermiddelen. Service staat op één bij FullTank en de klant is koning. Wij zorgen er voor dat u altijd een volle tank heeft!

 

Om het jaar op een gezellige manier af te sluiten en te proosten op een succesvol 2020, nodigen wij u graag uit voor onze FullTank Oliebollendag op maandag 30 december. Neem deel aan de workshop ‘24/7 bestellen via de FullTank App’ en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. €25,00. Kom gezellig langs! Aanmelden is niet nodig.

 

PROGRAMMA

 

- 11.00 uur Onthulling nieuwe bedrijfsnaam

- Bedrijfsrondleidingen

- Bewonder onze nieuwe 5-assige Scania tankwagen

- Demonstraties Diesel CleanTank Service

- Workshops vernieuwde FullTank App

- Demonstraties AdBlue fabriek

- Netwerken met uw collega’s

- Muziek, een drankje en vers gebakken oliebollenEvent: FullTank Oliebollendag
Datum: maandag 30 december 2019
Tijd: 11.00 – 19.00 uur

FullTank                               

Griendweg 80                                   

4209 DB  Schelluinen


T: 0183-629392
I: www.fulltank.nl
E: info@fulltank.nl

 
Cyber Netwerk Drechtsteden helpt tegen hackers


De kwetsbaarheid voor cybercriminaliteit neemt toe. Cyber Netwerk Drechtsteden (CND) is een initiatief dat organisaties de helpende hand biedt. Hoek en Blok IT-advies en IMC Subsidieadviseurs staan aan de basis van dit netwerk.

 

Om veilig digitaal ondernemen mogelijk te maken, zijn onder aansturing van het ministerie van Economische Zaken enkele regionale samenwerkingsverbanden gestart die het bedrijfsleven hierbij ondersteunen. In regio Drechtsteden hebben vier organisaties de handen ineengeslagen: IMC Subsidieadviseurs, Hoek en Blok IT-Advies, HBO Drechtsteden en Vitrumnet. Het CND gaat bedrijven helpen om het onderwerp cybersecurity beter te begrijpen en biedt handvatten om de digitale veiligheid op orde te krijgen. Iets voor u? Meld u vrijblijvend aan!

 

Risico’s IT

Volgens Steven Verkaart, IT-adviseur en cybersecurity-specialist van Hoek en Blok is informatiebeveiliging een drie-eenheid van mens, processen en techniek. “Bedrijven moeten zich eerst bewust worden van de ICT-afhankelijkheid en de beveiligingsrisico’s. Als een bedrijf zichtbaar van buitenaf voor het raam een wifi-code heeft liggen en je via het gastennetwerk direct op het interne bedrijfsnetwerk komt, dan valt er veel te verbeteren. Als het management zicht bewust wordt van de risico’s, dan volgen technische en organisatorische maatregelen vanzelf.”

 

Online babbeltruc

Dat het voor een hacker met een beetje ervaring niet moeilijk is om een bedrijf geld te ontfutselen, is inmiddels wel duidelijk. Na een uurtje LinkedIn weet men wie er op de financiële administratie werkzaam is en wie de directeur is. Het vervalste mailtje voor een spoedbetaling wordt hierop aangepast en naar de administrateur verstuurd, uiteraard vanaf een goed gelijkend mailadres. Al snel volgt antwoord van de administrateur: “Ik ben op kantoor en doe het gelijk wel even. Naar welk rekeningnummer moet het?” Met een glimlach op zijn gezicht stuurt de hacker een antwoord terug met hierin het rekeningnummer van zijn ‘ezel’. Klaar is Kees.

 

Mentaal

Juist aan het mentale aspect van cyberweerbaarheid besteedt CND veel aandacht. “We ontwikkelen tools, zoals enquêtes, waarmee we bedrijven bevragen hoe afhankelijk ze zijn van hun IT-componenten. En wat de schade is als deze uitvallen of gegevens gestolen worden. Dit maakt bedrijven stapje voor stapje meer bewust van het risico. Vervolgens bieden we samen met studenten van onze partner HBO Drechtsteden tools aan om bedrijfsspecifieke risico’s te inventariseren. Dat gebeurt op een persoonlijke manier in de context van het bedrijf. Zo dringt het belang ervan des te meer door en wordt het tastbaar.”

 

Wijsheid komt met de jaren

Helaas. Deze uitdrukking lijkt voor IT-risico’s en beveiliging niet te kloppen. De technische beveiliging van systemen blijft bij veel MKB-bedrijven namelijk achter. De schuld van een leverancier? Gebrek aan kennis van de eigen IT-beheerder? Slechte software? Nee, interesse van het management is keer op keer de oorzaak. Doordat ICT onvoldoende prioriteit op de directie-agenda geniet, blijven risicoanalyses en adequate sturing op IT-beveiliging achter. 

 

Meer informatie over de beveiliging van uw IT? Neem contact op met Steven Verkaart, s.verkaart@hoekenblok.nl of 0184-496800.

 

Cybersecurity vormt steeds vaker een integraal onderdeel van product- ontwikkeling in de maritieme wereld, smart technology en de maakindustrie. De adviseurs van IMC ondersteunen bedrijven en instellingen bij het benutten van subsidies op het gebied van productontwikkeling en innovatie. IMC Subsidieadviseurs heeft er bijvoorbeeld ook voor gezorgd dat het CND de komende 3 jaar financieel wordt ondersteund door een subsidie van het Ministerie van Economische Zaken. Voor meer informatie neemt u contact op met Roland van de Graaf, r.vd.graaf@imcosa.nl of 0184-496807.

 

Sluit u aan!

Wilt u meer weten over het Cyber Netwerk Drechtsteden en u hier vrijblijvend bij aansluiten? Vul het contactformulier in op www.cybernetwerk.nl

 
Hoek en Blok Sliedrecht
Stationspark 625
3364 DA  Sliedrecht

T: 0184-496800
I: www.hoekenblok.nl
E: info@hoekenblok.nl

Hoek en Blok Barendrecht
Tuindersweg 22
2991 LR  Barendrecht

T: 0180-645464

IKG's symbool van geluk voor het eerst sinds elf jaar uitgereikt


Ton de Hoog, algemeen directeur van Attema. Foto Johannes van Camp

 

Ton de Hoog, algemeen directeur van Attema, had eigenlijk in Duitsland moeten zijn woensdag, maar er was een vrolijke samenzwering opgezet om zijn agenda vrij te houden. Daardoor kon hij ’s avonds naar de eindejaarsborrel van de Industriële Kring Gorinchem in restaurant Stoute Karel, waar hij werd verrast door voorzitter Edward van der Meijden met het gouden Klavertje Vier. De speld was in 2008 voor het laatst uitgereikt, in dat jaar aan Harry Vertooren en Piet IJssels.
,,Ik voel me vereerd’’, reageert De Hoog dankbaar. ,,Het is een mooi gezelschap. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor het bedrijf Attema. Naast Piet IJssels en Leen Hage, die van het Gewestelijk Arbeidsbureau was, kwamen alle Klavertje Vier-dragers van de grote bedrijven. Van Oord, Arie Roza van Tevan en Geert Willemstein van JéWé natuurlijk, Henk Kuijpers van Strago. Gijs Attema ook, onze oprichter, heeft hem ook gehad. Zijn Klavertje Vier hangt bij ons in de receptie.’’
Zelf was Ton de Hoog zeven jaar voorzitter van de IKG. In ‘zijn’ periode werd de onderscheiding nooit vergeven. ,,Het is een moeilijke beslissing’’, meent hij. ,,Je moet zoiets wel exclusief houden. Anders verliest het zijn waarde. En je wilt er ook niemand mee voor het hoofd stoten door hem of haar te passeren. Dus het is een dappere stap van het bestuur. Wij hebben het destijds niet aangedurfd.’’

Attema

Met een veertigjarig dienstverband bij Attema, tien jaar als algemeen directeur (allebei dit jaar), een lang voorzitterschap bij de IKG en een lopend voorzitterschap van de G11 en de Unitas Business Club heeft De Hoog onmiskenbaar zijn stempel gedrukt op de Gorcumse economie. En hij heeft het drukker dan ooit sinds Attema twee jaar geleden werd overgenomen door de Duitse Kaiser Group. ,,Daardoor ben ik minder bij IKG-bijeenkomsten geweest de afgelopen tijd. Woensdag moest ik eigenlijk ook in Duitsland zijn, maar dat ging niet door.’’ Lachend: ,,Nu weet ik waarom.’’
,,De afgelopen maanden is er in sneltreinvaart geïnvesteerd in efficiencyverbetering en de marktvraag is, tegen de verwachtingen in, ook enorm toegenomen. Dus we lopen aardig op onze tenen. En dan gaan wij ook nog eens produceren voor de Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse markt. Onze producten worden daarvoor in maart geïntroduceerd op de beurs in Frankfurt. We zijn in Gorinchem aangewezen als groeilocatie. Er wordt geïnvesteerd in de modernste technieken. Onze corporate identity zal erdoor veranderen; er komt een nieuw logo, maar voor de Nederlandse markt blijft de naam Attema wel overeind.’’

Spreekbuis

Ton de Hoog is voorzitter van de G11, het overlegplatform van de grootste werkgevers in Gorinchem dat deels de rol van de IKG heeft overgenomen. Maar hij benadrukt: ,,De IKG blijft de enige ondernemingsvereniging in de stad, als spreekbuis richting overheden. Daarom is het IKG-lidmaatschap ook een voorwaarde om bij de G11 aan te sluiten. We hebben er toevallig pas nog uitvoerig over gesproken met elkaar: de IKG wil er zijn voor alle ondernemers in de stad, ook voor de zzp’ers, maar de grote bedrijven hebben ook behoefte aan een eigen overleg. We moeten kijken waar we elkaar kunnen vinden en in welke dossiers we samen kunnen optrekken.’’

Edward van der Meijden is dit jaar, het negende lustrumjaar van de IKG Ondernemingsvereniging, voorzitter geworden. De IKG verruimt de komende tijd zijn grenzen, vertelt hij, want: ,,We willen de belangenbehartiger zijn van álle ondernemers. Of het nu over de A27 gaat, de arbeidsmarktregio, het onderwijs, citymarketing; de IKG wordt overal over bevraagd als vertegenwoordiger van het bedrijfsleven. Maar dan moet je ook namens alle ondernemers kunnen spreken. We hebben daarom de drempel verlaagd voor de zzp’er en voor bedrijven uit omliggende gemeenten. We richten de blik naar buiten, we hebben veel te bieden aan bedrijven uit de regio. Als zij zich in onze doelstellingen herkennen, zijn ze van harte welkom om lid te worden.’’
In overleg met de gemeente heeft de IKG dit jaar een actieplan opgesteld met als werktitel ‘Gorinchem Onderneemt’. Het is een richtinggevende agenda waarin de ambities zijn beschreven, inclusief streefdatum en de partij die het initiatief moet nemen. Voor 2020 staan bijvoorbeeld de introductie van een lokale stagebank, een ondernemersgala en collectieve inkoop op bedrijventerreinen aangeduid in het actieplan. ,,Het plan biedt structuur en houvast’’, stelt Van der Meijden. ,,En het stelt ons in de gelegenheid om proactief te zijn en prioriteiten in onze agenda aan te wijzen.’’

Jubileumboek

Het Klavertje Vier werd geïntroduceerd in 1976 ter gelegenheid van de opening van het Klaverblad Gorinchem. Het was een symbool van hoop en geluk in de moeilijke periode rond de ondergang van Nederhorst, voorheen De Vries Robbé.
Historie, heden en toekomst van IKG en de Gorcumse bedrijvigheid als geheel zijn beschreven in het woensdag gepresenteerde jubileumboek ‘Industriële Kring Gorinchem – 45 jaar ondernemend en verbindend’. Alle leden van de IKG Ondernemingsvereniging krijgen het boek cadeau. Andere belangstellenden kunnen een exemplaar bestellen via info@ikgo.nl. Het boek kost 29,95 euro.

Bron: AD Rivierenland  Tekst: Matthijs Daniels

Wij wensen u fijne feestdagen!

Het jaar is bijna voorbij. MeerBusiness ZHZ kijkt terug op een prachtig 2019.  Wij wensen u fijne feestdagen en graag tot in het nieuwe jaar!

                             
 
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 195,00 tot eind 2020!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
 
Volledige agenda
Agenda
28-12-2019 Eindejaarsbijeenkomst (Heerjansdamse Hazewinden)
09-01-2020 9 JANUARI GEZAMENLIJKE NIEUWJAARSRECEPTIE
09-01-2020 Nieuwjaarsfeest 2020 Dordrechtse Ondernemersvereniging
10-01-2020 Nieuwjaarsborrel 2020 VSO Sliedrecht
04-02-2020 Devel 30 party OV Zwijndrecht
 
Volledige agenda
Partners
Contact                                                             
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
085-9024990
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen