Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   januari 2020   
In deze nieuwsbrief:
  • DAR Bouwadvies BV heeft haar werkzaamheden uitgebreid met o.a. DAR Duurzaam
  • Pontons van Easy Pontons ingezet bij het Belgisch kampioenschap veldrijden
  • 3D modellen van gebouwen (BIM) openen in BlindGuide KLIC App
  • Waltmann Bedrijfshuisvesting op eigen benen
  • Den Besten: Opvallen én tijd besparen?!
  • Je webshop migreren naar Magento 2: de voordelen op een rij
  • Word Member
DAR Bouwadvies BV heeft haar werkzaamheden uitgebreid met o.a. DAR DuurzaamMede door het toegankelijk en bruikbaar netwerk van MeerBusiness Zuid-Holland Zuid, hebben DAR Duurzaam en Flexplek Gorinchem een concrete samenwerking gevonden. Samen zijn inmiddels over gegaan tot opdracht voor het verduurzamen van het zakelijk vastgoed. DAR Duurzaam gaat de vereiste energie-labels opleveren en met maatwerkadviezen de benodigde aanpassingen aan het vastgoed realiseren. Doel is dat de panden van Flexplek Gorinchem binnen de door de overheid gestelde termijn van 2023 voldoen aan de minimale energieprestatie. 

 

Ook Van Vliet bedrijfsmakelaars & adviseurs maakt inmiddels gebruik van de expertise door DAR Duurzaam, voor de (ver)bouwbegeleiding en verduurzaming van zakelijk vastgoed. De eerste QuickScan projecten zijn al in volle gang. Doel is om zakelijk vastgoed te verduurzamen en waar nodig te upgraden naar de nieuwe standaarden. DAR Bouwadvies BV ontzorgt van ontwerp tot oplevering.

 

  

 

 

DAR Duurzaam
Edisonweg 60
2952 AD  Alblasserdam

T: 078-2000219
M: 06-25114068
I: www.darbouwadvies.nl
E: info@darbouwadvies.nl

 

 
Pontons van Easy Pontons ingezet bij het Belgisch kampioenschap veldrijden

Belgisch kampioenschap veldrijden.


Een traject in de koers ging over het water van rivier De Schelde. Aangezien de Schelde een hoog en laag water verschil heeft van 6 m1 vielen de pontons droog bij laag water in de ronding van het talud. Door flexibiliteit van de pontons kwamen deze goed tot zijn recht. Een unieke toepassing die zeker herhaald gaat worden.Bekijk via onderstaande link de video-impressie:

 

Easy Pontons
Oude Beeck 3
4251 NP  Werkendam

 

T: 06-15950935
I: www.easypontons.nl
E: info@easypontons.nl

 
3D modellen van gebouwen (BIM) openen in BlindGuide KLIC App

Impressie van 3D mogelijkheden in Augmented Reality op je smartphone.


Wanneer je meer wil werken met de 3D mogelijkheden van AutoCAD (en andere pakketten) bij het ontwerpen van (ondergrondse) kabels en leidingen versus een nieuw te ontwerpen gebouw, zijn er reeds software pakketten voor op je pc beschikbaar. Maar om je 3D modellen op locatie in Augmented Reality op je smartphone te bekijken, zijn nog geen generieke viewers beschikbaar. Tot op heden!!

 

BlindGuide gaat binnenkort de 3D BIM module als aanvulling op de BlindGuide KLIC App lanceren voor Android. 

 

BlindGuide 3D BIM Module

In de BlindGuide 3D BIM Module ben je in staat om het nieuw ontworpen gebouw toe te voegen aan de bestaande KLIC data en deze op locatie in Augmented Reality te bekijken. Deze manier van op locatie nieuw aan bestaand toe te voegen geeft je een nog beter inzicht in de mogelijke conflicten (een boom of lantaarnpaal die in de weg staat maar niet bekend is in de BGT of andere GIS info.) tijdens de bouwfase.

 

Achtergrond BIM

Een bouwwerkinformatiemodel, in het Engels Building Information Model, beter bekend bij de afkorting BIM, is een digitaal model van een bestaande en/of geplande constructie, opgebouwd uit objecten waaraan informatie is gekoppeld. Zo kan naast de geometrie en positie van bijvoorbeeld een wand in een dergelijk model ook informatie worden toegevoegd zoals het te gebruiken bouwmateriaal (metselwerk of gewapend beton), kosten, de afmetingen van een sparing ten behoeve van een raamkozijn en het verloop van leidingwerk. De objectgeoriënteerde informatie kan gekoppeld worden aan meerdere zaken zoals fasering, functies, benodigde constructieve sterkte, specifieke aansluiting op omringende objecten, enzovoort.
Bron: Wikipedia

Bekijk via onderstaande link de video-impressie:BlindGuide
Damstraat 24
3371 AD  Hardinxveld-Giessendam

T: 010-2617090
I: www.blindguide.nl
E: info@blindguide.nl

 
Waltmann Bedrijfshuisvesting op eigen benen


Frank Bremmer (l) en Hans van Andel.

 

Onlangs is dit gepubliceerd in een deze keer bijzondere uitgave van ons vastgoedmagazine Business Update. En dat bijzondere heeft vooral op mijzelf betrekking. Het is namelijk voor de eerste keer ‘mijn’ uitgave. Begin oktober sloten voormalig eigenaar Frank Bremmer en ik een prettig overnametraject af en zodoende ben ik vanaf dat moment eigenaar van Waltmann Bedrijfshuisvesting BV.

 

Een apart gevoel overigens. Dertien jaar geleden kwam ik bij Frank Bremmer in dienst. Waltmann Bedrijfshuisvesting was toen al een gerespecteerde bedrijfsmakelaar. Mijn nieuwe werkgever bood mij alle ruimte om op mijn eigen wijze te kunnen opereren. Voor dat vertrouwen ben ik hem nog altijd dankbaar. Al die jaren ben ik met plezier actief in de regio Drechtsteden. We kennen de regio inmiddels tot in de haarvaten en de regio kent ons.

 

Mijn ambities heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken. Ooit wilde ik Waltmann Bedrijfshuisvesting overnemen, maar Frank bleef zijn ‘kindje’ trouw. Twee jaar geleden kwam de ommekeer, Frank was 50 jaar makelaar en begon voorzichtig na te denken over een leven zonder hectiek. Dat was ook het moment voor mij om serieus over de toekomst na te gaan denken. Enfin, we zijn aan de praat gegaan en 9 oktober jl. was het zover. De handtekeningen werden gezet en ik sta vanaf dat moment op eigen benen. Ik prijs mij gelukkig dat ik de afgelopen jaren fijn heb kunnen werken met een goed team om mij heen.

 

Dat team blijft gehandhaafd, de naam blijft gehandhaafd, onze dienstverlening blijft gehandhaafd. Eigenlijk verandert er dus niet zoveel. Alleen zet Frank de belangrijke handtekeningen niet meer, maar ik. Dat geeft een trots, prettig gevoel en voelt nog een beetje raar. Maar het went snel!

 

Met vriendelijke groet,

Hans van Andel

 

Waltmann Bedrijfshuisvesting
Johan de Wittstraat 168
3311 KJ  Dordrecht

 

T: 078-6141030

I: www.waltmann.com

E: bedrijfshuisvesting@waltmann.com

 

 
Den Besten: Opvallen én tijd besparen?!

Het jaar 2020 is inmiddels al weer bijna een maand oud.  Dit is het moment in het jaar om plannen te maken, doelstellingen te bepalen en te bedenken hoe deze te realiseren. 


Team Den Besten.

 

Als ondernemer is het een voortdurende zoektocht naar de beste manier om zichtbaar te zijn, onder de aandacht te komen en te blijven bij uw potentiële afnemers. Het deelnemen aan vakbeurzen is een van de mogelijkheden daarvoor.  De organisatie van beursdeelname is vaak een tijdrovende klus die naast de normale werkzaamheden plaats moet vinden.  Niet zelden wordt er pas op het allerlaatste moment gedacht aan leuke promotionele give aways, juist omdat het maken van een goede keuze uit het enorme aanbod een vak apart is. 

 

Kies dit jaar eens voor een nieuwe aanpak! Maak nu een afspraak met het team van Den Besten: stuk voor stuk mensen die gespecialiseerd zijn in het overbrengen van de gewenste boodschap op een originele, verrassende manier. Samen met u maken we een plan voor dit jaar voor het bereiken van nieuwe klanten, het waarderen van uw trouwe klanten en ook voor het in het zonnetje zetten van uw personeel: zij zijn het belangrijkste kapitaal van uw onderneming. 

Liever zelf kijken of toch snel iets nodig? Neem dan een kijkje in onze nieuwe webshop www.denbesten.shop

 

Den Besten Kerst & Relatiegeschenken
Kubus 50
3364 DG  Sliedrecht

 

T: 0184-611628
I: www.denbesten.nl
E: info@denbesten.nl

 
Je webshop migreren naar Magento 2: de voordelen op een rij

 

Een webshop starten is tegenwoordig een lucratief idee. Veel ondernemers zijn je al met succes voorgegaan, zowel met online groothandels als de verkoop van eigen unieke producten. Je zult dan echter wel wat keuzes moeten maken, zoals een geschikt CMS platform. Magento heeft met beide versies reeds bewezen een betrouwbaar, prettig en succesvol platform te zijn waarmee je als ondernemer gemakkelijk je producten aan de man kunt brengen. Adobe stopt veel tijd in Magento website ontwikkeling en e-commerce ontwikkeling, zodat je website altijd up-to-date blijft. 

 

In juni dit jaar stop Adobe met de ondersteuning van Magento versie 1, er worden dus geen (beveiligings)patches meer uitgebracht. Een goede reden dus om te migreren naar versie 2. Maar er zijn meer redenen om over te stappen op de nieuwe versie. 

Lees het gehele blog: Je website migreren naar Magento 2 de voordelen op een rij

 

Green Multimedia bv 
Stelling 27
1981 LL  Velsen-Zuid

 

T: 023-5299111
I: www.greenmultimedia.nl | www.ezine.nu
E: reinout@greenmultimedia.nl

 
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 195,00 tot eind 2020!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
18-03-2020 Dineren met Directeuren
 
Volledige agenda
Agenda
28-01-2020 Uitnodiging bijeenkomst “In de greep van de stikstofcrisis”
03-02-2020 Cybercrimecongres voor ondernemers 3 februari
04-02-2020 Devel 30 party OV Zwijndrecht
10-02-2020 Samen Slim
10-02-2020 Kennis delen! Mobiliteit SVO Sliedrecht
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
085-9024990
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen