Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   maart 2020   
In deze nieuwsbrief:
  • Hoek en Blok - uw houvast in onzekere tijden
  • Deskundige hulp van een advocaat bij een overname
  • IMAP dienstverlening in zware tijden
  • Leer een taal bij Elycio Talen!
  • Wim Stuij neemt afscheid als algemeen directeur van Hoek en Blok
  • MBK-katalysatorfonds steunt ontwikkeling micro manoeuvreersysteem kleine pleziervaartuigen
  • Word Member
Hoek en Blok - uw houvast in onzekere tijdenKlik op de afbeelding om de nieuwsbrief te lezen

 

Hoek en Blok - uw houvast in onzekere tijden

 

Afgelopen week gaf de Ierse arts en topman van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de situatie treffend weer, hij zei: “Iedereen is bang om het verkeerde te doen. Maar perfectie is de vijand van het goede als het gaat om noodgevallen. “Snelheid is het allerbelangrijkste.”En snelheid inzake de maatregelen voor ondersteuning van het bedrijfsleven hebben we ervaren afgelopen week. De noodmaatregelen volgden elkaar in rap tempo op, waarbij de belangrijkste zijn: tegemoetkoming loonkosten, uitstel belastingen, ondersteuning zelfstandige ondernemers en uitstel van aflossing en in sommige gevallen rente bij banken. Deze maatregelen hebben als doel om het bedrijfsleven te steunen, te helpen overleven in deze zeer onzekere tijd, om te zorgen dat er geen paniek ontstaat en ter voorkoming van een sneeuwbaleffect als men stopt met het betalen van leveranciers met faillissementen tot gevolg.

 

Klik hier voor de gehele nieuwsbrief.

Klik hier voor: Laatste update nieuwsbrief 5!


Hoek en Blok Sliedrecht
Stationspark 625
3364 DA  Sliedrecht

T: 0184-496800
I: www.hoekenblok.nl
E: info@hoekenblok.nl

Hoek en Blok Barendrecht
Donk 7a
2991 LE  Barendrecht

T: 0180-645464


Deskundige hulp van een advocaat bij een overname


Klik op de afbeelding voor een vergroting

 

DNA-Legal
Grote Markt 20
4201 EB  Gorinchem

T: 0183-631800
I: www.dnalegal.nl 
E: algemeen@dnalegal.nl

 
IMAP dienstverlening in zware tijden

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

 

De impact van de verscherpte maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van COVID-19 is groot voor het Nederlandse bedrijfsleven. Zeker in zware tijden is het van belang om grip te houden op je financiële situatie.
Wij zijn zelf ook ondernemers en snappen als geen ander dat er op dit moment meer vragen zijn dan antwoorden. De overheidsmaatregelen zijn immers pas net in het leven geroepen. Gelden die ook voor mij? Ook wij hebben niet het antwoord op alle vragen. Wat we wel hebben is jarenlange ervaring in het inzichtelijk maken van de financiële positie van bedrijven nu en in de toekomst. IMAP is er voor u, om naar u te luisteren en om samen met u te zoeken naar de antwoorden op al uw vragen.

 

 

IMAP Netherlands 
Javastraat 8
3016 CE  Rotterdam

 

T: 010-2358850
I: www.imap.nlwww.imap.com
E: rschouten@imap.nl

 
Leer een taal bij Elycio Talen!

 

Thuis online leren in deze bijzondere tijd - Leer een taal bij Elycio Talen!

 

Gebruik een deel van uw tijd om online een nieuwe taal te leren. Daarmee gaat er letterlijk een hele nieuwe wereld voor u open! Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken, kunt u in deze bijzondere tijd kiezen uit diverse online-oplossingen. Een uitgebreid overzicht van onze mogelijkheden kunt u vinden op onze website. Voor speciale aanbiedingen klikt u hier.

 

Een nieuwe taal leren vergt inspanning en oefening. Ook online helpen onze professionele taaltrainers, allen native speakers, u daar graag bij.

 

Gebruikt u de taal vooral voor zakelijke doelen?

Wilt u de taal ook of vooral zakelijk gebruiken, dan kunt u ook kiezen voor een taaltraining op maat. Onze reguliere taal- en cultuurtrainingen gaan ook in deze periode gewoon door. Wel geven wij er de voorkeur aan de trainingssessies op afstand (online) te verzorgen.

 

Tijdelijk bieden wij daarom alle taaltrainingen van Elycio Talen ook aan via Skype, Teams, Facetime, Whatsapp en Zoom. 

 

De trainingen worden volledig afgestemd op uw wensen, behoeften en agenda. Van zelfstudie tot volledig face-to-face online met uw persoonlijke trainer, precies zoals u het wenst. Bel of mail ons voor uw persoonlijke aanbieding.

 

Advies nodig?

Wij adviseren u graag over de oplossing die het beste past bij uw leerdoelen en budget. Daar hebben we al meer dan 50 jaar ervaring in. Niet voor niets waarderen onze deelnemers ons met een mooie 9,78!

 

Neemt u voor het aanvragen van een vrijblijvend adviesgesprek en voor nadere informatie over onze trainingen en vertalingen gerust contact met ons op.

 

Tot slot wensen wij iedereen veel gezondheid toe, pas goed op elkaar in deze tijd!

 

Er is nog veel meer!

U kunt natuurlijk ook bij ons terecht voor een breed scala aan andere taaldiensten. Zoals voor een taalassessment, een training begrijpelijk schrijven, een opfriscursus (vanaf niveau B1) en taalexamens met een officieel diploma (bijvoorbeeld Cambridge Engels). Bel of mail ons voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 

Vertaalbureau Elycio Tekst & Vertaling

Voor professionele en aansprekende vertalingen van al uw documenten, websites en vele andere tekst- en tolkdiensten is het Vertaalbureau Elycio Tekst en Vertaling u graag van dienst. Ons uitgebreide aanbod van diensten geven uw internationale documenten de juiste aansprekende inhoud en vorm.

 

Elycio Talen -Tekst & Vertaling
Scheepmakerij 230
3331 MB  Zwijndrecht


T: 078-6449760
I: www.elyciotalen.nl
E: vertaalbureau@elycio.nl

 
Wim Stuij neemt afscheid als algemeen directeur van Hoek en Blok

Wim Stuij.

 

Wim Stuij (63) is per 1 maart gestopt met zijn functie binnen het directieteam van Hoek en Blok. Zijn rol als algemeen directeur is overgenomen door het directieteam van Hoek en Blok bestaande uit Letty Voets, Jan de Blok, Bas van der Corput en Ad Riebergen (zie afbeelding hieronder). Laatstgenoemde treedt op als directievoorzitter. Wim blijft als adviseur actief voor klanten én betrokken bij de begeleiding van verschillende trajecten binnen Hoek en Blok. 

 

Wim Stuij is sinds de start van Hoek en Blok in Sliedrecht algemeen directeur geweest. Van vijf medewerkers op1 oktober 1990 is het bedrijf onder zijn leiding uitgegroeid tot een multi-disciplinaire adviesorganisatie met 150 medewerkers en vestigingen in Barendrecht en Sliedrecht.  

 

Directieteam Hoek en Blok: Vlnr Ad Riebergen, Bas van der Corput, Letty Voets en  Jan de Blok.

 
MBK-katalysatorfonds steunt ontwikkeling micro manoeuvreersysteem kleine pleziervaartuigen
 

 

Holland Marine Parts BV uit Dordrecht heeft een bijdrage ontvangen uit het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden. Het bedrijf gebruikt deze cofinanciering voor een onderzoek naar de haalbaarheid van een micro manoeuvreersysteem voor kleine pleziervaartuigen.Voor het manoeuvreren van schepen en boten wordt traditioneel gebruik gemaakt van boegschroeven. Als alternatief voor de boeg- of hekschroef ontwikkelde Holland Marine Parts de Jet Thruster die op waterdruk en stuwkracht werkt. Door water aan te zuigen en te verplaatsen via een krachtige centrifugaalpomp kan de boot gemakkelijk worden bestuurd bij het aanmeren en afmeren. Met het ontwikkelen van een compacter formaat Jet Thruster kan deze ook gebruikt worden op kleine plezierboten, zoals speedboten en boten met zeer weinig diepgang.

 

Voordeel Jet Thruster

Groot voordeel ten opzichte van de traditionele schroef is dat de Jet Thruster stil is,brandstof bespaart en gemakkelijk is in te bouwen. "Met de introductie van de MicroJet Thruster willen we een nieuw, goedkoper product ontwikkelen dat nog meer toepassingsmogelijkheden biedt. Hiermee kunnen we als bedrijf verder groeien en een nieuwe, grote (wereld)markt gaan bedienen, wat ook weer mogelijkheden biedt voor andere bedrijven in de Drechtsteden", zegt Henry Kroeze, CEO Holland Marine Parts.

 

Kansen regionale maritieme maakindustrie

"Nieuwe producten en procesinnovaties zijn de drijvende kracht achter de maakindustrie in de regio", zegt wethouder Economische zaken en Ondernemen Maarten Burggraaf. De doorontwikkeling van de duurzame Jet Thruster naar een microversie biedt kansen voor het bedrijf én de regionale maritieme maakindustrie. Het MKB katalysatorfonds helpt ondernemers op weg om tot nieuwe vermarktbare producten te komen en past in de brede aanpak van de Drechtsteden om bedrijven hier te laten groeien. Om uiteindelijk daarmee te zorgen voor behoud en groei van werkgelegenheid in onze regio."

 

MKB-katalysatorfonds Drechtsteden

Het MKB-katalysatorfonds Drechtsteden biedt cofinanciering, ontsluit relevante netwerken en biedt faciliteiten aan. Bedrijven met innovatieve ideeën in de (maritieme) maakindustrie kunnen een beroep doen op dit fonds.

Voor meer informatie kijk op: www.mkbkatalysatorfondsdrechtsteden.nl

Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 195,00 tot eind 2020!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
 
Volledige agenda
Agenda
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
085-9024990
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen