Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   april 2020  
In deze nieuwsbrief:
 • Visser Verhuur gaat voor goud in 2020
 • 15 jarig bestaan IMAP
 • De eerste contouren van de anderhalvemetermaatschappij
 • KLIC melding doen op je smartphone of tablet | BlindGuide
 • Autoschade Gorinchem breidt uit met The Carsigner en GlasGarage
 • Hulp voor de tulp
 • Griekse traiteur is ontmoetingsplek voor de regio
 • Word Member
Visser Verhuur gaat voor goud in 2020

Doorwerktent Bam. 


Een tent van Visser Verhuur zet de toon voor elk evenement

                                                                       

 

‘Dit jaar wordt er één met een gouden randje, want in 2020 vieren we ons gouden jubileum! In plaats van op onze lauweren te gaan rusten, grijpen we dit feestjaar aan om te bevestigen wat ons al 50 jaar kenmerkt. We lanceren met veel trots een reeks nieuwigheden en kijken uit naar heel wat uitdagende projecten die ons staan te wachten.

Een mooie tent bepaalt de sfeer en het aanzien van een bedrijfsopening, een festival, een evenement of een andere feestelijke gelegenheid. ‘Als je zo’n tent ziet, met mooie pagodes, dan zie je meteen: hee, daar is wat aan de hand.’ En voor zo’n bijzondere uitstraling, zo’n toonzettende tent, moet je bij Visser Verhuur zijn. Het Sliedrechtse familiebedrijf zorgt voor een mooi, sfeervol, schoon en veilig onderdak voor elk feest of evenement. Of zoals Jan en Willeke Visser het zelf verwoorden: de perfecte tent voor elk evenement.

Het is dus een kroonjaar voor Visser Verhuur. In november is het vijftig jaar geleden dat Arie Visser kramen begon te verhuren voor markten en braderieën. Dat doen zoon Jan en zijn vrouw Willeke overigens nog altijd, maar dat is nog maar een klein onderdeeltje van wat Visser Verhuur te bieden heeft. Het draait in Sliedrecht al ongeveer dertig jaar om tenten. In de wijde omgeving worden de professionals van Visser Verhuur ingeschakeld om de perfecte accommodaties neer te zetten voor events en voor zakelijke en particuliere feesten en partijen. Of om veilig en droog onder te kunnen doorwerken.

Familiebedrijf
De ontvangst door Willeke is hartelijk en Jan neemt de tijd om het bezoek een rondleiding te geven door het bedrijfspand van Visser Verhuur aan de Parabool 50, op het bedrijventerrein in Sliedrecht-Oost. Zo gaat het er hier aan toe. ‘In dat opzicht zijn we echt een familiebedrijf. De lijntjes zijn kort’, stelt Jan Visser. ‘Als je belt heb je Willeke of mij direct aan de lijn.’


 Klik op foto voor vergroting

 

Hechtend aan persoonlijke relaties met de klant werkt Visser Verhuur bij voorkeur in de eigen regio. Visser bouwt accommodaties op evenementen als het Sliedrechtse Baggerfestival, Feestweken in de omgeving, maar is ook steeds meer actief in Gorinchem en omgeving. De tent boven de ijsbaan op de Grote Markt tijdens het Winterfestival Gorinchem bijvoorbeeld werd door Visser Verhuur neergezet. Onlangs leverden zij de feesttent bij de doop van twee grote binnenvaarttankers in Hardinxveld-Giessendam. Tijdens de spectaculaire Gondelvaart in Giessen-Oudekerk zijn de tenten van Visser Verhuur niet meer weg te denken uit de achtertuinen, zodat je droog en comfortabel naar de mooi versierde boten kunt kijken.

Oneindige mogelijkheden
Het is maar een greep. Zoals gesteld: voor elke gelegenheid – van bedrijfsopeningen tot een sweet sixteen in de tuin of een Oranjefeest van de buurtvereniging tijdens het EK voetbal – heeft Visser Verhuur de perfecte tent. Het heeft ergens tussen de acht- en twaalfduizend vierkante meter vloeroppervlak in opslag, schat Jan Visser. Pagodes (leuke nieuwe aanwinsten zijn onder andere de pagode achthoek en zeshoek), aluminium tenten, transparante tenten, partytenten, stretchtenten, doorwerktenten. De mogelijkheden zijn haast oneindig. 

‘Soms is dit werk hogere wiskunde. Als je bijvoorbeeld bovenop een flat een tent moet neerzetten om werkzaamheden in een liftschacht af te dekken. Ook dat soort wensen willigen wij in. Het is een uitdaging om zulke klussen voor elkaar te krijgen’, aldus Jan Visser. ‘Al onze tenten zijn gecertificeerd en
we hebben allemaal vakmensen in dienst.

          Jan Visser- Visser Verhuur

Daardoor kunnen we aan bijna iedere vraag voldoen en komen we onze afspraken altijd na. En dat wordt gewaardeerd. Bij ons is de klant nog echt koning. We vinden het leuk om met ondernemers, eventorganisaties, gemeenten of cateraars mee te denken en de juiste oplossing te verzinnen.’

Visser Verhuur wordt regelmatig door cateraars ingeschakeld om de tenten op evenementen of feesten te plaatsen, maar Visser kan zelf ook het volledige evenement coördineren. ‘Dan zorgen wij ervoor dat alle faciliteiten worden geregeld’, zegt Willeke Visser. ‘Dan zijn wij het aanspreekpunt voor het hele evenement.’

Viert jouw bedrijf, net als Visser Verhuur, dit jaar ook een jubileum? Of word je dit jaar misschien zelf wel 50 jaar en wil je een groot verjaardagsfeest organiseren voor al je dierbaren? Visser Verhuur weet elk idee te realiseren tot een geslaagd evenement, zowel particulier als zakelijk. Wat denk je? Maak je er, samen met ons, een gouden jaar van?

Visser Verhuur Tenten BV
Parabool 50
3364 DH  Sliedrecht

T: 0184-413594
I: www.visserverhuur.nl
E: info@visserverhuur.nl

 
15 jarig bestaan IMAP
                                                                           

Team IMAP.

15 JAAR IMAP NETHERLANDS

Wij hadden ons de wereld op 1 april 2020 heel anders voorgesteld. Toch heffen wij het glas vandaag. Op de goede afloop. Op het leven.

Op 15 veelbewogen jaren.

15 jaar M&A. Lief en leed. Wij zijn trots op dit team. Trots op IMAP.

Maar ook dankbaar. Voor alle lessen, alle mooie deals. Voor onze vele fijne klanten en relaties, lieve vrienden en bekenden. We koesteren jullie en alle mooie momenten die we samen beleefden.
Graag proosten wij op een hoopvolle toekomst.

 Stay safe! Stay healthy!

 

IMAP Netherlands 
Javastraat 8
3016 CE  Rotterdam

 

T: 010-2358850
I: www.imap.nlwww.imap.com
E: rschouten@imap.nl

 
De eerste contouren van de anderhalvemetermaatschappij

Klik op de afbeelding voor een vergroting

 

De aanhoudende coronamaatregelen treffen veel sectoren, hoe open je straks weer verantwoord je deuren? Zo'n 35 bedrijfstakken denken daar op dit moment hard over na. Om op termijn weer open te kunnen, riep het kabinet sectoren op een protocol in te dienen. Daarin moet hygiëne en onderlinge afstand tussen bezoekers voldoende gewaarborgd zijn.

 

DAR Bouwadvies BV is druk bezig zijn met het opstellen van digitale plattegronden die voldoen aan de corona-maatregelen. Wij stellen digitaal tekeningen op en kunnen snel het protocol opstellen en aanvullen met de tekeningen. #samensterk

 

DAR Bouwadvies
Edisonweg 60
2952 AD  Alblasserdam

T: 078-2000219
M: 06-25114068
I: www.darbouwadvies.nl
E: info@darbouwadvies.nl

 

 
KLIC melding doen op je smartphone of tablet | BlindGuide

De Corona-uitbraak raakt ons allemaal en vraagt om onze flexibiliteit en creativiteit. In dit digitale tijdperk bereikte BlindGuide in maart weer een belangrijk mijlpaal in haar “start-up” bestaan. En wat voor een mijlpaal, want vanaf heden kun je bij BlindGuide ook eenvoudig en snel een KLIC melding doen op je smartphone of tablet. Al vanaf de start was onze filosofie: 

 

KLIC melding eenvoudig en laagdrempelig kunnen bekijken op de bouwplaats. 

 

KLIC melding
Op 17 maart jl. was het dan eindelijk zover en konden we het heugelijke feit vieren. Vanaf die dag kunnen onze klanten op eenvoudige wijze via tablet, smartphone of je laptop een KLIC melding doen. Tijdens dit bestelproces kun je eveneens eenvoudig je eigen data toevoegen zodat de dames en heren buiten alle data beschikbaar hebben om graafschade te voorkomen.

 

Waarom via BlindGuide?
Voordelen van het doen van de KLIC melding via de BlindGuide portal zijn:

 • Eenvoudige gebruikers interface voor Tablet en smartphone;
 • Eenvoudig je eigen DWG of DXF tekening toevoegen;
 • Eenvoudig je eigen projectplanning of werkinstructies in PDF toevoegen;
 • De mogelijkheid om grondradar data toe te voegen;Pay as You Go;
 • Het eindresultaat direct in Augmented Reality bekijken in onze app.

 

Bekijk hier het filmpje BlindGuide KLIC AR:


 

BlindGuide

Damstraat 24
3371 AD  Hardinxveld-Giessendam

 

T: 010-2617090
I: www.blindguide.nl
E: info@blindguide.nl

Autoschade Gorinchem breidt uit met The Carsigner en GlasGarage

 

Autoschade Gorinchem is al decennia lang de erkende specialist in schadeherstel aan auto’s en andere motorvoertuigen in Gorinchem en omgeving. Het bedrijf aan de Spijksedijk heeft zijn ‘portfolio’ recentelijk compleet gemaakt met car signing en, per 1 juni 2020, een shop-in-shop van GlasGarage.

 

Rijd je over de Spijksedijk richting de binnenstad van Gorinchem, dan zie je aan de rechterhand de vertrouwde aanblik van Autoschade Gorinchem (ASN Gorinchem). ASN Gorinchem is dé regionale specialist in autoschadeherstel, zowel voor particuliere als zakelijke klanten. Ook autobedrijven weten dat ze hier schades door vakmensen kunnen laten herstellen, in de veilige wetenschap dat de voertuigen van hun klanten in goede handen zijn.

 

Nog een bewijs van vakmanschap: regelmatig ontfermen de schadespecialisten van ASN Gorinchem zich in de werkplaats over schade aan zeer exclusieve auto’s die hier weer als nieuw worden opgeleverd. ‘Het staat natuurlijk mooi in de werkplaats: een Ferrari, Lamborghini of Mc Laren’, toont eigenaar Gijs de Blieck. ‘Maar iedereen is gelijk. We repareren alle merken uiteraard met evenveel zorg en aandacht. En we zien tegenwoordig steeds meer campers. Ook de eigenaren daarvan helpen we uiteraard weer op weg.’

 

ASN Gorinchem is onder andere gespecialiseerd in quick repairs. Denk daarbij aan het spuiten of polijsten van een krasje of het uithalen van kleine deukjes, zonder te hoeven spuiten. Verder ontzorgt ASN Gorinchem meerdere bedrijfswagenparken in de regio met een totaalpakket van schadeservice en onderhoud.

 

Ook het schadeherstel aan motoren wordt uitgevoerd door de Gorcumse schadespecialist.

 

The Carsigner

In 2019 is ASN Gorinchem in samenwerking met GCC Print Professionals begonnen met The Carsigner, ook onderaan de Spijksedijk, in de riante werkplaats aan de oever van de Linge. The Carsigner verzorgt belettering en striping, reclameontwerpen voor bedrijfswagens, complete wrappings en het tinten van ruiten.

 

Belettering kan een ‘kleine (en zeer betaalbare) ingreep’ zijn waarmee bijvoorbeeld contactgegevens en/of een logo van een ondernemer op de auto worden gezet; uit te breiden tot een grotere, opvallender reclame-uiting. ‘De meeste ondernemers hebben hun eigen logo en huisstijl daarvoor, maar eventueel hebben we bij GCC ook een ontwerpstudio die daarmee kan helpen’, vertelt Gijs de Blieck.

 

 

Wrapping

Wrapping van een auto gaat een stap verder. ‘Daarbij pakken we de auto helemaal in met een folie. Het heeft verschillende functies’, zegt De Blieck. ‘De wrapping beschermt de auto tegen steenslag, maar je kunt wrapping ook toepassen om de auto helemaal naar je zin te maken. Zo hebben we een hoogglans zwarte Tesla via wrapping mat zwart gemaakt.’ Krijg je er spijt van? Geen enkel probleem, verzekert Gijs de Blieck: ‘De folie kan er zo weer af. Dan is de auto gewoon weer als nieuw.’

 

Wrapping kan ook voor andere toepassingen worden gebruikt. Een mooi voorbeeld heeft The Carsigner zelf gecreëerd in de eigen ontvangstruimte. Daar is te zien hoe middels wrapping een houtlook gegeven kan worden aan meubels en keukenkasten.

 

Getinte ruiten tenslotte geven de auto niet alleen een stoere uitstraling. Ze hebben ook een functionele reden: het houdt de warmte buiten. Prettig als je een lange reis maakt met kleine kinderen achterin.

 

Eigenaar Gijs de Blieck.

 

GlasGarage

Per 1 juni 2020 heeft ASN Gorinchem een shop-in-shop van GlasGarage in huis. Daar worden de barsten en sterretjes vernieuwd en ruiten vervangen, ook voor leaseauto’s. Gijs de Blieck is blij met die laatste aanvulling. ‘Schadeherstel, bandenservice, wrapping en glasreparaties. Daarmee kunnen we echt een totaalconcept bieden aan onze klanten.’

 

ASN Autoschade Gorinchem 

Spijksedijk 10

4207 GN  Gorinchem

 

T: 0183-635636

I: www.asngorinchem.nl | www.thecarsigner.nl

E: gorinchem@asnmail.nl

 

 
Hulp voor de tulpDe Nederlandse bloementelers  hebben het zwaar, nu zij hun bloemen niet kunnen exporteren.  Vandaar is de actie 'Hulp voor de Tulp' door Jitske Roos opgezet, waarmee de tulpen telers geholpen worden.

 

Op 3 april is de tulpenactie officieel van start gegaan en nu een dikke 2 weken later zijn er al honderden tulpen via de brievenbuspost in Nederland, België en Duitsland verzonden.

 

Er gaan 10 tulpen in een speciaal ontworpen én gelamineerde brievenbuspakket. De tulpen zijn allen voorzien van een persoonlijke kaart tussen zender en ontvanger. En of er nou 1 of 1000 boeketten worden besteld; ieder boeket kan die persoonlijke boodschap krijgen.

 

Een tulpenboeket kost € 12,75 incl. BTW; inclusief verzending en persoonlijke kaart. Boeketten naar België en Duitsland zijn iets duurder, dit komt door de verzending met GLS, waarbij de tulpen echt as pakketbestelling worden gedaan.

 

Jitske Roos, ondernemer, eigenaar en initiatiefnemer van 'Hulp voor de Tulp'; 'Normaliter help ik andere ondernemers vanuit mijn bedrijf ActieResult met het realiseren van groei voor hun bedrijf, maar door de Corona-crisis, viel dit nagenoeg stil en zijn mijn lopende opdrachten tijdelijk 'on hold' gezet. Toen ben ik gaan nadenken, wat ik op kon zetten om enerzijds zelf zakelijk bezig te blijven en anderzijds iets moois voor vele mensen en bedrijven te kunnen betekenen. Daar is op 1 april deze tulpenactie door ontstaan. Binnen 48 uur na dit idee, had ik alles van A tot Z geregeld. Van telers die de tulpen leveren, tot de dozen fabrikant en de operationele afhandelaar en de bezorging via PostNL. Ik deed zelf een eigen investering van het inkopen van 1000 dozen en in het slechtste geval, zou ik met 999 dozen blijven zitten........als ik zelf 1 boeket zou versturen. Ik durfde dit risico te nemen.

 

Ik begon met het benaderen van mijn persoonlijke netwerk, middels e-mail, WhatAapp en LinkedIn. 19 minuten na het verzenden van de eerste e-mails, werden de eerste 4 boeketten door een zakelijke kennis van mij besteld en ik werd al helemaal enthousiast. Liefdevolle boodschappen mocht ik op de kaart laten zetten door de zender voor de toekomstige ontvanger. Ik werd hier helemaal blij van. Op eerste paasdag bedacht ik mij dat een website hebben voor deze actie, toch ook wel heel leuk zou zijn, want in mijn hoofd was dan de cirkel rond. En zo geschiedde dat 48 uur later de website pakketzenden.nl net na de paasdagen live staat.

 

Inmiddels ben ik ruim 2 weken verder en heb al veel bedrijven mogen helpen met het versturen van tulpen naar hun thuiswerkende collega's. Heel veel consumenten hebben reeds deelgenomen en ook bestellingen uit het buitenland worden er gedaan. Vanuit Kabul, Istanbul, Zwisterland, Italie en Spanje, heb ik al vele Nederlanders én Belgen mogen verblijden met het verzenden van de tulpen.

 

Opa & oma's, tante & ooms, maar ook kinderen ontvangen van hun eigen ouders per post een boeket. Zo leuk; wanneer krijgen kinderen überhaupt post en zeker nu is dit zo leuk.

 

Juffen en meesters ontvangen tulpen, heel veel 'thuis medewerkers', maar ook geliefden die naar hun partner een boeket sturen.

 

De kracht van dit initiatief is, dat je enerzijds de telers steunt én anderzijds, dat je nu toch je dierbaren kunt verrassen in deze lastige tijden met een liefdevolle boodschap via de tulpen. Niet voor niets staat er bovenaan de website het hartje met Zeg het met.........,' aldus Roos.

 

Wil jij ook dit initiatief steunen met jouw bedrijf of als privé persoon?

 

Ga naar www.pakketzenden.nl en ik help ook u ontzettend graag. Ook is er op Facebook  de actie-pagina Tulpen Actie gemaakt.

 

U helpt dit initiatief ook door het te delen in uw eigen zakelijke en persoonlijke netwerk.

 

Warme groet, Jitske Roos

 

                   Jitske Roos

 

T: 06-22312313
I: www.pakketzenden.nl

E: jitskeroos@gmail.com

 
Griekse traiteur is ontmoetingsplek voor de regio

Apos en Evy Themelakis.

 

De Griekse keuken op de Gorcumse kaart zetten: dat doen ondernemer Apos en Evy Themelakis met hun Griekse delicatessenzaak Greek Food Market aan het Wiardi Beckmanplein. 

 

Een grote tafel staat middenin de winkel, omringd door talloze Griekse etenswaren. Bij de toonbank kunnen klanten verse maaltijden halen, in de vriezer liggen desserts en deegwaren en wie supermarktproducten zoekt, wordt ook niet teleurgesteld. Het begon allemaal met de verkoop van droge Griekse producten aan de Schelluinsestraat, twee dagen per week. Apos: ,,We merkten dat er steeds meer vraag kwam van Griekofielen: mensen die van Griekse etenswaren houden, al dan niet na een vakantie. Toen ontstond het idee van een echte winkel. We hebben gekeken waar onze klanten vandaan komen en dat bleek met name uit deze wijk te zijn waarin we nu zitten.

 

”Na vijf jaar Griekse producten geïmporteerd te hebben zocht het echtpaar nu voor de winkel naar grotere leveranciers. 1 september 2019 ging hun traiteurzaak open. Geen twee dagen per week, maar zeven. Moussaka, pita gyros, baklava, pastitio, stifado, mezzes-schalen vol kleine hapjes –de traditionele Griekse gerechten zijn te vinden bij Greek Food Market, zegt Evy, met op de achtergrond Griekse muziek.

"Mensen hoeven de gerechten thuis alleen maar even in de oven op te warmen. Bij ons geen Nederlandse, Italiaanse of Spaanse producten, maar juist echte streekproducten uit Griekenland. Het loopt heel goed – we zijn aangenaam verrast. We dachten dat het wel even tijd nodig zou hebben om de winkel op de kaart te zetten, maar we mogen niet klagen.

 

”Haar man, die net als zij de tweede generatie Grieken in Nederland vormt en alweer 45 jaar in Nederland woont, krijgt een weemoedige blik in zijn ogen. "Mijn ouders zijn hierheen gekomen met de gastarbeidersstroom. We merken dat door de crisis in Griekenland steeds meer mensen naar Gorinchem komen. Veel klanten missen het land en hebben een sterke band met Griekse producten. Ze koken thuis Grieks en hebben behoefte aan etenswaren die ze gewend zijn. Voorheen namen zij alles mee in de koffer na een bezoek aan het land, maar nu komen ze naar ons toe. Deze wijk lijkt op mijn oude wijk in Griekenland: iedereen kent elkaar. Toen de ramen nog geblindeerd waren tijdens de verbouwing, kwamen mensen al naar de openingsdag vragen. Bizar! We krijgen dagelijks nieuwe klanten, ook van buiten Gorinchem. De mensen die van verder weg komen, zijn vaak Grieks.

 

”Geregeld maken klanten een praatje aan de grote tafel, met name op zaterdag. "We merken dat Grieken het fijn vinden om elkaar hier te ontmoeten”, zegt Evy. "Die tafel symboliseert de Griekse sfeer van samenzijn met familie. Naast het gegeven dat we een ontmoetingsplek bieden, zetten we  de Griekse keuken natuurlijk op de kaart in Gorinchem! Door onze winkel kunnen Gorcumers letterlijk en figuurlijk proeven van onze keuken.”
Greek Food Market heeft ook een webshop, zie onderstaand.
Volgend jaar komt er een terras voor de winkel en in 2020 gaan Apos en Evy Themelakis workshops geven over de basisbeginselen van de Griekse keuken.

Bron: AD -  Eline Lohman

 

Greek Food Market

Wiardi Beckmanplein 51

4207 NA  Gorinchem

 

T: 06-15525079

I: www.greekfoodmarket.nl

E: info@greekfoodmarket.nl

 

 
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 195,00 tot eind 2020!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
23-04-2020 Virtuele Netwerkbijeenkomst
14-05-2020 InnerCircle
 
Volledige agenda
Agenda
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
085-9024990
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen