Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   juni 2020   
In deze nieuwsbrief:
  • 30 jaar Letselschade.com
  • Kleine lettertjes met grote gevolgen en COVID-19
  • Uw Familie of Bedrijfsuitje, Teambuilding of MT overleg in de Biesbosch?
  • Overhandiging eerste exemplaar Handleiding voor de slimme ondernemer aan Commissaris van de Koning
  • Goede recensies "Handleiding voor de slimme ondernemer"
  • Word Member
30 jaar Letselschade.com

Fotocollage van diverse logo's in de loop van de tijd...

 

Maandag 1 juni, bestond Letselschade.com 30 jaar. In 1990 door Berth Groot gestart onder de naam Groot Expertisebureau.

 

Nu werkt Letselschade.com al 30 jaar met trots en gedrevenheid voor de belangen van haar cliënten en nabestaanden. Persoonlijke betrokkenheid is onze belangrijkste kernwaarde en die wordt gedeeld door al onze medewerkers: van de assistenten tot experts. Wij zijn pas geslaagd als onze cliënten, bij het sluiten van hun letselschadedossier, de overtuiging hebben dat wij ze optimaal hebben bijgestaan.

Graag hadden wij ons jubileum uitgebreid willen vieren, helaas is dit op dit moment (nog) niet mogelijk. Hopelijk kunnen we er in de nabije toekomst alsnog bij stil staan.

Letselschade.com

Contactpersoon drs. Joost Groot

De Wederik 8
3355  SK  Papendrecht

T: 078-6443440
I: www.letselschade.com
E: info@letselschade.com

 

 

Kleine lettertjes met grote gevolgen en COVID-19


                                   

                                                                                                                              

Een veel gehoorde vraag aan het begin van de coronacrisis: Kunnen mijn algemene voorwaarden worden beoordeeld? Ik kan niet leveren vanwege de getroffen overheidsmaatregelen; er staat toch wel een sluitende overmachtsclausule in de kleine lettertjes? Toch prettig als in uw voorwaarden genoemd staat dat een wereldwijde pandemie, overheidsmaatregelen of de niet-levering van noodzakelijke grondstoffen of halffabricaten als overmachtssituaties gekwalificeerd worden, als gevolg waarvan u, uw verplichtingen kunt opschorten.

 

Algemene voorwaarden zijn nu eenmaal vaak een ondergeschoven kindje. Zo lang het allemaal op rolletjes loopt met uw leverancier of afnemer wordt er niet naar gekeken. Pas als het mis gaat en u er in onderling overleg met uw wederpartij echt niet meer uitkomt en het vertrouwen is geschaad, komen ze op tafel. En dan beginnen advocaten of juristen te discussiëren over bepalingen waarvan u het bestaan niet eens afwist. Fijn als ze in uw voordeel pleiten. Erg vervelend als dat niet zo is.

 

Eigendomsvoorbehoud
Onderschat het belang van algemene voorwaarden niet. Ze kunnen het verschil maken tussen alles of niets, tussen winst en verlies. Wat als uw afnemer omvalt en hij of zij uw facturen nog niet heeft betaald? Dan zou het prettig zijn als er een regeling omtrent eigendomsvoorbehoud in uw voorwaarden staat. Of als u afhankelijk bent van een softwaretoepassing, maar de leverancier komt in de problemen? Dan wilt u zich kunnen beroepen op een continuïteitsregeling. En als u een claim ontvangt, kunt u zich dat beroepen op beperking van aansprakelijkheid? De financiële gevolgen kunnen enorm zijn.

 

Overmacht

Natuurlijk kent de wet ook een overmachtsbepaling, maar een geslaagd beroep op deze bepaling is afhankelijk van de specifieke omstandigheden van het geval. En alhoewel de coronacrisis voor diverse overmachtssituaties zorgt, staat corona niet synoniem voor overmacht. Want stel dat u in januari spullen inkocht uit China, had u toen niet kunnen en moeten voorzien dat het virus, dat daar al in volle hevigheid rond waande voor problemen zou gaan zorgen? Stel uw algemene voorwaarden dan ook met zorg samen. Zorg dat ze aansluiten bij uw bedrijfsvoering en weet wat erin staat. En laat ze periodiek eens beoordelen om te kijken of ze de lading nog dekken.

 

Linkje is onvoldoende

Wees ervan bewust dat alleen het hebben van goede algemene voorwaarden niet voldoende is. U dient er ook op een juiste manier mee om te gaan. Alhoewel er altijd uitzonderingen op de regel zijn, is alleen een verwijzing onderaan uw briefpapier of factuur of een linkje naar uw website onvoldoende. Overhandig uw algemene voorwaarden, gelijktijdig met uw offerte en zorg voor een ontvangstbevestiging. Of stuur een goed leesbare PDF-versie mee, wanneer u, uw algemene voorwaarden per e-mail toestuurt en vraag om een bevestiging van ontvangst, zodat u weet dat wanneer het erop aankomt, u zich rechtsgeldig op uw voorwaarden kunt beroepen.Twijfelt u aan de volledigheid of juistheid van uw algemene voorwaarden? Bespreek eens wat belangrijk is voor uw bedrijfsvoering met een van de juristen van Hoek en Blok en laat de algemene voorwaarden vervolgens beoordelen. Heeft u geen voorwaarden? Maak dan snel een (Skype-)afspraak en laat u adviseren over de mogelijkheden.

Meer informatie:
Maarten Tissink | 0184-496800 | m.tissink@hoekenblok.nl

Lees hier de laatste Nieuwsbrief nr 12: Coronacrisis 


Hoek en Blok Sliedrecht
Stationspark 625
3364 DA  Sliedrecht

T: 0184-496800
I: www.hoekenblok.nl
E: info@hoekenblok.nl

Hoek en Blok Barendrecht
Tuindersweg 22
2991 LR  Barendrecht

T: 0180-645464

Uw Familie of Bedrijfsuitje, Teambuilding of MT overleg in de Biesbosch?Bent u ook in Corona tijd op zoek naar een exclusief familie uitje, groepsactiviteit, training, team building of bedrijfsuitje? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Wij organiseren Rib tochten en unieke uitstapjes voor u op professioneel uitgeruste boten inclusief ervaren kapitein.

 

Adrenaline, Natuur en Ruimte op het water!……Dit is wat wij uw gezin op de grote rivieren en in het Nationaal Park de Biesbosch kunnen bieden. Deze zomer bieden wij rib tochten aan conform de richtlijnen van het RIVM. Wij zullen u een onvergetelijke dag te bezorgen! Ons impressie filmpje zegt genoeg.

 

Klik op bovenstaande foto voor filmpje over Biesbosch Adventures.

 

Wij hopen jullie binnenkort aan boord te mogen verwelkomen.

 

Programma en prijsstelling:


Uurtje knallen op de grote rivieren 1 uur 
€ 299,00
Rondje Dordtse Biesbosch 1.5 uur
€ 399,00 incl. drankjes aan boord
Rondje Rotterdam 2.5 uur € 549,00 incl. drankjes aan boord
Rondje historische steden:
Woudrichem, Gorinchem en Dordrecht 4 uur
€ 749,00 incl. drankjes aan boord 
 

                                                             

Prijzen zijn inclusief btw

 

Reserveren:

We houden ons strikt aan de maatregelen van de overheid en het RIVM, dus reserveren is alleen mogelijk per jasper@biesboschadventures.nl of via onze www:biesboschadventures.nl/contact.

Er mogen maximaal 8 gezinsleden of 3 stellen aan boord plaats nemen.

 

Bij klachten moet u helaas thuisblijven.

 

Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden voor uw bedrijf en mocht dit zo zijn stuur ons dan een mail waarop wij dan per aanvraag reageren. 

 

Hopelijk tot gauw!


Biesbosch Adventures
Beatrixhaven 19
4251 NK  Werkendam

T: 0183-504666
I: www.biesboschadventures.nl
E: info@biesboschadventures.nl                                  

Overhandiging eerste exemplaar Handleiding voor de slimme ondernemer aan Commissaris van de Koning

Op 2 juni overhandigden we het eerste exemplaar  "Handleiding voor de slimme ondernemer", aan de heer Arthur van Dijk, commissaris van de Koning.   

 

De commissaris vindt de rol van het MKB als ruggengraat van onze maatschappij belangrijk. Hij wilde dan ook graag het voorwoord schrijven. Een van de hoofdstukken gaat over deze rol. 

 

Het is een groot misverstand het MKB als graaiend monster van het kapitalisme te zien. In het boek zet Ursula van Zandvliet- Rozemeijer uiteen waarom de winst binnen het MKB tendeert naar 0 en waarom de prikkel naar winst voor grote bedrijven anders is dan voor de kleinere bedrijven. Het boek is na 2 juni verkrijgbaar via onze website, bol.com, boekhandels en management team. 

 

Klik op deze link

 
 
Goede recensies "Handleiding voor de slimme ondernemer"

Het boek van Ursula van Zantvliet-Rozemeijer CEO MeerBusiness Amsterdam; "Handleiding voor de slimme ondernemer". De subtitel: 11 effectieve stappen naar meer business. Als ondernemer wil je toch zeker in deze economie de succesvolle organisatie zoals je die voor ogen hebt? Je wilt toch de impact in een wereld die je verdiend? Kortom: jezelf en je organisatie op een passende manier managen naar het gewenste succesniveau. Wat heel leuk is om te vermelden dat 12 top-experts binnen het netwerk van MeerBusiness hun kennis ter beschikking hebben gesteld. 

 

Hierbij alvast de cover. Voor recensies verwijzen we je graag naar de website: www.effectiefnaarmeerbusiness.nl

 
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 295,00 tot eind 2021!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
18-06-2020 InnerCircle
25-06-2020 Netwerkborrel
 
Volledige agenda
Agenda
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
085-9024990
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen