Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   oktober 2020 
In deze nieuwsbrief:
  • Nieuw zakelijk glasvezelnetwerk op bedrijventerrein De Bosschen Oud-Beijerland
  • Belastingplannen 2021 spannender dan verwacht
  • Nieuwe truck bij K&A Groep en introductie van nieuw label Kroonhout | Prefab HSB
  • Snelteststraat Dordrecht helpt Ondernemers & Zorg
  • Corona Safety Indicator als eerste geplaatst bij Hoek en Blok
  • Masterclass voor Zakenvrouwen: Golfen is méér dan tegen een bal aan slaan..!
  • Word Member
Nieuw zakelijk glasvezelnetwerk op bedrijventerrein De Bosschen Oud-Beijerland


  Vlnr Boy Arenas van der Keur (Go-Trex), Frank Steenvoorden (Regio-
   Glasvezel) en Jaco Sterk (TadaTel) op bedrijventerrein De Bosschen
in Oud-Beijerland.


Regio-Glasvezel heeft de afgelopen maanden samen met TadaTel en Internet Service Provider Go-Trex een succesvolle vraagbundeling afgerond op bedrijven terrein de Bosschen. Wij zijn trots om te melden dat er een betaalbaar en betrouwbaar glasvezelnetwerk komt voor de ondernemers op de Bosschen in Oud-Beijerland! Al vanaf de aanleg worden tevens ook de camerapalen van het bedrijventerrein aangesloten op het netwerk. De verwachting is dat het glasvezelnetwerk eind 2020 operationeel is.

 

Regio-Glasvezel trots op aanleg bedrijventerrein De Bosschen

Frank Steenvoorden accountmanager bij Regio-Glasvezel is daarom ook erg trots dat de Oud Beijerlandse ondernemers voor Regio-Glasvezel kiezen: “Met bedrijventerrein de Bosschen gaan we weer een mooi en representatief terrein toevoegen aan het portfolio van Regio-Glasvezel. De ondernemers klaagden over trage en dure (glasvezel) verbindingen en wilden hier graag verandering in brengen. Vooral de samenwerking met een lokale partij als TadaTel en Internet Service Provider Go-Trex, maakt dit een mooi voorbeeld hoe we ondernemers kunnen helpen met een betaalbare glasvezelaansluiting. Naast het netwerk voor de ondernemers, kunnen wij ook de BIZ van het bedrijventerrein helpen door de camerapalen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. 

 

Twijfelt u nog over een glasvezelaansluiting of heeft u de communicatie gemist op bedrijventerrein de Bosschen?
U kunt nu nog aansluiten, neem dan gerust contact met ons op met Frank Steenvoorden op onderstaand telefoonnummer of mail naar sales@regioglasvezel.nl

 

Regio-Glasvezel
Ohmstraat 50
3335 LT  ZWIJNDRECHT

 

T: 088-7344648

I: www.regioglasvezel.nl

E: info@regioglasvezel.nl

 
Belastingplannen 2021 spannender dan verwachtMeestal is het laatste belastingplan voor de verkiezingen niet zo spectaculair. Dit is echter niet het geval met het belastingplan 2021.

 

Vpb-verlaging deels teruggeschroefd

Het is jammer dat het kabinet terugkomt op de eerder aangekondigde verlaging van het hoge vennootschapsbelastingtarief van 25 naar 21,7 procent per 1 januari 2021. Het lage Vpb-tarief gaat wel, zoals beloofd, volgend jaar verder omlaag naar 15 procent. Bovendien verhoogt het kabinet in twee stappen de tariefschijf van 200.000 naar 245.000 euro in 2021 en vervolgens naar 395.000 euro in 2022. Het gat tussen het lage en hoge Vpb-tarief wordt dus uiteindelijk netto 40.000 euro per jaar. Dat is voor veel mkb-ondernemers een hoop geld. Het effect hiervan zal zijn dat een fiscale eenheid minder aantrekkelijk wordt. 

 

De fiscale coronareserve wordt in het belastingplan 2021 wettelijk vastgelegd. Dit is een mooie oplossing voor de liquiditeitsproblemen waar veel bedrijven door de coronacrisis mee te maken hebben. Zij kunnen dankzij deze reserve de vennootschapsbelasting 2019 verlagen vanwege een verwacht corona gerelateerd verlies in 2020. Dit levert zo al op korte termijn liquiditeit op.

 

Investeren in bedrijfsmiddelen aantrekkelijker

 

Vanaf 2021 wordt het voor bedrijven aantrekkelijker om te investeren door middel van een Baan gerelateerde Investeringskorting (BIK). Als bedrijven investeringen doen in bedrijfsmiddelen, dan mogen zij een percentage van die investeringen in mindering brengen op de af te dragen loonheffing. De regeling geldt voor twee jaar, waarna het de bedoeling is om het budget, 2 miljard euro, voor hetzelfde doel in te blijven zetten: “het verlagen van de werkgeverskosten”. De details van de regeling worden nog verder uitgewerkt. 

 

Twijfels bij wijzigingen overdrachtsbelasting

 

Ook in de overdrachtsbelasting zijn wijzigingen voorgesteld. In onderzoeksrapporten is de vrijstelling voor starters en een verhoging naar 8 procent voor beleggers volledig afgebrand. Ook de Raad van State uitte kritiek op deze plannen. De verwachting is dat deze vrijstelling niet de groep bereikt waarvoor deze bedoeld is. De woningmarkt is al jaren een verkopersmarkt. Het is dus de verkoper die de sterkste onderhandelingspositie heeft en die zal de startersvrijstelling gewoon verdisconteren in de verkoopprijs. De verwachting is dat beleggers niet afgeschrikt worden door de verhoging van de overdrachtsbelasting van 6 naar 8 procent. De Raad van State wijst erop dat beleggers deze verhoging zullen verdisconteren in de huurprijs. Dit leidt tot stijging van de huren voor vrije-sectorwoningen. 

 

Kleine ondernemers de pineut

 

Om de fiscale verschillen tussen zelfstandigen en werknemers te verkleinen is een verdere stapsgewijze verlaging van de zelfstandigenaftrek in de inkomstenbelasting voorgesteld naar 3.240 euro in 2036. Dit in aanvulling op de eerder geplande afbouw naar 5.000 euro in 2028. Die verlaging doet waar die voor is bedoeld, namelijk de aantrekkelijkheid verminderen van het kleine ondernemerschap. Er zal echter meer moeten gebeuren om werknemerschap aantrekkelijker te maken.  

 

En dan de Aof nog…

 

In dat verband is het onlangs ingediende wetsvoorstel voor een gedifferentieerde Aof-premie van belang. Het is de bedoeling dat kleine werkgevers vanaf 2022 een lagere premie voor het Arbeidsongeschiktheidsfonds (Aof) gaan betalen dan (middel)grote werkgevers. Kleine werkgevers kunnen deze tegemoetkoming gebruiken om zich goed te verzekeren via bijvoorbeeld de mkb-verzuim-ontzorgverzekering die het financiële risico van loondoorbetaling bij ziekte afdekt en de kleine werkgever helpt bij zijn verplichtingen en taken rondom loondoorbetaling bij ziekte. Hierdoor zijn kleine werkgevers misschien meer genegen om werknemers in dienst te nemen, waardoor kleine ondernemers wellicht zullen stoppen en weer in loondienst gaan werken. 

 

Ad Versluis | E: a.versluis@hoekenblok.nl | T: 0180-645464

 

Hoek en Blok Sliedrecht
Stationspark 625
3364 DA  Sliedrecht                                   

T: 0184-496800 

    
Hoek en Blok Barendrecht
Tuindersweg 22
2991 LR  Barendrecht

T: 0180-645464 
I: www.hoekenblok.nl
E: info@hoekenblok.nl

 
Nieuwe truck bij K&A Groep en introductie van nieuw label Kroonhout | Prefab HSB


De nieuwe DAF truck van K&A Groep voor het pand in Groot-Ammers.

 

Recentelijk heeft K&A Groep haar vrachtwagenpark vernieuwd en heeft de eerste aflevering van 2 nieuwe DAF XF 430 Trucks plaatsgevonden. Het betreft een trekker trailer combinatie en een bakwagen. De trucks zijn aangepast naar de wensen van K&A Groep met onder meer een verlaagd chassis en een autolaadkraan van Palfinger met een maximaal hefvermogen van 53 ton per meter en een maximaal hydraulische reikwijdte van 21 meter en een maximaal mechanische reikwijdte van 23 meter. Hiermee kan K&A Groep haar opdrachtgevers zo optimaal mogelijk van dienst zijn. 

 

K&A Groep richt zich voornamelijk op 2 verschillende houtbouw-markten:  

 

Onder K&A Houtbouw worden tijdelijke (en permanente) ruimtes in de vorm van schottenketen en paviljoenen geleverd. Daarbij onderscheidt zij zich door het gehele proces van ontwerp, werkvoorbereiding, (eigen) productie en montage inclusief installaties voor de bouw te begeleiden.  

Onder het label Kroonhout | Prefab HSB slaan zij een geheel nieuwe weg in. Inspelend op de toenemende behoefte aan permanente oplossingen biedt zij maatwerk in prefab houtskeletbouw als element van de toekomst. Kroonhout | Prefab HSB maakt vooral het verschil door het centraal stellen van kennisdeling, het nastreven van bouwpartnerschap en het toepassen van BIM 3D ontwerptools. Kroonhout | Prefab HSB prefabriceert op haar semiautomatische productiestraat de HSB-elementen tot gevelklare producten en bouwt desgewenst de kozijnen ‘af fabriek’ in. Dit gebeurt in eigen productiehal, onder geconditioneerde omstandigheden.  

 

Keet geleverd voor project BAM | De Zalmhaven in Rotterdam.

 

K&A Groep 

Kroonhout
Kroonhout is een handelsmerk van K&A
Edisonweg 5 

2964 LK  Groot-Ammers

T: 0184-614999
I: www.k-a.nl/nl | www.kroonhout.nl
E: info@k-a.nl


 
Bekijk meer foto's
Snelteststraat Dordrecht helpt Ondernemers & Zorg


Marieke van Wijngaarden in het pand, waar de Snelteststraat is gevestigd.

Afgelopen zaterdag opende de Zuid-Hollandse Teststraat in Dordrecht. Een welkome aanvulling voor ondernemers waarvan personeel nu onnodig thuis zit. Ook de Zorg heeft profijt bij deze snelle service. Er zijn speciale zorgtestblokken ingericht.

Marieke van Wijngaarden, directeur AboMedico licht toe: ‘Waar bedrijven met een sneltestkit zelf voor zorgprofessionals moeten zorgen, kregen we veel vraag naar een locatie waar de medewerkers naar toe konden gaan in de regio Drechtsteden / Rotterdam. AboMedico levert de testen aan de Betuwse Teststraat, onderdeel van de Nederlandse Teststraat Groep. Toen DE3i zich meldde met het bericht ‘Kunnen we dit niet op onze locatie opzetten om ondernemers regionaal te helpen’, was de combinatie snel gemaakt. 

De Betuwse Teststraat draait al weken, heeft een team ingewerkte professionals en alle procedures en protocollen. AboMedico heeft toegang tot de medische toebehoren en DE3i een groot pand aan de Jacobus Lipsweg 110 in Dordrecht. 

 

Hoe betrouwbaar is een sneltest?

Een sneltest kijkt naar de besmettelijkheid van een persoon. Waar bij een PCR test een gedeelte ‘Vals Positief’ is, is dat bij deze sneltest uitgesloten. Daarnaast hebben we binnen 1 uur de uitslag. Dit is voor zowel een bedrijf als de persoon zelf prettig. 

 

De teststraat is nu op geselecteerde tijden open, per dag zal dit uitbreiden. De prijs per test is eur 99 ex BTW.

 

Voor meer informatie:

Zuid-Hollandse Teststraat B.V.
Jacobus Lipsweg 110
3316 BP  Dordrecht

T: 06–25139587  9.00 - 15.00 uur
I: www.zuidhollandseteststraat.nl
E: testen@zuidhollandseteststraat.nl 

 


 
Corona Safety Indicator als eerste geplaatst bij Hoek en Blok

Vlnr Ad Riebergen (Hoek en Blok), Gertjan Strietman (FactoryLab) en de Corona Safety Indicator half verscholen achter de interviewer van BNR radio.

 

Onlangs kreeg Hoek en Blok bezoek van BNR radio vanwege een pas geplaatste Corona Safety Indicator door FactoryLab. 
Gertjan Strietman en Ad Riebergen zijn hierover geïnterviewd. 

 

Luister hieronder naar het fragment (start interview 0:32): 
https://www.bnr.nl

 
Masterclass voor Zakenvrouwen: Golfen is méér dan tegen een bal aan slaan..!


Marlies Olling en Barbara Peek.

 

Hoe golf door corona hip werd

Er is niet echt een verklaring voor het feit dat er een enorme toeloop ontstond bij golfscholen toen in mei het licht weer op groen stond voor de golfsport. Was het omdat het geen contactsport is? Vanwege de buitenlucht? Of omdat Millenials  ineens golf als Hip & Happening zagen? Feit is dat veel jongeren èn vrouwen zich ineens aanmelden voor deze sport. Met name die laatste groep omarmen PGA-professional en oprichter van GolfVrouw en ZakenGolfVrouw Marloes Olling en zakenvrouw en onderneemster pur sang Barbara Peek van Lapeek.com enorm. Meer zichtbaarheid voor vrouwen op de golfbaan! Daar waar mannelijke ondernemers van oudsher moeiteloos hun zakelijke relaties op werkdagen de golfbaan mee op kregen? Het wordt tijd dat vrouwelijke ondernemers ook gaan inzien dat golfen en netwerkenprima samengaan. Golfen is meer dan tegen een bal aan slaan. Mannen wisten dat allang. Nu vrouwen nog.

 

Hoe zij dat willen bewerkstelligen? Door zakenvrouwen zichtbaar te maken op de golfbaan zodat zij straks ook mee kunnen spelen tijdens al die zakelijke golfevents waarbij de mannen nog steeds in grote getalen domineren.
Wij zouden het heel leuk vinden Zakenvrouwen uit Zuid-Holland Zuid te mogen verwelkomen. Ter info: deze masterclass zit inmiddels vol. In het voorjaar volgen nieuwe sessies!

Neem contact op met één van deze onwijs leuke fotogenieke vrouwen:
Marloes Olling | 06–45946189 | E: marloes@golfvrouw.nl
Barbara Peek  | 06–21214217 | E: barbara@lapeek.com

Website voor meer informatie: www.golfvrouw.nl/zakengolfvrouw

 
Word Member


Heeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 195,00 ex Btw tot eind 2021!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!


 
Evenementen
 
Volledige agenda
Agenda
12-11-2020 Werkgevers Drechtsteden: WD Inspiratiedag 2020
16-11-2020 VSO Sliedrecht: Gezamenlijke bijeenkomst met Bedrijfskern
19-11-2020 IKG: Netwerkbijeenkomst met spreker
07-12-2020 Bedrijfskern Hardinxveld: Huishoudelijke vergadering, bespreking met Burgemeester en Wethouders
10-12-2020 IKG: Eindejaarsborrel
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
085-9024990
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen