Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   januari 2021  
In deze nieuwsbrief:
  • Loonschade.com gaat voor werkgevers op zoek naar het vergeten geld!
  • Met spannend lijnenspel ontwerpt RoosRos kantoor Dylan Steel Solutions
  • BAM is begonnen met bouw nieuwe Van der Valk hotel in Gorinchem-Oost
  • Afgeschreven ICT apparatuur verantwoord refurbishen en recyclen | Copiatek
  • Word Member
Loonschade.com gaat voor werkgevers op zoek naar het vergeten geld!

Als een werknemer arbeidsongeschikt raakt door een ongeval waarvoor iemand anders aansprakelijk is, lijdt de werkgever loonschade. Werkgevers zijn namelijk verplicht om maximaal 2 jaar lang het loon door te betalen. Ook de re-integratiekosten zoals begeleiding, Arbodienst en aanpassing van de werkplek, komen voor rekening van de werkgever. De loonschade kan dan oplopen tot tienduizenden euro’s. Serieus geld!

 

Vergeten geld
Wettelijk gezien heeft een werkgever het recht om de kosten te verhalen op de veroorzaker van het ongeval, dit wordt ook wel ‘regresrecht’ genoemd. Vreemd genoeg blijken veel werkgevers niet van dit recht op de hoogte te zijn waardoor de vaak hoge kosten niet worden verhaald. Loonschade.com noemt dat het vergeten geld. En wat veel werkgevers ook niet weten is dat loonschade tot vijf jaar terug verhaalbaar is. Het onlangs gestarte bedrijf uit Papendrecht, loonschade.com, gaat werkgevers helpen om loonschade te verhalen.

 

Loonschade.com start zoekactie
Joost Groot, Expert bij loonschade.com en verantwoordelijk voor de commerciële zaken: “Op dinsdag 26 januari starten we onze grote zoekactie onder bedrijven naar het vergeten geld. In een periode van ongeveer 3 tot 4 maanden gaat ons team van vijf ervaren experts, samen met bedrijven, ondernemingen en instellingen tot vijf jaar terug in de tijd om te kijken naar wie was wanneer, hoe lang en waaromarbeidsongeschikt. Uit ervaring weten we inmiddels dat er toch best veel vergeten geld bij bedrijven op de plank ligt. En juist in deze voor veel ondernemers moeilijke tijden, is onze zoekactie absoluut de moeite waard.”

 

Jong bedrijf met jarenlange expertise
Loonschade.com is begin dit jaar van start gegaan en is een zelfstandige bedrijfsactiviteit van het welbekende Letselschade.com, één van de grootste onafhankelijke letselschadebureaus van Nederland. Sinds 1990 treedt Letselschade.com op als belangenbehartiger voor letselschadeslachtoffers. Persoonlijk, deskundig, betrouwbaar en betrokken. Alle medewerkers van loonschade.com zijn doorgewinterde ‘loonschadeverhalers’ met jarenlange kennis, kunde en ervaring opgedaan bij Letselschade.com.

Bekijk hier de digitale brochure.
Bekijk het filmpje Wat is Loonschade?Loonschade.com

De Wederik 9
3355 SK  Papendrecht


T: 078-3030030
I: www.loonschade.com
E: info@loonschade.com
 

 

Met spannend lijnenspel ontwerpt RoosRos kantoor Dylan Steel Solutions

Ontwerp distributiecentrum Dylan Steel Solutions op nieuwe Distripark Dordrecht.

 

RoosRos ontwerpt in opdracht van Dudok Logistiek Vastgoed een gezond en duurzaam kantoor voor Dylan Steel Solutions. Op het nieuwe DistriPark Dordrecht krijgt het bedrijf een nieuw distributiecentrum en kantoor, van gezamenlijk zo’n 35.000 m2. Het warehouse werd ontworpen door Design Logics, RoosRos kreeg de opdracht om het kantoor te ontwerpen en van beide ontwerpen een architectonische eenheid te maken.

Dylan Steel Solutions levert stalen buizen, fittingen, flenzen en bijbehorende diensten aan onder andere de energiesector, offshore en de petrochemische industrie. Projectarchitect Henk de Gelder ontwikkelde een kantoor dat een naar buiten verspringend onderdeel vormt van het totale volume. Dankzij een transparante invulling meteen verticale structuur krijgt het kantoor heel veel licht binnen. De Gelder vertelt: “Bij RoosRos streven wij altijd naar gezonde kantoorgebouwen. Dat betekent groen, licht en zicht. Om dit ook in dit gebouw te bewerkstelligen hebben we in het volume twee grote vides gemaakt die niet alleen zorgen voor veel daglicht, maar ook voor interactie tussen de verschillende kantoortuinen. In de vides hebben we bovendien groen gepositioneerd, om een zo natuurlijk mogelijke beleving te creëren.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spannend lijnenspel
Door met de structuur in de verschillende gevels te variëren hebben De Gelder en zijn team een spannend lijnenspel gecreëerd. De lange gevel van het warehouse kreeg een horizontale belijning, de glazen gevel van het kantoor een verticale. Door te spelen met open en dicht, afhankelijk van de functie achter de gevel, ontstaat een samenhangend geheel dat toch variatie en spanning biedt. Het kantoor kreeg bovendien een ‘zwevende’ kopgevel. Door de 3D gevelbeplating ontstaat er een interessant lichtspel, dankzij schaduwwerking en veranderende lichtreflecties op de rechthoekige vlakken van de gevel.

 

Energie en wateropvang

Zoals bij ieder RoosRos-ontwerp stond ook bij dit project duurzaamheid centraal. De Gelder vertelt: “Met het oog op zo min mogelijk emissies is het hele dak voorzien van zonnepanelen, waardoor het overgrote deel van de benodigde energie zelf wordt opgewekt. Maar duurzaamheid gaat verder dan dat. Wat het project uniek maakt is de wateropvang op het terrein. Onder de parkeervakken wordt regenwater opgevangen en langzaam afgevoerd, zodat het riool niet overbelast raakt. Zo zorgt het gebouw niet alleen goed voor zijn gebruikers, maar ook voor de omgeving.”

 

Het gebouw krijgt het certificaat BREEAM, met criterium ‘very good’.

 

Ontwerp warehouse: Design Logic

Ontwerp kantoor en exterieur: RoosRos architecten

Aannemer: Bouwbedrijf Vrolijk

 

Render vogelvlucht: Designlogic

 


 

 

RoosRos Architecten
L.J. Costerstraat 2 
3261 LH  Oud-Beijerland 

 

T: 0186–691580 
I: www.roosros.nl

E: info@roosros.nl  

 
BAM is begonnen met bouw nieuwe Van der Valk hotel in Gorinchem-Oost


Impressie van nieuwe Van der Valk in Gorinchem-Oost.

 

In het eerste kwartaal van volgend jaar moet het complex worden opgeleverd, zo maakt de bouwer bekend.

 

De plannen voor een Van der Valk-hotel pal langs de A15 in Gorinchem-Oost liggen er al jaren. Van der Valk International wilde in het complex een bioscoop opnemen en een ‘amusino’, een casino met kansspelautomaten. Dat laatste leidde tot veel discussie in de Gorcumse raad, want een deel van de politici wilde liever helemaal geen gokgelegenheid in de stad. Uiteindelijk kwam die instemming er, waarna eind juni vorig jaar de eerste heipalen in de grond gingen. Vervolgens bleef het weer stil op het bouwterrein.

 

Dertien verdiepingen

Eind vorig jaar tekende regiodirecteur Fred de Jonge van BAM Bouw en Techniek -Regio Zuidwest een contract met Van der Valk International voor de bouw van het hotel. Dat meldt het bouwbedrijf deze week op zijn eigen site. BAM gaat het complete casco bouwen, inclusief gevels en daken. De bouwlocatie is inmiddels ingericht en er is gestart met de fundering voor de hoteltoren.

 

Die toren wordt dertien verdiepingen hoog. Het hotel krijgt ruim honderdvijftig kamers en zeven conferentiezalen.

 

Bekijk hier het filmpje: Bouw van der Valk hotel gestart


Bron: AD Rivierenland / Gorkum TV

 
Afgeschreven ICT apparatuur verantwoord refurbishen en recyclen | CopiatekOok u heeft weleens stilgestaan bij het opnemen van mvo en duurzaamheid in uw bedrijf? Sociaal ICT onderneming Copiatek biedt u die mogelijkheid op een zeer laagdrempelige manier en gratis waarbij ook uw data in veilige handen is en op een gecertificeerde manier zal worden verwijderd. In een zoom bijeenkomst zal u hier meer over worden geïnformeerd.  

 

Copiatek heeft zich de afgelopen jaar bewezen een betrouwbare partner te zijn voor ruim 900 scholen, grote zorginstellingen, gemeenten en honderden bedrijven door het gehele land die hun afgeschreven ICT door Copiatek laten ophalen. 
Uw afgeschreven ICT krijgt een nieuwe bestemming binnen het onderwijs door hun samenwerking met Leergeld Nederland en bij lokale stichtingen, verenigingen en maatschappelijke organisaties door hun samenwerking met de Nederlandse Uitdaging en Bedrijf & Samenleving in Haarlem.  

 

Copiatek heeft zich als sociaal ondernemer binnen 5 jaar weten te onderscheiden door PSO30+ gecertificeerd te worden in de hoogste trede. 84% van hun werknemers bestaan uit mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. MVO en duurzaamheid zit in hun genen en dna.  

 

Jan Groot account manager zal hier in een presentatie meer over vertellen en uw antwoorden beantwoorden. 


Bekijk hieronder Copiatek in Hart van Nederland:

 

Copiatek
Televisiestraat 2E
2525 KD  Den Haag

 

T: 070-2136312

I: www.copiatek.nl

E: info@copiatek.nl

 
Word Member


Heeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 195,00 ex Btw tot eind 2021!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!


 
Evenementen
 
Volledige agenda
Agenda
03-02-2021 BHG: Huishoudelijke jaarvergadering, jaarverslag penningmeester en secretaris – spreker
18-02-2021 IKG: Netwerkbijeenkomst (onder voorbehoud)
18-03-2021 IKG: Algemene Ledenvergadering
06-04-2021 BGH: Huishoudelijke vergadering op locatie
22-04-2021 IKG: Netwerkbijeenkomst 22 april 2021
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
085-9024990
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen