Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   februari 2022  
In deze nieuwsbrief:
  • Bart van Roosendaal wil drijvend zonnewiel in Hoornaars weiland
  • Terug naar je werkplek? Elk kantoor verdient een Chatbox belcel
  • De Smaakmakers op bezoek bij Khotinsky
  • Word Member
Bart van Roosendaal wil drijvend zonnewiel in Hoornaars weiland


Van Roosendaal met zijn maquette met zonnewiel. (Foto: Anne Marie Hoekstra)

Drijvend zonnewiel in weiland

Bart van Roosendaal wil in zijn weiland een bassin graven en daarin een eiland met 78 zonnepanelen laten drijven en deze met de zon mee te laten draaien.

Het gaat om een weiland naast zijn huis. De panelen kunnen 42 megawatt per jaar gaan opleveren.

Grote interesse voor techniek heeft hij al zijn hele leven. Als jonge tiener bouwde hij zijn eigen mengpaneel en voorzag hij zijn skelter van een motortje, waarna hij ermee van Sliedrecht naar de Dordtse Merwelanden reed. Dat jongensachtige is hij nog niet kwijt; voor het maken van de foto rijdt hij een oud golfkarretje voor. “Daar heb ik op zaterdagen lekker aan zitten sleutelen.”

Energietechniek
Van Roosendaal is mede-eigenaar van een technisch uitzendbureau in Sliedrecht. Hij deed de opleiding energietechniek, werkte als techneut in de energieopslag, werd later intercedent voor uitzendbureaus en besloot zijn eigen bureau op te zetten. Aan de bar in zijn keuken vertelt hij: “Dat is zestien jaar geleden. Het gaat fantastisch. En ik heb een bedrijf opgezet in energieopslag: Mc Energy. Daar ben ik nu overigens niet meer bij betrokken.”

Twee en een half jaar geleden kocht hij een huis aan de Lage Giessen, met een tuin die grenst aan de Kromme Giessen. “Ik ben verliefd geworden op de plek en de natuur, maar we verbruiken hier erg veel energie.” Hij begon na te denken over het verduurzamen van zijn woning. “De beste oplossing zijn zonnepanelen, maar we hebben hier een rieten kap met uitbouwen en daarop zijn zonnepanelen niet mogelijk.” De met de zon meedraaiende eilanden met zonnepanelen van drinkwaterbedrijven Evides en PWN, in Andijk en Rotterdam, brachten hem op een idee. Hij ging in gesprek met bouwer Floating Solar. Contacten waren er al, dankzij zijn werk.

Dijkje
“Het is voor Floating Solar niet rendabel om kleine eilandjes te maken. Maar ik ben zelf handig, dus dan gaat dat rondspelen in je hoofd. Wij kijken door ons raam tegen het Giessendijkje aan. Ik dacht: of dat dijkje nou 100 meter of 50 meter van de Schelluinse Vliet ligt, dat maakt niet zoveel uit. Als ik een bassin in mijn weiland graaf met een dijkje eromheen, kan ik daarin een zonnewiel leggen zonder dat je het ziet.” Onzichtbaar voor de omgeving en landschappelijk ingepast.

Al eerder was hij met de gemeente Molenlanden in gesprek gegaan over het bevorderen van biodiversiteit op zijn stuk weiland. De gemeente bracht hem in contact met Bioloog Richard Slagboom uit Nieuw-Lekkerland. Samen kwamen ze tot de conclusie dat het mooi zou zijn om ideeën te combineren: een eiland met een dijkje eromheen, aan de noordkant een plasdrasgebiedje. “Dat zorgt voor veel biodiversiteit, want op de grens van water en land ontstaat veel leven. We willen een inheems zadenmengsel zaaien, dan krijg je insecten terug.”

Het mooie van een zonnewiel op water is dat het kan draaien. “Daardoor pak je veel meer zonuren. En op water kost het minder energie dan op land om het eiland te draaien. ”Van Roosendaal liet een maquette maken. “Ik heb de directie van Floating Solar uitgenodigd. Ze vonden het een fantastisch idee.” We willen er een bedrijf mee opzetten dat voor meer partijen kleine zonnewielen gaat produceren. We willen het bereikbaar maken voor iedereen, dus iemand met inzicht moet het zelf in elkaar kunnen zetten. Op het eiland en op de techniek om het te verstoppen in het land hebben we patent aangevraagd.”

Bij wijze van pilot wil Bart het Hoornaarse zonnewiel bouwen. “Ik heb de directe buren benaderd, zij zijn enthousiast. Ook zij kunnen straks de energie benutten. Met het kleinste eiland dat we willen gaan bouwen kun je vijf huishoudens van energie voorzien, met het grootste dertig. Het mooie van het concept is: iedereen die meedoet, wordt eigenaar van het eiland. Deelnemers hebben dertig jaar een gegarandeerd vaste stroomprijs.”

Subsidie
Hij laat de aanvraag voor de Europese Leadersubsidie zien die binnenkort de deur uitgaat. Er staan tekeningen in van woonwijken met daaromheen kleine zonnewielen in waterpartijen, gelegen in het groen. "De gemeente en Waterschap Rivierenland zijn enthousiast over het idee. De provincie ook wel. Omdat een pilot altijd meer kost dan een uitgewerkt idee, vragen we die subsidie aan. Als we die krijgen, is er meteen ook draagvlak gecreëerd bij de provincie.” Van Roosendaal hoopt dat de aanleg komend voorjaar kan beginnen.

 

Technisch uitzendbureau Ondernemer Bart van Roosendaal uit Hoornaar is eigenaar van Van Roosendaal Technisch Uitzendbureau (VRTU) in Sliedrecht. VRTU richt zich op verschillende segmenten in de technisch markt. Het uitzendbureau levert vakkrachten voor de metaal, elektro en bouw, complete teams met  staff. 'We zitten aan de bovenkant van de markt.'

Bron: Het Kontakt

 
Terug naar je werkplek? Elk kantoor verdient een Chatbox belcel

Thuis kon je rustig of in het stille kantoor ongestoord bellen, nu iedereen weer meer op kantoor kan en mag gaan werken kan het nu zijn dat je niet meer zo ongestoord kan werken of bellen.

De oplossing?
Dat zou een Chatbox by Silen Single - een akoestische belcel kunnen zijn.

 


Klik op de afbeelding voor een filmpje over de Chatbox.

Kom de Belcel zelf bekijken en ervaren in onze showroom in Leerdam.


Je kan het product ook bekijken op de website van
www.em-kantoorinrichting.nl/belcel/chatbox-by-silen-single-belcel/

 

EM Kantoorinrichting bv
Showroom:
Techniekweg 12
4143 HV  Leerdam

 

T: 0345-611777

I: www.em-kantoorinrichting.nl

E: info@emleerdam.nl

 
De Smaakmakers op bezoek bij Khotinsky
 

Grandcafé Khotinsky in Dordrecht.

 

De horeca staat voor een enorme uitdaging. Door de heropening na de coronacrisis dienen zich nieuwe kansen aan om de beleving van de horeca weer top of mind te maken. Om die horecadroom waar te maken, staan de specialisten van de HORECA SMAAKMAKERS voor u klaar.

De HORECA SMAAKMAKERS bestaan uit Dennis Oemar Said van Kanters Horeca Advies, Rob Smith van L5 TO Brand en Sven Oyntzen.

Het is tijd om uw horecaonderneming weer op smaak te brengen! Omdat een boost te geven en uw plannen tot een succes te maken bieden de HORECA SMAAKMAKERS drie horecapakketten aan om horeca ondernemers een hart onder de riem te steken en er gewoon voor ze te zijn.
We deden dat laatst ook bij Alexander Nouwen van Grandcafé Khotinsky in Dordrecht.
Het resultaat zie je hier: https://youtu.be/fQaxmxVVKok.

Wil je meer weten over het RESTARTER pakket, de HORECA BOOSTER en de HORECA WINNER, kijk dan op onderstaande website.

De HORECA SMAAKMAKERS komen GRATIS bij horeca ondernemers langs om het juiste SMAAKMAKERS pakket te kiezen. En dat kost helemaal niks!

 

#Horeca #Horecanederland #Horecacomeback #Horecava #Horecatrends #Horeca2022 #Horecaondernemers #Horecaadvies #Horecarotterdam #Horecabreda #Horecadenhaag #Horecaamsterdam #Horecaadviesbureau #Derestaurantcoach #Horecacoach #Horecacoaching

 

Kanters Horeca Advies

Wollenfoppenstraat 176
3061 MZ  Rotterdam

 

T: 078-6300605
I: www.kantershorecaadvies.nl
E: info@kantershorecaadvies.nl

 
Word Member


Heeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 195,00 ex Btw tot eind 2022!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!


 
Evenementen
15-03-2022 MeerBusiness ZHZ Lunch
 
Volledige agenda
Agenda
10-03-2022 IKG Gorinchem Algemene Ledenvergadering met netwerkbijeenkomst 10 maart 2022
21-03-2022 VSO Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen Algemene Ledenvergadering 21 maart 2022
14-04-2022 IKG Gorinchem Netwerkbijeenkomst 14 april 2022
12-05-2022 IKG Gorinchem Golfdag met Netwerkbijeenkomst 12 mei 2022
09-06-2022 IKG Gorinchem Haringparty met netwerkbijeenkomst 9 juni 2022
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
085-9024990
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen