Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   april 2022  
In deze nieuwsbrief:
  • DAR Bouwadvies zoekt personeel
  • JBR en IMAP adviseren bij overname van Danser door Blue Ocean
  • Van der Vegt al meer dan een eeuw going strong!
  • Word Member
DAR Bouwadvies zoekt personeel


Klik op deze link voor filmpje: Vacature Junior Omgevingsmanager

 
Bouwkundig advies op maat

Bent u aannemer, ondernemer of particulier en wilt u (ver)bouwen? Of het nu gaat om het plaatsen van een dakkapel, het bouwen van een compleet huis of vergunningencoördinatie bij complexe infrastructurele projecten, DAR Bouwadvies B.V. helpt u graag. Diverse gemeenten huren ons in om vergunningen te toetsen, te verlenen of te handhaven. Door deze interne opgedane kennis zijn wij in staat om snel en tegen zeer lage kosten vergunningen aan te vragen. DAR Bouwadvies B.V. kan u deskundig bij de te doorlopen procedures begeleiden.

 

Momenteel ervaren we een sterke groei binnen de organisatie van DAR Bouwadvies B.V. Om deze reden hebben we momenteel de volgende vacatures open staan voor sollicitatie:  

 

Vacature Bouwkundig tekenaar

Vacature Junior adviseur omgeving

 

Ben je of ken je iemand die aansluit bij bovengenoemde vacatures en zit je vol passie en ambitie? Stuur dan je cv met motivatie naar roel@darbouwadvies.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 

 

Bekijk hier Het Team van DAR Bouwadvies.

 

DAR Bouwadvies BV

Veersedijk 87
3341 LL  Hendrik-Ido-Ambacht

 

T: 078–2000219

I: www.darbouwadvies.nl

E: info@darbouwadvies.nl

 
JBR en IMAP adviseren bij overname van Danser door Blue Ocean

Danser, een grote Nederlandse containervervoerder en aanbieder van logistieke diensten, is overgenomen door Blue Ocean Capital, een investeringsmaatschappij gespecialiseerd in Europese haveninfrastructuur. JBR en IMAP leverden M&A-diensten aan de twee partijen.

 

In 1982 werd Danser in Nederland opgericht en tegenwoordig is het bedrijf in heel Noordwest-Europa actief. Het biedt multimodale logistieke oplossingen zoals barge-, rail-, truck-, project- en aanvullende diensten.

 

Vanuit de havens van Rotterdam en Antwerpen transporteert de containervervoerder ladingen naar diverse inlandterminals waaronder Stuttgart, Straatsburg, Neurenberg en München. In 2021 vervoerde Danser meer dan 1,6 miljoen TEU aan vracht.

 


 

Door nu onderdeel te worden van Blue Ocean Capital, een investeringsmaatschappij gericht op transportinfrastructuur en logistiek vastgoed, verwacht Danser zijn positie als onafhankelijke operator in de markt te verstevigen en tegelijkertijd zijn groei te kunnen versnellen, aldus CEO van Danser, Ben Maelissa.


Maarten van der Valk, algemeen directeur van Danser, voegt toe: “Dankzij deze stap kunnen we onze dienstverlening aan de klanten en netwerkpartners voortzetten, garanderen en verder uitbreiden.”

 

Groene transitie versnellen
Voor Blue Ocean Capital ligt de overname in lijn met zijn strategie om te investeren in “aantrekkelijke bedrijven in een aantrekkelijke en groeiende markt”, aldus Jacob Ingemann Olsen, Managing Partner bij de investeringsmaatschappij. “We hebben het bedrijf met veel belangstelling gevolgd en zijn verheugd dat we deze transactie kunnen afronden. We kijken er erg naar uit om deel uit te maken van de volgende reis van Danser.”

 

Naast het uitbreiden van Dansers vloot en dienstenaanbod, zullen de investeerders het logistieke bedrijf helpen bij het realiseren van zijn decarbonisatie-ambities.

 

“We zullen met veel toewijding werken aan de introductie van groene transportoplossingen waar de klanten van Danser van zullen profiteren. We zijn in gesprek met financiële en technische partners die de groene transitie bij Danser willen ondersteunen en versnellen”, aldus Tommy Moelgaard, Partner bij Blue Ocean Capital.

 

Dealmakers

Danser werd bij de deal geadviseerd door M&A-experts van IMAP. Erik Biesheuvel, de CFO van Danser, is erg te spreken over de ondersteuning van de M&A-experts.

 

“Terugkijkend op de intensieve samenwerking van de afgelopen periode kunnen we zonder meer concluderen dat we blij zijn met onze keuze. Het IMAP-team heeft ons zowel professioneel als persoonlijk ondersteund en ons door het gehele proces begeleid. Wij zijn dankbaar voor de goede en prettige samenwerking.”

 

Blue Ocean Capital werd bij de deal geadviseerd door JBR, dat financieel advies en transactieondersteunende diensten verleende. Het dealteam van het adviesbureau werd geleid door associate partner Onno Sloterdijk en bestond verder uit principal Rocher Hulst en consultant Gustian van der Linde.

 

Opmerkelijk is dat JBR en Blue Ocean Capital eerder tegenover elkaar zaten aan de onderhandelingstafel. In januari vorig jaar trad JBR als dealmaker op bij de verkoop van Rotterdam Shortsea Terminals aan Blue Ocean Capital en zijn Amerikaanse partner Crestline Investors.

 

Andere kantoren die de deal tussen Danser en Blue Ocean Capital hebben begeleid zijn Mazars (financiële due diligence en belastingadvies), Addleshaw Goddard (juridisch advies) en Lexence (juridisch advies).

 

IMAP
Javastraat 8
3016 CE  Rotterdam

 

T: 010-2358850

I: www.imap.nl

E: info@imap.nl 

 
Van der Vegt al meer dan een eeuw going strong!

 

Wie zijn wij
Al meer dan een eeuw zetten wij met passie ons vakmanschap in om het monumentale erfgoed in Nederland in stand te houden. In samenwerking met de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed hebben wij meerdere toonaangevende rijksmonumenten gerestaureerd. Wij zijn specialist in het restaureren van metaalwerken en daarom streven wij er altijd naar om de originele componenten van een gebouw te behouden in plaats van ze te vervangen. 

 

De afgelopen decennia hebben wij ons ontwikkeld tot een bedrijf met meerdere disciplines op het gebied van staal- en smeedwerk. Naast de restauraties die wij uitvoeren, kunt u ook voor geheel nieuwe staal- en smeedproducten bij ons terecht. In onze werkplaats in Bleskensgraaf kunnen wij alle vormen produceren, waardoor wij in staat zijn om de meest uiteenlopende projecten te realiseren voor de zakelijke en de particuliere markt. 

 

Wij staan voor kwaliteit, duurzaamheid, vakmanschap en veiligheid; kernwaarden die ervoor zorgen dat wij op continue basis betrouwbare producten vervaardigen die jarenlang meegaan. 

 

Onze vakmensen

Dankzij onze vakmensen leveren wij keer op keer mooie producten af. Ieder vanuit zijn eigen specialisme. Staalbouw, non ferro, smeedwerk en restauratie onze medewerkers verstaan hun vak en streven altijd naar het beste resultaat. 

 

Ze houden hun kennis door middel van gerichte trainingen up to date en zijn daardoor altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast zijn wij een SOM-erkend leerbedrijf. Dagelijks brengen gediplomeerde leermeesters onze jonge medewerkers alle opgedane vakkennis bij, zodat onze kwaliteit te allen tijde gewaarborgd blijft. 

 

Onze werkplaats en werken op locatie

In onze werkplaats worden alle nieuwe stalen en gesmede trappen, hekwerken, deuren, ramen en constructies met de hand op maat gemaakt. Maar ook gedemonteerde stalen en gesmede elementen die gerestaureerd moeten worden, restaureren wij hier. 

 

Daarnaast hebben onze buitendienstmedewerkers alle vakkennis in huis om ook op locatie stalen en gesmede onderdelen te demonteren, te monteren en te restaureren, waardoor wij in staat zijn om het gehele proces – van ontwerp tot oplevering –  te monitoren. 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

Project Amsterdam

 

Wie kunnen bij ons terecht

Wij staan bekend om de grote projecten die wij samen met architecten en aannemers realiseren, maar particulieren met een staal- of smeedvraagstuk kunnen uiteraard ook bij ons terecht.

 

Bent u op zoek naar een stalen trap, hekwerk of pui? Een gesmede balustrade of een hekwerk? Wij verwezenlijken het voor u van idee tot montage. Bent u een aannemer of architect met een ontwerp of wilt u advies over een renovatieproject? Door onze jarenlange ervaring kunnen wij de meest uiteenlopende projecten verwezenlijken. Verscheidene woningen, fabrieken, kantoren, kerken, woningen en musea hebben wij van staal- en smeedwerk mogen voorzien. 

 

Onze werkwijze

Na akkoord op onze offerte meten wij nauwkeurig op locatie in en maken daarna de tekeningen. Na uw goedkeuring wordt het product vakkundig in onze werkplaats geproduceerd. Wanneer het interne productieproces is afgerond, komen onze buitendienstmonteurs het product op locatie installeren. Tijdens het proces houden we u op de hoogte van de voortgang en welke aanpak wij hanteren. Alle ontwikkelingen liever met uw eigen ogen zien? Ook dat is geen probleem u bent van harte welkom in Bleskensgraaf. 

 

Veiligheid staat bij ons voorop, daarom werken wij volgens strikte veiligheidseisen en protocollen; wij staan op de tweede trede van de veiligheidsladder en al onze medewerkers beschikken over een vca-certificaat.

 


Project Zuidwolde


Bekijk hier de presentatie

 

Van der Vegt smeed- en constructiebedrijf
Manmakerweg 2-4
2971 VP  Bleskensgraaf

 

T: 088-1652000

I: www.vandervegt.nl

E: info@vandervegt.nl

 
Bekijk meer foto's
Word Member


Heeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 195,00 ex Btw tot eind 2022!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!


 
Evenementen
10-05-2022 MeerBusiness meets Joris
25-05-2022 MeerBusiness bedrijfsbezoek
 
Volledige agenda
Agenda
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
085-9024990
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen