Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   september 2022  
In deze nieuwsbrief:
  • BOS Reclame gaat verder als bureau Peppr
  • Muller Dordrecht klaar voor de toekomst met nieuwe generatie schepen
  • 'De vastgoedsector en het crimineel gebruik van panden: Meestal klopt uw onderbuikgevoel'
  • Word Member
BOS Reclame gaat verder als bureau Peppr


Het team van bureau Peppr bj de feestelijke onthulling van het nieuwe logo. Vlnr: Björn Paul, Theo Huitema, Naomi Hoekstra, Aline Streefkerk en Christiaan Streefkerk.

 

Wij zijn bureau Peppr, smaakmakers in creatieve communicatie. Een nieuwe naam, maar er gaat een bak aan ervaring achter schuil. Sinds 1976 werken we aan de mooiste en sterkste (visuele) communicatie-uitingen. Met trots hebben we lange tijd de naam van de oprichter Bos aangehouden in onze bedrijfsnaam, maar nu is het tijd om een volgende stap te zetten.  

 

Waarom bureau Peppr? We bouwen graag krachtige merken. Of ze nu nieuw zijn of al lange tijd bestaan, elk merk kan af en toe een oppepper gebruiken; een smaakmaker die het sterke merk ook sterk houdt. Bovendien houden we van de ambacht van visuele, fysieke reclame. We kennen onze weg online uitstekend, en schrikken niet terug voor een digitale campagne, maar we worden ook nog altijd blij van een mooie uiting op papier. Ook daar staat Peppr voor. 

 

Dus de naam verandert, maar we blijven het flexibele en kleinschalige full service bureau dat groots werk levert en altijd op zoek gaat naar een creatieve en effectieve oplossing op maat. Vanaf nu met nog meer smaak.

 

bureau Peppr | creatieve communicatie
Westwagenstraat 77
4201 HE  Gorinchem

 

T: 0183-731900
I: www.bureaupeppr.nl
E: mail@bureaupeppr.nl

 
Muller Dordrecht klaar voor de toekomst met nieuwe generatie schepen


Bram Muller ( l) CEO Muller Dordrecht en Kommer Damen voorzitter Damen Shipyard Group bevestigen de aankoop van het schip En Avant 25.

 

Muller Dordrecht heeft recent haar vloot uitgebreid met de aankoop van een nieuwe Z-Drive aangedreven duwboot en sterke veelzijdige ASD zeesleper.

 

Voor de binnenwateren zal de nieuwe duwboot, de “ZODIAC”, alsmede met twee aan de allerlaatste emissienormen (CCR2) uitgeruste Caterpillar dieselmotoren gekoppeld aan twee VETH Z-Drive aandrijvingen, de binnenvloot van Muller duurzamer en milieuvriendelijker te maken, alsmede de mogelijkheden voor de klanten van Muller uitbreiden. De nieuwe boot is sterker en nog beter in te zetten dan de huidige duwboten in de vloot.

 

Vlnr: Joost van der Weiden Sales Manager Workboats, Lars Muller Managing Director, Bram Muller CEO, Kommer Damen, voorzitter Damen Shipyard Group,Mijndert Wiesenekker, Director Workboats Benelux.

 

De Zodiac is perfect gebouwd voor de taak die de boot wacht. Vervoer op de drukbevaren rivieren als we kennen in NW-Europa vraagt snelle, accurate bewegingsvrijheid. Dat kan dankzij de roerpropellers. De boot is ook voorzien van hefbare stuurhut, met een kijkhoogte tot 12 meter, waardoor optimaal overzicht van de vaart is voorzien terwijl bij de (vele) bruggen de stuurhut gemakkelijk kan zakken.

 

Muller-CEO Bram Muller: “Deze nieuwe boot geeft ons veel meer capaciteit en veelzijdigheid om alle taken bij ingewikkelde projecten met het vervoer van grote zware ladingen over de rivieren op een duurzame wijze te kunnen verrichten.”

 

Niet alleen de Zodiac maakt deel uit van de groeiende en vernieuwende vloot van Muller, recentelijk is ook aan familiebedrijf Damen in Gorinchem een miljoenen opdracht verleend voor de bouw van een 85 ton sterke ASD zeesleper.

 

Voor de binnenwateren zal de nieuwe duwboot, de “ZODIAC”, de binnenvloot van Muller duurzamer en milieuvriendelijker te maken.


Kommer Damen, voorzitter Damen Shipyards Group, en Bram Muller, CEO van Muller Dordrecht, hebben op 22 augustus een contract getekend voor de levering van een Damen ASD Tug 3212. De veelzijdige krachtige sleepboot wordt al in mei volgend jaar geleverd. Muller Dordrecht heeft een geschiedenis van meer dan een eeuw in het leveren van sleepdiensten, noodhulp en berging, zwaar transport en andere diensten.

 

Met een trekkracht van 85 ton heeft de 32 meter lange Damen ASD Tug 3212 de reputatie dat hij zowel in havens als bij het offshore sleepwerk van grote constructies effectief kan opereren. Zeer wendbaar en met uitstekende zeewaardigheidseigenschappen, wordt de klasse ook geleverd met een breed scala aan opties om ze uit te rusten voor specifieke rollen. 

 

Muller Dordrecht heeft voor bijna alle gekozen, waaronder het IMO Tier-III nabehandelingssysteem voor lage NOx-emissies, een grote achterdeklier samen met een open achtersteven, hydraulische sleeplijn-geleidepennen, een dekkraan en hulpboot.


Artist Impression van de En Avant 25, het nieuwe schip binnen de vloot van Muller Dordrecht.

 

Bekijk hierboven een filmpje van de ASD TUG 3212

 

Muller Dordrecht
Merwekade 82-83
3311 TH  Dordrecht

 

T: 078-6392000
I: www.muller-dordrecht.nl

E: info@muller-dordrecht.nl

 
'De vastgoedsector en het crimineel gebruik van panden: Meestal klopt uw onderbuikgevoel'


Jan Scheurwater (links) en John Zandbergen beiden directeur bij Van Vliet Bedrijfsmakelaars.

 

Criminelen hebben panden nodig voor hun illegale activiteiten. Bijvoorbeeld om drugs te maken of te verhandelen of gestolen goederen in op te slaan. De gemeente werkt samen met verschillende veiligheidspartners om vastgoedcriminaliteit terug te dringen en houdt regelmatig controles op bedrijventerreinen. Ook ondernemers spelen een rol in het geheel. We spraken een bedrijf in de vastgoedsector over wat zij doen om ervoor te zorgen dat criminele invloeden buiten de deur worden gehouden. Met elkaar houden we Barendrecht veilig!

 

Van Vliet Bedrijfsmakelaars verkoopt, verhuurt, taxeert en beheert bedrijfsruimten in het gebied tussen de zuidkant van Rotterdam en Gorinchem. Dat varieert van winkels tot grote logistieke complexen. Een gesprek met directeuren Jan Scheurwater en John Zandbergen over onderbuikgevoel en goed onderzoek doen.

 

Welke ontwikkeling zien jullie inde criminaliteit in de vastgoedbranche?
Zandbergen: “Criminaliteit lijkt steeds professioneler te worden. Dat is ook wat wij van de politiehoren. Criminelen worden handiger in het verstoppen van bijvoorbeeld drugslabs of hennepkwekerijen in panden.”

 

Krijgen jullie hulp van brancheorganisaties zoals de NVM(Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs)?
Scheurwater: “De NVM helpt ons wel, bijvoorbeeld met informatie in nieuwsbrieven. Maar je zult het als bedrijf toch vooral zelf moeten doen. Steeds scherp blijven dus.”

 

Hoe zijn signalen van criminaliteit te herkennen?

Zandbergen: “Het begint vaak meteen onderbuikgevoel van ‘hier klopt iets niet’. Daar word je in de loop der jaren handiger in. Het is voor het grootste deel ervaring. Wij proberen jongere mensen binnen ons bedrijf dan ook te helpen dit gevoel te ontwikkelen.” Scheurwater: “Verder is het een belangrijk onderdeel van ons vak om goed onderzoek te doen. Wij hebben veel kennis over bedrijven en bedrijfstakken in deze regio. Dat helpt. Het is soms lastiger bij ondernemingen die net zijn opgericht, die nog geen geschiedenis hebben opgebouwd.”

 

Wat doen jullie bij Van Vliet concreet om crimineel gebruik van panden tegen te gaan?

Scheurwater: “Het begint met goeddoorvragen als iemand reageert opeen pand. Wat staat er op hun website? Hoe lang bestaat het bedrijf? Wat willen ze precies in het pandgaan doen? Wij willen de mensen ook graag persoonlijk ontmoeten bijeen bezichtiging. Wij zijn bekend in veel branches en kunnen dus vragen stellen als: Wie zijn je klanten? Wie zijn je concurrenten? Ken je die en die?” Zandbergen: “Verder checken wij echtheid van legitimatiebewijzen en vragen wij gegevens op bij de Kamer van Koophandel. Ook doen wij bijvoorbeeld controles vanuit de WWFT (Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme). Pas als wij een goedgevoel bij een kandidaat-huurder hebben, stellen wij deze voor aan onze opdrachtgever, de eigenaar/verhuurder.”

 

Hoe gaat dat nadat de huurovereenkomst is getekend?

Scheurwater: “Panden die wij in beheer hebben, worden elke 3 maanden door onze beheerafdeling gecontroleerd. Voor panden die wij niet in beheer hebben is de eigenaar/verhuurder natuurlijk zelf verantwoordelijk. Wij vragen hen tijdens de contractbesprekingen wel om actief te controleren. We zeggen altijd: ga regelmatig even checken wat er gebeurt. Want wie wil er nu criminele activiteiten in zijn pand?”

 

Waar kun je als eigenaar/verhuurder mee te maken krijgen?

Zandbergen: “Hoge kosten door schade aan het pand. Criminelen die de ruimte van binnen helemaal ‘verbouwen’. Of schade als de politie een inval doet. Iets als hennepteeltkomt veel aan het licht. De politie haalt de plantjes weg en je blijft als eigenaar met alle rommel en schade zitten. En als in jouw pand drugs worden gemaakt of opgeslagen, dan is dat natuurlijk slecht voor je goede naam.”

 

Hebben jullie nog tips of adviezen voor andere bedrijven in de vastgoedsector?

Scheurwater: “Onderzoek goed met wie je zaken doet. Vraag altijd door en probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen.” Zandbergen: “Accepteer geen contante betalingen, doe alles per bank. En bij een slecht onderbuikgevoel: geen zakendoen! Meestal klopt je gevoel namelijk wel.”

 

Melden helpt!

Niet alleen ondernemers kunnenmogelijk verdachte situaties zien, maar omwonenden natuurlijk ook. Melden over (vastgoed) criminaliteit kan altijd via:

- Politie: 112 (spoed of heterdaad)of 0900-8844 (geen spoed);

- De wijkagent: Weten wie uw wijkagent is? Kijk op politie.nl/mijn-buurt.

 

Soms is het lastig over dit soort dingen iets te melden. Bijvoorbeeld als u bang bent voor mogelijke gevolgen. Juist daarvoor is Meld Misdaad Anoniem, een onafhankelijke meldpunt. Anoniem melden kan telefonisch en online via een beveiligde omgeving:

- 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl

 

Een klein team van medewerkers behandelt uw melding met zorg. Het meldpunt stuurt jaarlijks 20.000 meldingen door naar politie en andere opsporingsinstanties, waardoor dagelijks zaken worden opgelost.

 

Van Vliet Bedrijfsmakelaars
Jhr. van Karnebeekweg 6b
2982 VL  Ridderkerk

 

T: 0180-434343
I: info@vanvliet.net
E: www.vanvliet.net 

 
Word Member


Heeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 250,00 ex Btw tot eind 2023!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!


 
Evenementen
 
Volledige agenda
Agenda
13-10-2022 Werkgevers Drechtsteden Inspiratiedag 2022
19-10-2022 Ondernemerscollege Wat is mijn bedrijf waard? | Hoek en Blok
10-11-2022 IKG Gorinchem Wijnproeverij Wijnhandel Van Ouwerkerk 10 November 2022
17-11-2022 Werkgevers Drechtsteden Bedrijfsbezoek 2022
18-11-2022 Ondernemersvereniging Hoeksche Waard: DUURZAAMHEIDSDAG VOOR ONDERNEMERS ICM LANDELIJKE DAG VAN DE ON
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
085-9024990
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen