Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws
maart 2019   
In deze nieuwsbrief:
  • Bij bedrijfsbezoek aan Slagerijen Kaldenberg het geheim achter een goed stuk vlees ervaren
  • Uitbreiding van directieteam RoosRos Architecten
  • Lancering van Tredion Gorkum in Business
  • Maak kennis met Dataplace datacenter
  • Trots op 10 jaar Mix&Match.com!
  • Een nieuw Abel 2.0 herrijst na verwoestende brand in Poortugaal
Bij bedrijfsbezoek aan Slagerijen Kaldenberg het geheim achter een goed stuk vlees ervaren

Klik op onderstaande foto voor alle foto’s:

Algemeen Directeur Joop Kaldenberg van Slagerijen Kaldenberg.


Onlangs waren we te gast bij Slagerijen Kaldenberg in Vuren. Onder het mom van ‘Het geheim achter een goed stuk vlees’ hebben we tijdens het bedrijfsbezoek een goede indruk van dit bedrijf gekregen, waar op 10.000 m2 oppervlakte vlees verwerkt wordt. Na een korte introductie werden we direct rondgeleid over de werkvloer, aangezien we dan het proces nog live konden meemaken. Gemiddeld wordt er zo’n 175.000 kg vlees per week verwerkt, wat behalve uit het thuisland vanuit de gehele wereld komt. De presentatie werd op een enthousiaste en kundige manier door dochter Angela verzorgd.

Uitbenen van dry aged rundvlees, gade geslagen door de koks.

 

Vervolgens ging eigenaar Joop Kaldenberg nog een stuk dry aged rundvlees uitbenen, zodat we een goed beeld hadden wat hierbij komt kijken. Daarna startte een heuse live cooking waar 2 koks allerlei soorten vlees zoals uit Nederland het duurzame natuurvlees, dry aged Entrecote, het Spaanse Iberico tot zelfs Wagyu vlees uit Japan hadden bereid. De koks waren geleverd door Idora Horeca Service. Ondertussen was er volop de gelegenheid om te netwerken.


Filmpje


Slagerijen Kaldenberg BV
Gaanweg 1a
4214 KA  Vuren

T: 0418-581995
I: www.kaldenberg.nl
E: info@kaldenberg.nl 

Uitbreiding van directieteam RoosRos Architecten


V.l.n.r.: Bertold van Burg, Anja Nobel-Ros, Henri Zwerus, Sander Ros en Jaap Orgers.


Van een eenmanszaak naar een bruisend architectenbureau met meer dan zestig medewerkers. De afgelopen vijfenzestig jaar is RoosRos stevig gegroeid. Met elkaar bouwen wij aan gebouwen die gezond en toekomstgericht zijn.

 

Groei

RoosRos wil graag architectuur met een verhaal maken. Antwoord geven op de vraag achter de vraag. Ambitieus, met ons hoofd in de wolken. En nuchter, met onze voeten in de klei. Architectuur met en voor mensen.

Ons team is de afgelopen tien jaar verdubbeld. De opdrachten worden groter en complexer.  Het bureau professionaliseert; dit jaar ontwikkelen wij onze toekomstvisie voor 2025. Anticiperen op een veranderende markt en betekenis geven aan de toekomst.

 

Van 4 naar 5

Wij zijn trots dat we Bertold van Burg mogen voorstellen als lid van ons directieteam. Bertold is sinds 2004 werkzaam bij RoosRos en heeft diverse uitdagende projecten geleid en heeft veel ervaring opgedaan in het aansturen van diverse teams binnen onze onderneming. 

 

Directieteam vanaf 1 januari 2019:

Bertold van Burg | directeur - teamleider

Anja Nobel – Ros | directeur - interne organisatie

Jaap Orgers | directeur - teamleider

Sander Ros | directeur - architect

Henri Zwerus | directeur - architect

 

Strategie

Met een strategisch team, denken wij na over de ontwikkelingen in het vak en de strategische keuzes die wij als bureau maken. Dit team bestaat uit Mark Boschman, Henk de Gelder, Simon Hanemaaijer, Martijn van Leeuwen en Henno Westeneng. Vanuit een eigen portefeuille wordt het beleid integraal vormgegeven.

 

Graag bouwen wij - samen met u - in de toekomst verder aan hoogwaardige architectuur.

Met passie en plezier, vanuit een duidelijke visie. Gezond en toekomstgericht!

 

 

RoosRos Architecten
L.J. Costerstraat 2 
3261 LH  Oud-Beijerland 

 

T: 0186–691580 
I: www.roosros.nl

E: info@roosros.nl  

 
Lancering van Tredion Gorkum in Business


Vlnr:  Fred Delfgauw ( Theater Peeriscoop), Ed Schobben (Ondernemersvereniging IKG) en Jan van Wijgerden (Tredion). 

 
Bij Tredion hebben we de ambitie om ervoor te zorgen dat al onze klanten altijd klaar zijn voor de toekomst. Dit gaat verder dan alleen het leveren van vooruitstrevende ICT oplossingen. Wij denken hierbij ook aan het idee dat door van elkaar te lenen en door kennis te delen je allebei verder komt.

Uit dit gedachtengoed is een samenwerking ontstaan met Gorkum TV. Een televisieprogramma 'Tredion Gorkum in Business' gericht op ondernemers. Onderwerpen bespreken die een ondernemer aanspreekt, problematiek die ze herkennen en het delen van succesverhalen. In de pilot aflevering hebben de businessclubs van Gorinchem centraal gestaan.
Waarin onderscheiden ze zich van elkaar, welk beeld heeft men en wat doen ze nu echt? Zijn er wellicht teveel businessclubs? Allemaal dingen die aan tafel zijn besproken.

Het plan is om in 2019 vier afleveringen uit te brengen met elk een ander thema. De volgende aflevering, welke in het tweede kwartaal van 2019 online zal komen, heeft als thema 'Werving en selectie': Hoe haal je goede werknemers binnen en hoe zorg je dat je werknemers graag bij je willen blijven.
Kijk voor meer informatie en de aflevering op de LinkedIN pagina van 'Tredion Gorkum in Business'.

Teaser


Tredion
Avelingen West 11
4202 MS  Gorinchem

 

T: 0183-610555
I: www.tredion.nl
E: info@tredion.nl

Maak kennis met Dataplace datacenter


Alles wat online gebeurt vindt zijn herkomst in een datacenter. Datacenters ondersteunen een breed scala aan activiteiten in de overheid, het bedrijfsleven en de samenleving. Een datacenter biedt een veilige en betrouwbare huisvesting van de ICT apparatuur van de klant. 

 

Dataplace heeft een viertal moderne TIER III-datacenters in Nederland. Eén gevestigd onder de rook van Rotterdam, de tweede in de regio Utrecht, de derde in Arnhem en de laatste in Waalwijk. Een vijfde datacenter, Dataplace Amsterdam, is op dit moment in aanbouw en wordt naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar geopend. Vanaf deze locaties huisvesten wij voor een diversiteit aan klanten zowel grote als kleine IT-omgevingen bijvoorbeeld zorginstelling Altrecht.

 

Gebouwd vanuit een duidelijke filosofie – waarin betrouwbaarheid, efficiëntie, duurzaamheid en continuïteit centraal staan – draaien onze datacenters om onze missie te volbrengen: het 24/7 bieden van continuïteit en kwalitatief hoogstaande datacenterdienstverlening. 

 

Altijd al willen weten hoe een datacenter er van binnen uitziet? Dan bent u uiteraard van harte welkom. Neem direct contact op met Olivier Claessen via +31613526914 of via mail oclaessen@dataplace.com

 

Heeft u ons al gehoord op de radio? Onze reclamespot is tot en met vrijdag 15 maart te beluisteren op BNR Nieuwsradio. 

 

Dataplace Rotterdam

Van Coulsterweg 6
2952 CB  Alblasserdam 

T: 088-3282752
I: www.dataplace.com
E: info@dataplace.com

 
Trots op 10 jaar Mix&Match.com!


Jeanine Schouten (l) en Elke Naudts.

 

10 jaar geleden startte ons zakelijke avontuur. Met ons full service bureau voor Communicatie & PR wilden we de wereld ontdekken. Het idee? Bedrijven en organisaties ondersteunen in het vinden en vertellen van hun verhaal. Geen eenmalige exercitie, maar voortdurend vooruitkijken en meebewegen. Met veranderplannen, contexten en nieuwe ontwikkelingen in het medialandschap.

 

Spannend? Behoorlijk. Verandercommunicatie is een ontdekkingstocht van vallen en opstaan. Een belevenis die ons heeft gevormd tot wat we nu zijn: een bureau met Verbinding – Emotie – Beleving – Authenticiteit als drijfveren. 

 

Wij zijn bijzonder trots dat toonaangevende klanten ons langdurig het vertrouwen geven om samen te werken. Een samenwerking waarin we de lat hoog leggen, want met een zesjescultuur komen we er niet. Wij gaan voor het best mogelijke resultaat. Voor een effectieve en glasheldere strategie, die verbinding legt met (focus) doelgroepen. Voor out-of-the box campagneconcepten. Voor de ideale communicatiemix en –match. 

 

Wij bedanken onze klanten en leveranciers voor de fijne samenwerking in de afgelopen 10 jaar. Vol enthousiasme kijken wij uit naar de toekomst met mooie, succesvolle en nieuwe opdrachten. 

 

Naast dat we 10 jaar bestaan, kunnen wij met trots ook onze nieuwe website introduceren.


                                   

Mix&Match.com
Nauwe Sloopje 4
3231 BW  Brielle

M: 06-50263773 (Jeanine Schouten)
     06-38917610 (Elke Naudts)
I: www.mixenmatch.com
E: info@mixenmatch.com

 
Een nieuw Abel 2.0 herrijst na verwoestende brand in Poortugaal


Impressie van het nieuwe restaurant Abel in Poortugaal. © Bint Architecten 

Een nieuw Abel 2.0 herrijst na verwoestende brand in Poortugaal. Een alles verzwelgende brand verwoestte vorig jaar restaurant Abel in Poortugaal. Maar eind dit jaar moet ‘Abel 2.0’ er van de uitbaters Remco en Sigrid Abel weer staan. De eerste bruiloft is zelfs al geboekt. ,,Zo’n ramp heeft me geleerd dat ons gezin heel sterk is. Mensen blijken ongekende veerkracht in zich te hebben.’’                                      

 

Het jaar 2019 is er een van vooruitkijken voor Sigrid Abel (44). Klaar als ze is met rouwen om de vurige ondergang van het restaurant dat ze samen met haar man Remco (47) runde aan de Albrandswaardsedijk.

 

Abel was op de kop af negentien jaar een trekpleister. Niet alleen voor de inwoners van de gemeente Albrandswaard maar voor de regio, want het was een populaire plek voor bruiloften, (bedrijfs)feesten en condoléances. Of om gewoon lekker in het zonnetje van een kop koffie en een hapje te genieten tijdens een fietstocht.

 

,,We openden het op 19 september 1999 en op 19 september 2018 ontdekten we rond 04.30 uur ’s ochtends dat er brand was uitgebroken in de zaak’’, vertelt het ondernemers-echtpaar. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan zal altijd onduidelijk blijven.

 

Van zo’n beslissing van de verzeke­raar hangt je hele toekomst als ondernemer af                                                                  

 

Al in de week van de brand zat de familie om de tafel met een aannemer en architect. Hun restaurant moest en zou terugkomen. ,,Met hetzelfde gevoel , zegt Remco Abel. ,,Dat betekent laagdrempelig en ongedwongen. En ook open en licht met een fiks terras.’’

 

Een kopie wordt het echter niet. ,,Er komt nog meer doorkijk naar de Oude Maas. Overal waar je straks zit kun je het water zien.’’ Het blijft een houten gebouw, maar het zal deze keer een groen sedumdak krijgen. ,,In het nieuwe Abel komt ook een ijssalon waar we ons zelfgemaakte ijs verkopen.’’ Verder wordt het wat groter omdat de ruimte waar voorheen hun woonhuis stond bij de horecagelegenheid zal worden getrokken.

 

‘We willen in november draaien’

Het liefst wilden ze komende zomer de nieuwe zaak al openen, maar dat blijkt onhaalbaar. ,,Eind 2019 wordt het. Laten we optimistisch zijn; we willen in november draaien.” Een bouwvergunning is er overigens nog niet. De architect legt nu de laatste hand aan het finale ontwerp. Sigrid Abel glunderend: ,,Onlangs heb ik de eerste bruiloft al mogen inboeken. Zij wilden eigenlijk in september dit jaar trouwen, maar toen duidelijk werd dat er niet zo snel gebouwd kon worden hebben ze de bruiloft uitgesteld tot juni 2020. Omdat ze dus per se bij ons willen trouwen. Dat vinden wij een eer.’’

 

Dit bruidspaar wil per se in het nieuwe Abel trouwen. Dat vinden wij een eer
Bij de officiële opening is in elk geval het bruidspaar uitgenodigd dat op 22 september 2018 bij Abel zou trouwen. Zij weken in allerijl uit naar het Kasteel van Rhoon. ,,Enkele weken later had ik contact met het bruidje. Zij had zich anderhalf jaar lang verheugd op een huwelijk bij Abel en ineens trouwde ze in een locatie met een heel andere sfeer. Ze vertelde over de oude mannen op de schilderijen in het kasteel die naar haar keken”, aldus de horeca-onderneemster. ,,Met dat bruidspaar willen we absoluut nog een glas champagne drinken straks in Abel 2.0’’, voegt haar man toe.

 

Ondertussen denkt het paar ook nog na over een pop-up light van Abel. ,,Voor in de zomer, want dat is zakelijk een te mooie periode om te laten liggen. We overwegen een tijdelijke koepel, zoals we die eerst ook hadden, neer te zetten met een container erbij van waaruit we lunches kunnen bereiden en drankjes kunnen serveren.’’ 

 

Bron AD: Lees het gehele artikel

 
Evenementen
04-04-2019 Partnerbijeenkomst MeerBusiness
 
Volledige agenda
Agenda
07-03-2019 BDO HR Circle 2019
19-03-2019 Jaarvergadering bij Rabobank Gorinchem
02-04-2019 OVZ - Develpaviljoen Zwijndrecht - Spreker: Ruud Veltenaar
11-04-2019 VSO - Wijn & Spijs tour
25-04-2019 IKG- Netwerkbijeenkomst met spreker
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
088-6900280
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen