Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws juli 2020   
In deze nieuwsbrief:
  • Eerste netwerkbijeenkomst bij Abel
  • Speciale actie strandstoelen met bedrukking
  • Van Wijnen verder met HAL en management als nieuwe eigenaren
  • Bouw hotel van der Valk Gorinchem gestart
  • GCC Print Professionals bestaat 30 jaar
  • Vlogs van B. (Britt) Your Eventmanager over eventlocaties vol inspiratie
  • Aanleg extra rijstroken A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht van start
  • Word Member
Eerste netwerkbijeenkomst bij Abel


Het zogenaamde "nieuwe normaal" tijdens bijeenkomst.


Onlangs waren we te gast bij het vernieuwde Abel. Conform de richtlijnen van het RIVM hebben we in prachtige eventlocatie weer eens elkaar daadwerkelijk fysiek kunnen ontmoeten en spreken.
In deze nieuwsbrief treft u ook nog een vlog over de nieuwe locatie en om te kijken wat tot de mogelijkheden behoort.

Speciale actie strandstoelen met bedrukkingStrandstoel met bedrukking
een product wat net nieuw is in het assortiment van Stuntvlaggen.nl. Deze strandstoelen zijn tot eind juli voor een speciale actieprijs aan te schaffen via onze website.

 

Bedrukte strandstoelen met leuning voor € 40,- ex btw.

Bedrukte strandstoelen zonder leuning voor € 35,- ex btw.

 

De stoelen kunnen in 3 standen worden versteld en het doek wordt full colour bedrukt.
Bestellen kan via stuntvlaggen.nl/strandstoelen.

 

Stuntvlaggen.nl

Veersteeg 2
4212 LR  Spijk

T: 0183-820384
I: www.stuntvlaggen.nl
E: info@stuntvlaggen.nl

 
Van Wijnen verder met HAL en management als nieuwe eigenarenVan Wijnen heeft vandaag een overeenkomst getekend om de onderneming over te dragen aan nieuwe aandeelhouders met als doel om de grensverleggende ambities voor groei en vergaande digitalisering en industrialisering van het concern verder vorm te geven.

 

HAL Investments B.V. (“HAL”) heeft een overeenkomst getekend om, gezamenlijk met management van Van Wijnen, alle aandelen over te nemen van de huidige eigenaren. Dat zijn grootaandeelhouder en grondlegger van het huidige bedrijf Klaas de Leeuw (57%) en Rabobank, dat sinds 2014 voor 43%aandeelhouder is. De afronding van de transactie is nog onderhevig aan gebruikelijke voorwaarden voor transacties van deze aard, inclusief goedkeuring door de mededingingsautoriteiten en afronding van de procedures uit hoofde van de Wet op de Ondernemingsraden.

 

Topman bij Van Wijnen Wino de Jong treedt per 1 augustus 2020 af. Zijn positie van CEO wordt door Peter Hutten overgenomen, voorheen COO bij Van Wijnen. Kees Wielaart blijft aan als CFO. De Raad van bestuur zal aangevuld worden met een nog te werven derde persoon, zodat er een evenwichtige verdeling van de totale portefeuille ontstaat.


               Peter Hutten

 

De huidige aandeelhouders hebben samen met Wino de Jong enige maanden geleden de aanzetgegeven tot genoemde verkoop. Er was veel belangstelling van partijen in Van Wijnen. De aandeelhouders zijn verheugd over dit resultaat. Waarbij de unieke organisatiestructuur van Van Wijnen, in combinatie met de landelijke dekking en schaal, gewaarborgd blijven met deze overname.
HAL is blij dat Van Wijnen deel gaat uitmaken van haar portefeuille. HAL heeft reeds investeringen in bedrijven zoals Boskalis, Vopak, SBM Offshore, GrandVision, Coolblue, Broadview (het moederbedrijf van onder andere Trespa, Arpa en Formica) en Timber and Buildings Supplies Holland (het moederbedrijf van Jongeneel en PontMeyer). Met Van Wijnen heeft HAL een gezond en toekomstbestendig bedrijf overgenomen met fors groeipotentieel, een uitstekende visie op duurzaam,circulair bouwen en met aantoonbare resultaten op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid.

 

Van Wijnen is een oer-Nederlands bouwconcern actief in gebiedsontwikkeling, projectontwikkeling,woningbouw, renovatie en transformatie en vastgoedbeheer. Het concern is vertegenwoordigd in meerdere domeinen, waaronder (sociale) woningbouw, utiliteit/kantoren, de zorg, het onderwijs en recreatie. Het bedrijf telt momenteel meer dan 1.800 medewerkers, en is werkzaam vanuit 24 vestigingen verspreid over het hele land. Het hoofdkantoor is gevestigd in Baarn. Met een omzet van€ 962 miljoen in 2019 staat Van Wijnen op plaats 9 in de Cobouw 50, de ranglijst van de vijftig grootste bouwbedrijven van Nederland.

 

Van Wijnen kent een lang en rijk bouwverleden. Hoewel de oprichting van ‘De Timmerwinkel' van Paulus Adrianus van Wijnen in 1907 in Dordrecht als het officiële startmoment van Van Wijnen geldt,liggen de wortels van de onderneming regionaal op 24 plekken in het land. Dat komt doordat verschillende bedrijven in de loop der jaren onder de vlag van Van Wijnen zijn samengekomen.

 

Wino de Jong is sinds eind 2018 directievoorzitter bij Van Wijnen. Hij kondigde vorig jaar aan dat Van Wijnen flink gaat investeren in een digitale platform en fabrieken. “Digitalisering krijgt in ons bouwproces een steeds grotere rol bij het tot stand komen van nieuwbouwwoningen. Om dit groots te kunnen aanpakken past de nieuwe aandeelhouder HAL die onze visie deelt.”

 

Van Wijnen wil dat wonen betaalbaar blijft voor alle Nederlanders en legt zich daarom substantieel toe op een vergaand gedigitaliseerde en gerobotiseerde maakindustrie. Het gaat in het bijzonder om woningen voor bewoners in het sociale en middeldure huur- en koopsegment met als doel om deze goedkoper en sneller te produceren zonder in te leveren op wooncomfort. Hiermee maakt Van Wijnen een heldere keuze voor focus op een bouwproces nieuwe stijl. Met de investeringen en ervaringen in de geïndustrialiseerde woningbouw worden ook soortgelijke stappen in de domeinen zorgen, werken,leren en recreëren gezet.

 

Van Wijnen
Baarnsche Dijk 14
3740 AB  Baarn 

 

T: 035-5482828

I: www.vanwijnen.nl

E: info@vanwijnen.nl

 
Bouw hotel van der Valk Gorinchem gestart


Impressie van het nieuwe van der Valk Gorinchem hotel.

 

De bouw van het van der Valk hotel is begonnen. Er komen meer dan 150 kamers deze zijn verdeeld over 13 verdiepingen, een stijlvolle lobbybar, 7 conferentiezalen, een casino en een bioscoop. Naar verwachting opent het hotel zijn deuren medio 2022

 


                                    De eerste paal van Hotel Gorinchem.


Van der Valk Hotel

Toekomstig adres Franklinweg 
4207 HX  Gorinchem

 
GCC Print Professionals bestaat 30 jaar


Het team van GCC.

 

 

We bestaan 30 jaar!

30 jaar geleden begonnen als Direct-mail bedrijf, uitgegroeid tot een professioneel print- en sign bedrijf.
''Ik heb genoeg geprobeerd, en ook lang niet alles is gelukt maar ik wist zeker dat ik hier wilde staan na 30 jaar'' vertelt directeur Frank den Hollander.

 

GCC Gorinchem
Einsteinstraat 1
4207 HW  Gorinchem

 

T: 0183-628288

I: www.gcc.nl

E: info@gcc.nl

 
Vlogs van B. (Britt) Your Eventmanager over eventlocaties vol inspiratie


Britt van Engeland.

 

Britt van Engeland is de kracht achter B. Your Event Manager;  een gedreven freelance eventmanager die altijd bruist van ideeën.   

 

Tijdens de Coronatijd heb ik beseft dat het nu de tijd is om lang gekoesterde ideeën te verwezenlijken. Ik had al langer het idee om eventinspiratie te bieden middels video’s en onder andere eventlocaties te gaan filmen. In een video kan je veel meer beleving creëren en een beter beeld geven van een locatie of een tof event onderdeel, dan met enkel foto’s en tekst. 

 

Inmiddels heb ik al een aantal gave video’s gemaakt. Onder ander van de nieuwe hotspot Abel. Locaties kunnen zichzelf met mijn video’s vanuit een andere invalshoek profileren. Daarbij bekijk ik als eventmanager en gebruiker, een locatie vanuit een ander oogpunt dan een locatie zelf. Benieuwd? Bekijk de video’s op https://www.byoureventmanager.com/vlogs/


B. Your Event Manager


T: 06-45048556
I: www.byoureventmanager.com
E: britt@byoureventmanager.com

 
Aanleg extra rijstroken A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht van start


Rijkswaterstaat start deze zomer met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van extra rijstroken tussen Papendrecht en Sliedrecht. Aannemer Strukton Civiel voert de werkzaamheden uit en heeft eind juni de bouwborden geplaatst om de verbreding van dit deel van de A15 aan te kondigen. 

 

Extra rijstroken

Om de doorstroming en veiligheid op de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht te verbeteren voegen we in beide richtingen een rijstrook toe. Richting Gorinchem komt tussen Papendrecht en Sliedrecht-Oost een extra rijstrook met vluchtstrook en richting Rotterdam tussen Sliedrecht-West en Papendrecht. Hiervoor benutten we de ruimte in de middenberm en de buitenbermen tussen de weg en de geluidschermen. De geluidsschermen  blijven op dezelfde plek staan en blijven even hoog. Eind 2021 is het werk gereed. 

 

Voorbereidend werk

Ter voorbereiding op de aanleg van de extra rijstroken graaft de aannemer proefsleuven om de exacte ligging van kabels en leidingen vast te stellen. Ook onderzoekt de aannemer de kwaliteit en stabiliteit van de ondergrond en inspecteert hij de vangrails. Vanaf eind juli wordt tussen Sliedrecht-West en Papendrecht richting Rotterdam op de buitenbermen achter de vangrail de zogenaamde voorbelasting neergelegd. Dit is een grote berg zand die een klein jaar blijft liggen. Die voorbelasting is nodig om de ondergrond te laten inklinken, zodat de weg later niet verzakt.

 

Verwachte hinder

De voorbereidende werkzaamheden leveren naar verwachting geen hinder op. Als volgend jaar de daadwerkelijke verbreding van de A15 start, sluiten we per rijrichting de weg twee weekenden lang gedeeltelijk af. Deze weekendafsluitingen vinden naar verwachting plaats in de zomervakantie van 2021. 

 

Bereikbaarheid Drechtsteden

Rijkswaterstaat past de komende jaren in en rond de Drechtsteden het huidige wegennet aan om files te verminderen en de bereikbaarheid te verbeteren. Denk hierbij o.a. aan nieuwe aansluitingen van de N3 op de A16 en A15. Recent heeft het ministerie van IenW ook een verkenning gestart naar verbetering van de doorstroming op het aansluitende deel van de A15 tussen Papendrecht en Gorinchem.

Daarnaast heeft Rijkswaterstaat de komende jaren een forse opgave om oudere bruggen, viaducten, sluizen en tunnels te vervangen of te renoveren. De renovatie van o.a. de Wantijbrug, de Merwedebrug bij Papendrecht en het groot onderhoud van de N3 zijn onderdeel hiervan.

 
Word MemberHeeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 295,00 tot eind 2021!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!

 


                                   
 
Evenementen
03-09-2020 Event Hoek en Blok
 
Volledige agenda
Agenda
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
085-9024990
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen