Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Regionaal Ondernemersnieuws   mei 2021  
In deze nieuwsbrief:
  • Den Besten Relatie- en Kerstgeschenken bestaat 25 jaar!
  • Hoek en Blok | Aantrekkelijke werkgever? Betaal de studie van de kids van jouw medewerkers
  • Online een Taal leren bij Elycio Talen
  • Sylhouette heeft nieuwe website
  • Gloednieuw Vakantiepark Molenwaard opent haar deuren
  • Word Member
Den Besten Relatie- en Kerstgeschenken bestaat 25 jaar!


Eigenaresse Annelies den Besten in de showroom.

 

“Waardering vertalen naar mooi en passend cadeau, dat is onze passie!”

 

Wat 25 jaar geleden begon met de verkoop van kerstpakketten en promotionele artikelen vanuit de woonkamer, groeide al snel uit tot een goedlopend bedrijf met een groot pand aan de Kubus in Sliedrecht: Den Besten Kerst- en Relatiegeschenken BV bestaat deze maand precies 25 jaar.

Wie rondloopt in de sfeervolle showroom van Den Besten, merkt direct dat de producten één ding teweegbrengen: blijdschap. Je wordt vrolijk van de kleurrijke pennen, mokken, rugtassen, lekkere etenswaren en nog veel meer artikelen die in de pakketten van Den Besten kunnen voorkomen. De showroom is per 1 juni al in kerstsfeer, laat eigenaresse Annelies den Besten zien. Ze weet nog goed hoe het 25 jaar geleden allemaal begon. ,,Ik werkte bij mijn vader in zijn kaasbedrijf Den Besten Kaas BV. Daar maakten we op kleine schaal kerstpakketten met kaas, noten en wijn erin. Dat was één van mijn taken. Ik vond dat zo leuk; ik merkte al snel dat daar mijn hart lag. Het is namelijk zo’n mooie branche. Je bent altijd bezig met geschenken en dat is positief, want je maakt er iemand blij mee.”

 

Annelies begon haar eigen bedrijf: Den Besten Kerst- en Relatiegeschenken BV. Haar woonkamer werd een showroom, de slaapkamer werd kantoor. Na anderhalf jaar kwam ook haar man bij het bedrijf werken en later kwam er een nieuw bedrijfspand, pal langs de A15 in Sliedrecht. Inmiddels werken er tien mensen in het bedrijf. ,,De wereld van de geschenken is in die 25 jaar wel veranderd, omdat de vraag steeds anders is. Eerst waren het vooral levensmiddelenpakketten, daarna lag de focus op kleur, zoals goud en zilver en tegenwoordig zijn de pakketten luxer, meestal met mooie cadeau-artikelen erin. We houden de markt nauwlettend in de gaten en hebben altijd de nieuwste trends in het assortiment.

 

Zo’n nieuwe trend van de afgelopen tijd is het werken vanuit huis. Veel bedrijven willen graag hun medewerkers een hart onder de riem steken door regelmatig een presentje thuis te laten bezorgen. Juist nu is het van groot belang om verbinding te houden met de werknemers. Een andere trend is duurzaamheid en aandacht voor de natuur. Dat zien we terug in bijvoorbeeld producten van suikerriet of gerecycled glas en uitwisbare notitieboekjes.”

 

Het werken met kerst- en relatiegeschenken is een grote passie van Annelies. ,,Het is ontzettend hard werken, maar dat is het zeker waard. Wij spelen in op alle geefmomenten die bedrijven kunnen hebben voor zowel medewerkers als relaties. Bijvoorbeeld promotionele artikelen, geschenken met Pasen, waarderingsgeschenken en kerstpakketten. Maar ook zomerpakketten, nu de bedrijfsbarbecue door Corona niet gehouden kan worden. Ons doel is een blije ontvanger. Neem nu het kerstpakket, ons meest verkochte product. Dat is een blijk van waardering voor een heel jaar inzet. Onze grafische afdeling ontwerpt vaak een bijpassende kerstkaart, sleeve of verpakking bij het pakket. De waardering moet erin terugkomen, dus we kijken altijd heel persoonlijk naar wat een bedrijf wil. Iedereen heeft zijn of haar eigen wensen.”

 

Bedrijfspand aan de Kubus in Sliedrecht.

 

Het ondernemerschap is echt iets voor vakvrouw Annelies. ,,Omdat het echt iets van jezelf is. Ik ben gedreven, dat is ook wel nodig. Ik ben ondernemer, maar het contact met klanten blijf ik het leukste vinden. Ik ben daarom graag met de verkoop bezig. In de toekomst willen we ons pand gaan uitbreiden aan de achterkant, maar dat plan staat nog in de kinderschoenen.”

 

Den Besten Kerst- en Relatiegeschenken BV
Kubus 50
3364 DG  Sliedrecht

T: 0184-611628
I: www.denbesten.nl
E: annelies@denbesten.nl

 
Hoek en Blok | Aantrekkelijke werkgever? Betaal de studie van de kids van jouw medewerkersSinds de invoering van het leenstelsel kunnen studenten en scholieren bij de overheid een rentedragende lening afsluiten voor de financiering van hun studie of opleiding. Om de schuld enigszins binnen de perken te houden, hebben de meeste studenten en scholieren een bijbaantje en draaien hun ouders op voor het tekort. Dit biedt echter ook mogelijkheden om je als aantrekkelijke werkgever te profileren door jouw medewerkers en hun kinderen een financieel steuntje in de rug te geven.

Werkkostenregeling

De vergoeding voor het studiegeld voor de kinderen van je medewerkers kun je aanwijzen als eindheffingsloon. Dan geldt wel het gebruikelijkheidscriterium en omdat je geen arbeidsovereenkomst met die kinderen hebt, is de vergoeding niet gericht vrijgesteld. Het bedrag valt daarom onder de ‘vrije ruimte’ in de Werkkostenregeling. Die bedraagt 3 procent van het fiscale loon van de werknemer (tot 400.000 euro salaris; daarboven is het 1,18 procent). Blijf je binnen die vrije ruimte, dan hoe je geen loonbelasting te betalen. Ga je eroverheen, dan ben je over het meerdere 80 procent eindheffing verschuldigd.

Rechtstreeks aan kind

Je kunt de studietoelage ook rechtstreeks aan het kind geven. Omdat het voor de ontvanger dan loon uit een ‘bestaande dienstbetrekking van een ander’ is, moet je loonheffingen inhouden en afdragen. Verzoekt het kind echter schriftelijk, gedagtekend en ondertekend om toepassing van de loonheffingskorting, dan hoef je in 2021 tot een bedrag van 7.647 euro geen loonheffing in te houden.
Sowieso ben je geen premies werknemersverzekeringen verschuldigd over de toelage. Als het een eenmalige studietoelage is, dan is ook de werkgeversheffing Zorgverzekeringswet niet van toepassing. Dat is bij een periodieke uitkering wel het geval.

 

Studiefonds

Wat ook kan, is de oprichting van een studiefonds ten behoeve van de kinderen van jouw medewerkers. Uitkeringen hieruit zijn onbelast, mits:

  • Het niet gaat om uitkeringen voor adoptie, overlijden, ziekte, invaliditeit of bevalling.
  • De aanspraak op het fonds is in principe belast loon voor jouw werknemers, tenzij het recht op een uitkering ten laste van het fonds niet voldoende concreet is vastgesteld. Dat laatste wil je, dus is het aan te raden om niet met werknemers af te spreken op welk bedrag uit het fonds zij recht hebben.
  • Jouw werknemers moeten in de afgelopen vijf jaar minstens evenveel aan het fonds hebben bijgedragen als de werkgever. Bestaat het fonds nog geen vijf jaar, dan geldt de periode vanaf de oprichting van het fonds.
  • De bijdragen van jouw werknemers aan het fonds houd je in op het nettoloon.

De uitkeringen uit het studiefonds betaal je aan jouw medewerkers, zodat zij aan de studiekosten van hun kinderen kunnen bijdragen.

 

Onder voorwaarden zijn er dus een aantal interessante mogelijkheden om de studietoelage voor een kind van een werknemer onbelast te vergoeden en daarmee op die manier bij te dragen aan het zijn van een aantrekkelijke werkgever om voor te werken.

 

Voor meer informatie:
Albert de Jager
0184-496800
a.dejager@hoekenblok.nl

 

Hoek en Blok Sliedrecht
Stationspark 625
3364 DA  Sliedrecht                                   

T: 0184-496800 

    
Hoek en Blok Barendrecht
Tuindersweg 22
2991 LR  Barendrecht

T: 0180-645464 
I: www.hoekenblok.nl
E: info@hoekenblok.nl

 
Online een Taal leren bij Elycio Talen


 

Elycio Talen

Scheepmakerij 230

3331 MB  Zwijndrecht

 

T: 085-2733283

I: www.elyciotalen.nl

E: info@elyciotalen.nl

 
Sylhouette heeft nieuwe website


Sylhouette Fotografie is authentiek, heeft een eigen identiteit en stijl. Het woord Sylhouette zegt het eigenlijk al; ik werk graag met schaduwen, omdat de emotie zo goed in beeld kan worden gebracht. De liefde voor fotografie zit in mijn DNA, ik leg mijn ziel en zaligheid erin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sylvia Kuiper Fotografie Sylhouette

 

T: 06-48179006
I: www.sylhouette.nl 
E: info@sylhouette.nl

 
Bekijk meer foto's
Gloednieuw Vakantiepark Molenwaard opent haar deuren

Eigenaar Michael van Hoorne op het Vakantiepark Molenwaard.


Na maanden van hard werken is het vrijdag 28 mei zo ver! Het volledig gethematiseerde vakantiepark in Ottoland ontvangt haar eerste bezoekers! In zeven maanden tijd is er in Ottoland een uniek vakantiepark uit de grond gestampt, op de locatie van voormalig Camping De Put.

 

Eigenaar “Het creëren van geluk” is niet voor niets de slogan van het bedrijf achter Vakantiepark Molenwaard. Al 15 jaar lang brengt Van Hoorne Entertainment theatervoorstellingen, voor de hele familie, van diverse grote kinderenmerken naar alle theaters in Nederland. Deze voorstellingen beperken zich nu tot één uur waarin we een ‘verhaal’ vertellen aan de bezoekers. De ambitie was echter groter en daaruit ontstond in 2018 Avonturenboerderij Molenwaard. Een themapark geheel in de sfeer en stijl van de eigen karakters van Van Hoorne Entertainment, Fien & Teun. 

 

Het aantal bezoekers van de Avonturenboerderij is de afgelopen inmiddels gestegen naar 200.000 per jaar. Vanuit die bezoekers kwam al snel vraag naar verblijf in de regio, zodat bezoekers van verder weg ook de Avonturenboerderij kunnen bezoeken. Het aanbod in vakantieverblijven beperkte zich tot voorkort tot een flink aantal B&B’s en enkele campings in de regio. Een vakantiepark was in de wijde omtrek niet te vinden. In dat gat is Van Hoorne gesprongen met als resultaat; een volledig gethematiseerd vakantiepark met unieke verblijfsaccommodaties. 

 

Concept
Alle accommodaties op het vakantiepark zijn geheel gethematiseerd en in ieder verblijf is een eigen stijl terug te vinden. De Fien & Teun Boerderijtjes voeren je helemaal mee in de sferen van Fien en Teun. In de Biesboschchalet vind je rustige groentinten en kun al het moois van de polder ontdekken. De Kinderdijk Cottages aan het water zijn, met hun unieke pasteltinten, een echte eye-catcher vanaf de provinciale weg. Op het hele Vakantiepark vind je deze unieke pasteltinten terug. 

 

Regionaal karakter
Net als het themapark in Groot-Ammers zoekt ook het Vakantiepark in Ottoland graag de verbinding met zoveel mogelijk ondernemers uit het gebied. Beide buren, Kaas- en Zuivelboerderij Kuijper in Giessenburg en Melkveehouderij Bons in Ottoland, zijn voor alle gasten te bezoeken. Zo kunnen de bezoekers kennis maken met de polder en al haar moois.
Ook UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk kan als grote toeristische attractie natuurlijk niet ontbreken in het aanbod voor de gasten van Vakantiepark Molenwaard.
Daarnaast is m.b.v. regionale bedrijven het Vakantiepark gerealiseerd. (o.a. Hoek en Blok en K&A)

Is het er niet, dan creëren we het zelf!
De omgeving biedt al volop attracties en bezienswaardigheden, maar om er zeker van te zijn dat er écht voor alle bezoekers een passend aanbod is voegt Van Hoorne graag nog iets toe! Op het Vakantiepark vind je straks ook Kanocentrum Molenwaard. Vanaf daar kun je per kano vertrekken voor een tochtje over de Ottolandse Vliet. Per bus voert de Molenwaard Experience je langs alle recreatieve attracties tussen Dordrecht en Gorinchem, de Gastenservice van het park is bereikbaar als VVV Informatiepunt en uiteraard is het restaurant, Gasterij Molenwaard, met een schitterend gelegen terras aan de plas geopend voor zowel gasten als bezoekers uit de regio. 

Filmpje Vakantiepark


Filmpje omgevingVakantiepark Molenwaard

Bloklandsekade 5

2975 LA  Ottoland

 

T: 0184-784078

I: www.VakantieparkMolenwaard.nl

E: info@vakantieparkmolenwaard.nl

 
Bekijk meer foto's
Word Member


Heeft u zich ook voorgenomen om uw netwerk te vergroten? 
Laat dan hier uw gegevens achter en dan kunt u dat voornemen van uw lijstje afvinken. Members van MeerBusiness ZHZ (Zuid-Holland Zuid) profiteren van een groot, gevarieerd, actief en professioneel netwerk. Regelmatig afwisselende bijeenkomsten die we via de nieuwsbrief aankondigen. Voor de kosten hoeft u het niet te laten.
Word nu lid voor slechts € 175,00 ex Btw tot eind 2021!

Word nu lid en profiteer direct van de mogelijkheden van MeerBusiness ZHZ!!!

We hopen u snel te ontmoeten!


 
Evenementen
 
Volledige agenda
Agenda
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Zuid-Holland Zuid
Postbus 51
4200 AB  Gorinchem
085-9024990
zhz@meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen