In ‘In the Picture' staat iedere twee weken een bedrijf in beeld. Deze keer stelt MeerBusiness de vragen aan Annemarie Rasenberg en Anne Martine Kruisinga van AmaiAmai

           Anne Martine Kruisinga en Annemarie Rasenberg.
Foto: Ron Niemantsverdriet

Wat voor soort bedrijf is AmaiAmai?

"AmaiAmai is een marketing- en ontwerpbureau dat zich richt op het in de markt zetten van bedrijven en hun producten. Onze opdrachtgevers schakelen AmaiAmai vaak in om een marketing(communicatie)plan en een creatief concept te ontwikkelen. Op basis daarvan ontwikkelen wij huisstijlen en middelen zoals bijvoorbeeld een website, een brochure en een advertentielijn."

Wat maakt AmaiAmai uniek?

"De kracht van ons bureau ligt in de synergie tussen strategie en creatie. Annemarie is verantwoordelijk voor het creatieve concept en ik ben marketingstrateeg. Door de bundeling van onze krachten kunnen we onze klanten adviseren hoe zij hun producten beter in de markt kunnen zetten en ook de visuele communicatie voor de klant verzorgen. De meeste mensen zijn toch visueel ingesteld. Wij zorgen ervoor dat de marketingplannen niet in een la belanden, maar dat het marketingbudget effectief wordt besteed. ", aldus Anne Martine.

Hoe is AmaiAmai onstaan?

"Wij werkten allebei bij hetzelfde reclamebureau in Rotterdam en liepen op een gegeven moment afzonderlijk van elkaar met het idee rond om voor onszelf te beginnen. Als je met zo'n idee rondloopt, is het natuurlijk eeuwig zonde om daar niets mee te doen. We wilden allebei niet als éénpitter aan de slag, maar een bedrijf beginnen samen met iemand die complementair is aan wat de ander doet. Hierin hebben we elkaar gevonden. Ik heb in de vier jaar dat ik samen met Annemarie in loondienst heb gewerkt, kunnen zien hoe goed haar creatieve werk was. Zij zocht iemand die goed is in het binnenhalen van opdrachten. Op een zonnig terrasje is de samenwerking ontstaan en in september 2007 zijn we gestart.", aldus Anne Martine.

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

"We willen gewoon kwalitatief mooi werk blijven maken en dit met veel plezier blijven doen. Wij zijn eigenwijs en willen onze opdrachtgevers graag blijven verrassen met onze ideeën. Ook in de toekomst. Onze ambitie is niet om een groot bureau te worden. Dit gaat ten koste van de creativiteit. Laat ons maar lekker klein en slagvaardig blijven. Dat past het beste bij ons.". Met deze woorden sluit Annemarie het gesprek af.

AmaiAmai - bureau voor marketing en ontwerp
Johan de Wittstraat 16
3311 KJ Dordrecht
T: 078-6452490
www.amaiamai.nl

Abonneer op onze nieuwsbrief