In ‘In the Picture’ komt iedere twee weken een bedrijf in beeld. MeerBusiness stelt vijf vragen aan Hans Schilten en Antoine Verhoef, beiden directeur-eigenaar van Schilten Schoonmaak.

Hans Schilten (links) en Antoine Verhoef.

                                   

1. Wat voor bedrijf is Schilten Schoonmaak?

Hans Schilten bijt het spits af: "Wij zijn een bedrijf dat schoonmaakdiensten aanbiedt in de regio Drechtsteden en in Vianen en omstreken. Klanten kunnen bij ons terecht voor een breed dienstenpakket: van het traditionele interieuronderhoud van kantoorwerkplekken en scholen tot het schoonmaken van een bouwkeet of bouwplaats. Ook voor meer gespecialiseerde diensten als hotel-housekeeping, vloeronderhoud en glas- en gevelbewassing hebben wij ervaren mensen met de juiste vaardigheden in huis. Antoine Verhoef haakt hierop in: "We leveren daarnaast sanitaire benodigdheden en kantinediensten. Al met al hebben we een vrij platte organisatie. We kennen onze klanten persoonlijk. Dat maakt het contact over en weer een stuk eenvoudiger, en we kunnen snel reageren."

2. Wat maakt Schilten Schoonmaak uniek?

"Toch wel die korte lijnen en dat snel kunnen reageren. Wat de glazen- en gevelwasserij betreft, hebben we geïnvesteerd in veiligheid voor onze mensen en kostenbesparing voor de klant. Met onze safetywash-installatie komen we tot 15 meter hoogte, we wassen met osmosewater dat geen strepen achterlaat en sinds kort hebben we warm water bij ons. Dat gaat sneller en geeft een nog betere bewassing," legt Antoine Verhoef uit. "Bij het interieuronderhoud werken we alleen met vaste krachten op vaste werkplekken. Ook dat is vrij uniek," vult Hans Schilten aan. "Sommige van onze dames zijn al meer dan 25 jaar bij de zaak. Daar zijn we trots op. Vanwege onze sterke ploeg kunnen we altijd nakomen wat we onze klanten beloven. En wát we beloven, staat zwart op wit in een heldere offerte met een duidelijke omschrijving van de werkzaamheden en de kosten."

3. Hoe is Schilten Schoonmaak ontstaan?

"Dit jaar vieren we ons 50-jarig bestaan. We draaien dus al een behoorlijke tijd mee in de schoonmaakmarkt," vertelt Hans Schilten merkbaar trots. "Mijn vader begon in 1959 met de glazenwasserij. Maar ook voor vloeronderhoud en het traditionele schoonmaakwerk draaide hij zijn hand niet om." En dat laatste bleek een slimme zet, want binnen twee jaar was de hele familie betrokken bij het bedrijf en lag de nadruk op het schoonmaakwerk. Dat bleef zo tot eind jaren ’80: vanaf deze tijd werden steeds meer verschillende diensten aangeboden en van lieverlee kwamen er ook meer medewerksters van buiten de familie. Gaandeweg verlieten de Schilten’s het familiebedrijf. Hans Schilten vervolgt: "Sinds een jaar of tien ben ik de enig overgebleven Schilten in de zaak. Net voor die tijd kwam Antoine erbij. Hij leerde het bedrijf aanvankelijk als vakantiekracht kennen. Dat beviel hem blijkbaar goed, want na zijn studie is hij er in 1995 bijgekomen en is nu mede-eigenaar."

4. Wat zijn de plannen voor de toekomst van Schilten Schoonmaak?

"Is het heel voor de hand liggend als we zeggen dat we inzetten op groei?" glimlacht Antoine. "Misschien niet zo hard als de afgelopen jaren, waarin de omzet steeds 20 tot 25% groeide, maar de vraag naar schoonmaakdiensten blijft. Opvallend is wel dat ons personeelsbestand ondanks de groei de afgelopen jaren minder is toegenomen. Dat komt omdat onze medewerksters extra uren hebben gewerkt, maar ook omdat de vraag naar schoonmaakdiensten verandert. Vroeger beperkte het werk zich tot vóór of ná kantoortijden. Tegenwoordig vinden onze klanten het plezieriger dat er tijdens kantooruren wordt schoongemaakt. En dan kun je als je dat wilt, op één dag best meerdere werkplekken hebben."

Ook qua diensten, is er vernieuwing. "Onlangs hebben we het schoonmaken van toetsenborden aan ons pakket toegevoegd," vertelt Hans Schilten. "Toetsenborden – met name als ze door meer mensen worden gebruikt – zijn bijna net zo vies als de beruchte deurklinken. Dus een goede schoonmaak hiervan resulteert in een betere hygiëne op de werkplek en in openbare ruimten."

5. Wie zijn de mensen achter Schilten Schoonmaak?

Antoine Verhoef antwoordt: "Naast Hans en ik, werken hier op kantoor twee medewerkers voor de administratie en personeelszaken. Buiten zijn dagelijks een kwaliteitsinspectrice, vier rayonmanagers en zo’n 120 schoonmakers, hotel-housekeepers, glazenwassers en vloerspecialisten aan de slag. 90% is vrouw."

Schilten Schoonmaak
Bamendaweg 46
3319 GS  Dordrecht

T: 078-6212302
F: 078-6214410
E: info@schilten.nl
I: www.schilten.nl

Abonneer op onze nieuwsbrief