In ‘In the Picture’ staat iedere twee weken een bedrijf in beeld. MeerBusiness stelt vijf vragen aan Harm van Heusden (vennoot) en Kees de Vries (kantoorleider) van Van Noordenne Accountants.


Het managementteam van Van Noordenne Accountants
met van links naar rechts
Albert van Mourik, Jan van Vugt, Kees de Vries en Harm van Heusden.

Wat voor een bedrijf is Van Noordenne Accountants?

"De naam zegt het eigenlijk al. We zijn primair een accountantskantoor en daarnaast adviseren wij over fiscale en bedrijfseconomische vraagstukken. We voeren samenstellings- en controleopdrachten uit en adviseren onze klanten bij onder andere reorganisaties en fusies. Ons kantoor richt zich specifiek op het midden- en kleinbedrijf en dan met name op de bovenkant van deze markt. Dat wil zeggen dan we vooral de bedrijven bedienen die controleplichtig zijn. Deze bedrijven hebben meer dan 50 mensen in dienst , een balanstotaal van minimaal 4,4 miljoen euro en een omzet van 8,8 miljoen euro. Uiteraard zijn ook de "kleinere" bedrijven voor de verwerking van financiële en salarisadministraties bij ons van harte welkom.", vertelt Harm van Heusden.

Wat maakt Van Noordenne uniek?

"Wat ons uniek maakt is dat we met een relatief klein kantoor een groot aandeel controleplichtige klanten hebben. De helft van ons klantenbestand bestaat uit dit soort klanten. Verder zijn we een heel degelijk kantoor dat gaat voor kwaliteit boven kwantiteit. Wij hebben opdrachtgevers die al meer dan veertig jaar klant bij ons zijn. Bij ons is de kwaliteit van de dienstverlening gewaarborgd doordat iedereen blijft studeren. Permanente educatie staat bij ons hoog op de prioriteitenlijst. Het streven is alle medewerkers op te leiden tot allround adviseur. Hierdoor hebben onze klanten één contactpersoon voor alle zaken en blijven de lijnen kort.", aldus Harm.

Hoe is Van Noordenne ontstaan?

" Van Noordenne is ontstaan in 1954 en was met een kantoor gevestigd in Hardinxveld-Giessendam. Het is een van de oudste accountantskantoren in de Alblasserwaard. De heer G.J. van Noordenne heeft een degelijk en solide accountantskantoor ontwikkeld met een mooi klantenpakket. In 1978 besloot de heer van Noordenne met zijn kantoor de stad op te zoeken en opende het kantoor in Gorinchem. In 1996 verhuisden wij met het kantoor binnen Gorinchem naar een beter bereikbare locatie. Nu openen we een tweede vestiging in Giessen om onze klanten in het Land van Heusden en Altena beter te kunnen bedienen.", vertelt Kees de Vries enthousiast.

Wat zijn de plannen voor de toekomst van Van Noordenne?

" We zijn in een jaar tijd gegroeid van 10 naar 15 medewerkers. We zijn op dit moment nog op zoek naar assistent-accountants, relatiebeheerders en ook stagiaires zijn van harte welkom. De groei van ons bedrijf zal zich nog verder doorzetten. We streven naar een omvang van 20 tot 25 mensen verspreid over het kantoor in Gorinchem en Giessen. We zien de groei in onze markt vooral in de bedrijven die vallen onder het midden- en kleinbedrijf. Door de opening van de vestiging in Giessen zullen we ons meer gaan richten op bedrijven gevestigd in het Land van Heusden en Altena.", vertelt Kees trots.

Wie zijn de mensen achter Van Noordenne?

"Wij zijn momenteel met een team van 15 medewerkers, waaronder registeraccountants, accountant-administratieconsulenten en federatie belastingadviseurs. Al onze mensen zijn dubbel opgeleid; als accountant en als fiscalist. De meeste van ons hebben de opleiding in de avonduren gedaan naast een fulltime baan. Je moet dus wel gedreven zijn om bij ons te werken. Verder is er weinig personeelsverloop. De meeste mensen werken hier al heel erg lang. We hebben zelfs iemand die al 43 jaar het team versterkt. Van Noordenne is echt een begrip in de regio en daar willen mensen graag werken.", sluit Harm het gesprek af.

Van Noordenne Accountants
Distributiestraat 25
4283 JN  Giessen

T: 0183-407740
E: info@vnacc.nl
I: www.vnacc.nl

Abonneer op onze nieuwsbrief