In ‘In the Picture’ staat iedere twee weken een bedrijf in beeld. MeerBusiness stelt vijf vragen aan Christine van Alten-den Boer van CAB Coaching.

Wat voor soort bedrijf is CAB Coaching?

"CAB Coaching (CAB is een afkorting van Christine van Alten-den Boer) richt zich op het coachen van medewerkers binnen bedrijven en particulieren. Het coachen van medewerkers binnen bedrijven kan in de vorm van individuele coaching van één of meerdere personen of als groepscoaching, denk aan teambuilding.", vertelt Christine van Alten-den Boer.


Christine van Alten-den Boer, directeur CAB Coaching

Wat maakt CAB Coaching uniek?

"Door mijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven op het gebied van personeelsmanagement en 13 jaar ervaring als zelfstandig ondernemer met personeel kan ik mij goed verplaatsen in zowel de werknemer als de werkgever. De coachmethode die CAB Coaching hanteert is gebaseerd op de Amerikaanse methode Neuro Associative Conditioning (N.A.C.) van Anthony Robbins. Daarbij ligt de focus op zelfoplossend vermogen en op het gewenste resultaat. CAB Coaching richt zich op het heden. Wat wil de klant nu? Zelfinzicht, bewustwording, verdieping, oefening, verantwoordelijkheid nemen en groei zijn de stappen die een klant doorloopt binnen een coachtraject. Mijn rol als coach is de klant hierbij uit te dagen en te stimuleren. Ik ga niet oeverloos zitten graven in het verleden van mijn cliënten. De coachingstrajecten zijn kort (vijf tot tien gesprekken) en resultaatgericht. In mijn bedrijf heb ik een prettige ruimte waar ik mijn klanten kan ontvangen en coachen. Ook behoort telefonische coaching, waarin ik ruime ervaring heb, tot de mogelijkheden. Dit is een effectieve vorm van coaching waarbij afstand en reistijd geen rol spelen.", legt Christine uit.

Hoe is CAB Coaching ontstaan?

"In 2006 ben ik de opleiding Coaching gestart. Voor mijn eigen ontwikkeling en voor verdere verbetering van het personeelsbeleid bij het assurantiebedrijf. In 2007 heb ik een vervolgopleiding gedaan en raakte nog enthousiaster over het effect dat coaching op mensen heeft. Door coaching kunnen mensen zich verder ontwikkelen, hun kwaliteiten effectiever inzetten en hun potentieel beter benutten. Dat wilde ik niet beperken tot het inzetten in slechts één bedrijf. Ik heb toen besloten om vanaf 1 januari dit jaar te starten met CAB Coaching."

Wat zijn de plannen voor de toekomst?

"CAB Coaching wil graag in de toekomst meer gaan doen met teamcoaching. Veel bedrijven hebben te maken met fusies of reorganisaties waardoor de teamspirit vaak verloren gaat. Teamcoaching is een uitstekende manier om de effectiviteit en samenwerking te vergroten. Geen teamcoaching door middel van een survivaltocht in de Ardennen of een paar dagen op de hei, maar een aantal coachsessies in het bedrijf. Uiteraard zal ik ook personal coaching blijven doen."

Wie zijn de mensen achter CAB Coaching?

"Mijn naam is Christine van Alten-den Boer en ik werk zelfstandig. Ik beschik over een netwerk van coaches met verschillende specialisaties waar ik – indien nodig – gebruik van kan maken. Jaarlijkse bijscholingsdagen houden me scherp. Het geeft mij enorm veel voldoening om mensen te begeleiden bij het ontdekken, vergroten en inzetten van hun kwaliteiten.", sluit Christine van Alten-den Boer het gesprek af.

CAB Coaching
Nijhofflaan 3
3319 BN  Dordrecht

T: 078-6300901 / 06-28671215
E: info@cabcoaching.nl
I: www.cabcoaching.nl

 

Abonneer op onze nieuwsbrief